Ugrás a fő tartalomra

Stephenie Meyer: Eclipse - Napfogyatkozás


Hogy akadtam rá: Kalandos volt, az biztos. Szeretem a Harry Pottert, nyilvánvaló. És ugye vannak a fanfictionok (fanok által írt történetek), abban a shippek (párosítások). Nah, ott a kedvencem a Tom Denem/Hermione Granger páros, és sokan szeretik és csinálnak hozzá videókat youtube-on. Feliratkoztam az egyik ilyen videó készítőre, vagyis kapok értesítést, ha új videót csinál. Feltöltött egy Alex/Hermione videót (az Alex Rider sorozatból) és a Twilight film előzetese volt alatta hang. Hmm... Annyi esett le, hogy ez egy igazi film lesz, és hogy valamiféle halhatatlanokról szól. Rákerestem az eredeti előzetesre. És láttam a bűvös "Based on Book" feliratot. Én azokat imádom, szóval rákerestem a könyvre (bevallom hibám, tényleg neten olvastam először, de az égiek látják lelkem, anyám meg a számlát meg a könyvespolcot - megvan mind a négy rész angolul és a magyar puhakötéseseket is megvettem).

Úgy általában az egészről: Ez az a rész, ahonnan már egybefolyt a sorozat. Nagyobb akció ugye nincs ebben a sorozatban, ami nem gond, jó ez így, letehetetlen és páratlan könyv a maga nemében. Csak mit ír ilyenkor az ember erről? Tetszett, és tudom, hogy vittem magammal ebookban a gólyatáborba, mert nem bírta ki nélküle. :D Úgyhogy amikor volt egy kis időm, tábortűznél ezt olvastam, és a többiek csak furán néztek rám. Erről jut eszembe, akkor még nem volt magyarul Alkonyat, de mégis találkoztam a táborban egy Alkonyat fannal. Azért ez nagy szó. :D

Viszont vissza erre a részre. Edward/Bella/Jacob. Nagyjából ennyiben lehetne ezt jellemezni. Megtudunk egy csomó szép/jó/tanulásgos farkas legendát, amit szintén szerettem benne, de más igazából ebből meg sem maradt. Ja, igen, hogy jön a rosszgonosz vámpír, és Bellát akarja, még mindig, ugyanis az előző kötetben nem kapták el. Ez a történet. Közben lehet szurkolni, hogy ki nyeri el a lány szívét: Jacob? vagy Edward? Én persze Team Edwardos vagyok *zászló elő, és nagyban mutogatja a táskáján lévő feliratot* A kedvenc részem az volt, mikor a sátorban a két fiú beszélgetett. Bár elég valószínűtlennek tartom, hogy Bella pont félig ébren volt akkor, de mégis, ennek a könyvnek egy ilyen apróság sem árthat.

Kedvenc karakter: Edward, Alice, Emmett

Ami kifejezetten tetszett: Az érzelmek leírása.

Ami nem tetszett: -

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból

Megjegyzések

  1. Oh. Favorit könyvek egyike. Igazából ebben a részben szörnyen megutáltam Jacobot. Sajnálatos módon ez az utálat nem múlt ez a negyedik rész végével. Amikor olvastam olyan lelkiállapotom volt, hogy egyszerűen nem tudtam elviselni, hogy Edwardnak hogy esik az egész. Ilyen vagyok sajna. A legendák nagyon tetszettek benne. Az események jól követték egymást. A sátras jelenetet is nagyon szerettem.:) Király könyv / röviden ennyit próbáltam kifejteni:) /

    VálaszTörlés
  2. Igen, jó könyv, egyedül én csak azt sajnáltam, hogy ez már kifejezetten összemosódott nekem. De Meyer valahogy úgy ír, hogy letehetetlen a könyv, bármiről is szóljon. Jacobot én viszont úgy ahogy elfogadtam a negyedik részben. De szerintem csak a nézet váltás miatt, hogy egy picit a fejébe kerülhettem. Amúgy nekem mindig is a második marad a kedvencem a Twilightból. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt.

Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat.


AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK

Szerintem ez…

Top 10: Kedvenc romantikus regény

Mostanában megrögzötten néztem, hogy mely posztokra van kereslet, és valamilyen úton-módon a régi Top 10 romantikus könyves listám időről-időre előkerül a legolvasottabb bejegyzések közé. Ezért felötlött bennem az a gondolat, hogy írok egy újabb posztot, de most mindenféle kategória szerint (a többi kategória később várható), és ezt ám frissíteni is fogom, ahogy változik. (Mert most ahogy ránéztem a régi listámra, elszörnyedtem, hiszen a sorozatok folytatásai eléggé lerontották a színvonalat.) Előre leszögezem, hogy klasszikus és szépirodalmat nem teszek fel listákra, mert nem egy kategória a szórakoztató irodalommal, így tehát a legjobb romantikusok között persze, hogy ott van számomra az Üvöltő szelek, de a végén a klasszikusok kilöknének minden modern regényt. :)

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2014. február 17.)

10. Victoria Schwab: Az Archívum (ifjúsági, 3 részes sorozat)
Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A …

Top 10: Kedvenc Romantikus Regény

MIVEL VALAMIÉRT EZ A POSZT VAN ÁLLANDÓAN A NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK KÖZÖTT, SZERETNÉM FELHÍVNI A FIGYELMET, HOGY VAN FRISSEBB ÉS FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ LISTÁM EBBEN A TÉMÁBAN [ITT].

Sokan szeretik a romantikát, és ezért olvasnak romantikus könyveket. Na már most én nagyon válogatós vagyok. Ritka az, ahol tényleg átérzem a dolgokat. A felnőtt irodalomban az a baj, hogy pornósítják és ott is inkább csak a testi vágy van előtérben (természetesen ez csak azokra vonatkozik, amiket én olvastam), az ifjúsági fantasyknál meg az írónénik ritkán emlékeznek rá, milyen volt 16-18 évesen tényleg szerelmesnek lenni, ezért csak nagy szavakkal vagdalkoznak. Felsorakoztatom a 10 legjobb romantikus regényt, amit én olvastam, és SZERINTEM a legjobban mutatják be az érzelmeket. Ezeknek a könyveknek általában nincs nagyobb témája, minthogy egy pár összejön (vagy nem), szóval nem nyomozós-akciós fantasyk. És javarészt ifjúsági regények, mert én is nagy részben azt olvasok. Nem, nem fogok külön csak magyar listá…