Cassandra Clare: City of Glass - Üvegváros

2009. június 22., hétfő

Hogy akadtam rá: Először lett a Harry Potter, aztán sok-sok fanfic író. Köztük Cassandra Claire, aki miatt életemben először fent maradtam egész este, hogy elolvassam a ficét, a Draco Trilógia első részét. Hamarosan megtaláltam a második részt, de akkor nem voltam jó angolos, nem tudtam tovább olvasni. Viszont megszerettem az írását. Imádtam a humorát, saját magát is kiparodizálta, és a cselekmény. Isteni. Lehet, hogy másnak a Gyűrűk Ura titkos naplók ismerős. Azt is ő alkotta. Csak leszedte netről műveit, mert megalkotta első regényét, a City of Bonest, és felvette a Cassandra Clare írói nevet.

Úgy általában az egészről: Alig vártam ezt a könyvet, hogy megtudjam végre, mi lesz Claryvel és Jace-szel, és ki hal meg? Ugyanis a szerző elárulta, hogy az egyik Lightwood meghal. Az Alec fanok elkezdtek poénkodni, hogy kinek a halála viselné meg Alecet és hogy akkor inkább haljon meg Max, Alec kistestvére.

A kritika innentől spoileres AZ ELSŐ KÉT RÉSZRE NÉZVE! A HARMADIK RÉSZBŐL FŐBB DOLGOKAT NEM ÁRULOK EL, CSAK AMI A FÜLSZÖVEGBEN IS BENNE VAN! No tehát, történetünk ott indul, hogy Clarynek fel kell ébresztenie az édesanyját, és ezt ez bizonyos warlock tudja megtenni, Ragnor Fell, aki csak őt ismeri fel, Jace-t nem, ezért neki kell elmennie Idrisbe, az Árnyvadászok őshazájába, hogy megkeresse ezt az illetőt, és megszerezze a bájitalt. Meg is beszéli Lightwood mamival, Maryse-szel, de Jace persze tiltakozik, mert elfelejtette elmondani a Tanácsnak (nem tudom, hogy fogják fordítani), hogy bizony Clarynek különleges képessége van. Ugyanis félti a lányt, hogy akkor bármi áron a csatasorba állítanák.

Jace összeesküvést szervez Simonnal, vagyis csak szervezne, ha nem támadnák meg őket. Így kénytelen Jace magával rángatni Simont Idrisbe, ahol nem látják szívesen az Alsóvilágiakat (Downworlders - nem tudom, hogy fogják fordítani). És persze a Tanács tagjai gyanakodnak Simonra, mert napon jár ugye, és szerintük Valentine-tól kapta az erejét, mert kémkedik neki. Komolyan... ez kiborító. De a lényeg: szegény Simont börtönbe zárják.

Clary pedig hátramarad. De úgy dönt akkor is megy, csakhogy az Üveg Városába engedély nélkül belépni tilos. Ez a szabálymegszegés akár az életébe is kerülhet, de ő megy.

Sokat olvastam kritikát, mielőtt meghozták volna a könyvet. Vártam, hogy hátha olvasok valami spoilert, de végül is jobb lett, hogy sehol sem találtam. Úgy izgalmas ezt a könyvet elolvasni. Jobban vártam ezt, mint a HP 7-et. Ez a kötet a legjobb módja, hogy lezárják ezt a sorozatot. Imádtam az elejétől a végéig. Ténylegesen érzelmi hullámvasút (lopom a szót mások kritikájából), mert akár egy fejezeten belül vannak a legszebb és a legviccesebb részek. Az elején még nevettem, majd izgultam, és még meg is könnyeztem. Jace beszédei... istenem, gyönyörűek.

Ami kimaradt: hogy miután Clary eljut Idrisbe, segítője a titokzatos Árnyvadász, Sebastian lesz, aki persze egy kicsit bezavar a szerelmi háromszögbe. Őt imádom, kifejezetten. :D

Kedvenc karakter: SEBASTIAN

Ami kifejezetten tetszett: az egész!!! a legkedvesebb könyvem ez, nincs leírva olyan szutyok epilógus, ami zavarna, hagyott pár nyitott részt, amivel tökéletes fanficeket lehet kezdeni

Ami nem tetszett: -

A történet: 6/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból

86 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez a könyv a csontváros folytatása?
remélem nem egy hülye kérdés,bocsi

Gigi írta...

Ez a harmadik része. A Hamuváros (City of Ashes) a második rész. A Könyvmolyképzősök elírták a borítón vagy pedig mert a második résznek még nem csináltak magyar címet, azért írták harmadiknak.

Névtelen írta...

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy a 2. és 3. kötetet hol lehet angolul beszerezni mert nem sikerült ráukkannom? Egyébként nagyon tetszik az oldalad, jó könyvízlésre vall! :)
Köszi

Gigi írta...

Szia!

A bookline.hu-n mindkettőt meg lehet venni, bár én a Prosperóval hozattam be (www.porspero.hu/katalogus). Ha könyv letöltésre gondolsz, abban nem nagyon segíthetek, csak annyit tudok javasolni, hogy torrent oldalakon nézz utána.

Névtelen írta...

Nagyon köszi, vásárlásra gondoltam, szóval a bookline.hu tökéletes lesz. :) Köszi

Névtelen írta...

Szia! Néztem az írónő honlapját és 2011 márciusában jön a következő könyv City of Fallen Angels címmel.

Egyébként remélem, hogy Jace és Clary nem tesók, és összejönnek majd! Nem tudom őket külön elképzelni, csak együtt! Eddig csak az első könyvet olvastam, de IMÁDOM!:)

Zsani

Gigi írta...

Igen, tudom. :) De előtte megjelenik a Clockwork Angel, ami a pretrilógia első része. Ahol a főszereplők ősei a főszereplők a viktóriánus korban.

Névtelen írta...

Szia,szerintem tévedsz.Ez ugyanis a 3. rész az angol borítón is rajta van...
És a boltokban is a Csonváros a 2.
De igazából én sem értem teljesen...Oo
Bocso, ha nincs igazam..!

Névtelen írta...

Már boccs de te mit beszélsz? XD
A Csontváros az 1.
2. City of Ashes
3. Üvegváros...
Nem?

Gigi írta...

1. Csontváros
2. Hamuváros
3. Üvegváros
4. Bukott Angyalok Városa

És van egy előtrilógia:

1. Clockwork Angel (Óramű Angyal)
2. Clockwork Prince (Óramű Herceg)
3. Clockwork Princess (Óramű Hercegnő)

Az előtrilógiából előbb jelenik meg az első rész, mint a másikból a negyedik, mivel a negyedik részben feltűnik egy Clockwork Angeles szereplő.

Névtelen írta...

Sziasztok!!
Ezzel hogy meik hányadik könv sztem:
1 Csontváros
2 Üvegváros
3 Hamuváros

Kriszta

Gigi írta...

Szia!

Amit én írtam, feljebb, az a helyes, az Üvegváros a harmadik rész. Hidd el, én olvastam. A Könyvmolyosok csak összekeverték a borítón, gondolom, mert a második résznek még nem volt magyar címe.

Üdv,

Gigi

Névtelen írta...

Nagyon jó könyv :)
Örülök hogy azért csak összejönnek...
Sajnos a következő részre azért még várni kell.

Névtelen írta...

Hello Gigi és City of Bones Saga rajongók!!! ^^

Imádtam a könyvet, bár én még csak a Csontvárost olvastam...:S:( sajnos nem vagyok túl jóban az angollal:S:P Remélem igazatok lesz és előrehozzák a magyar megjelenést, mert már NAGYON várom!!! ;D
Gigi nagyon jó az oldal és jó ötlet volt az egész!!! Gratula hozzá!! :D Bár én azok táborát erősítem, akik gyűlölik ha bármit is előre tudnak és már az elején abbahagytam az olvasását amikor itt-ott megláttam néhány nevet és csókok említését..:P:$:D (ez a (nevezzük a többi alapján:) Hamuvároshoz is tartozik).
Nagyon jó vagy! További ügyeskedést és élvezetes olvasást!!! ;D^.^

ohh és persze! Azt hiszem a többiek nevében is mondhatom: VÁRJUK A HÍREKET bármelyik könyvvel, filmes változattal kapcsolatban!!! ^^;D

Köszi:
Rami^^

Névtelen írta...

mi ez a Clockwork Angel? ezek a valentin meg ezek még amikor fiatalok voltak vagy mi ? és tudod már hogy jace és clary tesook ??

Gigi írta...

Szia!

Igen, a harmadik részből kiderül, hogy Clary és Jace testvérek-e. Elvileg itt vége is lett volna a Jace és Clary történetnek és a folytatás is elvileg inkább Simonra összpontosít.

A Clockwork sorozat az 1800-as években játszódik, szóval Jace-ék és a többiek régebbi őseiről, ők maguk nem szerepelnek benne, csak Magnus Bane. :)

Névtelen írta...

köszi !!!! <3 amúgy király az oldalad !! nagyon tetszik ! Engem kinevetnek az osztálytársaim h olyan sokat olvasok és jó hogy nem én vagyok az egyetlen ilyen " zizi " :D

Névtelen írta...

A City of Glass a 2. része a sorozatnak!!!!!!

Ismeretlen

Gigi írta...

Nem értem, miért nem lehet megérteni, ha szépen írom. Olvastam a sorozatot, leírtam mindent. A CITY OF GLASS A HARMADIK RÉSZE A SOROZATNAK! Nézd meg a kiadás dátumát, esetleg a BOOK THREE feliratot.

Névtelen írta...

szija naggyon jó az oldalad grt =D !! Sokan mondják hogy megfilmesitik a könyv sorozatot , te mennyit tudsz róla ?? csak mert nagyon jó lenne ha megtennék és még nem merek örülni neki negyohgy csalodjak :$ !

Mégegyszer grt at oldalhoz ! nagyon sokat nézegetem !
elöre is kösz válaszért: Fancs

Gigi írta...

Szia!

Örülök, ha tetszik az oldal. :)

Igen, lesz film, hogy mikor az még kérdéses. Csak annyit lehet tudni, hogy megvan a forgatókönyvíró és dolgoznak rajta.

Névtelen írta...

Sziasztok!

Én csak egyetlen dolgot tudok hozzá fűzni a témához. :) Hogy jöhetne már magyarul a következő rész azok kedvéért akik nincsenek túl jóban az angollal!!! :) Megőrülök, hogy csak fél információkat tudok a folytatásról! Főleg Cary és Jace dolga miatt. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy testvérek, könyörgöm valaki nyugtasson meg, hogy nem lett így elrontva az egész és végül kiderül, hogy nem igaz, és mégis összejönnek. Mert ez így nem tetszik! :P

Gigi írta...

Szia!

A következő rész elvileg júniusban jelenik meg. Ha szeretnél egy kis ízelítőt olvasni, a Végzet Ereklyés oldalamon fent van a második rész első fejezetének fanfordítása (igen, ez itt a reklám helye :D). www.voldemortsangel.extra.hu - Itt pedig a köteteknél a spoiler mentes övezetben.

Hogy testvérek vagy sem? Ez a trilógia főkérdése. ;)

Névtelen írta...

szija

nekem nem jöttt be az oldal pedig nagyon kiváncsi lennék rá:'(. nem tudod mi lehet baj ??

Gigi írta...

Szia!

Azóta elköltözött az oldal, az extra miatt. Az új cím: www.cassandraclare.atw.hu :)

Névtelen írta...

Hali!
Te olvastad a Bukott Angyalok Városát?
Én nem is tudtam,hogy az üvegvárosnak 4 része van csak 3-ról,nagyon nem lehet róla hallani sehol kerestem angolul de nem találtam.kérlek ha olvastál róla akkor írj valami ízelítőt belőle!
kérlek
és nagyon jó az oldal!=)

Névtelen írta...

koszike előre is!

Gigi írta...

Szia!

A Bukott Angyal városa csak 2011 márciusában jelenik meg. :) Csak apró infókat lehet tudni róla. www.cassandraclare.atw.hu oldalon (reklám helye, tudom :D) találsz pár dolgot a hírek között böngészve.

Névtelen írta...

szia! nemtudod hogy az üvegváros mikor jelenik meg?

Gigi írta...

Szia!

Az Üvegváros (ez a harmadik rész) decemberben jelenik meg. A Hamuváros, ami a második rész, és júniusban jelenik meg elvileg.

Üdv

Gigi

g írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
g írta...

Baszki, hihetetlen ez a blogspotmotor néha, harmadszor írom be.

Szóval:

A Hamuváros a Librinél már előrendelhető.
www.libri.hu/konyv/hamuvaros.html

Én inkább azt javaslom, hogy várjátok meg, amíg a Könyvmolyképzőnél is fent lesz, a kiadótól való közvetlen vásárlás híve vagyok.

Amúgy a könyvvel már végzett a szerkesztő is, nyilván pillanatokon belül nyomdába kerül.

A City of Glass már itt van a polcomon, de nyár közepe (inkább vége) előtt biztosan nem tudok nekiállni, még másfél könyvem hátra van addig. Arról nincs információm, mikor hozzák ki.

Névtelen írta...

A második része a Hamuváros és a harmadik rész az Üvegváros!
Ha nem hiszitek : http://www.vorospottyos.hu !

Névtelen írta...

Lehet, hogy hülye kérdés, de mikor jelenik meg magyarul az Üvegváros? Különben igenis az a harmadik rész, én is olvastam. Épp ma fejeztem be a Hamuvárost. Megőrülök! Hogy lehet ilyen hülye Jace? Miért kell megkavarni? Na jó , persze, tudom. Így izgalmas. De akkor is. Csak most fejeztem be, de már tűkön ülök, úgyhogy bevetettem magam a gép elé. Szóval mikor???????????

Gigi írta...

Szia!

A kiadó reklámkönyvecskéjében október van írva. Valakinek régen e-mailben még decembert írtak. Hát ennél okosabbat nem tudok mondani. :)

Üdv

Gigi

Névtelen írta...

Jaj, nekem is nagyon tetszett a Hamuváros! A megjelenése utáni első nap már megvettük. 2 nap alatt ki is végeztem, de viszonylag sok hiba volt benne. Helyesírási is meg neveket cseréltek fel.. Ez a fordító hibája volt? És csak úgy mellékesen, az Üvegváros elején ki van?

Gigi írta...

Szia!

A nevek felcserélése és a helyesírási hiba, igen, a fordító munkássága. Előfordul sajnos. Az eredeti kötetben is akadt egy-két szerkesztési hiba. Isabelle kétszer teszi le az ostort, Jace odaadja a kabátját Clarynek, mégis Jace-en van a kabát megint. Ennyi hiba volt összvissz az angolbn.

Az Üvegváros elején Sebastian Verlac látható (személyes kedvencem, akiről áradozni tudok), és annyi lehet róla tudni, hogy Clary és Jace közé áll, és a Lightwoodék barátjának az unokatestvére. :)

Névtelen írta...

Helllo

Te én nagyon meglepődtem hogy lesz negyedik rész :O De konkrétan mi lesz a fő sztori? Még mindig Valentine akarja leigázni az árnyvadászokat vagy az már a 3.-ban lezajlik..

Névtelen írta...

Szia!

A trilógia lezárja a Valentine-os szálat, és a Jace/Clary vonalat is. Az írónő csak ennyinek tervezte, mint említettem már. :)

Felkérték, hogy írjon képregényt és ebből lett a City of Fallen Angels, és megkérdezte a kiadóját mit szólnának hozzá, amikor rámutattak, hogy ez egy trilógia és három részes, akkor közölte Clare, hogy már más író is bebizonyította, hogy egy trilógia 4 részes. :)

Amit tudunk róla? Mindenki számára izgalmas kötet lesz, lesz itt Magnus/Alec bonyodalom, Jace/Clary bonyodalom (ismételten) és új főgonosz lesz, (nem, ez nem spoiler, hiszen befejező rész lett volna a 3.), annyit árult el Clare, hogy valaki régi Kör tagokat öl meg és úgy rendezi, hogy ez kompromittálja az Árnyvadászok és az Alvilágiak közötti békét, és hogy valaki olyan a gonosz, akit ismerünk és meg fogunk rajta lepődni. :)

Üdv

Gigi (nem otthonról, ezért nem jelentkeztem be)

Névtelen írta...

Újra az előző kérdező:

Akkor még az is lehet hogy Lighwoodéknál nem is a gyerekek közül hal meg valaki :D
Valentine meghal? o_o Nem muszáj megírni ha spoiler :D

Névtelen írta...

Hali
jó az oldi, én is olvasom ezeknek a könyveknek a többségét, és az én lekörözhetetlen kedvencem a Csontváros és részei...remélem hamar megjelenik magyarul, mert én sem vagyok jó angol fordító:S
bye Miya ^^

Névtelen írta...

Szia!
A könyvmolyképző honlapján már előrendelhető az Üvegváros. De sokkal lejebb kell keresni mert nem a Hamuváros mellé tették ki hanem a Vámpírnaplók alá sok új könyvel egyetemben

Mary Alexa Drown írta...

Hello!
Lenne két kérdésem: ki ez a Sebastian, milyen kapcsolata van Claryvel?(szerintem ez spolieres lesz úgyhogy légyszi ide válaszolj: alexa993@freemail.hu+a fairchildeset magyarul ha van kedved hozzá tehetnéd *boci szemek*)
A könyvmolyképző azt írja, hogy a city of glass az utolsó. Ugye ez csak hülyeség?

Névtelen írta...

Szia csak a szeretném kérdezni hogy bégül a harmadig részben Clary és Jace végül össze jönnek?
Mert én végig aon voltam a másodikban is hogy végül mégis csak egymásra találnak. De csalódtam Szóval erre adj écci egy igen van választ!!
Nagyon tetszik az oldalad!!! (L)

Névtelen írta...

Bocsi az előzőt is én küldtem csak kicsit vacakol a gép a végén azt akartam írni hogy igen vagy nem választ!! Előre is köszi FAnni!!

Gigi írta...

Kedves Fanni!

A többieknek is csak e-mailben válaszoltam, mert nem fogok spoileres (olvasási élményt elrontó) kérdésre válaszolni. Ha adsz e-mail címet, megírom.

Üdv

Gigi

Judyt írta...

Halihó,
A könyvmolyosok sok mindent összekevertek ennek a sorozatnak a borítóján. Kiadva úgy lett, hogy A végzet ereklyéi, viszont mindenhol az a fajta borító van a neten, hogy A halál ereklyéi.

Viszont imádom!!! Ma végeztem a Hamuvárossal, és már alig várom az Üvegváros megjelenését!!! :D

Gigi írta...

Eredetileg a borítót rontották el. Hivatalosan Végzet Ereklyéi, hiszen nem akarták, hogy köze legyen a HP-hez. A fordító is átfordította a Julis Caesar idetartozó idézetét, hogy passzoljon a címhez, és ő is meglepődve tapasztalta, hogy mi lett a borítóval. Ráadásul a Könyvmolyképző valahol a borítón belül Cassandra CLAIRE-t írt, ami szintén hibás. De mindegy.

Mellesleg a Mortal Instrumentsnek se a végzethez, se a halálhoz nem sok köze van. :D De a Végzet Ereklyéi legalább jól hangzik. :) Az még illik is hozzá.

Névtelen írta...

Szia Gigi!

én is imádom a végzet ereklyéi sorozatot alig várom ,hogy megjelenjen magyarul az üvegváros,de most olvastam el becca Fitzpatric - ccsitt csitt című könyvét ami szintén tetszett de nem tudom hogy van -e 2. része
esetleg nem tudsz róla vmit?
tetszik az oldalad grt!;))

Névtelen írta...

szia az email cimem ffanni17@freemail.hu
Én kérdeztem a harmadék részről hogy Clare meg Jace összefognak-e jönni.
Előre is köszi!!
Fanni

Névtelen írta...

szia
szeretném tudni hogy Clare meg Jace összefognak-e jönni.
előre is köszi
e-mail 19910601@citromail.hu

Névtelen írta...

