Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #34

Az e heti könyvekből, amik felkeltették az érdeklődésemet:
5 angol nyelvű
5 ifjúsági-tinédzser könyv,
2 fantasy
1 sci-fi
2 komoly, realisztikus.



Kate Brian: Shadowlands – megjelenés: január 8.

Rory Millernek volt egy esélye küzdeni és megragadta azt. Rory túlélte… és a sorozatgyilkos, aki megtámadta, meglépett. Most hogy a hírhedt Steven Nell szabadlábon van, Rory kénytelen részt venni a tanúvédelmi programban az apjával és a testvérével, Darcyval, maga mögött hagyva a barátait és a családját minden búcsúzkodás nélkül.

Újrakezdi az életét egy kisvárosban csak egymással elképzelhetetlen Rorynak és Darcynak. Elválaszthatatlanok voltak kiskorukban, de most alig bírják ki egymást. Ahogy a nővérek beilleszkednek a Juniper Landingbe, egy festői nyaraló szigetre, úgy tűnik, ez új otthon az, ami kellett neki a tiszta laphoz. Egy csapat gyönyörű, gondtalan tinédzserrel barátkoznak össze, és a mindennapjaikat szörfözéssel, a tengerparton való bulizással és a naplementében túrázással töltik. De ahogy ismét biztonságban érzik magukat, az egyik barátjuk eltűnik. Véletlen egybeesés lenne? Vagy a rémálom újrakezdődik?

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: sorozatgyilkos, tanúvédelmi program, költözés, testvérek, egyedülálló szülők, szigetvilág, horror, bűnügyi, romantikus
Mennyire várom: 5/3
Vonzó tényezők: sorozatgyilkosok
Taszító tényezők: romantika

Lisa McMann: Crash (Vision 1.) – megjelenés: január 8.

Jules a családja étterme felett lakik, ami azt jelenti, hogy folyton pizza szag árad belőle és a dupla húsgombóc alakú furgonjukkal jár suliba. Nem éppen a tökéletes recept a népszerűséghez, de megbirkózik vele.

Amivel viszont nem tud, azok a visszatérő látomások, amik kísértik őt. Újra és újra Jules egy útról letérő furgont lát, amint nekihajt egy épületnek, majd felrobban… és aztán kilenc hullazsákot a hóban.

A látomás mindenhol ott van – hirdetőtáblákon, tévéképernyőkön, ablakokon –, és nem ő az egyetlen, aki látja. És minél többet látja, annál többet lát. A látomás nyomokat hagy neki, és Jules hamarosan megtudja, mit kell tennie. Mert már látja az arcot az egyik hullazsákban és olyan valakié, akit ismer. Valakié, akibe azóta szerelmes, mióta az eszét tudja.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: látomások, romantikus, család, éttermek
Mennyire várom: 5/3
Vonzó tényezők: a nyomozás, a látomások a gyengéim, az írónő tud érzelmeket írni, ha akar
Taszító tényezők: az írónő mániája, hogy a romantikát teszi mindenek elé, és gyakran a természetfeletti szálat ki se fejti

Gregg Rosenblum: Revolution 19 – megjelenés: január 8.

Húsz évvel ezelőtt a robotok, akiket a háborúink megvívására terveztek, elhagyták a csatateret. Aztán a fegyvereiket ellenünk fordították.

Csak páran szöktek meg a 2071-es robotfelkelés elől. Kevin, Nick és Cass szerencsések – a szüleikkel élnek egy titkos emberi közösségben, az erdőben. Aztán a falujukat felfedezik és eltörlik a föld színéről. Reménykedve, hogy a többi túlélőt elkapták a botok, a tinédzserek mindent kockára tesznek, hogy megmentsék a világon egyedül életben maradt embereket – úgy hogy beférkőznek a legnagyobb ellenségeik által irányított városba.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: robotok, túlélés, testvérek, kalandregény, sci-fi
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: a világvége hangulat, emberek kisebbségben, kalandregény
Taszító tényezők: félek, hogy egy részben nem lesz rendesen elmagyarázva semmi, túlságosan megszoktam a sorozatokat, na tessék :D

A. E. Rought: Broken – megjelenés: január 8.

Egy sor rejtélyes halálesett a Michigan melletti kisvárosban Emma Gentry szerelme, Daniel halálával ér véget. Emma szíve majd’ meghasad, egy üres váz lesz csupán, aki szinte gépszerűen teszi csak a dolgát. Ő és Daniel egymásnak lettek teremtve, csak akkor voltak teljesek, ha a másikkal voltak. Most a lány nyughatatlanul kóborol a városban a késő őszi félhomályban, és a temetőt és a fehér márványsírokat kísérti, úgy érezi, hogy Daniel mindenhol ott van, a szelleme a holdfényben és a ködben rejtőzik.

Amikor találkozik az új városlakóval, Alex Franksszel, a híres, özvegy sebész egyetlen fiával, a legjobb belátása ellenére is érdeklődni kezd a fiú iránt. Alex egy rejtély, az árnyékokba rejtőzik, inkább szeret egyedül lenni. De a fiú annyira vonzódik a lányhoz, mint Emma hozzá. Alex furcsán… ismerős. Ahogyan tudja, hogyan kell kinyitni Emma zárát, ha beragadt, a becenéven át, amiről csak Daniel tudott, egészen a barna szeméig, ami pont ugyanolya, mint Danielé.

Minél közelebb kerülnek egymáshoz, valami annál jobban tiltakozik a lányban, hogy valami nem stimmel Alex Franksszel. És amikor Emma egy groteszk és rémisztő megcsonkított, de még életben lévő állatcsoportra bukkan a Frank család birtokán, akiknek rég bele kellett volna halniuk a sérüléseikbe, akkor már tudja az igazat.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: horror, romantikus, zombi
Mennyire várom: 5/2
Vonzó tényezők: a Frankenstein újramesélés
Taszító tényezők: nyálas romantika lehetséges, akár klisékkel

Lauren Strasnick: Then You Were Gone – megjelenés: január 8.

Két évvel ezelőtt Adrienne legjobb barátja kisétált az életéből. Egy héttel később egy kétségbeesett, fojtott hangú hangüzenetet hagyott Adrienne-nek. Adrianne nem hívta vissza.

Most Dakota eltűnt. Egy sor törött szívet, terjedő pletykákat és egy öngyilkos búcsúlevelet hagyott maga után.

Adrienne nem tud nem arra gondolni, hogy mi történt volna, ha válaszol Dakota hívására. És most egyre jobban meggyőzi magát, hogy Dakota talán életben van.

Talán, ha megtalálja és megmenti Dakotát az az egyetlen módja, hogy Adrienne megmentse magát.

Vagy mindkettőjüknek túl késő.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: eltűnt személyek, életvitel, barátság, középiskola, családi élet
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: talán tényleg öngyilkosság történt
Taszító tényezők: -

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú