Könyves játék

2010. július 22., csütörtök

Nancy vidításként küldte ezt a kis fejtörőt nekem. :D Köszönet érte. :)

Feladat:Írj fel 10 könyvet, amiket te már olvastál, de ajánlanád a többieknek. Nevezz meg 5 bloggert, akiknek kíváncsi vagy a véleményére, linkeld be őket, és hagyj nekik üzenetet a blogjukban. Jó olvasást!

Ebben csak az a nehéz, hogy nem tudom kinek adjam tovább. És mivel ma nem vagyok jó passzban, lehet utólagosan megnevezek valakit, de most akkor lássuk azt a 10 könyvet, amire azt mondanám bárkinek, hogy "nesze olvasd, muszáj!"

1. Neil Gaiman & John Ney Rieber & Peter Gross - Books of Magic - Ez egy szinte kötelező darab azoknak, akik szeretik a Harry Potter, hiszen ugyanaz az alapfelállás. Szemüveges, sötét hajú fiú, aki rossz körülmények között él és van egy baglya, majd egy pár idegen közli vele, hogy ő lehet a világ leghatalmasabb varázslója. Ez a történet képregény és kezdődik a Books of Magic 4 részes minisorozattal, amit Gaiman mester írt, majd utána utóbbi két úriember vette át tőle a történet szálat. Ehhez tartozik még a Children's Crusade, a Name of Magic és az Age of Magic történet is. Minden megvan benne, ami kell: keserédes dolgok, elgondolkoztató dolgok, nagy sztoricsavarok, szerethető karakterek. Többet nyújt, mint a legtöbb regény.

2. Neil Gaiman & Mike Carey - Lucifer - Szintén képregény, a Sandman külön spin-off sorozata, de nem kell feltétlenül azt olvasni hozzá, hogy érthető legyen. Minden igaz rá, ami az előzőre, csak itt ugye főszereplők Lucifer, aki lenyűgöző egy karakter. Mindenkit manipulál, mindig van terve, és a melléktörténetek szintén meghatóak.

3. Neil Gaiman - Tükör és Füst (Nem, nem fogom az összes Gaimant felsorolni, bár mindegyiket imádom, de ez az a novelláskötet, amit ha végigolvasok, teljesen rendben érzem magam, mindig segít rajtam.)

4. Cassandra Clare - Csontváros - Mert imádom, és a világ magával ragad. Bár Clare YA fantasyt ír és romantikus, mégis leköti az embert a rejtély, a világ felépítése, a karakterek, és nem minden olyan sablonos.

5. Kelley Armstrong - The Summoning - A Darkest Powers első kötete. Letehetetlen, izgalmas regény, ami szintén magával sodor. Minden tökéletes benne, mintaregény nálam. :)

6. Laurell K. Hamilton - Bűnös Vágyak - Mert Anita Blake rajongó vagyok, és bárki bármit mond, ez egy JÓ vámpíros regény.

7. Holly Black - White Cat - Holly Black tündéres sorozatát imádtam, nem egy átlag regény, a rejtélyen van inkább a hangsúly és imádom az emberi karaktereit. Míg a tündéres sorozatban akadtak kifogásolnivalók, a Curse Workersnél már nincs.

8. Ellen Hopkins - Impulse - Személyesen a kedvenc témámat, az öngyilkosságot dolgozza fel. Teljesen komoly könyv, éretleneknek még a kezébe sem való. A legszebb szerelmi háromszög, amit valaha olvastam, bár nem, nem ezen van a hangsúly, én mégis értékeltem.

9. Neil Gaiman - A Temető Könyve - Megígértem, hogy nem Gaiman lesz a többi, de egyszerűen annyira nagy hatással volt ez rám, mint minden Gaiman mű és pont tegnap olvastam el. Gyönyörű, mást nem lehet rá mondani.

10. Oscar Wilde - Dorian Gray Arcképe - Az a könyv, ami megszerettette velem ezt a kort. Nem mellesleg pedig tele van gyönyörű gondolatokkal, összetett szereplőkkel, és ki ne imádná Doriant? :)

8 megjegyzés:

Olvier írta...

Tetszik a szavazás a fejléc alatt:) Jó volt a fantasy könyvek mellett néhol olyanokat is találni, mint Light szobája:D Szeretem a Death Note-t. Már meg is osztottam a szavazást a twitteremen:)

abby írta...

Szia! Kaptál tőlem egy díjat:)Tudom már párszor kaptál,de megérdemled.:)
http://omghollyvogue.blogspot.com/2010/07/kreativ-blogger-dij.html

Gigi írta...

Olvier: Köszi! Amúgy én is szeretem a Death Note-ot, de az nem az én érdemem. :) Lehetett jelölni, kik vegyenek részt a szavazáson.

Abby: Köszi! :) Annyira pirulok mindig, amikor díjat kapok. :)

FFG írta...

Nah, most én is jöttem somfordálni :) Nancy megelőzött a játékátadásban, de azért kiírtalak XD
Jó pár könyvet kitaláltam a listádon XD Tudtam, hogy ott lesznek :D Képzeld, majdnem szereztem egy Temető K- t, de aztán mégsem akart velem jönni :( :)

Mina írta...

Szia!

Kaptál egy díjat tőlem, szeretem olvasni az írásaidat. :)

http://mina-olvasmanyai.blog.hu/2010/07/28/dijat_kaptam_11

.dóri. írta...

Szia! Látom páran már adtak neked díjat, szívesen olvasgatom a blogodat, ezért tőlem is kapsz egyet :) Itt : http://ittvalahol.blogspot.com/2010/07/dijat-kaptam.html találod :)

Mary Alexa Drown írta...

Hy! Nem is rossz ez a játék. Amúgy, hogy lehet díjat adni. Amúgy légyszi akinek van ideje szavazon itt: http://moly.hu/polcok/szavazas.

Kígyófi Káin írta...

Tisztelt Blogíró!

Elnézést kérünk a zavarásért,főleg azért hogy spamelünk a blogodban csak ezzel a kis levéllel szeretnénk felhívni a figyelmünket magunkra. Igyekszünk úgy körlevelezni, hogy mindenhova egyszer írjunk, ha másodszor is előfordult szíves elnézésedet kérjük és nyugodtan szólj ránk!

A blogunk szeretné kultbloggá kinőni magát, ami tudjuk kemény munka, de 6 igencsak aktív szerkesztő van rajta az ügyön, a blog napi szinten frissül!

Különböző stílusban, különböző témákról írnak, így mindenki megtalálja a helyét és önmagát, színessé válik a cikk kavalkád, hiszen nem mind vagyunk egy véleményen (ezért sok vita cikk is születik).

Ha megnyertük a tetszésedet gyere bátran, légy folyamatos olvasó és terjessz minket!

Témék dióhéjban: Zene, film, könyv , ajánlók, művészek, költők írók, orvosi cikkek, mutációk, betegségek, életmód-tanácsadás, kutatások, horror és még ezoterika,okkultizmus, filozófia, érdekességek és Istenkeresés is megállja a helyét (normális keretek közt). Ezek mellett a készítők vicces képregényekkel is szolgálnak.

Szeretnénk alternatív fiatalok körében elterjedni és jóra és hasznosra tanítani őket. Nem támogatjuk az öngyilkosságot és semmilyen önpusztító cselekményt. Nem buzdítunk senkit sátánizmusra (bár volt róla szó, de csak ismeretterjesztő cikként) ,a témák az írók saját kedvenceiből és érdeklődési köréből áll csupán amit próbálnak minél kevésbé negatívabb kontextusban előadni.

Gyere és less meg miket, ha zavartunk pedig még egyszer elnézést, nem fordul elő többet! Üdvözlettel a:

M.A csapata

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.