Ugrás a fő tartalomra

Márciusi olvasólista

Tudom, hogy sok minden tolódott, és elnézést is kérek a blog átmeneti szüneteléséért, de mint említettem magánéleti problémáim is akadtak, és persze minden egyéb tehendő is (iskola, ház nagytakarítás/felújítás), ami a szabadidőmet rabolja. De azért itt a lista az elmaradottakkal és néhány új gyöngyszemmel:

P. C. Cast és Kristin Cast: Elárulva (Az Éjszaka Háza 2.) - Megjelent - Kelly Kft. - Miért? Ha már elkezdtem a sorozatot és erre volt a legnagyobb igény szavazáson, akkor be is fejezem.

Jeaniene Forst: Félúton a sírhoz (Cat és Bones 1.) - Megjelent - Ulpius ház kiadó - Miért? Mert ez is a tömeg-vámpíros kategória, és azért mégiscsak adok neki egy esélyt.

Karen Chance: Megérint a sötétség (Casssandra Palmer 1.) - Megjelent - Kelly Kft. - Miért? Mert már régóta szemezek a könyvvel és végre kiadják magyarul.

Levy L. Smith: A Leszármazott (Dark love 1.) - Megjelent - Egmont Hunary - Miért? Mert sokat hallok róla, meg kéne néznem magam is.

Richelle Mead: Dermesztő ölelés (Vámpírakadémia 2.) - Megjelent - Agave - Miért? Mert eddig tetszik a sorozat.

L. J. Smith: The Fury - A Düh (Vámpírnaplók 3.) - Csak angolul jelent meg - Miért? Mert egyszerűen imádom a tévésorozatot.

Carolyn MacCullogh - Once a Witch - Egyszer egy boszorkány - Csak angolul jelent meg - Miért? Mert szemeztem vele angolul, és végre rátettem a mancsom.

Megjegyzések

  1. Cuki kis lista, de az Éjszakásat csak saját felelősségedre, és ígérd meg, hogy utána még életjelet is küldesz nekem. A Cat és Bones annyira nem rossz, úgyhogy nem félek, hogy belehalsz XD
    A Megérintről... arról még nem tudok sokat...
    A Leszármazott: ez annyira még nem jó, a második része jobb.
    Az Vámpírakadémia 2. részének az elejét olvastam angolul, és izgalmas (véres) a kezdés, de egy-két poén azért van benne (Olyan Rose-féle szarkasztikus beszólások).
    A többit nemtom...
    De most komolyan, ha az Éjszaka 2 -őt olvasod, 10 percenként kérek egy e-mailt, vagy msn-es zaklatást, hogy még egyben vagy, oké?

    VálaszTörlés
  2. A Cat és Bones-t csak miattad olvasom el, meg előtte is szemeztem vele, de már irtózom most az új vámpírosoktól. A Leszármazottat sokan keresik, azért kéne elolvasnom. A Megérint... az ami tényleg érdekelne.

    A VA 2. - Kíváncsi vagyok rá, de most nincs rá pénzem, de valahogy félek azokból, amit olvastam a sorozatról, hogy Mead túlzásokba esett. Meglátjuk.

    Az Éjszaka Háza csak egy vicc. :D Tudod, hogy nem szeretem, kb. mint a Vámpírnaplókat, nem... a Vámpírnaplók egy fokkal jobb, mert abban nincs szex.

    Igazából ami nagyon nagyon érdekel a listán, az a Once a Witch (nem titok, hogy Cassandra Clare ajánlása van a borítóján), valami időutazós-családi-titok-felfedős.

    De! Mivel most az életembe belerondítottak a hímek (nem is egy), ezért most még mindig Damonos videókkal szórakoztatom magam, vagyis számítható, hogy a kövektező könyv, aminek nekiállok a Dark Reunion lesz. :D

    VálaszTörlés
  3. XD Bakker, ezen most borultam XD
    7 könyv közül olyant elolvasni, ami a 7.k XD Oké, oké, értem, mi a gond XD Menjünk nézni a cuki pasikat :) (Hajrá Ian!)
    Az időutazósra szavaznék, hogy elsőként olvasd, mert kíváncsi vagyok, mennyire tetszik majd :)
    Mindent bele!

