Ugrás a fő tartalomra

Benina: A boszorka fénye ajánló

Claire White nem mindennapi tinédzser. Claire White Boszorka, méghozzá az Utolsók egyike, vagyis tisztavérű, akikből már alig él a világon, mert a varázslattal bíró teremtésekkel a boszorkányüldözők parancsára különös lények, a Zsoldosok kegyetlen módon végeznek sorba. Mivel a tizennyolc éves Claire szülei meghaltak, a nagybátyjánál lakik, és emberek között és akként is nő fel. Nehezen fogadja el másságát, egyszerű, átlagos tinédzser szeretne lenni. Aztán Gideont, egykori mentorát és jó barátját a szeme láttára öli meg az egyik legkönyörtelenebb Zsoldos menekülés közben, és Claire élete innentől kezdve megváltozik.

A mély gyászt, a magányt és a depressziót egy baljóslatú, titokzatos, „sötét” srác töri meg. De miért érdekelné a félig démon, félig boszorka Kellan Blacket, hogy Claire-t ráébressze, mekkora varázserővel rendelkezik? És miért akarja megvédeni őt akár az élete árán is? Hogyan kénytelen szembesülni Claire a barátság mélységeivel, a szerelemmel, az árulással, a gyűlölet intenzivitásával, az önmagában vetett hittel és a saját erejével? A fenyegetettség folyamatosan ott lebeg a lány feje felette, mint valami ködös, csúszós árny… Ám csak egy valaki tudja, hogy a legnagyobb veszély egyre közeledik és a tűz ereje mindent beburkol majd.

benina lendületes, izgalmas és lebilincselő misztikus regénye a varázslatok birodalmába kalauzol mindenkit. Az írónő ért a szavakhoz, ez nem vitás. Épp ott és akkor játszik a latin varázsszavakkal, a nagynevű elődök idézeteinek említésével, ahol, és amikor épp szükséges. A Boszorka Fénye méltó versenytársa a külföldi alkotásoknak, sőt, magasabban jobb, mint a legtöbb angol bestseller. Izgalomban sincs hiány, az események mindvégig pörögnek, és ha nem éppen a romantika, akkor az akció köti le a figyelmünket. Olvasás közben mindent magunk előtt látunk, mindent átélünk. Egyszerűen csodálatos.

Egy kis ízelítő:

"Összezavarodva néztem fel rá, először láttam tisztán izzani fekete szemeit, melyekkel már engem figyelt. Az arca ebből a közelségből veszedelmesen vonzónak tűnt, tökéletes ívű ajkának szegletében egy pillanatra újra feltűnt az a gunyoros mosoly, amit már megmutatott párszor. Zavartan félre akartam fordulni, de a pillantása rabul ejtett.
Csöndesen, majdhogynem suttogva szólalt meg.

– Mondd: vulnus curatio! – szólított fel, mintha valami parancsnok lenne, én pedig más esetben talán bosszúsan hátat fordítottam volna neki, de ezúttal képtelen voltam.
Nem értettem, mit akar ezzel, és az egész szituáció nevetségesen képtelen volt, mégis engedelmeskedtem neki.

– Vulnus curatio.

Szavaimra izzani kezdett a kezem. Éles fájdalommá erősödött az eddigi tompa sajgás, én pedig kétségbeestem. Lint kerestem a tekintetemmel, de nem bírtam elszakadni tőle, közben végig Kellan sötét szemeit néztem."


"A bibliai csapások sűrítménye vagyok. Az ördöggel a sarkamban döbbenek rá, hogy én magam vagyok a megtestesült gonoszság. A könnyeim gyilkosan maró savak, és a szeretteim tartják sáros glóriámat, miközben én szíven döföm őket. Jobb lenne, ha egyszerűen nem léteznék."

További részletekért nézzetek be Beninához.

Megjegyzések

 1. Szia Gigi!
  Benina könyve! ÁÁÁÁÁÁÁÁ! El sem hiszem! Örülök, hogy a te listádon is ott van! :)
  Az ajánlót élvezet volt olvasni. Nagyon várom Benina könyvét!
  Betti

  VálaszTörlés
 2. Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a Shivert olvastad-e már, vagy akarod-e?

  VálaszTörlés
 3. Szia! Mivel nincs fent még róla poszt, ezért nem, nem olvastam. Tervezem, de jelenleg 100-as listám van. :D És a Shiver nem éppen elől szerepel, mert csak farkasos, és azokat nem szeretem. :D

  VálaszTörlés
 4. na mindeggy, azért remélem egyszer tőled is kapunk róla kritikát :)

  VálaszTörlés
 5. Szia!

  benina könyve, A Boszorka Fénye már egészen biztos, hogy megjelenik! :)
  Katona Ildikó és a Könyvmolyképző kiadó hivatalos felkérése szerint valószínűleg már IDÉN, OKTÓBERBEN a könyvesboltok polcain is lesz a könyv.

  Gigi, te már tudod, benina milyen izgalmas egyveleget mutat be a fantázia szülte boszik világában. :) Örülök, hogy ilyen jó véleménnyel vagy te is róla!

  Mara

  VálaszTörlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Hogy akadtam rá:   Szeretem az írónőt. Úgy általában az egészről:   Harper Curtis az 1930-as években tengeti unalmas napjait egészen addig, amíg egy véletlen folytán rátalál a Házra, ami értelmet ad az életének. Furcsán hívja magához ez a rejtélyes Ház és odabent nem csak egy hullát talál, hanem egy szobát, ahol nevek várják, és egyből, zsigeri módon tudja, mit kell tennie ezekkel a lányokkal. Az 1970-es években cseperedő kislány, Kirby, pedig nem is sejti mekkora veszélynek van kitéve, amikor egy különös férfi megkörnyékezi, hogy egy játék pónit adjon neki. Sőt, később sem veszi észre a lány, hogy ugyanez a férfi követi élete folyamán, meglepően az öregedés minden jele nélkül. Szóval Lauren Beukes − akitől egy rendesen összerakott krimit olvastam csak − és sorozatgyilkosok meg az időutazás, ráadásul mindennek középpontjában egy rejtélyes ház áll! Úgy gondoltam, ennél izgalmasabb és hátborzongatóbb könyvet most nem is választhatok! És mekkorát tévedtem… Sajnálatos módon is

Steven Rowley: Lily és a polip

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   Ted Flask noha rendelkezik emberi barátokkal, mégis a legjobb barátjának Lilyt mondhatja, aki történetesen egy idős tacskó. Megvan a saját kis rituáléjuk: Minden csütörtökön kibeszélik a helyes pasikat, péntekenként társasoznak, vasárnaponként pizzát esznek. Tednek ez az élet tökéletesen megfelel, még ha éppenséggel a pszichológusa próbál rámutatni, hogy miért is ódzkodik a férfi a randizástól egy rosszul elsült kapcsolata után. Egészen addig minden nyugodt is, amíg meg nem jelenik a polip Lily fején és az életét nem követeli. Alapvetően nem szeretem az állatos történeteket, noha magukat az állatokat imádom, mégis úgy érzem, hogy sokszor az ilyen könyvek csak olcsó húzásként választják az állatos témát, hiszen attól nagyon könnyen elérzékenyülnek az állatbarát szívek. Valamiért viszont mégis úgy éreztem, hogy a Lily és a polip más lesz és amikor belelapoztam, már az első pár oldalon ére

Paul Tremblay: Szellemek a fejben

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   A Barrett család élete összeomlik, amikor az egyik lányuk, Marjorie skizofrénia jeleit kezdi mutatni. Mivel az orvosi kezelés úgy tűnik, nem használ, a családapa a hitébe menekülve a helyi paphoz fordul, aki pedig ördögűzést javasol. A család anyagi gondjai megoldása végett pedig beleegyeznek, hogy valóságshow-ként közvetítsék az egészet. Viszont az egész tragédiába torkollik, amiről tizenöt év után, Meredith, Marjorie kishúga nyilatkozik egy bestseller írónak. Noha a szimpla horrorok nem az én asztalom, az ördögűzés témája mindig is érdekelt, ezért kétség sem férhetett hozzá, hogy ez a könyv azonnal a várólistámra kerül. Nem teljesen azt kaptam, amire számítottam − borzongató horror −, viszont annyira a bőröm alá kúszott a könyv, hogy abszolút nem csalódtam. A Szellemek a fejben ereje abban rejlik, hogy igazából egy kommentár a horror műfaj egészére, és ezáltal egy nagyon intellige