Ugrás a fő tartalomra

Moly Maffia?

Az alapképet a google segítségével találtam.
Mi is az a Moly Maffia? Egy veszélyes bűnszövetkezet? Őrült gyilkosok társasága? Akik ráadásul olvasnak is? Ha ezekre gondoltál, egész közel jársz. A Moly Maffia nem más, mint három elvetemült (nem bizonyíthatóan) emberi lény, akik a könyveket tartják rettegésben.

Mi a Moly Maffia célja? Önmaguk és esetleg mások szórakoztatása. Túlélni a rossz és minősíthetetlen könyveket, és véleményükkel gazdagítani a bloggerek tengerének élővilágát, természetesen nem csak negatív kritikákkal. Nem akarják senkinek megmondani, mit olvassanak, de egyre törekszenek: őszinte kritikát írni. Nem érdekli őket, hogy esetleg emiatt nem fognak soha recenziós példányokat kapni, nem szépítenek, kíméletlenül elemeznek a szarkasztikus humor fegyverével.

Hol találkozhatsz a Moly Maffiával? Az interneten szinte bárhol. Híresek arról, hogy megszállták a moly.hu oldalt, és nem hagynak ott sem nyugtot senkinek, részt vesznek különböző blogger eseményeken, és még olvasókörük is van.

Kik a rettegett Moly Maffia tagjai? Nancy aka az angyalfanatikus. Híres arról, hogy falja a YA és az NA (New Adult) romantikus regényeket, és mindig vonzzák a szexi szárnyasok, emellett nem veti meg a drámákat, a komoly könyveket, és néha az erotikus könyveket. (:D)

Abstractelf, aka a sorozatfüggő. Híres arról, hogy nem bír ellenállni a sorozatoknak és mazochista. Főtterülete a YA fantasy, disztópia/poszt-apokalipszis és a realista regények, de a történelmi dolgokat sem veti meg.

Gigi aka az írók rémálma. Híres arról, hogy falja a YA fantasykat, és vonzzák a vérszívók, a szárnyasok, de retteg az alakváltóktól. Emellett nem veti meg a beteges, komoly könyveket, imádja, ha valaminek rossz vége van, és bele-belekóstol a felnőtt, urban fantasyk világába. Imádja a képregnyeket.

Megjegyzések

  1. Gigi retteg az alakváltóktól? Na ez új, én imádom őket viszont :D Már ha nem nyálképek, mint Anita Blake leopárdjai, azokat legszívesebben lelángszóróznám...

    VálaszTörlés
  2. @Fiszi: Igazából csak azt nem szeretem, ha csak olyan lények vannak benne, azokat a könyveket általában nem olvasom el, de pont úgy jártam, hogy két kedvenc íróm (Kelley Armstrong, Keri Arthur) odáig van a vérfarkasokért. Tőlük olvasok. De pl. ifjúsági romantikust nem szoktam velük olvasni, egyedül, ha nem tudom, hogy farkasok. (Bree DeSpain - mondjuk ez olyan is...)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt.

Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat.


AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK

Szerintem ez…

Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve

Hogy akadtam rá: Féltem tőle, mert felnőtt fantasy, aztán Kelly úgy döntött elküldi nekem, én is élvezzem. :D

Úgy általában az egészről: Diana Bishop az alkímiára szakosodott történész élete fenekestül felfordul, mikor kikéri az egyetem könyvtárából az Ashmole 782 kéziratot. Diana boszorkány, de mióta szülei meghaltak hét éves korában, a mágia mindenféle módjától elzárkózott, ezért is választotta a történelmet a tanulmányai témájának. Igen ám, de az Ashmole 782 bűbáj alatt áll, és ha ez nem lenne elég, megjelenik egy lélegzetelállítóan gyönyörű vámpír is, Matthew, közvetlen azután, hogy a kéziratot Diana kikérte. Mi olyan különleges ebben a könyvben?

Sejtéseim szerint sokan vagytok úgy vele, hogy ki akartok kapcsolódni, mikor egy könyvet a kezetekbe vesztek, legalábbis a szórakoztató irodalom erre való. Felteszem, nem csak én vagyok már 18 fölött, aki szeret az első szerelemről olvasni, ezért inkább YA (ifjúsági) könyveket olvas. De valahogy mégsem az igazi az, hogy 16 évesek bőrébe kel…

Top 10: Kedvenc romantikus regény

Mostanában megrögzötten néztem, hogy mely posztokra van kereslet, és valamilyen úton-módon a régi Top 10 romantikus könyves listám időről-időre előkerül a legolvasottabb bejegyzések közé. Ezért felötlött bennem az a gondolat, hogy írok egy újabb posztot, de most mindenféle kategória szerint (a többi kategória később várható), és ezt ám frissíteni is fogom, ahogy változik. (Mert most ahogy ránéztem a régi listámra, elszörnyedtem, hiszen a sorozatok folytatásai eléggé lerontották a színvonalat.) Előre leszögezem, hogy klasszikus és szépirodalmat nem teszek fel listákra, mert nem egy kategória a szórakoztató irodalommal, így tehát a legjobb romantikusok között persze, hogy ott van számomra az Üvöltő szelek, de a végén a klasszikusok kilöknének minden modern regényt. :)

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2014. február 17.)

10. Victoria Schwab: Az Archívum (ifjúsági, 3 részes sorozat)
Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A …