Laurell K. Hamilton: Véres Csontok

2009. április 19., vasárnap


Ez az ügy már első hallásra is rázósnak tűnik, és aztán csak egyre bonyolultabb, véresebb és veszélyesebb lesz.
Anitának egy ősrégi temető halottait kellene feltámasztania, hogy a segítségükkel elsimíthassanak egy egyre élesebb vitát. A megbízók ugyanis luxusszállodát készülnek építeni a hegyek közé, de a Bouvier család azt állítja, az őseik abban a földben nyugszanak, tehát a terület őket illeti. Anita úgy érzi, nincs a birtokában minden információ. Mintha elhallgatnának előle bizonyos dolgokat.
Aztán itt vannak a brutális gyilkosságok, melyeknek meg kellene találnia az elkövetőjét. Úgy tűnik, egy vérszomjas vámpír garázdálkodik a környéken, ezért Jean-Claude is a helyszínre siet, és az ő rivalizálása egy másik nagyhatalmú vámpírmesterrel csak tovább bonyolítja a helyzetet. Titokzatos halálesetek, egy temetőnyi zombi, egy fogságából kitürni készülő szörnyeteg - de a vámőírvadász lelkére mégsem ezek a dolgok jelentik a legnagyobb veszélty. Talán Anita ezúttal túl közel engedi magához Jean-Claude-ot. Talán...

Hogy akadtam rá: Gimnáziumban az egyik barátnőm mutatta. Aztán elolvastam az első részt, és egyből mentem megvenni mind az ötöt, ami addig megjelent.

A kritikában/értékelésben/mondókámban (bárminek is nevezzük) valószínűsíthetően spoiler van. Aki még nem olvasta a könyvet, az csak a maga felelősségére olvasson bele.

Úgy általában az egészről: Az Anita Blake ötödik kötete. Végre Anita nem St. Louisban tevékenykedik, így mennek el halottkeltő ügyben Larryvel. Közben LKH megcsillogtatja írói tehetségét, már nem csak vámpírok és vérállatok szállják meg a könyvet. :) Tündérek és még egy mumus is életre kel. Ez a kötet is egy remekül sikerült AB rész.


Kedvenc karakter: Jean-Claude

Ami kifejezetten tetszett: A karakterek kidolgozottsága, a jól felvázolt világ, a történet.

Ami nem tetszett: Olyan nem volt. :)

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból. A magyar Anita Blake borítók szerintem a legszebbek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.