Ugrás a fő tartalomra

Recenziókról

Mivel  mostanában rengeteg e-mailt kaptam recenziós könyvek felajánlásáról, gondoltam, jobb, ha kiírom a recenzió szabályzatomat, mert úgy látszik, a GYIK menüpont erre kevés.

Ez az oldal nem arról szól, hogy mi a recenziós példány és hogyan szerezhetsz magadnak, hanem az íróknak tájékoztatás.

  • A blog elsősorban ifjúsági könyvekkel foglalkozik, urban fantasy, disztópia, poszt-apokaliptikus témában, realista regényekből kizárólag olyanokat olvasok, amikben nem a romantikán van a hangsúly. Felnőtt könyveket és mesekönyveket nagyon ritkán, szintén az előbb említett kategóriákban fogadok.
  • A nagyon nem kategóriáim: A történelmi regények és a high és epikus fantasy. A nagyon csöpögős romantika. Bármi, ahol romantika áll a központban.
  • Attól még, hogy valami beleesik az olvasott kategóriámban, nem jelent automatikus recenzióelfogadást.
  • A blog nem foglalkozik híradással, nem létezik már ilyen rovat, így nem áll módomban közölni könyves akciókat, megjelenéseket, különböző eseményeket és petíciókra való felhívást.
  • Fogadok magánkiadásban megjelent könyveket, viszont ehhez kérek minimum a könyv első 10%-át részletként (epub, mobi, pdf formátumban), hogy el tudjam dönteni, kérem-e a könyvet.
  • MINDEN ESETBEN őszinte kritikát írok, ezért arra kérem a magánkiadós írókat, hogy nézzenek szét a kritikák között és kétszer gondolják át, hogy el akarják-e nekem küldeni a regényüket.
  • Ha csak annyit írsz, hogy vegyem meg a könyved, 10000%, hogy nem fogom megvenni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt.

Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat.


AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK

Szerintem ez…

Top 10: Kedvenc romantikus regény

Mostanában megrögzötten néztem, hogy mely posztokra van kereslet, és valamilyen úton-módon a régi Top 10 romantikus könyves listám időről-időre előkerül a legolvasottabb bejegyzések közé. Ezért felötlött bennem az a gondolat, hogy írok egy újabb posztot, de most mindenféle kategória szerint (a többi kategória később várható), és ezt ám frissíteni is fogom, ahogy változik. (Mert most ahogy ránéztem a régi listámra, elszörnyedtem, hiszen a sorozatok folytatásai eléggé lerontották a színvonalat.) Előre leszögezem, hogy klasszikus és szépirodalmat nem teszek fel listákra, mert nem egy kategória a szórakoztató irodalommal, így tehát a legjobb romantikusok között persze, hogy ott van számomra az Üvöltő szelek, de a végén a klasszikusok kilöknének minden modern regényt. :)

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2014. február 17.)

10. Victoria Schwab: Az Archívum (ifjúsági, 3 részes sorozat)
Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A …

Top 10: Kedvenc Romantikus Regény

MIVEL VALAMIÉRT EZ A POSZT VAN ÁLLANDÓAN A NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK KÖZÖTT, SZERETNÉM FELHÍVNI A FIGYELMET, HOGY VAN FRISSEBB ÉS FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ LISTÁM EBBEN A TÉMÁBAN [ITT].

Sokan szeretik a romantikát, és ezért olvasnak romantikus könyveket. Na már most én nagyon válogatós vagyok. Ritka az, ahol tényleg átérzem a dolgokat. A felnőtt irodalomban az a baj, hogy pornósítják és ott is inkább csak a testi vágy van előtérben (természetesen ez csak azokra vonatkozik, amiket én olvastam), az ifjúsági fantasyknál meg az írónénik ritkán emlékeznek rá, milyen volt 16-18 évesen tényleg szerelmesnek lenni, ezért csak nagy szavakkal vagdalkoznak. Felsorakoztatom a 10 legjobb romantikus regényt, amit én olvastam, és SZERINTEM a legjobban mutatják be az érzelmeket. Ezeknek a könyveknek általában nincs nagyobb témája, minthogy egy pár összejön (vagy nem), szóval nem nyomozós-akciós fantasyk. És javarészt ifjúsági regények, mert én is nagy részben azt olvasok. Nem, nem fogok külön csak magyar listá…