Márciusi olvasólista

2010. március 14., vasárnap

Tudom, hogy sok minden tolódott, és elnézést is kérek a blog átmeneti szüneteléséért, de mint említettem magánéleti problémáim is akadtak, és persze minden egyéb tehendő is (iskola, ház nagytakarítás/felújítás), ami a szabadidőmet rabolja. De azért itt a lista az elmaradottakkal és néhány új gyöngyszemmel:

P. C. Cast és Kristin Cast: Elárulva (Az Éjszaka Háza 2.) - Megjelent - Kelly Kft. - Miért? Ha már elkezdtem a sorozatot és erre volt a legnagyobb igény szavazáson, akkor be is fejezem.

Jeaniene Forst: Félúton a sírhoz (Cat és Bones 1.) - Megjelent - Ulpius ház kiadó - Miért? Mert ez is a tömeg-vámpíros kategória, és azért mégiscsak adok neki egy esélyt.

Karen Chance: Megérint a sötétség (Casssandra Palmer 1.) - Megjelent - Kelly Kft. - Miért? Mert már régóta szemezek a könyvvel és végre kiadják magyarul.

Levy L. Smith: A Leszármazott (Dark love 1.) - Megjelent - Egmont Hunary - Miért? Mert sokat hallok róla, meg kéne néznem magam is.

Richelle Mead: Dermesztő ölelés (Vámpírakadémia 2.) - Megjelent - Agave - Miért? Mert eddig tetszik a sorozat.

L. J. Smith: The Fury - A Düh (Vámpírnaplók 3.) - Csak angolul jelent meg - Miért? Mert egyszerűen imádom a tévésorozatot.

Carolyn MacCullogh - Once a Witch - Egyszer egy boszorkány - Csak angolul jelent meg - Miért? Mert szemeztem vele angolul, és végre rátettem a mancsom.

9 megjegyzés:

FFG írta...

Cuki kis lista, de az Éjszakásat csak saját felelősségedre, és ígérd meg, hogy utána még életjelet is küldesz nekem. A Cat és Bones annyira nem rossz, úgyhogy nem félek, hogy belehalsz XD
A Megérintről... arról még nem tudok sokat...
A Leszármazott: ez annyira még nem jó, a második része jobb.
Az Vámpírakadémia 2. részének az elejét olvastam angolul, és izgalmas (véres) a kezdés, de egy-két poén azért van benne (Olyan Rose-féle szarkasztikus beszólások).
A többit nemtom...
De most komolyan, ha az Éjszaka 2 -őt olvasod, 10 percenként kérek egy e-mailt, vagy msn-es zaklatást, hogy még egyben vagy, oké?

Gigi írta...

A Cat és Bones-t csak miattad olvasom el, meg előtte is szemeztem vele, de már irtózom most az új vámpírosoktól. A Leszármazottat sokan keresik, azért kéne elolvasnom. A Megérint... az ami tényleg érdekelne.

A VA 2. - Kíváncsi vagyok rá, de most nincs rá pénzem, de valahogy félek azokból, amit olvastam a sorozatról, hogy Mead túlzásokba esett. Meglátjuk.

Az Éjszaka Háza csak egy vicc. :D Tudod, hogy nem szeretem, kb. mint a Vámpírnaplókat, nem... a Vámpírnaplók egy fokkal jobb, mert abban nincs szex.

Igazából ami nagyon nagyon érdekel a listán, az a Once a Witch (nem titok, hogy Cassandra Clare ajánlása van a borítóján), valami időutazós-családi-titok-felfedős.

De! Mivel most az életembe belerondítottak a hímek (nem is egy), ezért most még mindig Damonos videókkal szórakoztatom magam, vagyis számítható, hogy a kövektező könyv, aminek nekiállok a Dark Reunion lesz. :D

FFG írta...

XD Bakker, ezen most borultam XD
7 könyv közül olyant elolvasni, ami a 7.k XD Oké, oké, értem, mi a gond XD Menjünk nézni a cuki pasikat :) (Hajrá Ian!)
Az időutazósra szavaznék, hogy elsőként olvasd, mert kíváncsi vagyok, mennyire tetszik majd :)
Mindent bele!

T írta...

Szia:)
Az Éjszaka Házát a 4. rész közepéig szenvedtem, majd abbahagytam, mert annyira bosszantott hogy nem bírtam tovább...Annyi marhaságot összehordtak benne....:S

Lecsekkoltad hogy a Leszármazott össze vissza 152 oldal?Ilyen terjedelemben szvsz nem lehet regényt írni. Kíváncsi voltam hogy milyen a romantise fantasy egy magyar író tollából, így belelapoztam, de nem tetszett.Tipikus esete annak, hogy egy normál terjedelmű regényből hogy csináljunk sorozatot, mert az most divat és biznisz. Ebben hasonlít az Éjszaka Házához, azt is elég lett volna max 2 részben kiadni...Igaz úgy kevesebbet hozott volna a konyhára a Cast-oknak:P :)

Már említettem, de a Night Huntress sorozat szerintem jó, szórakoztató, eseménydús, funnyk a karakterek. Az a fajta sorozat amiben az első könyv jó, a második mégjobb, és így tovább.:)Úgy a szívemhez nőtt, hogy beletenném a top 5 vámpíros sorozat kategóriába:)Várhatok 2011 februárjáig az újabb részre:(

Gigi írta...

Sziasztok!

Hugi: Az időutazósba már belekezdtem, szóval már jó esélye van, hogy elolvasom. De még csak az első fejezetig jutottam (plusz prológus). Nem rossz a felállás, főhősnek kéne a legerősebb boszorkánynak lennie a családban, a nővére is tök ideg lett emiatt. De végül kiderült, hogy szegény főhősbe semmilyen mágia nem szorult, ezért most rendes egyetemre jár és koleszban lakik. Ennyi. Viszont tényleg kíváncsi vagyok rá, úgy hogy majd olvasok. Bár most mint mondtam a hülye hímek miatt, hajrá Ian és Damon. :D Szóval VD 4-et kezdtem, és most azt mondom, hogy az eleje "izgalmasabb," mint eddig volt. Olyan gyenge horrorfilmes.

T: Az Éjszaka Háza nekem elsőre se tetszett. Mármint az első rész, csak ez nyert a szavazáson, gondoltam azért végigolvasom. De ez nem a megvevős kategória, hanem a kölcsönkérős. Mi hugival rájöttünk mi itt a probléma: Egy amerikai sok hülyeséget tud összehordani, no de kettő. :D

A Leszármazottról hallottam (hugitól először is), meg sokan kérdeztek róla, igen tudom, hogy rövid, és ezért is kételkedem benne.

A Night Huntress pedig a listán, csak idő kell. :D

Titti írta...

Szerencsére én sem áldoztam értékes guruló magyar forintot az Éjszaka Háza könyvekre:D Igazából majd rádobok egy mailt a Cast-okra, hogy jönnek nekem kis pénzmaggal, mert a könyvük megpróbálta lerombolni az agysejtjeimet:)

Percy írta...

Titti, én is egyet értek veled. A Castoknak fizetnie kéne, hogy olvassák a könyveiket XD (legalábbis nálam), mert bűn rossz...
Én olvastam a Dark love 1-2 -őt. Szerintem az egy az nem valami jó, de a kettő... Nekem tetszett XD Tök olyan, mint az Üvöltő szelek XD Ugye a New Moon elmondja, hogy milyen lenne, ha Júlia Parist választja, Az üldözött elmondja milyen, ha Catherine Heatcliffet XD (Emily regénye tetszett, biztos ezért fogott meg Az üldözött is). (de ezt leírtam a blogomba részletesen, úgyhogy itt nem bontanám ki)

Ikrem! Olvastam AB -t XD és ki vagyok akadva miatta XD (JC (L) ), már megint XD

Az időutazósról meg: olvasd már!!! kivi vok... (de attól nem szőrösödök, szúrok, és zöldülök...)

by Percy

Gigi írta...

Sziasztok!

A Castokkal egyetértek, ez már néha közveszélyes, amit írnak. :)

Percy! Végigolvastad az AB-t? Kíváncsi vagyok, hogy tetszik a hatodik rész, ott a naaagy fordulópont a sztoriban. Mellesleg az időutazósat nem olvasom most, az 5. Vámpírnaplókba kezdtem (Mattéket megtámadták a fák, Elena kisgyerek agyú angyal, Caroline démonokkal szövetkezik, Damont megszállták, és van egy k*rva nagy logikai baki az egész könyvben, amin lehet gondolkozni, hogy sikerült mégis így kiadni), amellett pedig tegnap megvettem a Jessica's Guide-ot szép kemény kötésben, és újraolvasom az egészet. :D <3 Lucius <3

Névtelen írta...

AB -nél a vége felé járok, de még nem fejeztem be... (mihez képest a vége...), ha jól emlékszem az utolsó a 22. fejezet volt (aztán lehet, hogy csak ez volt az utolsó szám, ami megragadott, és már a 100. fejezetnél tartok XD)
Nem tűnik túl izginek a VD sorozat... olyan bonyolult meg ilyenek... Az e-mailben írtam a DL sorozatról...
Jah, és ha jót akarsz olvasni, akkor Jane Eyre!!!

BY Percy

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.