Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #33


A jövő heti könyvekből, amik felkeltették az érdeklődésemet:
6 angol nyelvű
6 ifjúsági-tinédzser könyv,
2 fantasy
1 sci-fi
3 komoly, realisztikus.


Kim Harrington: The Dead and Buried – megjelenés: január 1.

Jade imádja a házat, amibe most költözött a családjával. Azt sem bánja, hogy ő az új lány a gimiben: Tiszta lappal kezdhet, és ott van az a srác, imádni való kék szemmel… De aztán fura események történnek. Különös, másvilági dolgok. Jade öccse váltig állítja, hogy egy csillogó lányt látott a szobájában. Jade ékszerei elmozdulnak a helyükről, mintha egy láthatatlan kéz mozgatná őket. A gyerekek a suliban a háta mögött sutyorognak, mintha tudnának valamit, amit ő nem.

Hamarosan Jade-nek szembe kell néznie a lehetetlen ténnyel: a tökéletes házat szellem kísérti. Egy olyan szellem, ami nem csak bosszúra vágyik, de igazságra is. Annak a lánynak a szelleme, aki Jade iskolájában a legmenőbb volt – egészen a tavalyi haláláig. Most Jade-en áll, hogy összerakja a nyomokat, mielőtt az ő élete is veszélybe kerül. Ahogy Jade a rejtélyt nyomozza, rájön, hogy az új barátai sok sötét titkot rejtegetnek. De vajon gyilkos az egyikük?

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: kísértet járta házak, szellemek, középiskola, gyilkosság, nyomozós
Mennyire várom: 5/3
Vonzó tényezők: a nyomozás
Taszító tényezők: instant romantika lehetséges, az írónő már írt nem éppen jó hírrel rendelkező könyvet

April Lindner: Catherine – megjelenés: január 2.

Catherine unja már, hogy feltörekvő zenészek állandóan megkörnyékezik, csakhogy felléphessenek az apja híres manhattani klubjában, az Undergroundban. Aztán találkozik a rejtélyes Hence-szel, aki hihetetlenül szenvedélyes és tehetséges zenész, aki a siker szélén áll. Ahogy a kapcsolatuk elmélyül, mindkettőjüket magával ragadja a heves romantika. De amikor a szerelmüket próbára teszi a kegyetlen sors, vajon a büszkeség szétválasztja őket?

Chelsea mindig is azt hitte, hogy édesanyja váratlan betegség miatt halt meg, amíg nem talál egy levelet, amit az édesapja évek óta rejtegetett előle – egy levelet az anyjától, Catherine-től, aki nem halt meg: Hanem eltűnt. Mivel hajtják a megválaszolatlan kérdések, Chelsea nekiáll megkeresni az anyját – és a feladó címével kezdi: az Undergroundnál.

Két nézőponttal, húsz év különbséggel elmesélt történet, a Catherine összevonja az időtlen tiltott szerelmet egy magával ragadó modern nyomozós történettel.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: anya-lánya kapcsolat, romantikus
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: Üvöltő szelek újramesélés, kritikaíró szerint elkeserítő vége van, lehetséges vérfertőzés
Taszító tényezők: talán lebutított tiniverzió is lehet


Hannah Moskowitz: Teeth – megjelenés: január 1.

Rudy élete fenekestül felfordul, amikor a családja egy távoli szigetre költözik végső elkeseredésükben, hogy megmentsék a beteges öccsét. Mivel nem tud mit tenni, csak aggódni, Rudy egyre mélyebbre süllyed a magányosságban, és éjszakánként éberen fekszik, az óceán hangjait hallgatva, ami a rozoga házuk mellett terül el.

Aztán találkozik Dianával, akitől elgondolkozik azon, hogy mit tud egyáltalán a szerelemről, és Teeth-tel, akitől megkérdőjelez mindent, amit tudott. Rudy nem emlékszik, mikor érezte magát ennyire közel valakihez magát, de Teeth barátjának lenni több mint bonyolult. Hamarosan rájön, hogy Teeth szörnyű titkot rejteget. Erőszakos titkokat. Titkokat, amik arra kényszerítik Rudyt, hogy a saját boldogsága és az öccse élete között válasszon.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: sellős, cisztás fibrózis, testvérek, magány, szigetvilág
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: jó kritikákat kapott, előreláthatólag szomorú vége van, glbt-nek is sorolják
Taszító tényezők: -

Jennifer Rush: Altered (Altered 1.) – megjelenés: január 1.

Anna életében minden titkok körül forog. Az apja a Részlegnek dolgozik a legújabb projektjükön: megfigyeli és vezeti a kezelését a négy genetikailag módosított fiúnak a laboratóriumban, ami a farmházuk alatt rejtőzik. Nick, Cas, Trev… és Sam, aki elrabolta Anna szívét. Amikor a Részleg úgy dönt, hogy itt az ideje a fiúkat elvinni, Sam szökést szervez, miközben megöli az ügynököket, akiket értük küldtek.

Anna nem tud dönteni, hogy kövesse-e Samet, vagy maradjon a mindennapi élete biztonságában. De az édesapja azt akarja, hogy szökjön meg, és megígérteti Sammel, hogy távol marad a Részlegtől bármi áron. Csak egy probléma van. Sam és a fiúk semmire nem emlékeznek a laboratórium előtti életükből – még az igazi személyazonosságukra se.

Most, hogy menekülnek, Anna hamarosan rájön, hogy ő és Sam között olyan kapcsolat van, amire egyikük se számított. És ha mindketten életben akarnak maradni, össze kell rakniuk a múltjaik darabkáit, mielőtt a Részleg utoléri őket és mindent elvesz tőlük.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: szökés, genetikai módosítás, emlékezet, identitás, apa-lánya kapcsolat, sci-fi
Mennyire várom: 5/3
Vonzó tényezők: amnézia, genetikai módosítás, kísérletezés gyerekeken, reménybeli vérfertőzés?
Taszító tényezők: instant romantika lehetséges

Lisa Schroeder: Falling For You – megjelenés: január 1.

Rae mindig is arról álmodott, hogy olyan sráccal fog randizni, mint Nathan. Semmiben nem hasonlít a lány abuzív mostohaapjára – vagyis a fiú aranyos. De ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Nathan annál többet akar a lány idejéből, szeretetéből és belőle… és egyre kevesebbet akar így Rae adni.

Ahogy Rae szeretete félelemmé alakul Nathan iránt, Leóhoz, a barátjához fordul támogatásért. Leóval könnyedebbnek és boldogabbnak érzi magát. És a birtoklási vággyal küzdő Nathan féltékeny lesz.

Aztán egy tragédia miatt Rae a sürgősségin köt ki. Most pedig, hogy élet és halál között lebeg, Rae-nek meg kell találnia a fényt a sötétségben… és az erőt, hogy küzdjön az életért és a szeretetért, amit megérdemel.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: családi problémák, romantikus, középiskola, versek, mostohaszülők, virágárusok :D (tartalom szerint tényleg)
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: abuzív kapcsolat, családon belüli erőszak, komoly hangulat
Taszító tényezők: -

K. M. Walton: Empty – megjelenés: január 1.

Dell már hozzászokott a csalódáshoz. Mióta az apja elhagyta őket, csak az egyik sorscsapás jön a másik után. De senki – még a legjobb barátja sem – érti meg a fájdalmat, amin keresztül megy. Szóval Dell önalázó viccek és erőltetett mosolyok mögé bújik.

Az egyetlen ember, akiben bízik, elárulja. Dell teljesen összeomlik. Mivel senkihez nem fordulhat segítségért, a depressziója és az öngyűlölete kezelhetetlenné válik. De meddig képes elmenni, hogy véget vessen a szívfájdalmának és a gúnyolódásnak?

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: túlsúlyosság, középiskola, önbecsülés, családi problémák, érzelmi problémák, nemi erőszak
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: komoly témák, depresszió, nemi erőszak, bántalmazás
Taszító tényezők: -

Megjegyzések

  1. Mindig szívesen olvasom ezt a rovatot. :) Tetszik a Vonzó tényezők, Taszító tényezők kategória, még áttekinthetőbbé teszi az egészet.

    VálaszTörlés
  2. Bírom, hogy sehol máshol nem látni a vérfertőzést reménybeli jelzővel ellátva, vonzó tényezőként. XD

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt. Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat. AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK Szer

Lauren Kate: Torment - Kín (Loki edition)

Hogy akadtam rá: A borítója csábított el. Sorozat: A Fallen - Kitaszítva 2. része. Úgy általában az egészről:  Lucinda Price élete kínszenvedés, de nem azért, mert az egyetlen majdnem-barátnőjét megölték a szeme láttára, vagy mert nem láthatja a szüleit, esetleg mert fogalma sincs arról, mi történt vele az előző életében, nem, Lucinda problémája sokkal nagyobb: Daniel, a bukott angyal pasija otthagyja egy magániskolában, ahol három hetet kell kibírnia. Mert csak így tudják megvédeni a különböző teremtményektől, akik Luce-ra pályáznak. Mit csinál a kedves kis főhősünk a félangyaloknak fenntartott oktatási intézményben? HÁT BEFESTI A HAJÁT! Meg sír… sokat… Az első részre négy csillagot adtam, mert noha a kivitelezése nem volt az igazi, az alapötlet kiváló lett volna, megvan benne minden, ami egy igazán jó ifjúsági, romantikus, fantasyhoz kéne: reinkarnáció, angyalok, démonok, Világvége harc. Na igen ám, de sikerült a nagyszerű koncepciót elrontani… Hogy mivel is? Ez egy olyan j

Sally Nicholls: Shadow Girl (Árnylány)

Hogy akadtam rá:   Sally Nicholls rajongó vagyok. Úgy általában az egészről:   Clare élete nem a legvidámabb: Sehova sem tud beilleszkedni és állandóan zaklatják az iskolában. Nem foglalkozik a tanulmányaival vagy azzal hogy barátokat szerezzen, hiszen mindig gyorsan átpasszolják másik gyámszülőkhöz, és költözhet tovább. Aztán egy napon eltéved hazafelé menet és találkozik Maddyvel, aki szintén árva és talán ő lehet az első igaz barátja. Sally Nicholls diszlexiásoknak szánt mesekönyve ez, vagyis eleve könnyen olvasható a nyelvezete, kellemesen nagy térközökkel és alapvetően rövid, de még így is egy összetett és elbűvölő mesét tudott összehozni. Az alapötlete ugyanaz, mint a Close Your Pretty Eyes nak, mivel egy másik kiadónak is feldobta ugyanazt az ötletet az írónő, így egy ihletből született a két könyv: milyen az élete egy árvaházban nevelkedett gyereknek. Míg a Close Your Pretty Eyes egy szívet tépő történet, ami enyhén reménytelen, addig ez a történet csupa remény, d