Benina: A boszorka fénye ajánló

2010. június 21., hétfő

Claire White nem mindennapi tinédzser. Claire White Boszorka, méghozzá az Utolsók egyike, vagyis tisztavérű, akikből már alig él a világon, mert a varázslattal bíró teremtésekkel a boszorkányüldözők parancsára különös lények, a Zsoldosok kegyetlen módon végeznek sorba. Mivel a tizennyolc éves Claire szülei meghaltak, a nagybátyjánál lakik, és emberek között és akként is nő fel. Nehezen fogadja el másságát, egyszerű, átlagos tinédzser szeretne lenni. Aztán Gideont, egykori mentorát és jó barátját a szeme láttára öli meg az egyik legkönyörtelenebb Zsoldos menekülés közben, és Claire élete innentől kezdve megváltozik.

A mély gyászt, a magányt és a depressziót egy baljóslatú, titokzatos, „sötét” srác töri meg. De miért érdekelné a félig démon, félig boszorka Kellan Blacket, hogy Claire-t ráébressze, mekkora varázserővel rendelkezik? És miért akarja megvédeni őt akár az élete árán is? Hogyan kénytelen szembesülni Claire a barátság mélységeivel, a szerelemmel, az árulással, a gyűlölet intenzivitásával, az önmagában vetett hittel és a saját erejével? A fenyegetettség folyamatosan ott lebeg a lány feje felette, mint valami ködös, csúszós árny… Ám csak egy valaki tudja, hogy a legnagyobb veszély egyre közeledik és a tűz ereje mindent beburkol majd.

benina lendületes, izgalmas és lebilincselő misztikus regénye a varázslatok birodalmába kalauzol mindenkit. Az írónő ért a szavakhoz, ez nem vitás. Épp ott és akkor játszik a latin varázsszavakkal, a nagynevű elődök idézeteinek említésével, ahol, és amikor épp szükséges. A Boszorka Fénye méltó versenytársa a külföldi alkotásoknak, sőt, magasabban jobb, mint a legtöbb angol bestseller. Izgalomban sincs hiány, az események mindvégig pörögnek, és ha nem éppen a romantika, akkor az akció köti le a figyelmünket. Olvasás közben mindent magunk előtt látunk, mindent átélünk. Egyszerűen csodálatos.

Egy kis ízelítő:

"Összezavarodva néztem fel rá, először láttam tisztán izzani fekete szemeit, melyekkel már engem figyelt. Az arca ebből a közelségből veszedelmesen vonzónak tűnt, tökéletes ívű ajkának szegletében egy pillanatra újra feltűnt az a gunyoros mosoly, amit már megmutatott párszor. Zavartan félre akartam fordulni, de a pillantása rabul ejtett.
Csöndesen, majdhogynem suttogva szólalt meg.

– Mondd: vulnus curatio! – szólított fel, mintha valami parancsnok lenne, én pedig más esetben talán bosszúsan hátat fordítottam volna neki, de ezúttal képtelen voltam.
Nem értettem, mit akar ezzel, és az egész szituáció nevetségesen képtelen volt, mégis engedelmeskedtem neki.

– Vulnus curatio.

Szavaimra izzani kezdett a kezem. Éles fájdalommá erősödött az eddigi tompa sajgás, én pedig kétségbeestem. Lint kerestem a tekintetemmel, de nem bírtam elszakadni tőle, közben végig Kellan sötét szemeit néztem."


"A bibliai csapások sűrítménye vagyok. Az ördöggel a sarkamban döbbenek rá, hogy én magam vagyok a megtestesült gonoszság. A könnyeim gyilkosan maró savak, és a szeretteim tartják sáros glóriámat, miközben én szíven döföm őket. Jobb lenne, ha egyszerűen nem léteznék."

További részletekért nézzetek be Beninához.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Gigi!
Benina könyve! ÁÁÁÁÁÁÁÁ! El sem hiszem! Örülök, hogy a te listádon is ott van! :)
Az ajánlót élvezet volt olvasni. Nagyon várom Benina könyvét!
Betti

mona írta...

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a Shivert olvastad-e már, vagy akarod-e?

Gigi írta...

Szia! Mivel nincs fent még róla poszt, ezért nem, nem olvastam. Tervezem, de jelenleg 100-as listám van. :D És a Shiver nem éppen elől szerepel, mert csak farkasos, és azokat nem szeretem. :D

mona írta...

na mindeggy, azért remélem egyszer tőled is kapunk róla kritikát :)

Mara írta...

Szia!

benina könyve, A Boszorka Fénye már egészen biztos, hogy megjelenik! :)
Katona Ildikó és a Könyvmolyképző kiadó hivatalos felkérése szerint valószínűleg már IDÉN, OKTÓBERBEN a könyvesboltok polcain is lesz a könyv.

Gigi, te már tudod, benina milyen izgalmas egyveleget mutat be a fantázia szülte boszik világában. :) Örülök, hogy ilyen jó véleménnyel vagy te is róla!

Mara

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Hajni írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.