Megkérdeztem egy könyves boltba hogy mikor fog megjelenni az üveg város és azt mondták hogy október 20.-án :)

Olívia írta...

szia gigi!
én amikor elolvastam a csontvárost, arra aszociáltam hogy az üvegváros lesz a folytatása,hisz ugyis lett befejezve...nem gondoltam volna hogy a kiadó meg a boritotervezo ennyi mindent elronthat egy jó könyvben.eezeket a hibákat nem lehet vhogy kijavítani?de eddig jó a könyv.:)
nem tudnál nekem véletlenul abban segiteni,hogy honnan tudnám én ezt letölteni,hogy e-book formátumban is olvasni tudjam?
itt az email címem szivecske1117@hotmail.com
Üdvözlettel,Olívia

Névtelen írta...

szia
azt szeretném kérdezni h az előtrilógia a clockworks van magyar kiadásban? és ha igen akkor valamelyiket ebook formájában tudom tölteni valahonnan?

Gigi írta...

Szia!

Az előtrilógia épphogy megjelent egy hónapja külföldön, abból is csak az első része, és ilyen rövid idő alatt nem készítenek magyar fordítást.

A Könyvmolyképző elvileg tárgyal a kiadásról, de konkrét időpontot nem mondtak, hogy mikorra várható.

Amúgy meg nem hiszem, hogy kiadnák e-bookban.

Névtelen írta...

Szia!
azt szeretném kérni hogy le tudnád írni a 3.rész tartalmát?:) A leglényegesebb a Clary-jace szál lenne :D Meg hogy akkor igazából most milyen kapcsolatban vannak egymással :)
Az email címem: marglrebeka@citromail.hu

Névtelen írta...

Szia!
csak azt akartam kérdezni h lesz-e negyedik része a könyvnek ??(és ha igen akkor mi lesz a fősztori???) A Jace- Clary vonal véglegesen lezárul a 3. részben??

ja igen és nézelödtem egy kicsit a neten és ott azt találtam h a 3. rész 2011.02.28.-án fog megjelenni magyarul!!!

Névtelen írta...

(még mindig én vagyok)

csak anyit akartam h nem tudom h ez spoileres kérdés volt-e de ha igen akkor légyszi küld el nekem e-mailben a választ (+ azt is h jace és clary tényleg tesók-e !?

(e-mail címem: ritus0817@hotmail.com)

Előre is köszi!!!

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Orsolya írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Gigi írta...

Már elnézést, de miért gondolod, hogy feltöltöm? Ez nem feltöltős/letöltős oldal.

Névtelen írta...

Szia!

Csak érdeklődni szeretnék, hogy nekem is pár sorban le tudnád írni a 3 részt a legfőképpen a Jace és Clary páros alakulása érdekelne.
előre is köszönöm.
medvebabo@gmail.com

Névtelen írta...

Szia Gigi!

Gratulálok a blogodhoz, tényleg klasz. Imádom olvasni és már nagyon sokat segített a könyvválasztásban. Itt találtam rá a Végzet ereklyei sorozatra is, ami azóta a kedvencem lett. Most éppen az Üvegvárosra várok :)

Amugy azoknak akiket tényleg érdekel a Végzet Ereklyei sorozat ajánlom Cassandra Clare személyes blogját és a Mortal Instruments honlapját. Mindent leír a következő könyvekről, mivel meg fog jelenni a második trilogia is, de arra sajnos még igen sokat kell várnunk. Szoval, csak nézetek fel a honlapra, könyen ki lehet rajta igazodni.

Gigi, csak így tovább. Imádom a blogodat.

Üdv. Cassie

Névtelen írta...

Szia
nem tudod nekem megmondani hogy mikor fog megjelenni az Üvegváros?

Névtelen írta...

Szia Gigi!

Szerinted fog készülni film a könyvről?

Gigi írta...

Szia!
Bocs a késői válaszért (írtam, hogy mostanában szinte lehetetlen lesz engem utolérni). Nos az Üvegváros áprilisban vagy júniusban jelenik meg. Késik a megjelenés a fordítás miatt.
Filmesítési jogok megvannak. Lily Collins játssza majd Claryt. Gondolom én attól függ, hogy lesz-e a 3. részből film, hogy befut-e az első.

Jucus írta...

Szija Gigi!
nekem is letudnád írni nagyjából a 3. részt. főleg Jace / és Clary sorsa érdekelne:)

hajdukjudit@index.hu
előre is kösz, és jó a blogod tetszik :)

Névtelen írta...

Szia!nem tudod mikor jelenik meg az Üvegváros?mert már nagyon érdekel :D
köszi : Pepe

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Gigi írta...

Ha még egy ilyen kommentet kapok, törlöm az egész blogot.

Gigi írta...

És feljebb írtam, mikor jelenik meg, ennyire nehéz visszaolvasni?

Seni - Bibi írta...

Szia Gigi:)
nem tudom, te követed e az infókat, de gondoltam írok neked:(hivatalos)
Jace -Alex Pettyfer lesz(amivel én nem értek egyet, mert még mindig nem bírom elképzelni, hogy ő Jace...)
Clary- Lily Collins lett :( (a szemöldökén kívül szimpatikus :) )
és a rendező : Scott Charles Stewart ( a második és harmadik Karib, Jurassic park, Ne szórakozz Zohannal, A légió és A Pap :) szóval ért a humorhoz meg a vallásos dolgokhoz :) és a kellő vérengzéshez:P )
Szerintem érdekes lesz de nagyon félek, hogy kihagyják hogy Jace X Clary ... testvérek, és hogy Magnus meg Alec a legaranyosabb pár avilágon :)
ui.: nálad találtam a halál ereklyéire és azt hiszem a kedvenc könyvsorozatom :) szóval köszönöm :)
üdvözlettel Bibi

Gigi írta...

Igen, ideírtam feljebb, hogy Lily Collins lett. De Alex Pettyfer tegnap még nem volt hivatalos, ezért amíg nincs hivatalos bejelentés, nem szeretném hatszor elmondani ,hogy nem ő az. :D

Seni - Bibi írta...

azért írtam én is mert nem a hátsó tomporomból szedtem az infót, és nem is ujjongva ugráltam körbe a lakást -.-

http://www.imdb.com/title/tt1538403/ -.-
köszi az enyhe lenézést.....

Gigi írta...

Az imdb-t bárki szerkesztheti pro tagsággal, szóval még nem Alex játssza. És bocsi, ha "lenéző" volt a modorom, nem volt szándékos, csak sikeresen felhúzott más aznap.

Névtelen írta...

Szia!
Valamikor régebben rátaláltam szerintem neked az egyik oldaladra ahol el tudtam ennek a könyvnek olvasni az első fejezetét. Most azt sehol se találom.Pedig volt ott egy-két interjú az író nővel ahol nem tudom, hogy sajnos-e de megtudtam pár apróságot és ez összezavart.
Vagy nem a tied volt az oldal? Bocs,ha nem. Nagyon szertném már megtudni mi lesz jaceékkel és a erre az új srácra is kiváncsi lettem :) Nem tudod, hogy mikor adják ki? A helyi könyvesboltokban már az agyukra megyek a az eladónőknek mindig mondják, hogy majd a jövő hónapban meghogy még nincs kiadatva stb. én meg 4 hetente beállítok, hogy ott van-e már.:) Amúgy nagyon teszik az oldalad imádom.

Gigi írta...

Szia!

De az enyém volt az oldal, de azóta már nem csinálom. Közbe jött kb. minden. :D Amúgy áprilisra ígérték, de ha akkorra sem jön össze, akkor júniusra azt mondták már mindenképpen kiadják.

Melitta írta...

http://napinemszar.hu/like/1296674910
Aki nagyon várja az Üvegváros megjelenését az léccike lájkolja ezt. Köszike :)

Névtelen írta...

nem tudom szerintem illik Alex Pettyferhez a szerep, (de csak hosszú hajjal :D) nagyon tettszik az oldalad, imádom a könyvet, nem tudsz valamit írni nekem erre az e-mail címre(gerner.dohry@gmail.com) hogy hogyan alakul Jace és Clarie kapcsolata? Véglegesen megszűnik?
Köszi:Dorka

Névtelen írta...

Sziasztok!

Csak megerősíteni tudom, amig Gigi írt a kiadás időpontjával kapcsolatban. Nemrég írtam a kiadónak és azt a választ kaptam, h az áprilisi budapesti könyvfesztiválra fog megjelenni az Üvegváros.

@ Gigi:
Több, mint egy éve rendszeresen olvasom a blogot. Gratula hozzá, csak így tovább!!

Névtelen írta...

szia !
én ma vettem meg végre a harmadik könyvet és egy nap alatt sikeresen kivégeztem!!! már alig várom a "folytatást".(: egész nap fel alá járkáltam minden pózban és helyen olvastam de megérte! nagyon izgalmas és szerintem méltó befejezése a sorozatnak. Legtöbbször az a baj a folytatásos könyvekkel h a vége felé kifogy a lendületből! itt erről szó sincs!!! imádtam az elejétől a végéig és csak ajánlani tudom! Egy a gondom hogy a magyar megjelentések borzalmasan lassúak.De amint megjelenik megveszem és nem lehet megállítani!Most h letettem a könyvet megszállottan olvasgatok és a híreket lesem!(: remélem lesz film csak kicsit félek is megnézni mert úgysem olyan lesz mint amilyennek elképzeltem és ebben a könyvben nem akarok emiatt egy pöppet sem csalódni!bocsánat túl sokat írok csak elragadott a hév és mivel még más ismerősöm nem nagyon olvasta(én adom kölcsön) nincs kivel megbeszélnem (:
ui.:nagyon tetszik az oldal és csodállak h ennyi mindent ki tudsz olvasni angolul *nagyon féltéken* nagyon sok olyan könyvet látok az oldalon amiket én is szívesen elolvasnék de a kiadóknak még csak tervben sincsenek...de most már egyre többet látok megjelenni *reményszikrájacsillogszemébe* még egyszer köszi ezért! és nagyon jó h van végre egy oldal ahol nincs spoiler!!!!
továbbra is hű olvasód:
aPillangósLány

Névtelen írta...

hello!
Én is most fejeztem be az Üvegvárost, és IMÁDTAM!!! Nekem örökké ez a trilógia lesz a kedvencem!!! (Éredekes, h pár éve nem szerettem annyira olvasni) de most már áldom a napot, amikor ráleltem erre a könyvre (Csontváros)XD!!!!
Amúgy nagyon jó az oldal!!!

Névtelen írta...

Szia!
Most akkor a bukott angyalok városa az a 4. része?
Azt hittem az Üvegváros a befejező könyv

Kikisz. írta...

Kedves névtelen, Gigi üzent velem:
"Szia! Észreveszem persze itt is a kommentet, de nem tudok ide önerőből válaszolni. Legközelebb, ha kérdésed van írj a gyiag@freemail.hu-ra vagy a fent linkelt formspring oldalamra.

Először is van az előtrilógia, ami az 1800-as években játszódik, ez az Infernal Devices, és a Végzet Ereklyéi ősei vannak benne, plusz Magnus, meg Church a macska. (Igen, Church halhatatlan.) Ez nem szerves része az első három kötetnek.

Azért van még három rész a Végzet Ereklyéihez, mert az Üvegváros megírása után felkérték Clare-t egy képregény megírására, ami Simon sztorija lett volna tovább, de úgy érezte Clare, hogy képregény ehhez kevés, ezért ír még három könyvet. Tehát ugyanazok a szereplők, ugyanaz a világ, de nyilván új sztorivonal, mert az Üvegváros lett volna a befejező rész.

A helyes olvasási sorrend a következő:
Csontváros
Hamuváros
Üvegváros
Clockwork Angel
City of Fallen Angels
Clockwork Prince
City of Lost Souls
Clockwork Princess
City of Heavenly Fire

Az új Végzet Ereklyéi trilógia mindig utal az előtte megjelent Infernal Devices kötetre, nem feltétlen kell olvasni így."

Fanny írta...

Imádtam! Ez a kedvencem a végzet ereklyéi közül. És a vége a legjobb. No meg persze Sebastian ;)

Névtelen írta...

Én is kiolvastam mind és imádtam.:)
A Bukott angyalok városát várom, aminek Vörös pöttyös könyvek kis reklámkönyvében már benne van a "tartalma" ha valakit érdekel és nincs meg neki a reklámkönyv, szívesen leírom, nem hosszú szöveget adtak meg..:)
Novemberben jelenik meg magyarul nem?:)

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.