Díj

2010. február 3., szerda


Ezt a díjat kaptam. :D Bizony nagyon örülök neki.

Mit kell tennem:

1. Meg kell köszönnöm a díjat annak, aki gondolt rám és küldte.

2. A logót ki kell tennem a blogomba.

3. Be kell linkelnem azt, akitõl kaptam.

4. Írni kell magamról 7 dolgot.

5. Tovább kell adnom a kitüntetést másik 7 blog társamnak.

6. Be kell linkelnem õket.7. Megjegyzést kell hagynom náluk, hogy tudjanak a díjazásról.

Szóval a díjtól teljesen meglepődtem, és most vigyorgok nagyon és örülök neki. Mégpedig Nimphy-től kaptam a Black Moon blog szerkesztőjétől: http://blackmoon-nimphy.blogspot.com/

Nagyon köszönöm neki tényleg. :D El nem tudja képzelni, mennyire megörültem ennek.
Hét dolog magamról, nehéz feladat, de megpróbálkozok vele.

1. Az olvasás nálam már nem hobbi, hanem létszükséglet. :D
2. Szabadidőmben írogatok. Két saját történetem van, bár az egyik már nagyon régi és átírásra szorul, de a szereplőit imádom, a másikkal lassan haladok. Emellett pedig fanficeket írok, mostanában áttértem a Harry Potter fandomból a Végzet Ereklyéire.
3. Az ELTE Informatika karára járok, legalábbis remélem, hogy folytathatom itt a tanulmányaimat, mert érdekel a programozás és kész. :D
4. Még szabadidőmben fordítgatok. Leginkább fanficeket, képregényeket, esetenként filmeket feliratozok, avagy édesanyámnak fordítom le a kedven angol könyveimet, amik magyar megjelenéséről semmi hír.
5. Élek-halok pár képzeletbeli szereplőért. Komolyan, ez már magasfokú rajongás. A lista az alábbi: Sebastian Verlac, Tom Denem, Derek Souza.
6. Van twitterem, és szeretek szöszölni vele, szinte már függő vagyok. A kedvenc íróimat követem ott (Cassandra Clare, Laurell K. Hamilton, Neil Gaiman), én pedig leginkább angolul írogatok oda, bár most ráálltam a kétnyelvű közvetítésre.
7. Kedvenc tárgyaim, amikre nagyon büszke vagyok: eredeti első kiadású, kemény borítós City of Glass egyenesen Amerikából, Neil Gaiman Books of Magic képregény első négy része.

Tovább adnám én hét blognak tényleg. Csak rendszeresen nem olvasok hét blogot, illetve nem is ismerek hét embert, akinek blogja van. Így sajnos megszakítom a láncot és csak egyet tudnék kiemelni:

www.ffg.atw.hu - Szintén könyves blog, mint az enyém, és mindenkinek ajánlom. :D Ő a fogadott húgom, akivel Cassandra Clare könyvei miatt "találkoztunk." Először csak e-mailezgettünk, majd ahogy egyre jobban megismertük egymást, kiderült, hogy szinte teljesen ugyanolyanok vagyunk. :D Szóval bátran ajánlom a blogját, hiszen a könyvízlésünk is egyforma. :)

Februári olvasólista

2010. február 2., kedd

P. C. Cast és Kristin Cast: Elárulva (Az Éjszaka Háza 2.) - Megjelent - Kelly Kft. - Miért? Ha már elkezdtem a sorozatot és erre volt a legnagyobb igény szavazáson, akkor be is fejezem.

Jeaniene Forst: Félúton a sírhoz (Cat és Bones 1.) - Megjelent - Ulpius ház kiadó - Miért? Mert ez is a tömeg-vámpíros kategória, és azért mégiscsak adok neki egy esélyt.

Karen Chance: Megérint a sötétség (Casssandra Palmer 1.) - Még nem jelent meg - Kelly Kft. - Miért? Mert már régóta szemezek a könyvvel és végre kiadják magyarul.

Levy L. Smith: A Leszármazott (Dark love 1.) - Megjelent - Egmont Hunary - Miért? Mert sokat hallok róla, meg kéne néznem magam is.

Meredith Ann Pierce: The Darkangel (Darkangel 1.) - Miért? Ő lett a hónap nyertese az angol nyelvű könyvek közül, akikkel szemezek.
Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.