Ugrás a fő tartalomra

Augusztusi Olvasólista

Nos, az igazság az, hogy már nem tudok egyszerűen rövid olvasólistát csinálni. Ezért újfajta hozzáállással próbálkozom. Kategória szerint szétbontom az olvasandó könyveket. És azt lehet várni, hogy egy kategóriából egyet olvasok el. :D Akár lehet kommentelni is, hogy melyikre van nagyobb igény.

Istenek/Istennők írásai: (Bocsánat a kifejezésért, de nekem példaképeim.)
Cassandra Clare: Clockwork Angel (Infernal Devices 1.)
Kelley Armstrong: Stolen (Women of the Otherworld 2.)
Ellen Hopkins: Crank (Crank 1.)
Ellen Hopkins: Tricks
Kristin Cast – Alyson Noel – Kelley Armstrong – Richelle Mead – Francesca Lia Block: Kisses from Hell


Kedvenc írók írásai:

Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner
Melissa Marr: Radiant Shadows (Wicked Lovely 4.)
Lisa Mantchev: Eyes Like Stars (Theatre Illuminata 1.)
Beth Fantaskey: Jekel Loves Hyde
V. C. Andrews: Virágszirmok a Szélben (Dollanganger 2.)


Tetszős sorozatok:

Jeff Mariotte: Witch's Canyon (Odaát 2.)

Angolul szemeztem vele:
Meredith Ann Pierce: The Darkangel (Darkangel 1.)
Lauren Myracle: Bliss
Aprilynne Pike: Wings - szárnyak (Laurel 1.)
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
Kami Garcia / Margaret Stohl: Beautiful Creatures - Szépségesek
Kristin Cashore: Graceling - Áldottak

Rá akarnak beszélni/ajánlották:
Levy L. Smith: A Leszármazott (Dark Love 1.)
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz (Cat és Bones 1.)
Karen Chance: Megérint a sötétség (Cassandra Palmer 1.)
Margit Sandemo: Varázslat (A Jéghegyek népe 1.)
Sebastian Fitzek: A terápia
Maggie Stiefvater: Shiver - Borzongás (Mercy Falls farkasai 1. - Őszintén bolond dolog nekem ilyet ajánlani, de azért elolvasom majd. :D)

Kötelezők:

P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva (Éjszaka Háza 2.)
Lisa Jane Smith: The Vampire Diaries: The Return: Shadow Souls (VD 6.)
Melissa de La Cruz: Masquerade (Kékvérűek 2.)
Alyson Noel: Dark Flame (Halhatatlanok 4.)

Képregények:
John Ney Rieber: Reckonings (The Books of Magic 3)
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme – A babaház (Sandman 2.)
Jamie Delano: Hellblazer – The Devil You Know (Hellblazer 2.)
Neil Gaiman: Death – The Time of Your Life

Megjegyzések

  1. (Természetesen) borzasztóan kíváncsi lennék a Clockwork Angel-re (kapunk-e még egy olyan jó pasit mint Jace? ;) :D) és ha már angyalok, akkor nagyon érdekelne a "Wings-kritikád" :)

    VálaszTörlés
  2. Óh, a Clockwork Angelt, ahogy megkapom, egyből olvasom. :) A Wings, az tündéres, nem angyalos.

    VálaszTörlés
  3. Kisses from Hell,Wings,Shiver,TVD :)

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem eddig bírtam ki a név nélküli blogolvasgatást...muszáj hozzászólnom.:)

    1. A Clockwork Angel kritika engem is nagyon érdekel, főleg, hogy azt tervezem első angol nyelvű olvasásnak, de szerintem várható, hogy fenomenális lesz. Márcsak Magnus miatt is...:)

    2. Jeaniene Frost könyvei szerintem fantasztikusak, de mivel én az Anita Blake cuccot nem szeretem, nem tudom megmondani, hogy koppintás-e vagy sem. Mindenesetre már csak a poénokért is érdemes elolvasni.

    3. Csak nekem okoz földöntúli örömöt, hogy a szavazásban elég sok helyen tarol Jace?:D

    VálaszTörlés
  5. Ezt a listát nem tudom szó nélkül nézni. :D
    Clare Clockwork Angle-je alap. :D De helyette lehet egy kis Crank is.
    Ami még érdekelne az az Eyes like stars.
    A VD 6 kritikádra nagyon kíváncsi vagyok, de nem akarom, hogy kínozd magad :D
    A Shivert meg meg sem említem. Félő, hogy Csitt, csitt vége lenne. :)

    VálaszTörlés
  6. Furcsa, hogy a Wingst, most mindenki akarja, persze, amikor kiraktam nagyon régen, akkor lebeszélt róla mindenki.

    Annie: A Clockwork alap, ahogy lesz, falom is. Frostra kíváncsi vagyok, mindenki magasztalja. :D És a 3-ra, nem csak neked. :D Én is örülök.

