Ugrás a fő tartalomra

Benina: A boszorka fénye ajánló

Claire White nem mindennapi tinédzser. Claire White Boszorka, méghozzá az Utolsók egyike, vagyis tisztavérű, akikből már alig él a világon, mert a varázslattal bíró teremtésekkel a boszorkányüldözők parancsára különös lények, a Zsoldosok kegyetlen módon végeznek sorba. Mivel a tizennyolc éves Claire szülei meghaltak, a nagybátyjánál lakik, és emberek között és akként is nő fel. Nehezen fogadja el másságát, egyszerű, átlagos tinédzser szeretne lenni. Aztán Gideont, egykori mentorát és jó barátját a szeme láttára öli meg az egyik legkönyörtelenebb Zsoldos menekülés közben, és Claire élete innentől kezdve megváltozik.

A mély gyászt, a magányt és a depressziót egy baljóslatú, titokzatos, „sötét” srác töri meg. De miért érdekelné a félig démon, félig boszorka Kellan Blacket, hogy Claire-t ráébressze, mekkora varázserővel rendelkezik? És miért akarja megvédeni őt akár az élete árán is? Hogyan kénytelen szembesülni Claire a barátság mélységeivel, a szerelemmel, az árulással, a gyűlölet intenzivitásával, az önmagában vetett hittel és a saját erejével? A fenyegetettség folyamatosan ott lebeg a lány feje felette, mint valami ködös, csúszós árny… Ám csak egy valaki tudja, hogy a legnagyobb veszély egyre közeledik és a tűz ereje mindent beburkol majd.

benina lendületes, izgalmas és lebilincselő misztikus regénye a varázslatok birodalmába kalauzol mindenkit. Az írónő ért a szavakhoz, ez nem vitás. Épp ott és akkor játszik a latin varázsszavakkal, a nagynevű elődök idézeteinek említésével, ahol, és amikor épp szükséges. A Boszorka Fénye méltó versenytársa a külföldi alkotásoknak, sőt, magasabban jobb, mint a legtöbb angol bestseller. Izgalomban sincs hiány, az események mindvégig pörögnek, és ha nem éppen a romantika, akkor az akció köti le a figyelmünket. Olvasás közben mindent magunk előtt látunk, mindent átélünk. Egyszerűen csodálatos.

Egy kis ízelítő:

"Összezavarodva néztem fel rá, először láttam tisztán izzani fekete szemeit, melyekkel már engem figyelt. Az arca ebből a közelségből veszedelmesen vonzónak tűnt, tökéletes ívű ajkának szegletében egy pillanatra újra feltűnt az a gunyoros mosoly, amit már megmutatott párszor. Zavartan félre akartam fordulni, de a pillantása rabul ejtett.
Csöndesen, majdhogynem suttogva szólalt meg.

– Mondd: vulnus curatio! – szólított fel, mintha valami parancsnok lenne, én pedig más esetben talán bosszúsan hátat fordítottam volna neki, de ezúttal képtelen voltam.
Nem értettem, mit akar ezzel, és az egész szituáció nevetségesen képtelen volt, mégis engedelmeskedtem neki.

– Vulnus curatio.

Szavaimra izzani kezdett a kezem. Éles fájdalommá erősödött az eddigi tompa sajgás, én pedig kétségbeestem. Lint kerestem a tekintetemmel, de nem bírtam elszakadni tőle, közben végig Kellan sötét szemeit néztem."


"A bibliai csapások sűrítménye vagyok. Az ördöggel a sarkamban döbbenek rá, hogy én magam vagyok a megtestesült gonoszság. A könnyeim gyilkosan maró savak, és a szeretteim tartják sáros glóriámat, miközben én szíven döföm őket. Jobb lenne, ha egyszerűen nem léteznék."

További részletekért nézzetek be Beninához.

Megjegyzések

 1. Szia Gigi!
  Benina könyve! ÁÁÁÁÁÁÁÁ! El sem hiszem! Örülök, hogy a te listádon is ott van! :)
  Az ajánlót élvezet volt olvasni. Nagyon várom Benina könyvét!
  Betti

  VálaszTörlés
 2. Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a Shivert olvastad-e már, vagy akarod-e?

  VálaszTörlés
 3. Szia! Mivel nincs fent még róla poszt, ezért nem, nem olvastam. Tervezem, de jelenleg 100-as listám van. :D És a Shiver nem éppen elől szerepel, mert csak farkasos, és azokat nem szeretem. :D

  VálaszTörlés
 4. na mindeggy, azért remélem egyszer tőled is kapunk róla kritikát :)

  VálaszTörlés
 5. Szia!

  benina könyve, A Boszorka Fénye már egészen biztos, hogy megjelenik! :)
  Katona Ildikó és a Könyvmolyképző kiadó hivatalos felkérése szerint valószínűleg már IDÉN, OKTÓBERBEN a könyvesboltok polcain is lesz a könyv.

  Gigi, te már tudod, benina milyen izgalmas egyveleget mutat be a fantázia szülte boszik világában. :) Örülök, hogy ilyen jó véleménnyel vagy te is róla!

  Mara

  VálaszTörlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú