Ugrás a fő tartalomra

Augusztusi Olvasólista

Nos, az igazság az, hogy már nem tudok egyszerűen rövid olvasólistát csinálni. Ezért újfajta hozzáállással próbálkozom. Kategória szerint szétbontom az olvasandó könyveket. És azt lehet várni, hogy egy kategóriából egyet olvasok el. :D Akár lehet kommentelni is, hogy melyikre van nagyobb igény.

Istenek/Istennők írásai: (Bocsánat a kifejezésért, de nekem példaképeim.)
Cassandra Clare: Clockwork Angel (Infernal Devices 1.)
Kelley Armstrong: Stolen (Women of the Otherworld 2.)
Ellen Hopkins: Crank (Crank 1.)
Ellen Hopkins: Tricks
Kristin Cast – Alyson Noel – Kelley Armstrong – Richelle Mead – Francesca Lia Block: Kisses from Hell


Kedvenc írók írásai:

Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner
Melissa Marr: Radiant Shadows (Wicked Lovely 4.)
Lisa Mantchev: Eyes Like Stars (Theatre Illuminata 1.)
Beth Fantaskey: Jekel Loves Hyde
V. C. Andrews: Virágszirmok a Szélben (Dollanganger 2.)


Tetszős sorozatok:

Jeff Mariotte: Witch's Canyon (Odaát 2.)

Angolul szemeztem vele:
Meredith Ann Pierce: The Darkangel (Darkangel 1.)
Lauren Myracle: Bliss
Aprilynne Pike: Wings - szárnyak (Laurel 1.)
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
Kami Garcia / Margaret Stohl: Beautiful Creatures - Szépségesek
Kristin Cashore: Graceling - Áldottak

Rá akarnak beszélni/ajánlották:
Levy L. Smith: A Leszármazott (Dark Love 1.)
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz (Cat és Bones 1.)
Karen Chance: Megérint a sötétség (Cassandra Palmer 1.)
Margit Sandemo: Varázslat (A Jéghegyek népe 1.)
Sebastian Fitzek: A terápia
Maggie Stiefvater: Shiver - Borzongás (Mercy Falls farkasai 1. - Őszintén bolond dolog nekem ilyet ajánlani, de azért elolvasom majd. :D)

Kötelezők:

P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva (Éjszaka Háza 2.)
Lisa Jane Smith: The Vampire Diaries: The Return: Shadow Souls (VD 6.)
Melissa de La Cruz: Masquerade (Kékvérűek 2.)
Alyson Noel: Dark Flame (Halhatatlanok 4.)

Képregények:
John Ney Rieber: Reckonings (The Books of Magic 3)
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme – A babaház (Sandman 2.)
Jamie Delano: Hellblazer – The Devil You Know (Hellblazer 2.)
Neil Gaiman: Death – The Time of Your Life

Megjegyzések

 1. (Természetesen) borzasztóan kíváncsi lennék a Clockwork Angel-re (kapunk-e még egy olyan jó pasit mint Jace? ;) :D) és ha már angyalok, akkor nagyon érdekelne a "Wings-kritikád" :)

  VálaszTörlés
 2. Óh, a Clockwork Angelt, ahogy megkapom, egyből olvasom. :) A Wings, az tündéres, nem angyalos.

  VálaszTörlés
 3. Kisses from Hell,Wings,Shiver,TVD :)

  VálaszTörlés
 4. Azt hiszem eddig bírtam ki a név nélküli blogolvasgatást...muszáj hozzászólnom.:)

  1. A Clockwork Angel kritika engem is nagyon érdekel, főleg, hogy azt tervezem első angol nyelvű olvasásnak, de szerintem várható, hogy fenomenális lesz. Márcsak Magnus miatt is...:)

  2. Jeaniene Frost könyvei szerintem fantasztikusak, de mivel én az Anita Blake cuccot nem szeretem, nem tudom megmondani, hogy koppintás-e vagy sem. Mindenesetre már csak a poénokért is érdemes elolvasni.

  3. Csak nekem okoz földöntúli örömöt, hogy a szavazásban elég sok helyen tarol Jace?:D

  VálaszTörlés
 5. Ezt a listát nem tudom szó nélkül nézni. :D
  Clare Clockwork Angle-je alap. :D De helyette lehet egy kis Crank is.
  Ami még érdekelne az az Eyes like stars.
  A VD 6 kritikádra nagyon kíváncsi vagyok, de nem akarom, hogy kínozd magad :D
  A Shivert meg meg sem említem. Félő, hogy Csitt, csitt vége lenne. :)

  VálaszTörlés
 6. Furcsa, hogy a Wingst, most mindenki akarja, persze, amikor kiraktam nagyon régen, akkor lebeszélt róla mindenki.

  Annie: A Clockwork alap, ahogy lesz, falom is. Frostra kíváncsi vagyok, mindenki magasztalja. :D És a 3-ra, nem csak neked. :D Én is örülök.

  Nancy: Mondjuk a Cranket biztos, hogy csak a Tricks után olvasom. Mert a Crank ugye trilógia, bár nem tudom, lesz-e több része.

  A VD ajánlásokat meg köszönöm. xD Tudtam, hogy imádtok kínozni. A Shivert meg azért rossz, mert mindenki tudja, hogy nem nekem való és én azt lehúzom, ami nem tetszik. Kár a fanoknak ezt kérni. :D

  VálaszTörlés
 7. Huh én a dark lovet nem ajánlom. Borzalom.

  VálaszTörlés
 8. ja, tényleg tündéres :) összekeveredtem, de attól még érdekel :D

  VálaszTörlés
 9. Viszont clockwork angelről, the second life of Bree Tannerről, beautiful creaturesről, kékvérűekről, halhatatlanok sorozatrólés wingsről szívesen elolvasnám a kommented. A megérint a sötétség nekem közepes volt, a hívj be-t abbahagytam mivel tényleg nem egy 10 éves gyereknek való (igaz mostmár 11 vagyok, de szt 10 évesen kezdtem meg)az elárulva tetszett bár a harmadikat nagyon elrontoták (igaz mégis megvettem a negyediket), a shiver meg már megvan véve csak nem olvastam még el.

  VálaszTörlés
 10. A Clockwork Angelt biztosan imádni fogom (az írónőben nagyon bízom, és már olvastam egy halom részletet belőle.) A Wings nem tudom mennyire tinédzser könyv nekem, a fülszövegben van egy kis bökkenőm, de attól még lehet jó könyv. A Kékvérűeket már elkezdtem, 70 %-nál tartok. Elárulom, nagyon nem tetszik. 1 pontot fog kapni.

  VálaszTörlés
 11. A megérint a sötétség nagyon jó :D és az sem 11 éveseknek való :D, de nem uncsi a története, csak átlagos... meg a szereplők is, de szerintem jól van megírva és ez számít...
  A Frost kötet szintén ugyanez, csak pepitában...
  Shiver neked tutti nem fog tetszeni, mert ennyire már ismerlek... Clockwork angelt nem kéne olvasnod, mert azt meg én szívom meg (mert ennyire is ismerlek), Dark Love csak saját felelősségedre, és nem mondhatod, hogy nem szóltam... (immáron sokadszor)
  És ami még a végére marad: a kötelezők közül a HoN ... Na ne már... Akkor olvass már inkább valami olyant, aminek még értelme is van... Nem elég neked, hogy a húgodat kicsinálja, te is IQ szint csökkenésen akarsz átesni?

  VálaszTörlés
 12. A kötelező azt jelenti, sz*r, de muszáj elolvasni. xD

  VálaszTörlés
 13. Miért lenne muszály? XD Mondjuk én is elolvastam a kis herceget meg a Romeó és Júliát.
  És ha már itt vagyok én is 'ajánlgatok": Böszörményi: Rémálom sorozat .

  VálaszTörlés
 14. Azért muszáj, mert ha valamit elkezdtem, be is fejezem, FFG, drága húgom is ilyen elven működik. :D Nem hiába vagyunk ikrek. A kis herceget, meg a R és J-t szerettem. :D De ezek a mostani egynémely tini könyv tudja az agyamat nagyon húzni. :) De nem hagyom abba a felénél, nehogy azt mondják anélkül írok kritikát, hogy ismerném.

  Böszörményit meglátom. :D A környezetem nem jó véleménnyel van róla és átragadt rám.