    VálaszTörlés
  4. Szia:)
    Az Éjszaka Házát a 4. rész közepéig szenvedtem, majd abbahagytam, mert annyira bosszantott hogy nem bírtam tovább...Annyi marhaságot összehordtak benne....:S

    Lecsekkoltad hogy a Leszármazott össze vissza 152 oldal?Ilyen terjedelemben szvsz nem lehet regényt írni. Kíváncsi voltam hogy milyen a romantise fantasy egy magyar író tollából, így belelapoztam, de nem tetszett.Tipikus esete annak, hogy egy normál terjedelmű regényből hogy csináljunk sorozatot, mert az most divat és biznisz. Ebben hasonlít az Éjszaka Házához, azt is elég lett volna max 2 részben kiadni...Igaz úgy kevesebbet hozott volna a konyhára a Cast-oknak:P :)

    Már említettem, de a Night Huntress sorozat szerintem jó, szórakoztató, eseménydús, funnyk a karakterek. Az a fajta sorozat amiben az első könyv jó, a második mégjobb, és így tovább.:)Úgy a szívemhez nőtt, hogy beletenném a top 5 vámpíros sorozat kategóriába:)Várhatok 2011 februárjáig az újabb részre:(

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Hugi: Az időutazósba már belekezdtem, szóval már jó esélye van, hogy elolvasom. De még csak az első fejezetig jutottam (plusz prológus). Nem rossz a felállás, főhősnek kéne a legerősebb boszorkánynak lennie a családban, a nővére is tök ideg lett emiatt. De végül kiderült, hogy szegény főhősbe semmilyen mágia nem szorult, ezért most rendes egyetemre jár és koleszban lakik. Ennyi. Viszont tényleg kíváncsi vagyok rá, úgy hogy majd olvasok. Bár most mint mondtam a hülye hímek miatt, hajrá Ian és Damon. :D Szóval VD 4-et kezdtem, és most azt mondom, hogy az eleje "izgalmasabb," mint eddig volt. Olyan gyenge horrorfilmes.

    T: Az Éjszaka Háza nekem elsőre se tetszett. Mármint az első rész, csak ez nyert a szavazáson, gondoltam azért végigolvasom. De ez nem a megvevős kategória, hanem a kölcsönkérős. Mi hugival rájöttünk mi itt a probléma: Egy amerikai sok hülyeséget tud összehordani, no de kettő. :D

    A Leszármazottról hallottam (hugitól először is), meg sokan kérdeztek róla, igen tudom, hogy rövid, és ezért is kételkedem benne.

    A Night Huntress pedig a listán, csak idő kell. :D

    VálaszTörlés
  6. Szerencsére én sem áldoztam értékes guruló magyar forintot az Éjszaka Háza könyvekre:D Igazából majd rádobok egy mailt a Cast-okra, hogy jönnek nekem kis pénzmaggal, mert a könyvük megpróbálta lerombolni az agysejtjeimet:)

    VálaszTörlés
  7. Titti, én is egyet értek veled. A Castoknak fizetnie kéne, hogy olvassák a könyveiket XD (legalábbis nálam), mert bűn rossz...
    Én olvastam a Dark love 1-2 -őt. Szerintem az egy az nem valami jó, de a kettő... Nekem tetszett XD Tök olyan, mint az Üvöltő szelek XD Ugye a New Moon elmondja, hogy milyen lenne, ha Júlia Parist választja, Az üldözött elmondja milyen, ha Catherine Heatcliffet XD (Emily regénye tetszett, biztos ezért fogott meg Az üldözött is). (de ezt leírtam a blogomba részletesen, úgyhogy itt nem bontanám ki)

    Ikrem! Olvastam AB -t XD és ki vagyok akadva miatta XD (JC (L) ), már megint XD

    Az időutazósról meg: olvasd már!!! kivi vok... (de attól nem szőrösödök, szúrok, és zöldülök...)

    by Percy

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!

    A Castokkal egyetértek, ez már néha közveszélyes, amit írnak. :)

    Percy! Végigolvastad az AB-t? Kíváncsi vagyok, hogy tetszik a hatodik rész, ott a naaagy fordulópont a sztoriban. Mellesleg az időutazósat nem olvasom most, az 5. Vámpírnaplókba kezdtem (Mattéket megtámadták a fák, Elena kisgyerek agyú angyal, Caroline démonokkal szövetkezik, Damont megszállták, és van egy k*rva nagy logikai baki az egész könyvben, amin lehet gondolkozni, hogy sikerült mégis így kiadni), amellett pedig tegnap megvettem a Jessica's Guide-ot szép kemény kötésben, és újraolvasom az egészet. :D <3 Lucius <3

    VálaszTörlés
  9. AB -nél a vége felé járok, de még nem fejeztem be... (mihez képest a vége...), ha jól emlékszem az utolsó a 22. fejezet volt (aztán lehet, hogy csak ez volt az utolsó szám, ami megragadott, és már a 100. fejezetnél tartok XD)
    Nem tűnik túl izginek a VD sorozat... olyan bonyolult meg ilyenek... Az e-mailben írtam a DL sorozatról...
    Jah, és ha jót akarsz olvasni, akkor Jane Eyre!!!

    BY Percy

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú