Kelley Armstrong: The Awakening - Az ébredés

2009. június 22., hétfő

Hogy akadtam rá: Találtam egy cikket, ami az élet a Twilight után címet viselte, valami ilyesmi. Ahol fel volt sorolva négy sorozat, amit elolvashatsz, most, hogy vége a Twilightnak. A négy sorozat: Mortal Instruments (akkor már rég kivégeztem), Wicked Lovely (szintén), Evernight (terveztem olvasni, most épp olvasom) és ez a sorozat. Gondoltam, megnézem hát ezt.

Úgy általában az egészről: Végre megérkezett a Darkest Powers sorozat második része. Ott tartunk, hogy Lizt idézte meg főhősünk, hogy kijusson a fogságából, de Liz nem hiszi, hogy ő szellem. Így tovább folytatódik az idézgetés, és Chloe megidéz valamit... De a lényeg, hogy sikerül kijutniuk, persze, miért ne? Viszont Rae, aki eredetileg a jó barát lenne, de nekem sosem volt szimpi, azt mondja, kísérletezzenek csak rajta, ő marad, itt neki jó.

Mert ugyanis kiderül, hogy őket genetikai kísérleteknek vetették alá, nem csak őket, sok-sok nekromantát, varázslót, boszorkányt, stb. És ők az Edison csoport (igen, azután az Edison után, mert elvileg a túlvilágba telefonáló készüléket akart tervezni), akik a Lyle Házba vitették az összes génmanipulált egyedet, hogy normálisra neveljék őket. De akit túl veszélyesnek ítélnek (és így jártak nagyon sokan), azokat megölik, mondván ők rontották el, nekik kell felelősséget vállalni.

Aztán Derek, Simon és Tori (Victoria) együtt menekülnek, járják az utcákat. A történet izgalmas, fordulatokban gazdag, élvezet olvasni, egyszerűen nem tudod letenni, csak lapozol és olvasol még, még, még.

De most Rae helyett (hál isten) itt van nekünk Tori, akit végre jobban megismerhetük, mert teljesen más, mint aminek képzeltük, Chloe-t azért nem szereti, mert szőke, és a testvére is az, (szőke és fekete hajú testvér, látszik, hogy nem vérrokonok) és az a tipikus pom-pom lány az a bizonyos nővér, mindenki meg akarja menteni. Chloe-t nem kell megmenteni, de mégis ott van Simon és Derek, akik szinte versengenek ezért. És ismét előkerül az a romantikus szál leírás. Vagyunk Derekkel is meg Simonnal is, de én mégis Dereknek szurkolok. Apróbb utalások itt is vannak, Simon folyamatosan el akar valamit mondani Chloe-nak, Derek közbeszól. Derek pedig küzködik a vérfarkasságával...

A vég itt nem annyira függővég. Örülünk is neki, bár a vége egy kicsit gyors, hogy csak úgy hopp, elmenekülnek, de várjuk a következő részt, ami a befejező epizód Chloe Saunders történetében, és aztán meglátjuk, mit hoz nekünk a Darkest Powers 4, teljesen új szereplőkkel.

Kedvenc karakter: Derek

Ami kifejezetten tetszett: a démon szövege, a romantikus szálak, humor

Ami nem tetszett: -

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból, bár a csaj még mindig nem hasonlít a főhősre, de legalább a kövünk színe változik, gondolom, ez itt a lényeg.

7 megjegyzés:

Nimphy írta...

szia
te egyszer msn-en keresztül elküldted az idézés-t nekem magyarul (amit te fordítottál), és mondtad, hogy a 2. részét is fordítod... de aztán valahogy eltüntél (vagyis az msn-emről tüntél el...) és csak azt szeretném megkérdezni, hogy a 2. rész fordítását csinálod-e még, vagy esetleg félbehagytad/befejezted (ez esetben el tudnád-e nekem küldeni, ha igen, nagyon megköszönném)

előre is köszi az infót....

üdv: Laura

Gigi írta...

Szia!

Nem tudom, hogy tűnhettem el msn-ről, mostanában nekem is akadnak ilyesféle gondjaim vele. Nem mondom, hogy abbahagytam, de nem is volt rá időm mostanában. Nem tudok semmi konkrétat ígérni.

Üdv

Gigi

Nimphy írta...

nem tudom, mi van ezzel az msn-nel... msn címed még mindig ugyan az?

Bogcsoo írta...

Szia!
Én most fejeztem be az első részt és azt szeretném kérdezni, h áttudnád-e küldeni nekem a 2-őt. Vagy egy linket ahol meg tudnám keresni. Ha angol az se lenne nekem baj, de nagyon érdekel a második rész. Előre is köszi!
Bogi :D

Gigi írta...

Szia!

Anno, amíg ez nem volt lefordítva, foglalkoztam ennek a fordításával, de ismétlem, hogy mivel már megjelent nem fordítom tovább. És angolul papírkönyvben van meg, amit nem küldözgetek el.

Bogcsoo írta...

Szia!
Köszi szépen azért. De hát így jártam, de sajnos én a kettőt csak úgy találtam meg még, hogy csak előjegyeztetve. De azért köszi. Majd tovább keresem :D
Bogi

Gigi írta...

Szia!
Nem tudom, mert nekem angolul van meg a könyv, de elvileg van puha és keményborítós változatban is, lehet, hogy azért látod csak előjegyzésben. A bookline-on elvileg kapható már.

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.