Beth Fantaskey: Jessica's Guide to Dating on the Dark Side (Jessica útmutatója a sötét oldalon való randizáshoz)

2009. december 30., szerda

Hogy akadtam rá: Az egyik kritikás oldalon láttam meg a borítóját és megtetszett.

Általában róla: Nézzük az alaptörténetet: van nekünk Jessica Packwood egy átlagos amerikai lány, aki egy kisvároskában lakik. Van neki barátnője Mindy, és van neki ellensége Faith és van egy olyan srác, aki tetszik neki, Jake. Átlagos felállás. De persze nem is fantasy könyv lenne, ha a főhős nem lenne különleges. Őt bizony csak örökbe fogadták és igazából romániai hercegnő, Antanasia Dragomir. Megjelenik Lucius Vladescue, aki pedig bejelenti, hogy ő egy vámpír, főhősünk is az, és bizony ők ketten el vannak jegyezve kiskoruktól. És nincs mit tenni, ott marad, és mindenáron megfelelő menyasszonyt akar faragni a lányból. Persze Jessica matléta, szeret lovagolni, ő maga takarítja az istállót, és cseppet sem hisz a vámpírokban.
Megint egy vámpíros történet? Igen. Megint napon járnak a vámpírok? Igen. Sablonosnak tűnik a történet? Igen. De mégis a kivitelezés nagyszerű. Az író nagy tehetséggel fűszerezi humorral a sztorit, mozgatja a karaktereket, és egyszerűen megvan minden a sztoriban, ami egy laza szerelmes történethez kell. A vámpírok itt is (sajnos) a napon járnak, de mégis élvezhető és mégis a vámpírok igenis kegyetlenek. Az írónak érzéke van ahhoz is, hogy ott rövidítse a sztorit, ahol kell és azt a jelenetet nyújtsa el, amit kell. És még egy valami, amit nagyon értékeltem, hogy végre a vámpír úgy beszélt, hogy tényleg észre lehet venni, hogy régimódi, nem csak úgy írják, hogy az.
Összességében egy jó kis regény, ami épp úgy ér véget, ahogy kell, semmi kivetni való nincs. Ezek után kíváncsian várom az írónő következő regényét, ami szintén romantikus, de nem vámpíros.

Kedvenc karakter: Lucius

Ami kifejezetten tetszett: Az írásmód, végre egy régies vámpír

Ami nem tetszett: -

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megjelent már nálunk?

Gigi írta...

Nem, magyar megjelenésről nem tudok.

Névtelen írta...

Szia!

Gondoltam szólok hogy ennek a könyvnek van egy pici folytatása és ez az esküvöröl szól.Nem tuom hogy olvastad e ,de gondoltam belinkelem neked.http://bethfantaskey.com/wedding a lap alján megtalálod és tovább kattintasz.:)

Gigi írta...

Szia!

Köszi, hogy linkelted, még nem láttam. :D

Névtelen írta...

Tök jó! Bárcsak lenne magyarul is! xD
Nem tudjátok h lesz-e? :)

Gigi írta...

Szia!

Nem, nem hallottam magyar kiadásról.

Üdv

Gigi

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

Szia!
Van néhány könyv, köztük ez is, amiről írtál itt a blogodon, de csak angolul vannak. Szeretném megkérdezni, hogy tudnál nekem mondani olyan oldalt, ahonnan angol nyelvű könyveket le lehet ingyen tölteni? Mert nem tudom meg venni őket :/ Ha tudnál mondani, megírnád az e-mailemre?
Köszi előre is ^^
Wicky
wicky15@gmail.com
Ui.: szeretem olvasni a kritikáidat, bár csak nem rég akadtam a blogodra :D

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.