Ugrás a fő tartalomra

Könyves játék

Nancy vidításként küldte ezt a kis fejtörőt nekem. :D Köszönet érte. :)

Feladat:Írj fel 10 könyvet, amiket te már olvastál, de ajánlanád a többieknek. Nevezz meg 5 bloggert, akiknek kíváncsi vagy a véleményére, linkeld be őket, és hagyj nekik üzenetet a blogjukban. Jó olvasást!

Ebben csak az a nehéz, hogy nem tudom kinek adjam tovább. És mivel ma nem vagyok jó passzban, lehet utólagosan megnevezek valakit, de most akkor lássuk azt a 10 könyvet, amire azt mondanám bárkinek, hogy "nesze olvasd, muszáj!"

1. Neil Gaiman & John Ney Rieber & Peter Gross - Books of Magic - Ez egy szinte kötelező darab azoknak, akik szeretik a Harry Potter, hiszen ugyanaz az alapfelállás. Szemüveges, sötét hajú fiú, aki rossz körülmények között él és van egy baglya, majd egy pár idegen közli vele, hogy ő lehet a világ leghatalmasabb varázslója. Ez a történet képregény és kezdődik a Books of Magic 4 részes minisorozattal, amit Gaiman mester írt, majd utána utóbbi két úriember vette át tőle a történet szálat. Ehhez tartozik még a Children's Crusade, a Name of Magic és az Age of Magic történet is. Minden megvan benne, ami kell: keserédes dolgok, elgondolkoztató dolgok, nagy sztoricsavarok, szerethető karakterek. Többet nyújt, mint a legtöbb regény.

2. Neil Gaiman & Mike Carey - Lucifer - Szintén képregény, a Sandman külön spin-off sorozata, de nem kell feltétlenül azt olvasni hozzá, hogy érthető legyen. Minden igaz rá, ami az előzőre, csak itt ugye főszereplők Lucifer, aki lenyűgöző egy karakter. Mindenkit manipulál, mindig van terve, és a melléktörténetek szintén meghatóak.

3. Neil Gaiman - Tükör és Füst (Nem, nem fogom az összes Gaimant felsorolni, bár mindegyiket imádom, de ez az a novelláskötet, amit ha végigolvasok, teljesen rendben érzem magam, mindig segít rajtam.)

4. Cassandra Clare - Csontváros - Mert imádom, és a világ magával ragad. Bár Clare YA fantasyt ír és romantikus, mégis leköti az embert a rejtély, a világ felépítése, a karakterek, és nem minden olyan sablonos.

5. Kelley Armstrong - The Summoning - A Darkest Powers első kötete. Letehetetlen, izgalmas regény, ami szintén magával sodor. Minden tökéletes benne, mintaregény nálam. :)

6. Laurell K. Hamilton - Bűnös Vágyak - Mert Anita Blake rajongó vagyok, és bárki bármit mond, ez egy JÓ vámpíros regény.

7. Holly Black - White Cat - Holly Black tündéres sorozatát imádtam, nem egy átlag regény, a rejtélyen van inkább a hangsúly és imádom az emberi karaktereit. Míg a tündéres sorozatban akadtak kifogásolnivalók, a Curse Workersnél már nincs.

8. Ellen Hopkins - Impulse - Személyesen a kedvenc témámat, az öngyilkosságot dolgozza fel. Teljesen komoly könyv, éretleneknek még a kezébe sem való. A legszebb szerelmi háromszög, amit valaha olvastam, bár nem, nem ezen van a hangsúly, én mégis értékeltem.

9. Neil Gaiman - A Temető Könyve - Megígértem, hogy nem Gaiman lesz a többi, de egyszerűen annyira nagy hatással volt ez rám, mint minden Gaiman mű és pont tegnap olvastam el. Gyönyörű, mást nem lehet rá mondani.

10. Oscar Wilde - Dorian Gray Arcképe - Az a könyv, ami megszerettette velem ezt a kort. Nem mellesleg pedig tele van gyönyörű gondolatokkal, összetett szereplőkkel, és ki ne imádná Doriant? :)

Megjegyzések

 1. Tetszik a szavazás a fejléc alatt:) Jó volt a fantasy könyvek mellett néhol olyanokat is találni, mint Light szobája:D Szeretem a Death Note-t. Már meg is osztottam a szavazást a twitteremen:)

  VálaszTörlés
 2. Szia! Kaptál tőlem egy díjat:)Tudom már párszor kaptál,de megérdemled.:)
  http://omghollyvogue.blogspot.com/2010/07/kreativ-blogger-dij.html

  VálaszTörlés
 3. Olvier: Köszi! Amúgy én is szeretem a Death Note-ot, de az nem az én érdemem. :) Lehetett jelölni, kik vegyenek részt a szavazáson.

  Abby: Köszi! :) Annyira pirulok mindig, amikor díjat kapok. :)

  VálaszTörlés
 4. Nah, most én is jöttem somfordálni :) Nancy megelőzött a játékátadásban, de azért kiírtalak XD
  Jó pár könyvet kitaláltam a listádon XD Tudtam, hogy ott lesznek :D Képzeld, majdnem szereztem egy Temető K- t, de aztán mégsem akart velem jönni :( :)

  VálaszTörlés
 5. Szia!

  Kaptál egy díjat tőlem, szeretem olvasni az írásaidat. :)

  http://mina-olvasmanyai.blog.hu/2010/07/28/dijat_kaptam_11

  VálaszTörlés
 6. Szia! Látom páran már adtak neked díjat, szívesen olvasgatom a blogodat, ezért tőlem is kapsz egyet :) Itt : http://ittvalahol.blogspot.com/2010/07/dijat-kaptam.html találod :)

  VálaszTörlés
 7. Hy! Nem is rossz ez a játék. Amúgy, hogy lehet díjat adni. Amúgy légyszi akinek van ideje szavazon itt: http://moly.hu/polcok/szavazas.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Hogy akadtam rá:   Szeretem az írónőt. Úgy általában az egészről:   Harper Curtis az 1930-as években tengeti unalmas napjait egészen addig, amíg egy véletlen folytán rátalál a Házra, ami értelmet ad az életének. Furcsán hívja magához ez a rejtélyes Ház és odabent nem csak egy hullát talál, hanem egy szobát, ahol nevek várják, és egyből, zsigeri módon tudja, mit kell tennie ezekkel a lányokkal. Az 1970-es években cseperedő kislány, Kirby, pedig nem is sejti mekkora veszélynek van kitéve, amikor egy különös férfi megkörnyékezi, hogy egy játék pónit adjon neki. Sőt, később sem veszi észre a lány, hogy ugyanez a férfi követi élete folyamán, meglepően az öregedés minden jele nélkül. Szóval Lauren Beukes − akitől egy rendesen összerakott krimit olvastam csak − és sorozatgyilkosok meg az időutazás, ráadásul mindennek középpontjában egy rejtélyes ház áll! Úgy gondoltam, ennél izgalmasabb és hátborzongatóbb könyvet most nem is választhatok! És mekkorát tévedtem… Sajnálatos módon is

Steven Rowley: Lily és a polip

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   Ted Flask noha rendelkezik emberi barátokkal, mégis a legjobb barátjának Lilyt mondhatja, aki történetesen egy idős tacskó. Megvan a saját kis rituáléjuk: Minden csütörtökön kibeszélik a helyes pasikat, péntekenként társasoznak, vasárnaponként pizzát esznek. Tednek ez az élet tökéletesen megfelel, még ha éppenséggel a pszichológusa próbál rámutatni, hogy miért is ódzkodik a férfi a randizástól egy rosszul elsült kapcsolata után. Egészen addig minden nyugodt is, amíg meg nem jelenik a polip Lily fején és az életét nem követeli. Alapvetően nem szeretem az állatos történeteket, noha magukat az állatokat imádom, mégis úgy érzem, hogy sokszor az ilyen könyvek csak olcsó húzásként választják az állatos témát, hiszen attól nagyon könnyen elérzékenyülnek az állatbarát szívek. Valamiért viszont mégis úgy éreztem, hogy a Lily és a polip más lesz és amikor belelapoztam, már az első pár oldalon ére

Paul Tremblay: Szellemek a fejben

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   A Barrett család élete összeomlik, amikor az egyik lányuk, Marjorie skizofrénia jeleit kezdi mutatni. Mivel az orvosi kezelés úgy tűnik, nem használ, a családapa a hitébe menekülve a helyi paphoz fordul, aki pedig ördögűzést javasol. A család anyagi gondjai megoldása végett pedig beleegyeznek, hogy valóságshow-ként közvetítsék az egészet. Viszont az egész tragédiába torkollik, amiről tizenöt év után, Meredith, Marjorie kishúga nyilatkozik egy bestseller írónak. Noha a szimpla horrorok nem az én asztalom, az ördögűzés témája mindig is érdekelt, ezért kétség sem férhetett hozzá, hogy ez a könyv azonnal a várólistámra kerül. Nem teljesen azt kaptam, amire számítottam − borzongató horror −, viszont annyira a bőröm alá kúszott a könyv, hogy abszolút nem csalódtam. A Szellemek a fejben ereje abban rejlik, hogy igazából egy kommentár a horror műfaj egészére, és ezáltal egy nagyon intellige