Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #33


A jövő heti könyvekből, amik felkeltették az érdeklődésemet:
6 angol nyelvű
6 ifjúsági-tinédzser könyv,
2 fantasy
1 sci-fi
3 komoly, realisztikus.


Kim Harrington: The Dead and Buried – megjelenés: január 1.

Jade imádja a házat, amibe most költözött a családjával. Azt sem bánja, hogy ő az új lány a gimiben: Tiszta lappal kezdhet, és ott van az a srác, imádni való kék szemmel… De aztán fura események történnek. Különös, másvilági dolgok. Jade öccse váltig állítja, hogy egy csillogó lányt látott a szobájában. Jade ékszerei elmozdulnak a helyükről, mintha egy láthatatlan kéz mozgatná őket. A gyerekek a suliban a háta mögött sutyorognak, mintha tudnának valamit, amit ő nem.

Hamarosan Jade-nek szembe kell néznie a lehetetlen ténnyel: a tökéletes házat szellem kísérti. Egy olyan szellem, ami nem csak bosszúra vágyik, de igazságra is. Annak a lánynak a szelleme, aki Jade iskolájában a legmenőbb volt – egészen a tavalyi haláláig. Most Jade-en áll, hogy összerakja a nyomokat, mielőtt az ő élete is veszélybe kerül. Ahogy Jade a rejtélyt nyomozza, rájön, hogy az új barátai sok sötét titkot rejtegetnek. De vajon gyilkos az egyikük?

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: kísértet járta házak, szellemek, középiskola, gyilkosság, nyomozós
Mennyire várom: 5/3
Vonzó tényezők: a nyomozás
Taszító tényezők: instant romantika lehetséges, az írónő már írt nem éppen jó hírrel rendelkező könyvet

April Lindner: Catherine – megjelenés: január 2.

Catherine unja már, hogy feltörekvő zenészek állandóan megkörnyékezik, csakhogy felléphessenek az apja híres manhattani klubjában, az Undergroundban. Aztán találkozik a rejtélyes Hence-szel, aki hihetetlenül szenvedélyes és tehetséges zenész, aki a siker szélén áll. Ahogy a kapcsolatuk elmélyül, mindkettőjüket magával ragadja a heves romantika. De amikor a szerelmüket próbára teszi a kegyetlen sors, vajon a büszkeség szétválasztja őket?

Chelsea mindig is azt hitte, hogy édesanyja váratlan betegség miatt halt meg, amíg nem talál egy levelet, amit az édesapja évek óta rejtegetett előle – egy levelet az anyjától, Catherine-től, aki nem halt meg: Hanem eltűnt. Mivel hajtják a megválaszolatlan kérdések, Chelsea nekiáll megkeresni az anyját – és a feladó címével kezdi: az Undergroundnál.

Két nézőponttal, húsz év különbséggel elmesélt történet, a Catherine összevonja az időtlen tiltott szerelmet egy magával ragadó modern nyomozós történettel.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: anya-lánya kapcsolat, romantikus
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: Üvöltő szelek újramesélés, kritikaíró szerint elkeserítő vége van, lehetséges vérfertőzés
Taszító tényezők: talán lebutított tiniverzió is lehet


Hannah Moskowitz: Teeth – megjelenés: január 1.

Rudy élete fenekestül felfordul, amikor a családja egy távoli szigetre költözik végső elkeseredésükben, hogy megmentsék a beteges öccsét. Mivel nem tud mit tenni, csak aggódni, Rudy egyre mélyebbre süllyed a magányosságban, és éjszakánként éberen fekszik, az óceán hangjait hallgatva, ami a rozoga házuk mellett terül el.

Aztán találkozik Dianával, akitől elgondolkozik azon, hogy mit tud egyáltalán a szerelemről, és Teeth-tel, akitől megkérdőjelez mindent, amit tudott. Rudy nem emlékszik, mikor érezte magát ennyire közel valakihez magát, de Teeth barátjának lenni több mint bonyolult. Hamarosan rájön, hogy Teeth szörnyű titkot rejteget. Erőszakos titkokat. Titkokat, amik arra kényszerítik Rudyt, hogy a saját boldogsága és az öccse élete között válasszon.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: sellős, cisztás fibrózis, testvérek, magány, szigetvilág
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: jó kritikákat kapott, előreláthatólag szomorú vége van, glbt-nek is sorolják
Taszító tényezők: -

Jennifer Rush: Altered (Altered 1.) – megjelenés: január 1.

Anna életében minden titkok körül forog. Az apja a Részlegnek dolgozik a legújabb projektjükön: megfigyeli és vezeti a kezelését a négy genetikailag módosított fiúnak a laboratóriumban, ami a farmházuk alatt rejtőzik. Nick, Cas, Trev… és Sam, aki elrabolta Anna szívét. Amikor a Részleg úgy dönt, hogy itt az ideje a fiúkat elvinni, Sam szökést szervez, miközben megöli az ügynököket, akiket értük küldtek.

Anna nem tud dönteni, hogy kövesse-e Samet, vagy maradjon a mindennapi élete biztonságában. De az édesapja azt akarja, hogy szökjön meg, és megígérteti Sammel, hogy távol marad a Részlegtől bármi áron. Csak egy probléma van. Sam és a fiúk semmire nem emlékeznek a laboratórium előtti életükből – még az igazi személyazonosságukra se.

Most, hogy menekülnek, Anna hamarosan rájön, hogy ő és Sam között olyan kapcsolat van, amire egyikük se számított. És ha mindketten életben akarnak maradni, össze kell rakniuk a múltjaik darabkáit, mielőtt a Részleg utoléri őket és mindent elvesz tőlük.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: szökés, genetikai módosítás, emlékezet, identitás, apa-lánya kapcsolat, sci-fi
Mennyire várom: 5/3
Vonzó tényezők: amnézia, genetikai módosítás, kísérletezés gyerekeken, reménybeli vérfertőzés?
Taszító tényezők: instant romantika lehetséges

Lisa Schroeder: Falling For You – megjelenés: január 1.

Rae mindig is arról álmodott, hogy olyan sráccal fog randizni, mint Nathan. Semmiben nem hasonlít a lány abuzív mostohaapjára – vagyis a fiú aranyos. De ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Nathan annál többet akar a lány idejéből, szeretetéből és belőle… és egyre kevesebbet akar így Rae adni.

Ahogy Rae szeretete félelemmé alakul Nathan iránt, Leóhoz, a barátjához fordul támogatásért. Leóval könnyedebbnek és boldogabbnak érzi magát. És a birtoklási vággyal küzdő Nathan féltékeny lesz.

Aztán egy tragédia miatt Rae a sürgősségin köt ki. Most pedig, hogy élet és halál között lebeg, Rae-nek meg kell találnia a fényt a sötétségben… és az erőt, hogy küzdjön az életért és a szeretetért, amit megérdemel.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: családi problémák, romantikus, középiskola, versek, mostohaszülők, virágárusok :D (tartalom szerint tényleg)
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: abuzív kapcsolat, családon belüli erőszak, komoly hangulat
Taszító tényezők: -

K. M. Walton: Empty – megjelenés: január 1.

Dell már hozzászokott a csalódáshoz. Mióta az apja elhagyta őket, csak az egyik sorscsapás jön a másik után. De senki – még a legjobb barátja sem – érti meg a fájdalmat, amin keresztül megy. Szóval Dell önalázó viccek és erőltetett mosolyok mögé bújik.

Az egyetlen ember, akiben bízik, elárulja. Dell teljesen összeomlik. Mivel senkihez nem fordulhat segítségért, a depressziója és az öngyűlölete kezelhetetlenné válik. De meddig képes elmenni, hogy véget vessen a szívfájdalmának és a gúnyolódásnak?

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: túlsúlyosság, középiskola, önbecsülés, családi problémák, érzelmi problémák, nemi erőszak
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: komoly témák, depresszió, nemi erőszak, bántalmazás
Taszító tényezők: -

Megjegyzések

  1. Mindig szívesen olvasom ezt a rovatot. :) Tetszik a Vonzó tényezők, Taszító tényezők kategória, még áttekinthetőbbé teszi az egészet.

    VálaszTörlés
  2. Bírom, hogy sehol máshol nem látni a vérfertőzést reménybeli jelzővel ellátva, vonzó tényezőként. XD

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú