Ugrás a fő tartalomra

Nalini Singh: Angyalcsók

Hogy akadtam rá: Ivett beszélt rá a sorozatra. :D

Várható magyar megjelenés: 2011. január 26. Ez nem biztos dátum, lehet előbb, lehet később jelenik meg. Angolul olvastam, de azért raktam fel magyar borítót, mert eredetileg úgy akartam olvasni, csak a majdani blogszünet miatt, angolul olvasgatom a magyar megjelenéseket, hogy amíg távol vagyok, legyenek "hasznos" bejegyzéseim. :)

Úgy általában az egészről: Íme az Angyali Vadász sorozat második része. Elena Deveraux angyal lett, miután majdnem meghalt, miközben segített kivégezni egy megőrült arkangyalt. Természetesen nem maradhat nyugta a főhősünknek, hiszen most, hogy ki tudja hány évszázada óta ő az első átváltoztatott angyal, kénytelen részt venni a halhatatlanok kegyetlen politikai játszmáiban. Az egyik arkangyal Lijuan bált rendez Elena tiszteletére Pekingben, de persze, milyen bált várhatnak egy olyan angyaltól, aki a halottakat kelti fel?

A kötet teljesen ugyanolyan, mint az első rész. Aki arra számít, hogy majd ez végig izgalmas lesz, most, hogy Elena és Raphael már együtt vannak, és már megtört a jég, mert lefeküdtek, annak elárulom, nem így van. Singh megint kitalál valamit, ami miatt a könyv háromnegyedében megy a szexes huzavona, mint az előző részben. Nem mondom, hogy rossz, csak felkészítem azokat, akik másra számítanak.

A történet felépítése teljesen ugyanolyan, mint az előző részben. Azaz a háromnegyedéig lassan csorog, átitatva erotikával, és már Elena és egy kicsit Raphael emlékeivel is, aztán az utolsó 60 oldalon történik meg az, ami a fülszövegben le van írva. (Nevezetesen Lijuan bálja.) Nem zavart, mert már az első részben megszoktam Singh stílusát, és most is akadtak véres hullák az erotikus jelenetek mellett.

A világ felépítése még mindig jó, most az angyalok politikai játékaiba nyerünk betekintést. A karakterek miatt is üdítő olvasni a könyvet, mert szépen ki vannak dolgozva, mindenkinek megvan a maga háttere. Visszatérnek az ismerős arcok, pl. Illium és Méreg, akiknek örültem, és feltűnik egy-két új angyal is, bár mind nagyon mellékszereplő.

Ami megint lehúzta négy pontra, az nem csak a szerintem aránytalanul felépített történet (hogy csak a végén igazán pörgős a könyv), hanem ez a nagy szerelem, ami a két főhős között van. Értem én, hogy miért érdekli Raphaelt Elena, értem én, hogy Elena miért vonzódik Raphaelhez, de én ezt nem nevezném mindent elsöprő szerelemnek. Valamiféle érzelemnek igen, de nálam az igaz szerelem nem ez. És ezt a véleményemet még mindig fenntartom, bár Raphael is elgondolkozott, hogy ez mennyire az, szóval jár ezért a piros pont. Mindenesetre Raphael és Elena tökéletesen összeillik, várom a történetük következő fejezetét.

Kedvenc karakter: Elena, Raphael, Illium, Méreg

Ami kifejezetten tetszett: A világ, a karakterek

Ami nem tetszett: A számomra aránytalan történetfelépítés, a szexes huzavona MEGINT

A történet: 4/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 4/5 pontból

Kiadó: Egmont

Kiadás dátuma: 2011. január 26. (? - nem biztos dátum)

Oldalszám: 368 oldal

Megjegyzések

 1. Gigi! Most megfog enni a fene a megjelenésig! Ez nem jó így, nekem! xD. De legalább tetszik neked :D.

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Ez nem a könyvhöz tartozik!
  Csak én is nagy Alex Pettyfer és Cassandra Clare rajongó vagyok és többek között e miatt kezdtem olvasni a blogod. A mi nap ezt találtam :)

  http://www.imdb.com/title/tt1538403/

  Nem tudom, hogy ez mennyire megbízható információ, de én az IMDb-ben még nem csalódtam :)

  VálaszTörlés
 3. Szia!

  Egy: tudom, hogy gonosz vagyok, de nem szeretem, ha más könyvhöz tartozó hozzászólások vannak. A Cassandra Clare könyvekhez is írtam, hogy az imdb-t bárki szerkesztheti, aki fizetős felhasználó. ALEX PETTYFER A MAI NAPIG NEM FOGADTA EL A SZEREPET ÉS OPEN CASTING VAN! Remélem, mihamarabb tisztázódik a helyzet, mert a fanok már lázadoznak kb. :D

  VálaszTörlés
 4. Kíváncsi lennék, a többi részéhez a sorozatnak, mit szólsz. Nekem az Angyaltánc sokkal jobban tetszett, mint ez a rész, bár végül is ez ízlés dolga. Amit kifejezetten szeretek ezekben a könyvekben az, hogy a 4. és 5. rész elszakad Elenáéktól, (bár a 6 vissza fog térni hozzájuk), de legalább Singh nem követi el azt a szerintem nagy melléfogást, hogy folyton ugyanazzal a párral ír meg hatvanezer könyvet - a végére szörnyen unalmas tud az olyan lenni. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy nekem pont ez vette el a kedvem Jeaniene Frost Cat és Bones párosától - vicces a könyv, meg fasza a sztori, de már az 5. részt sem bírtam végigolvasni, annyira uncsi volt már.)Itt legalább egy kis bepillantást nyerünk Dmitri és Jason életébe is, és szerintem ez egészen felüdítő - és nem az megy, hogy a kezdő főhős-pár egyik életveszélyes kalandból a másikba csöppen.
  Csilla

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. @Csilla: Én valamiért annyira nem kedvelem, ha minden rész másról szól, az az érzésem lesz tőle, hogy még jobban el akarja nyújtani a sorozatot az író, mint kéne. De persze valamikor működhet, nem ellenzem én, viszont ezt a sorozatot félbehagytam, ami nem szokásom, de túlságosan sok volt az erotika, és kevés a történet. :)

   Törlés
 5. Hát, mint mondtam, ízlések és pofonok. Kár, hogy abbahagytad.
  Egyébként az nálam sem feltétlenül befutó, ha minden részben másról van szól, bár megvan a maga varázsa, főleg ha jól írják meg. Csak arra akartam rámutatni, hogy Singh legalább nem rontotta el (nálam) azzal, hogy végtelenítette a sztorit, miközben csak egyetlen párosra koncentrálta a figyelmet. Persze az ilyet is meglehet csinálni jól, csak olyat ritkán láttam eddig (Karen Maire Moning Tündérkrónikája mondjuk pl. pozitív példa, mert ott nem lehet azt mondani, hogy megunhatóak a szereplők.)
  További szép napot!
  Csilla

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt.

Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat.


AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK

Szerintem ez…

Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve

Hogy akadtam rá: Féltem tőle, mert felnőtt fantasy, aztán Kelly úgy döntött elküldi nekem, én is élvezzem. :D

Úgy általában az egészről: Diana Bishop az alkímiára szakosodott történész élete fenekestül felfordul, mikor kikéri az egyetem könyvtárából az Ashmole 782 kéziratot. Diana boszorkány, de mióta szülei meghaltak hét éves korában, a mágia mindenféle módjától elzárkózott, ezért is választotta a történelmet a tanulmányai témájának. Igen ám, de az Ashmole 782 bűbáj alatt áll, és ha ez nem lenne elég, megjelenik egy lélegzetelállítóan gyönyörű vámpír is, Matthew, közvetlen azután, hogy a kéziratot Diana kikérte. Mi olyan különleges ebben a könyvben?

Sejtéseim szerint sokan vagytok úgy vele, hogy ki akartok kapcsolódni, mikor egy könyvet a kezetekbe vesztek, legalábbis a szórakoztató irodalom erre való. Felteszem, nem csak én vagyok már 18 fölött, aki szeret az első szerelemről olvasni, ezért inkább YA (ifjúsági) könyveket olvas. De valahogy mégsem az igazi az, hogy 16 évesek bőrébe kel…

Top 10: Kedvenc romantikus regény

Mostanában megrögzötten néztem, hogy mely posztokra van kereslet, és valamilyen úton-módon a régi Top 10 romantikus könyves listám időről-időre előkerül a legolvasottabb bejegyzések közé. Ezért felötlött bennem az a gondolat, hogy írok egy újabb posztot, de most mindenféle kategória szerint (a többi kategória később várható), és ezt ám frissíteni is fogom, ahogy változik. (Mert most ahogy ránéztem a régi listámra, elszörnyedtem, hiszen a sorozatok folytatásai eléggé lerontották a színvonalat.) Előre leszögezem, hogy klasszikus és szépirodalmat nem teszek fel listákra, mert nem egy kategória a szórakoztató irodalommal, így tehát a legjobb romantikusok között persze, hogy ott van számomra az Üvöltő szelek, de a végén a klasszikusok kilöknének minden modern regényt. :)

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2014. február 17.)

10. Victoria Schwab: Az Archívum (ifjúsági, 3 részes sorozat)
Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A …