    Nancy: Mondjuk a Cranket biztos, hogy csak a Tricks után olvasom. Mert a Crank ugye trilógia, bár nem tudom, lesz-e több része.

    A VD ajánlásokat meg köszönöm. xD Tudtam, hogy imádtok kínozni. A Shivert meg azért rossz, mert mindenki tudja, hogy nem nekem való és én azt lehúzom, ami nem tetszik. Kár a fanoknak ezt kérni. :D

    VálaszTörlés
  7. Huh én a dark lovet nem ajánlom. Borzalom.

    VálaszTörlés
  8. ja, tényleg tündéres :) összekeveredtem, de attól még érdekel :D

    VálaszTörlés
  9. Viszont clockwork angelről, the second life of Bree Tannerről, beautiful creaturesről, kékvérűekről, halhatatlanok sorozatrólés wingsről szívesen elolvasnám a kommented. A megérint a sötétség nekem közepes volt, a hívj be-t abbahagytam mivel tényleg nem egy 10 éves gyereknek való (igaz mostmár 11 vagyok, de szt 10 évesen kezdtem meg)az elárulva tetszett bár a harmadikat nagyon elrontoták (igaz mégis megvettem a negyediket), a shiver meg már megvan véve csak nem olvastam még el.

    VálaszTörlés
  10. A Clockwork Angelt biztosan imádni fogom (az írónőben nagyon bízom, és már olvastam egy halom részletet belőle.) A Wings nem tudom mennyire tinédzser könyv nekem, a fülszövegben van egy kis bökkenőm, de attól még lehet jó könyv. A Kékvérűeket már elkezdtem, 70 %-nál tartok. Elárulom, nagyon nem tetszik. 1 pontot fog kapni.

    VálaszTörlés
  11. A megérint a sötétség nagyon jó :D és az sem 11 éveseknek való :D, de nem uncsi a története, csak átlagos... meg a szereplők is, de szerintem jól van megírva és ez számít...
    A Frost kötet szintén ugyanez, csak pepitában...
    Shiver neked tutti nem fog tetszeni, mert ennyire már ismerlek... Clockwork angelt nem kéne olvasnod, mert azt meg én szívom meg (mert ennyire is ismerlek), Dark Love csak saját felelősségedre, és nem mondhatod, hogy nem szóltam... (immáron sokadszor)
    És ami még a végére marad: a kötelezők közül a HoN ... Na ne már... Akkor olvass már inkább valami olyant, aminek még értelme is van... Nem elég neked, hogy a húgodat kicsinálja, te is IQ szint csökkenésen akarsz átesni?

    VálaszTörlés
  12. A kötelező azt jelenti, sz*r, de muszáj elolvasni. xD

    VálaszTörlés
  13. Miért lenne muszály? XD Mondjuk én is elolvastam a kis herceget meg a Romeó és Júliát.
    És ha már itt vagyok én is 'ajánlgatok": Böszörményi: Rémálom sorozat .

    VálaszTörlés
  14. Azért muszáj, mert ha valamit elkezdtem, be is fejezem, FFG, drága húgom is ilyen elven működik. :D Nem hiába vagyunk ikrek. A kis herceget, meg a R és J-t szerettem. :D De ezek a mostani egynémely tini könyv tudja az agyamat nagyon húzni. :) De nem hagyom abba a felénél, nehogy azt mondják anélkül írok kritikát, hogy ismerném.

    Böszörményit meglátom. :D A környezetem nem jó véleménnyel van róla és átragadt rám.

    VálaszTörlés
  15. Clare új könyvére már én is nagyon-nagyon kíváncsi vagyok. Igaz még a Hamuváros végét se olvastam el, mert akkor nem bírnám ki az Üvegváros megjelenéséig. :D x)
    A Shivert meg nem kell előre megítélni, csöpögős hangulatodban kifejezetten jól fog esni. (: Nálam legalábbis van olyan jó, mint a Twilight.
    A Rémálom sorozatot én is csak ajánlani tudnám. Kétféle képpen lehet elolvasni, mint társadalom kritika, és mint olvasmányos regény. De mindkét szempontból megállja a helyét. (: Meg ajánlanám Böszörményi többi írását is (Rontásűzők, Álomfogó-sorozat) bár azok inkább gyerek regények.
    És kíváncsi lennék arra is, hogy mi a véleményed Jay Asher írásáról, a Thirteen Reasons Why-ról. (13 ok, hogy miért) Még nem olvastam, de leírás alapján nekem nagyon szimpatikus. :)

    VálaszTörlés
  16. Ó bocsi, látom már el is kezdtem az Asher könyvet. Hogy tetszik eddig? (:

    VálaszTörlés
  17. A Shiverrel az a gond, hogy nekem nem lesz kb. 3 évig csöpögős hangulatom. De nem ítélem el, csak akik ismernek, tudják, hogy nekem az nem való. :D
    Az Asher könyv eddig tetszik. Az első két oknál járok, bár még nem olyan durva, mint amire számítottam, de hát a vége a lényeg. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú