Laurell K. Hamilton: A Holdfény Csábítása

2009. június 21., vasárnap


Hogy akadtam rá: Ha már az Anita Blake sorozat jó volt, kíváncsi lettem Hamilton új alkotására. Így megvettem.

Úgy általában az egészről: Erről a kötetről sem tudok olyan sokat írni. Nem sokkal Az Alkony Ölelése után kezdődik. Kitto (félgoblin) Merryvel való szex után sidhévé változik. És Kurag, a goblinok királya valamennyivel megnöveli a szövetségüket Merryvel, ha a félgoblinokat átváltoztatja. Olyan ismerős ez valahonnan, véletlenül nem az Anita Blake-ből? Szex = hatalom. Szex Anitával hatalmas változás, erő, stb. Szex Merryvel és mindenki visszakapja az erejét, amiről anno Amerikába költözéskor lemondott. Fura, fura, de mégis jó kötet ez is, nincs rá panasz. És valami régi sidhe tárgy is feltűnik, csak úgy megjelenik egy álom után Merrynek. Izgalmas és várom a folytatást, csakhogy sokat kell rá várni, ugyanis az Agave nem tudom milyen problémák miatt (gondolom valami fordítási mizéria) egy évvel csúsztattak kb. De nem baj, az új AB kötetnek sem ártott ez a kis csúszás, sokkal jobb lett, fordításilag és gépelésileg is. De erről majd az AB - Harlekin kritkában. Elkezdtem olvasni angolul a következő részt, eddig érdekesnek tűnik, meglátjuk, hogy előbb jelenik meg magyarul, vagy előbb lesz rá időm angolul elolvasni.

Kedvenc karakter: Galen

Ami kifejezetten tetszett: A tündérek köré épített mitológia felhasználása, a kidolgozott karakterek, a történelmi hitelesség.

Ami nem tetszett: Szex = hatalom

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 1/5 pontból, szeretem az Agavét, főleg borító szempontból, csodás dolgokat művelnek, az első résznél a fa motívum még oké, gondoltam, nem akarnak Anita Blake szerű, női testes borítót. Pedig ehhez mégis inkább valami olyasmi illene. De ez... nem tudtam hova tenni... ez igazán... nem lett jó, finoman kifejezve. Ez a zöld izé... nem találok rá szavakat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.