Moly Maffia?

Az alapképet a google segítségével találtam.
Mi is az a Moly Maffia? Egy veszélyes bűnszövetkezet? Őrült gyilkosok társasága? Akik ráadásul olvasnak is? Ha ezekre gondoltál, egész közel jársz. A Moly Maffia nem más, mint három elvetemült (nem bizonyíthatóan) emberi lény, akik a könyveket tartják rettegésben.

Mi a Moly Maffia célja? Önmaguk és esetleg mások szórakoztatása. Túlélni a rossz és minősíthetetlen könyveket, és véleményükkel gazdagítani a bloggerek tengerének élővilágát, természetesen nem csak negatív kritikákkal. Nem akarják senkinek megmondani, mit olvassanak, de egyre törekszenek: őszinte kritikát írni. Nem érdekli őket, hogy esetleg emiatt nem fognak soha recenziós példányokat kapni, nem szépítenek, kíméletlenül elemeznek a szarkasztikus humor fegyverével.

Hol találkozhatsz a Moly Maffiával? Az interneten szinte bárhol. Híresek arról, hogy megszállták a moly.hu oldalt, és nem hagynak ott sem nyugtot senkinek, részt vesznek különböző blogger eseményeken, és még olvasókörük is van.

Kik a rettegett Moly Maffia tagjai? Nancy aka az angyalfanatikus. Híres arról, hogy falja a YA és az NA (New Adult) romantikus regényeket, és mindig vonzzák a szexi szárnyasok, emellett nem veti meg a drámákat, a komoly könyveket, és néha az erotikus könyveket. (:D)

Abstractelf, aka a sorozatfüggő. Híres arról, hogy nem bír ellenállni a sorozatoknak és mazochista. Főtterülete a YA fantasy, disztópia/poszt-apokalipszis és a realista regények, de a történelmi dolgokat sem veti meg.

Gigi aka az írók rémálma. Híres arról, hogy falja a YA fantasykat, és vonzzák a vérszívók, a szárnyasok, de retteg az alakváltóktól. Emellett nem veti meg a beteges, komoly könyveket, imádja, ha valaminek rossz vége van, és bele-belekóstol a felnőtt, urban fantasyk világába. Imádja a képregnyeket.

2 megjegyzés:

Fiszi írta...

Gigi retteg az alakváltóktól? Na ez új, én imádom őket viszont :D Már ha nem nyálképek, mint Anita Blake leopárdjai, azokat legszívesebben lelángszóróznám...

Gigi írta...

@Fiszi: Igazából csak azt nem szeretem, ha csak olyan lények vannak benne, azokat a könyveket általában nem olvasom el, de pont úgy jártam, hogy két kedvenc íróm (Kelley Armstrong, Keri Arthur) odáig van a vérfarkasokért. Tőlük olvasok. De pl. ifjúsági romantikust nem szoktam velük olvasni, egyedül, ha nem tudom, hogy farkasok. (Bree DeSpain - mondjuk ez olyan is...)

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.