  VálaszTörlés
 15. Clare új könyvére már én is nagyon-nagyon kíváncsi vagyok. Igaz még a Hamuváros végét se olvastam el, mert akkor nem bírnám ki az Üvegváros megjelenéséig. :D x)
  A Shivert meg nem kell előre megítélni, csöpögős hangulatodban kifejezetten jól fog esni. (: Nálam legalábbis van olyan jó, mint a Twilight.
  A Rémálom sorozatot én is csak ajánlani tudnám. Kétféle képpen lehet elolvasni, mint társadalom kritika, és mint olvasmányos regény. De mindkét szempontból megállja a helyét. (: Meg ajánlanám Böszörményi többi írását is (Rontásűzők, Álomfogó-sorozat) bár azok inkább gyerek regények.
  És kíváncsi lennék arra is, hogy mi a véleményed Jay Asher írásáról, a Thirteen Reasons Why-ról. (13 ok, hogy miért) Még nem olvastam, de leírás alapján nekem nagyon szimpatikus. :)

  VálaszTörlés
 16. Ó bocsi, látom már el is kezdtem az Asher könyvet. Hogy tetszik eddig? (:

  VálaszTörlés
 17. A Shiverrel az a gond, hogy nekem nem lesz kb. 3 évig csöpögős hangulatom. De nem ítélem el, csak akik ismernek, tudják, hogy nekem az nem való. :D
  Az Asher könyv eddig tetszik. Az első két oknál járok, bár még nem olyan durva, mint amire számítottam, de hát a vége a lényeg. :D

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Hogy akadtam rá:   Szeretem az írónőt. Úgy általában az egészről:   Harper Curtis az 1930-as években tengeti unalmas napjait egészen addig, amíg egy véletlen folytán rátalál a Házra, ami értelmet ad az életének. Furcsán hívja magához ez a rejtélyes Ház és odabent nem csak egy hullát talál, hanem egy szobát, ahol nevek várják, és egyből, zsigeri módon tudja, mit kell tennie ezekkel a lányokkal. Az 1970-es években cseperedő kislány, Kirby, pedig nem is sejti mekkora veszélynek van kitéve, amikor egy különös férfi megkörnyékezi, hogy egy játék pónit adjon neki. Sőt, később sem veszi észre a lány, hogy ugyanez a férfi követi élete folyamán, meglepően az öregedés minden jele nélkül. Szóval Lauren Beukes − akitől egy rendesen összerakott krimit olvastam csak − és sorozatgyilkosok meg az időutazás, ráadásul mindennek középpontjában egy rejtélyes ház áll! Úgy gondoltam, ennél izgalmasabb és hátborzongatóbb könyvet most nem is választhatok! És mekkorát tévedtem… Sajnálatos módon is

Steven Rowley: Lily és a polip

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   Ted Flask noha rendelkezik emberi barátokkal, mégis a legjobb barátjának Lilyt mondhatja, aki történetesen egy idős tacskó. Megvan a saját kis rituáléjuk: Minden csütörtökön kibeszélik a helyes pasikat, péntekenként társasoznak, vasárnaponként pizzát esznek. Tednek ez az élet tökéletesen megfelel, még ha éppenséggel a pszichológusa próbál rámutatni, hogy miért is ódzkodik a férfi a randizástól egy rosszul elsült kapcsolata után. Egészen addig minden nyugodt is, amíg meg nem jelenik a polip Lily fején és az életét nem követeli. Alapvetően nem szeretem az állatos történeteket, noha magukat az állatokat imádom, mégis úgy érzem, hogy sokszor az ilyen könyvek csak olcsó húzásként választják az állatos témát, hiszen attól nagyon könnyen elérzékenyülnek az állatbarát szívek. Valamiért viszont mégis úgy éreztem, hogy a Lily és a polip más lesz és amikor belelapoztam, már az első pár oldalon ére

Paul Tremblay: Szellemek a fejben

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   A Barrett család élete összeomlik, amikor az egyik lányuk, Marjorie skizofrénia jeleit kezdi mutatni. Mivel az orvosi kezelés úgy tűnik, nem használ, a családapa a hitébe menekülve a helyi paphoz fordul, aki pedig ördögűzést javasol. A család anyagi gondjai megoldása végett pedig beleegyeznek, hogy valóságshow-ként közvetítsék az egészet. Viszont az egész tragédiába torkollik, amiről tizenöt év után, Meredith, Marjorie kishúga nyilatkozik egy bestseller írónak. Noha a szimpla horrorok nem az én asztalom, az ördögűzés témája mindig is érdekelt, ezért kétség sem férhetett hozzá, hogy ez a könyv azonnal a várólistámra kerül. Nem teljesen azt kaptam, amire számítottam − borzongató horror −, viszont annyira a bőröm alá kúszott a könyv, hogy abszolút nem csalódtam. A Szellemek a fejben ereje abban rejlik, hogy igazából egy kommentár a horror műfaj egészére, és ezáltal egy nagyon intellige