Stephenie Meyer: Eclipse - Napfogyatkozás

2009. június 21., vasárnap


Hogy akadtam rá: Kalandos volt, az biztos. Szeretem a Harry Pottert, nyilvánvaló. És ugye vannak a fanfictionok (fanok által írt történetek), abban a shippek (párosítások). Nah, ott a kedvencem a Tom Denem/Hermione Granger páros, és sokan szeretik és csinálnak hozzá videókat youtube-on. Feliratkoztam az egyik ilyen videó készítőre, vagyis kapok értesítést, ha új videót csinál. Feltöltött egy Alex/Hermione videót (az Alex Rider sorozatból) és a Twilight film előzetese volt alatta hang. Hmm... Annyi esett le, hogy ez egy igazi film lesz, és hogy valamiféle halhatatlanokról szól. Rákerestem az eredeti előzetesre. És láttam a bűvös "Based on Book" feliratot. Én azokat imádom, szóval rákerestem a könyvre (bevallom hibám, tényleg neten olvastam először, de az égiek látják lelkem, anyám meg a számlát meg a könyvespolcot - megvan mind a négy rész angolul és a magyar puhakötéseseket is megvettem).

Úgy általában az egészről: Ez az a rész, ahonnan már egybefolyt a sorozat. Nagyobb akció ugye nincs ebben a sorozatban, ami nem gond, jó ez így, letehetetlen és páratlan könyv a maga nemében. Csak mit ír ilyenkor az ember erről? Tetszett, és tudom, hogy vittem magammal ebookban a gólyatáborba, mert nem bírta ki nélküle. :D Úgyhogy amikor volt egy kis időm, tábortűznél ezt olvastam, és a többiek csak furán néztek rám. Erről jut eszembe, akkor még nem volt magyarul Alkonyat, de mégis találkoztam a táborban egy Alkonyat fannal. Azért ez nagy szó. :D

Viszont vissza erre a részre. Edward/Bella/Jacob. Nagyjából ennyiben lehetne ezt jellemezni. Megtudunk egy csomó szép/jó/tanulásgos farkas legendát, amit szintén szerettem benne, de más igazából ebből meg sem maradt. Ja, igen, hogy jön a rosszgonosz vámpír, és Bellát akarja, még mindig, ugyanis az előző kötetben nem kapták el. Ez a történet. Közben lehet szurkolni, hogy ki nyeri el a lány szívét: Jacob? vagy Edward? Én persze Team Edwardos vagyok *zászló elő, és nagyban mutogatja a táskáján lévő feliratot* A kedvenc részem az volt, mikor a sátorban a két fiú beszélgetett. Bár elég valószínűtlennek tartom, hogy Bella pont félig ébren volt akkor, de mégis, ennek a könyvnek egy ilyen apróság sem árthat.

Kedvenc karakter: Edward, Alice, Emmett

Ami kifejezetten tetszett: Az érzelmek leírása.

Ami nem tetszett: -

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból

2 megjegyzés:

Zsófia írta...

Oh. Favorit könyvek egyike. Igazából ebben a részben szörnyen megutáltam Jacobot. Sajnálatos módon ez az utálat nem múlt ez a negyedik rész végével. Amikor olvastam olyan lelkiállapotom volt, hogy egyszerűen nem tudtam elviselni, hogy Edwardnak hogy esik az egész. Ilyen vagyok sajna. A legendák nagyon tetszettek benne. Az események jól követték egymást. A sátras jelenetet is nagyon szerettem.:) Király könyv / röviden ennyit próbáltam kifejteni:) /

Gigi írta...

Igen, jó könyv, egyedül én csak azt sajnáltam, hogy ez már kifejezetten összemosódott nekem. De Meyer valahogy úgy ír, hogy letehetetlen a könyv, bármiről is szóljon. Jacobot én viszont úgy ahogy elfogadtam a negyedik részben. De szerintem csak a nézet váltás miatt, hogy egy picit a fejébe kerülhettem. Amúgy nekem mindig is a második marad a kedvencem a Twilightból. :)

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.