Nalini Singh: Angyalcsók

2011. január 17., hétfő

Hogy akadtam rá: Ivett beszélt rá a sorozatra. :D

Várható magyar megjelenés: 2011. január 26. Ez nem biztos dátum, lehet előbb, lehet később jelenik meg. Angolul olvastam, de azért raktam fel magyar borítót, mert eredetileg úgy akartam olvasni, csak a majdani blogszünet miatt, angolul olvasgatom a magyar megjelenéseket, hogy amíg távol vagyok, legyenek "hasznos" bejegyzéseim. :)

Úgy általában az egészről: Íme az Angyali Vadász sorozat második része. Elena Deveraux angyal lett, miután majdnem meghalt, miközben segített kivégezni egy megőrült arkangyalt. Természetesen nem maradhat nyugta a főhősünknek, hiszen most, hogy ki tudja hány évszázada óta ő az első átváltoztatott angyal, kénytelen részt venni a halhatatlanok kegyetlen politikai játszmáiban. Az egyik arkangyal Lijuan bált rendez Elena tiszteletére Pekingben, de persze, milyen bált várhatnak egy olyan angyaltól, aki a halottakat kelti fel?

A kötet teljesen ugyanolyan, mint az első rész. Aki arra számít, hogy majd ez végig izgalmas lesz, most, hogy Elena és Raphael már együtt vannak, és már megtört a jég, mert lefeküdtek, annak elárulom, nem így van. Singh megint kitalál valamit, ami miatt a könyv háromnegyedében megy a szexes huzavona, mint az előző részben. Nem mondom, hogy rossz, csak felkészítem azokat, akik másra számítanak.

A történet felépítése teljesen ugyanolyan, mint az előző részben. Azaz a háromnegyedéig lassan csorog, átitatva erotikával, és már Elena és egy kicsit Raphael emlékeivel is, aztán az utolsó 60 oldalon történik meg az, ami a fülszövegben le van írva. (Nevezetesen Lijuan bálja.) Nem zavart, mert már az első részben megszoktam Singh stílusát, és most is akadtak véres hullák az erotikus jelenetek mellett.

A világ felépítése még mindig jó, most az angyalok politikai játékaiba nyerünk betekintést. A karakterek miatt is üdítő olvasni a könyvet, mert szépen ki vannak dolgozva, mindenkinek megvan a maga háttere. Visszatérnek az ismerős arcok, pl. Illium és Méreg, akiknek örültem, és feltűnik egy-két új angyal is, bár mind nagyon mellékszereplő.

Ami megint lehúzta négy pontra, az nem csak a szerintem aránytalanul felépített történet (hogy csak a végén igazán pörgős a könyv), hanem ez a nagy szerelem, ami a két főhős között van. Értem én, hogy miért érdekli Raphaelt Elena, értem én, hogy Elena miért vonzódik Raphaelhez, de én ezt nem nevezném mindent elsöprő szerelemnek. Valamiféle érzelemnek igen, de nálam az igaz szerelem nem ez. És ezt a véleményemet még mindig fenntartom, bár Raphael is elgondolkozott, hogy ez mennyire az, szóval jár ezért a piros pont. Mindenesetre Raphael és Elena tökéletesen összeillik, várom a történetük következő fejezetét.

Kedvenc karakter: Elena, Raphael, Illium, Méreg

Ami kifejezetten tetszett: A világ, a karakterek

Ami nem tetszett: A számomra aránytalan történetfelépítés, a szexes huzavona MEGINT

A történet: 4/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 4/5 pontból

Kiadó: Egmont

Kiadás dátuma: 2011. január 26. (? - nem biztos dátum)

Oldalszám: 368 oldal

6 megjegyzés:

xoxo ivett írta...

Gigi! Most megfog enni a fene a megjelenésig! Ez nem jó így, nekem! xD. De legalább tetszik neked :D.

tanyacullen írta...

Szia!
Ez nem a könyvhöz tartozik!
Csak én is nagy Alex Pettyfer és Cassandra Clare rajongó vagyok és többek között e miatt kezdtem olvasni a blogod. A mi nap ezt találtam :)

http://www.imdb.com/title/tt1538403/

Nem tudom, hogy ez mennyire megbízható információ, de én az IMDb-ben még nem csalódtam :)

Gigi írta...

Szia!

Egy: tudom, hogy gonosz vagyok, de nem szeretem, ha más könyvhöz tartozó hozzászólások vannak. A Cassandra Clare könyvekhez is írtam, hogy az imdb-t bárki szerkesztheti, aki fizetős felhasználó. ALEX PETTYFER A MAI NAPIG NEM FOGADTA EL A SZEREPET ÉS OPEN CASTING VAN! Remélem, mihamarabb tisztázódik a helyzet, mert a fanok már lázadoznak kb. :D

Névtelen írta...

Kíváncsi lennék, a többi részéhez a sorozatnak, mit szólsz. Nekem az Angyaltánc sokkal jobban tetszett, mint ez a rész, bár végül is ez ízlés dolga. Amit kifejezetten szeretek ezekben a könyvekben az, hogy a 4. és 5. rész elszakad Elenáéktól, (bár a 6 vissza fog térni hozzájuk), de legalább Singh nem követi el azt a szerintem nagy melléfogást, hogy folyton ugyanazzal a párral ír meg hatvanezer könyvet - a végére szörnyen unalmas tud az olyan lenni. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy nekem pont ez vette el a kedvem Jeaniene Frost Cat és Bones párosától - vicces a könyv, meg fasza a sztori, de már az 5. részt sem bírtam végigolvasni, annyira uncsi volt már.)Itt legalább egy kis bepillantást nyerünk Dmitri és Jason életébe is, és szerintem ez egészen felüdítő - és nem az megy, hogy a kezdő főhős-pár egyik életveszélyes kalandból a másikba csöppen.
Csilla

Gigi írta...

@Csilla: Én valamiért annyira nem kedvelem, ha minden rész másról szól, az az érzésem lesz tőle, hogy még jobban el akarja nyújtani a sorozatot az író, mint kéne. De persze valamikor működhet, nem ellenzem én, viszont ezt a sorozatot félbehagytam, ami nem szokásom, de túlságosan sok volt az erotika, és kevés a történet. :)

Névtelen írta...

Hát, mint mondtam, ízlések és pofonok. Kár, hogy abbahagytad.
Egyébként az nálam sem feltétlenül befutó, ha minden részben másról van szól, bár megvan a maga varázsa, főleg ha jól írják meg. Csak arra akartam rámutatni, hogy Singh legalább nem rontotta el (nálam) azzal, hogy végtelenítette a sztorit, miközben csak egyetlen párosra koncentrálta a figyelmet. Persze az ilyet is meglehet csinálni jól, csak olyat ritkán láttam eddig (Karen Maire Moning Tündérkrónikája mondjuk pl. pozitív példa, mert ott nem lehet azt mondani, hogy megunhatóak a szereplők.)
További szép napot!
Csilla

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.