Ugrás a fő tartalomra

Melissa Marr: Wicked Lovely - Veszélyes Játék

Hogy akadtam rá: Amazon.com-on megtetszett a borítója :D

Várható magyar megjelenés: 2010. szeptember - Kelly kiadó.

Úgy általában az egészről: A Mortal Instruments után elkezdtem angol YA (fiatal felnőtteknek szóló) fantasykat keresni. Tetszett a borító. Belsőre viszont... Nincs vele nagyobb baj, élvezhető könyv, másként nem raknám ki kedvencnek, és nem venném meg a történethez kapcsolódó mangát, de valahogy mégis hiányzik ebből a részből történetileg valami. Na, de kezdjük az elején.

Adott egy lány, Aislinn, akinek egy: rohadt bonyolult neve van, ok nélkül, tehát így ismét előugrik a Mary Sue kép, vagyis a túl tökéletes karakter. De ez hagyján, elvileg kimondani könnyebb a nevet, mint leírni. Szóval Aislinn látja a tündéreket, megvan a Látás képessége, de úgy kell tennie, mintha nem venné észre őket. Ugyanis a tündérek kegyetlenek, és előszeretettel vakítják meg a látó embereket. A nagyanyja neveli, édesanyja meghalt. Van egy barátja, Seth, aki igazából tök jó pasi, és Aislinn még szerelmes is belé, de nem akarja elrontani a dolgot. És persze ilyen nagy csajozós volt anno Seth. De aztán kibújik a szög a zsákból, hogy ő a mi főhősünkbe szerelmes.

Seth karakterével alapjaiban van gondom. Mikor Aislinn elmondja, hogy léteznek tündérek, kijelenti, oké, segítek. Pedig nem úgy volt leírva, hogy olyannyira hinne a fantasztikus lényekben. De ez nem baj. Egyszerűen hihetetlen ez a karakter, én úgy vettem ki, hogy egy nagymenő és csajozós... és mégis olyan romantikusan viselkedik.

A történetről: van két királyság, legalábbis ebben a könyvben még csak ezek vannak előtérben. A Nyár Udvar és a Tél Udvar (végre leírhatóbbak az udvar nevek a tündéreknél, ez piros pont). A Tél Udvar uralkodik, a Nyár királynak pedig megkötötték az erejét, és akkor kaphatja vissza, ha megtalálja az elveszett Nyár Királynőt. A királyunk, Keenan, mindig álmodik egy lányról, azt felkeresi, eléri, hogy belé szeressen, és egy próba elé állítja. Vagy elvállalja a próbát az illető, vagy nem kockáztat, és békésen átváltozik Nyár tündérré (kis viháncoló lánnyá). A próba maga, hogy fel kell emelni a Tél Királynő pálcáját, ha a Hideg nem költözik bele a lányba, akkor ő az elveszett Nyár Királynő. Ha mégis megkapja a Hidegséget, akkor ő lesz a Tél Lány, és magában hordozza a Hideget, egyetlen társa egy farkas, egészen addig, amíg Keenan nem találja meg a következő "áldozatát", akkor pedig figyelmeztetnie kell a lányokat, hogy ne vállalják el a próbát. Ha valaki mégis elvállalja, és az kapja meg a Hideget, akkor a Tél Lány felszabadul, de marad tündér.

Ez a történet jó, de a kidolgozás néhol hagyott kivetnivalót. Nem mintha én tudnék ilyet írni. Csak így olvasva, volt egy nagy bökkenő az egészben. Az egyetlen nagy potenciális drámára okot adó jelenetet is elrontja a főhős gyors reakciója.

Összességében kellemes kis történet, nekem túl cukros, akár az Alkonyat, de nem hasonlítható hozzá. Átlagos kis fantasy könyv, amit lehet élvezni egy unalmas délutátnon. Kíváncsi vagyok a másik két részre is, amik nem függnek szorosan egymáshoz (úgy hallottam), inkább az első és a harmadik rész jön egymás után Aislinn szemszögéből, ezért együtt olvasom a kettőt. A második rész Aislinn egyik barátnőjének szemszögéből íródik (ne kérdezzétek, túl sok név van, nem tudtam megjegyezni.)


Kedvenc karakter: Keenan

Ami kifejezetten tetszett: A tündérek kidolgozott világa.

Ami nem tetszett: Seth.

A történet: 3/5 pontból

A karakterek: 4/5 pontból

A borító: 6/5 pontból, gyönyörű borító

Megjegyzések

 1. Hol lehet ezt Magyarországon (angolul) megvenni?
  Már vagy ezer helyen kerestem de csak az Ink exchanget találtam meg.
  lécci ha tudod akkor ird meg a dorci.farkas@citromail.hu ra!
  köszi

  VálaszTörlés
 2. Szia!

  Csak megemlítem, hogy válaszoltam neki. :) Csak emailben, mert azt kérte. :)

  VálaszTörlés
 3. "Az éjszaka háza 4 - A vad" végén van a könyv ajánlója...ott a címe "Veszélyes játékok". Jónak tűnik, akkor gondolom hamarosan kiadják... :)

  VálaszTörlés
 4. Szóval akkor veszélyes játékok lesz a neve ennek a könyvnek? Hallottam, hogy esetleg van rá esély, hogy kiadják, de pontos infót nem találtam még. Köszi. :)

  VálaszTörlés
 5. Szívesen. :) Itt sincs több infó, csak a rövid tartalom meg a borító.

  Üdv: Émy

  VálaszTörlés
 6. http://kellykiado.hu/konyvek/veszelyes-jatek-tundervilag-sorozat-1.html

  Üdv:Émy

  VálaszTörlés
 7. Igen, köszönöm, már láttam. :D Még milyen jó, hogy facebookon és twitteren is követem a kiadót. :) Szeptemberben jelenik meg, már alig várom.

  VálaszTörlés
 8. één imádom ezt a könyvet sztem nincs vele semmi baj.*.*

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Hogy akadtam rá:   Szeretem az írónőt. Úgy általában az egészről:   Harper Curtis az 1930-as években tengeti unalmas napjait egészen addig, amíg egy véletlen folytán rátalál a Házra, ami értelmet ad az életének. Furcsán hívja magához ez a rejtélyes Ház és odabent nem csak egy hullát talál, hanem egy szobát, ahol nevek várják, és egyből, zsigeri módon tudja, mit kell tennie ezekkel a lányokkal. Az 1970-es években cseperedő kislány, Kirby, pedig nem is sejti mekkora veszélynek van kitéve, amikor egy különös férfi megkörnyékezi, hogy egy játék pónit adjon neki. Sőt, később sem veszi észre a lány, hogy ugyanez a férfi követi élete folyamán, meglepően az öregedés minden jele nélkül. Szóval Lauren Beukes − akitől egy rendesen összerakott krimit olvastam csak − és sorozatgyilkosok meg az időutazás, ráadásul mindennek középpontjában egy rejtélyes ház áll! Úgy gondoltam, ennél izgalmasabb és hátborzongatóbb könyvet most nem is választhatok! És mekkorát tévedtem… Sajnálatos módon is

Steven Rowley: Lily és a polip

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   Ted Flask noha rendelkezik emberi barátokkal, mégis a legjobb barátjának Lilyt mondhatja, aki történetesen egy idős tacskó. Megvan a saját kis rituáléjuk: Minden csütörtökön kibeszélik a helyes pasikat, péntekenként társasoznak, vasárnaponként pizzát esznek. Tednek ez az élet tökéletesen megfelel, még ha éppenséggel a pszichológusa próbál rámutatni, hogy miért is ódzkodik a férfi a randizástól egy rosszul elsült kapcsolata után. Egészen addig minden nyugodt is, amíg meg nem jelenik a polip Lily fején és az életét nem követeli. Alapvetően nem szeretem az állatos történeteket, noha magukat az állatokat imádom, mégis úgy érzem, hogy sokszor az ilyen könyvek csak olcsó húzásként választják az állatos témát, hiszen attól nagyon könnyen elérzékenyülnek az állatbarát szívek. Valamiért viszont mégis úgy éreztem, hogy a Lily és a polip más lesz és amikor belelapoztam, már az első pár oldalon ére

Paul Tremblay: Szellemek a fejben

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   A Barrett család élete összeomlik, amikor az egyik lányuk, Marjorie skizofrénia jeleit kezdi mutatni. Mivel az orvosi kezelés úgy tűnik, nem használ, a családapa a hitébe menekülve a helyi paphoz fordul, aki pedig ördögűzést javasol. A család anyagi gondjai megoldása végett pedig beleegyeznek, hogy valóságshow-ként közvetítsék az egészet. Viszont az egész tragédiába torkollik, amiről tizenöt év után, Meredith, Marjorie kishúga nyilatkozik egy bestseller írónak. Noha a szimpla horrorok nem az én asztalom, az ördögűzés témája mindig is érdekelt, ezért kétség sem férhetett hozzá, hogy ez a könyv azonnal a várólistámra kerül. Nem teljesen azt kaptam, amire számítottam − borzongató horror −, viszont annyira a bőröm alá kúszott a könyv, hogy abszolút nem csalódtam. A Szellemek a fejben ereje abban rejlik, hogy igazából egy kommentár a horror műfaj egészére, és ezáltal egy nagyon intellige