Ugrás a fő tartalomra

Alex Flinn: Beastly - A szörnyszívű


Hogy akadtam rá: Egyik kedvenc színészem Alex Pettyfer, a filmjeit nyomon követem, láttam, hogy lesz egy Beastly című. Aztán tovább böngésztem és megtaláltam ezt a könyvet. Bele tellett egy kis időbe, mire rájöttem, hogy a kettő egy és ugyanaz.

Úgy általában az egészről: Szépség és a Szörnyeteg, ezt a mesét, mindenki ismeri, mást nem nagyjából tudjuk miről szól. Na, ez a könyv egy modernizált Szépség és a Szörnyeteg. Szóval történetileg nem várhatunk nagy újításokat, hiszen egy ilyesfajta sztorinak megvannak a kötöttségei, és ezt az írónő szépen teljesíti.

De akkor a történet felvázolása: Adott nekünk Kyle, aki a nagymenő csávó, E/1-ben követjük őt, ami fura, mert egy romantikus könyvnél, amit lányoknak írtak, megszoktuk, hogy nem éppen a fiú van előtérben. Hát itt igen. A könyv maga egy chat beszélgetéssel kezdődik, ismert mesehősök beszélgetnek, ez amolyan terápiás csoport, ahol az átváltozás nehézségeivel küszködnek. (Froggie - Békuci, Grizzlyguy - Grizzlysrác, SilentMaid - NémaLány (ő Ariel, a kis hableány) és BeastNYC - SzörnyetegNYC (ő a főhős)) Ez máris viccesen indítja a történetet és ez meg is marad benne, mivel a könyv részekre van osztva, és mindegyik rész előtt találunk egy apró chat beszélgetést.

Szóval a történet (csak eljutok oda is): Kyle éli világát, épp bál királynak akarják választani, tökéletes élete van, gazdag, híres, épp csak az apja nem figyel rá, aki munkamániás (és nem mellesleg híres emberke). Egy lány felszólal Kyle ellen, hogy miért külső alapján ítélik meg ezt a bálkirályos/királynős dolgot, persze Kyle egyből visszavág. Később pedig poénból elhívja a bálba a lányt, aki persze igent mond, és kéri, hogy virágcsokorként fehér rózsát vigyen neki a fiú. Amit persze Kyle nem maga venne meg, hanem a bejárónőjük, Magda. Aki persze ténylegesen csak egy fehér rózsát vesz, nem pedig azt a lila orchideát, amit Kyle igazi partnere rendelt. Kyle csaja, Sloane persze ezen bedühödik, de végül is semmi vész lesz nem. Kyle pedig az enyhén megviselt rózsát az egyik jegyszedő lánynak adja, aki ennek persze nagyon örül, merthogy milyen szép virág. Egy szó, mint száz, a lány, akit Kyle elhívott, megjelenik, mindenki jól kiröhögi, aztán viszont megkeresi főhősünket otthonában és megátkozza, merthogy ő boszorkány.

Így szőrös bestiaként kell Kyle-nak megtalálni az igaz szerelmet két éven belül, vagy örökre ilyen marad. Kap egy tükröt segítségnek, amivel bárkit megnézhet. Kb. ennyi lenne. Innentől szerintem bárki kitalálhatja mi történik.

Az írásmód jó, nincs kifogásom ellene, bár néha hiányoltam egy kicsit a leírásokat (táj, stb.), de az írónő bebizonyította, hogy ezekre olyan nagy szükség nincs, ha az érzelmeket, a lelki vívódást jól ábrázolja. A könyv első felében közel sincsen szerelem, a második felében tűnik fel csak A Lány. Romantikus könyv igen, semmi akció, nyomozás és vér, hiszen, mint említettem egy mese átírása, de mégis a gondolatok mélyebbek, mint egy átlagos tiniregényben. Nem csak oda van bökve egy mondat, hogy "rosszul érezte magát." A végét kicsit sziruposnak éreztem, de mint mondtam ez csak egy mese, el lehet fogadni.

Bárkinek ajánlani tudom csak. A mai sok nyálas és/vagy értelmetlen romantikus regények között igazi felüdítő csemege.

Kedvenc karakter: Will, Adrian, Magda

Ami kifejezetten tetszett: a chates megoldás, átírás, a gondolatok

Ami nem tetszett:

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból

Megjegyzések

  1. Örülök, hogy jókat írtál a könyvről, mert hosszas vívódás után épp ma rendeltem meg :) Nagyon tetszik a modernizálás ötlete, csak kicsit féltem, hogy mennyire jó a kivitelezés - de ezek szerint nagyon :)

    Bátor dolog volt az írónő részéről egy ismert és közkedvelt történethez nyúlni, és külön dícséret jár neki, ha valami pluszt tudott adni a nagy kedvenc Szépség és a Szörnyeteghez.

    VálaszTörlés
  2. Be kell valljam én kevesebbet vártam a könyvtől, mert hát tinédzser romantikus regény. És én is tanakodtam, kicsit féltem is, milyen lesz. :) De tényleg pozitív csalódás.

    VálaszTörlés
  3. én is szeretem Alex Pettyfert,és amikor láttam h. szerepelni fog a Beastly-ben elkezdtem keresgélni a könyvet,de még ma sem találtam meg.a Bookline-on nincs meg,és itt nálam Romániában nem találom semmilyen könyvesboltban.pedig nekem nagyon tetszik a történet...

    VálaszTörlés
  4. ZuZu:

    Én angol nyelvű könyveket a bookdepository.co.uk - ről szoktam rendelni, esetleg próbáld meg onnan. Nincsen szállítási költség, és nekem 2 hét alatt ki szokták hozni könyveket.

    VálaszTörlés
  5. köszi Lyra.nagyon jó az oldal.asszem egy csomó könyvet fogok innen rendelni :D

    VálaszTörlés
  6. Ezt én is tervezem. :D Csak sajnos még nem vagyok olyan jó angolból, hogy értsem is, így kénytelen leszek megvárni a Könyvmolyképzősöket. :S Kíváncsian várom a könyvet és a filmet is.:D

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Én is szörfözgettem a neten,mikor megláttam A Beastly előzetesét,és nagyon megtetszett,láttam,h Alex Flinn könyvéből csinálták és gondoltam elolvasom.
    De mikor megláttam,h Magyarországon csak 2010 novemberére fordítják le...teljesen bedühődtem!!Mondtam lesz ami lesz elolvasom angolul,hisz csak 170 oldalról van szó.Így is lett és én is szeretném megköszönni a honlapcímet,ahonnan meglehet rendelni,mert a nővérem kapva kapott rajta.:)De mivel csak 2 hét múlva jött volna meg...és annyi időt nem tudtam várni,a barátom leszedte a netről.Szóval ha valaki elszeretné olvasni hamar,akkor én szívesen átküldöm.E-mail:teniszescsaj@hotmail.com

    A könyv isteni jó volt!Megható ,izgalmas és imádtam,h Kyle/Adrian szemszögéből látjuk az eseményeket!!Engem teljesen elvarázsolt...és a vége is jól sikerült.A chatas megoldások nagyon feldobták...és én azokat különösen élveztem.Meleg szívvel ajánlom,mert még így angolul is jól érthető,nincs nehéz nyelvezete:)
    Ha kijön majd soká magyarul és persze a moziban is az elsők között leszek,akik megveszik a könyvet és a mozijegyet.:)
    Nagyon beleszerettem ebbe a történetbe!
    Puszi

    VálaszTörlés
  8. Most regisztáltam...így is el lehet érni:)Bocsi

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!:D

    Azt akarom, kérdezni, hogy nem tudja-e valaki, hogy ez a könyv kijött-e már magyarul? Mert én eddig úgy tudtam, hogy igen és a KÖnyvmolyképző adja ki és elméletileg már ki is adták, de én nem találom, könyvesboltokban és a neten se amikor úgy gondoltam megrendelem még a bookline-on sem. És a könyvmolyképző oldalán sincs rajta a könyv...:( Ha valaki tud valamit akor segítene nekem vagy megmondaná?

    VálaszTörlés
  10. Szia!

    Én is szembetaláltam magam ezzel a problémával. Kint voltam Könyvhéten és ott sem láttam kirakva, ugyanígy a 13 ok, miért című könyv is. Mindkettőre az van írva, hogy már megjelent a kis reklámkönyvecske szerint, de még a Könyvmolyképző oldalán sincs fent. Szerintem csak szimplán elrontották a reklámkönyv nyomtatását. Hogy mikor jelenik meg a Beastly? Az előtte lévő könyvecskében novembert írtak, ha jól emlékszem. De biztosabb, ha megkérdezed a Könyvmolyosokat.

    VálaszTörlés
  11. Én írtam a kiadónak pont evégett és semmi választ nem kaptam...

    VálaszTörlés
  12. Köszi a választ. Hát majd csak megjelenik valamikor. Már kíváncsi vagyok rá...:D

    VálaszTörlés
  13. Helló!
    Én azt szeretném kérdezni, hogy ez csak egy részes, vagy több része is lesz majd ennek a könyvnek?
    Nekem nagyon tetszik, viszont én itt olvastam először, hogy film is lesz belőle.:D

    VálaszTörlés
  14. Szia!
    Egy részes csak. És már trailer is van a filmhez, már le is forgatták, csak a hülye mozi beosztás miatt csúszik a megjelenés. :) De Mo-ra elvileg hamarabb eljut mint Amerikába. Októberben talán?

    Üdv

    Gigi

    VálaszTörlés
  15. Szia nem tudod hogy már kapható a könyv mert én seholsem látom és nagyon szeretném elolvasni ????

    VálaszTörlés
  16. Márciusban talán kijön. Még az efeletti kommentekben is írtam, hogy max. októberre ígérték, csak elnyomtattak valamit. Előbb a Könyvmolyképző oldalán nézd meg, mint könyvesboltban. Ott látszik, hogy van-e dátum kiírva, vagy előrendelés vagy megrendelés felirat szerepel. :)

    VálaszTörlés
  17. Nahát én a pdf-be olvastam bele és kifejezetten idegesített a chates megoldás. :) (A pdf ezen a ponton véget is ér, így én még mindig nem tudom érdemes-e elolvasni a könyvet.) És jót fanyalogtam azon, hogy a filmben Kyle nem lehetett szőrös és az arcát csúfító tetoválásnak tűnő, de lehet, hogy sebhelynek szánták dolog kifejezetten szép.

    VálaszTörlés
  18. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  19. Örülnék neki, ha nincs otthon netem, akkor nem ilyen kommentek fogadnának. MÉG MINDIG NEM TERJESZTEK KALÓZ KÖNYVEKET! THX!

    VálaszTörlés
  20. Már lehet venni a könyves boltokban ezt a könyvet? mert le akartam tölteni, de nem találtam meg, és a film is csak jul. 7.én lesz xD
    Tudom, kicsit szőke vagyok, néha xD

    XXXBoogika ˇ.ˇ

    VálaszTörlés
  21. Nekem is nagyon tetszett a könyv is és ahogy megfogalmaztad ezt a kritikát. Üdv:Ildi

    VálaszTörlés
  22. Már megjelent a könyv, igen.

    VálaszTörlés
  23. Tetszik a könyv, eleve a kedvenc mesém a Szépség és a Szörnyeteg volt.Már csak ezért is magával ragadott a történet.Ajánlani tudom annak aki szereti a mesét.

    VálaszTörlés
  24. A könyvet imádtam, a filmet kevésbé. :) De ez így szokott lenni :)

    VálaszTörlés
  25. nekem a könyv nagyon tetszett,egyszerűen imádtam.
    a film sem volt rossz,csak az volt a bajom,h átalakították.pl.:ilyen fura kacskaringók voltak a fején....
    tudom,nem kéne fennakadnom,hiszen általában minden könyvből készült filmet átalakítanak egy kicsit,de nekem ez nem annyira tetszik,mert a könyvet szeretném viszontlátni.ez lehet hogy hülyeség,de a könyvek általában jobban tetszettek,mint a belőlük készült filmek,mert azok jobban átadták a lényeget.

    VálaszTörlés
  26. @Névtelen, akit moderálnom kellett. MIÉRT nehéz felfogni, hogy ez nem letöltős oldal?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú