Ugrás a fő tartalomra

Könyves játék

Nancy vidításként küldte ezt a kis fejtörőt nekem. :D Köszönet érte. :)

Feladat:Írj fel 10 könyvet, amiket te már olvastál, de ajánlanád a többieknek. Nevezz meg 5 bloggert, akiknek kíváncsi vagy a véleményére, linkeld be őket, és hagyj nekik üzenetet a blogjukban. Jó olvasást!

Ebben csak az a nehéz, hogy nem tudom kinek adjam tovább. És mivel ma nem vagyok jó passzban, lehet utólagosan megnevezek valakit, de most akkor lássuk azt a 10 könyvet, amire azt mondanám bárkinek, hogy "nesze olvasd, muszáj!"

1. Neil Gaiman & John Ney Rieber & Peter Gross - Books of Magic - Ez egy szinte kötelező darab azoknak, akik szeretik a Harry Potter, hiszen ugyanaz az alapfelállás. Szemüveges, sötét hajú fiú, aki rossz körülmények között él és van egy baglya, majd egy pár idegen közli vele, hogy ő lehet a világ leghatalmasabb varázslója. Ez a történet képregény és kezdődik a Books of Magic 4 részes minisorozattal, amit Gaiman mester írt, majd utána utóbbi két úriember vette át tőle a történet szálat. Ehhez tartozik még a Children's Crusade, a Name of Magic és az Age of Magic történet is. Minden megvan benne, ami kell: keserédes dolgok, elgondolkoztató dolgok, nagy sztoricsavarok, szerethető karakterek. Többet nyújt, mint a legtöbb regény.

2. Neil Gaiman & Mike Carey - Lucifer - Szintén képregény, a Sandman külön spin-off sorozata, de nem kell feltétlenül azt olvasni hozzá, hogy érthető legyen. Minden igaz rá, ami az előzőre, csak itt ugye főszereplők Lucifer, aki lenyűgöző egy karakter. Mindenkit manipulál, mindig van terve, és a melléktörténetek szintén meghatóak.

3. Neil Gaiman - Tükör és Füst (Nem, nem fogom az összes Gaimant felsorolni, bár mindegyiket imádom, de ez az a novelláskötet, amit ha végigolvasok, teljesen rendben érzem magam, mindig segít rajtam.)

4. Cassandra Clare - Csontváros - Mert imádom, és a világ magával ragad. Bár Clare YA fantasyt ír és romantikus, mégis leköti az embert a rejtély, a világ felépítése, a karakterek, és nem minden olyan sablonos.

5. Kelley Armstrong - The Summoning - A Darkest Powers első kötete. Letehetetlen, izgalmas regény, ami szintén magával sodor. Minden tökéletes benne, mintaregény nálam. :)

6. Laurell K. Hamilton - Bűnös Vágyak - Mert Anita Blake rajongó vagyok, és bárki bármit mond, ez egy JÓ vámpíros regény.

7. Holly Black - White Cat - Holly Black tündéres sorozatát imádtam, nem egy átlag regény, a rejtélyen van inkább a hangsúly és imádom az emberi karaktereit. Míg a tündéres sorozatban akadtak kifogásolnivalók, a Curse Workersnél már nincs.

8. Ellen Hopkins - Impulse - Személyesen a kedvenc témámat, az öngyilkosságot dolgozza fel. Teljesen komoly könyv, éretleneknek még a kezébe sem való. A legszebb szerelmi háromszög, amit valaha olvastam, bár nem, nem ezen van a hangsúly, én mégis értékeltem.

9. Neil Gaiman - A Temető Könyve - Megígértem, hogy nem Gaiman lesz a többi, de egyszerűen annyira nagy hatással volt ez rám, mint minden Gaiman mű és pont tegnap olvastam el. Gyönyörű, mást nem lehet rá mondani.

10. Oscar Wilde - Dorian Gray Arcképe - Az a könyv, ami megszerettette velem ezt a kort. Nem mellesleg pedig tele van gyönyörű gondolatokkal, összetett szereplőkkel, és ki ne imádná Doriant? :)

Megjegyzések

  1. Tetszik a szavazás a fejléc alatt:) Jó volt a fantasy könyvek mellett néhol olyanokat is találni, mint Light szobája:D Szeretem a Death Note-t. Már meg is osztottam a szavazást a twitteremen:)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Kaptál tőlem egy díjat:)Tudom már párszor kaptál,de megérdemled.:)
    http://omghollyvogue.blogspot.com/2010/07/kreativ-blogger-dij.html

    VálaszTörlés
  3. Olvier: Köszi! Amúgy én is szeretem a Death Note-ot, de az nem az én érdemem. :) Lehetett jelölni, kik vegyenek részt a szavazáson.

    Abby: Köszi! :) Annyira pirulok mindig, amikor díjat kapok. :)

    VálaszTörlés
  4. Nah, most én is jöttem somfordálni :) Nancy megelőzött a játékátadásban, de azért kiírtalak XD
    Jó pár könyvet kitaláltam a listádon XD Tudtam, hogy ott lesznek :D Képzeld, majdnem szereztem egy Temető K- t, de aztán mégsem akart velem jönni :( :)

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Kaptál egy díjat tőlem, szeretem olvasni az írásaidat. :)

    http://mina-olvasmanyai.blog.hu/2010/07/28/dijat_kaptam_11

    VálaszTörlés
  6. Szia! Látom páran már adtak neked díjat, szívesen olvasgatom a blogodat, ezért tőlem is kapsz egyet :) Itt : http://ittvalahol.blogspot.com/2010/07/dijat-kaptam.html találod :)

    VálaszTörlés
  7. Hy! Nem is rossz ez a játék. Amúgy, hogy lehet díjat adni. Amúgy légyszi akinek van ideje szavazon itt: http://moly.hu/polcok/szavazas.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú