Ugrás a fő tartalomra

Laurell K. Hamilton: Bűnös Vágyak


Olyan világban élünk, ahol a legfelsőbb bíróság döntése alapján a vámpírizmus megengedett. Ahol halottkeltőnek lenni hétköznapi foglalkozás. Ahol a természetfeletti ügyeket a rendőrség különleges osztaga kezeli. Ahol mindennapos dolog, ha az ember zombikba vagy patkányemberekbe botlik. St. Louis-ban valaki vagy valami gyilkolni kezdi a város legerősebb, leghatalmasabb vámpírjait. A rejtély felderítéséhez a vérszívók kénytelenek külső segítséghez fordulni. Õ Anita Blake. A legdögösebb halottkeltő és vámpírvadász a városban. Azt hitte már mindent látott, de ez az ügy még neki is okoz meglepetéseket.

Hogy akadtam rá: Gimnáziumban az egyik barátnőm mutatta. Aztán elolvastam az első részt, és egyből mentem megvenni mind az ötöt, ami addig megjelent.

A kritikában/értékelésben/mondókámban (bárminek is nevezzük) valószínűsíthetően spoiler van. Aki még nem olvasta a könyvet, az csak a maga felelősségére olvasson bele.

Úgy általában az egészről: A világban a vámpírok és egyéb lények mind legálisan élnek, és ezt Laurell K. Hamilton nagyon szépen ki is dolgozta (törvények, ilyen-olyan tüntető csoportok, sőt még egyház is van, ami vámpírokból áll).

Ebben a részben megismerkedünk Anita Blake-kel, a nagydumás halottkeltő vámpírvadásszal, Jean-Claude-dal, aki az előbbit szeretné elbűvölni és nem mellesleg egy nagyon szexi francia vámpír. Főbb szereplőnk még Edward, a tökéletes bérgyilkos, mellesleg ő a top favorit karakterem.

A történetről: Anitát felkérik, hogy nyomozza ki, ki állhat a vámpírgyilkosságok mögött, természetesen nemet mond. Mert ő ugyebár nem dolgozik vámpíroknak. Majd jól rákényszerítik, hogy mégis egyezzen bele. Azután pedig kezdetét veszi a számomra nagyon is izgalmas és jól megírt nyomozás. Minden tekintetben az Anita Blake sorozat megedzett :D szóval már bírom a véresebb leírásokat. Ez a maga fordulataival, cseleményével szerintem az egyik legjobb Anita Blake kötet.


Kedvenc karakter: Edward, Phillip, Jean-Claude, Zachary, Theresa

Ami kifejezetten tetszett: A karakterek kidolgozottsága, az izgalmas történet, a jól felvázolt világ.

Ami nem tetszett: Két kedvencem is meghalt. :D

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból, az Agave ezzel nagyot alkotott. A magyar Anita Blake borítók szerintem a legszebbek.

Megjegyzések

  1. Szia! Nem rég akadtam a blogodra, és örülök, hogy olyan könyvekről írsz, aminek tervezem az elolvasását. Így körülbelül tudom, hogy mire számítsak. :)
    De Bűnös Vágyak. Napokban olvastam el, és nagyon tetszett. Írtad, hogy jó a nyomozós rész. Nos... Én sokszor azt éreztem, hogy Anitát annyi minden foglalta le, hogy mindig másfele ment. Nem annyira koncentrált a történet egyetlen főszálra arra, hogy ki is a gyilkos. De lehet csak én éreztem így.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Hogy akadtam rá:   Szeretem az írónőt. Úgy általában az egészről:   Harper Curtis az 1930-as években tengeti unalmas napjait egészen addig, amíg egy véletlen folytán rátalál a Házra, ami értelmet ad az életének. Furcsán hívja magához ez a rejtélyes Ház és odabent nem csak egy hullát talál, hanem egy szobát, ahol nevek várják, és egyből, zsigeri módon tudja, mit kell tennie ezekkel a lányokkal. Az 1970-es években cseperedő kislány, Kirby, pedig nem is sejti mekkora veszélynek van kitéve, amikor egy különös férfi megkörnyékezi, hogy egy játék pónit adjon neki. Sőt, később sem veszi észre a lány, hogy ugyanez a férfi követi élete folyamán, meglepően az öregedés minden jele nélkül. Szóval Lauren Beukes − akitől egy rendesen összerakott krimit olvastam csak − és sorozatgyilkosok meg az időutazás, ráadásul mindennek középpontjában egy rejtélyes ház áll! Úgy gondoltam, ennél izgalmasabb és hátborzongatóbb könyvet most nem is választhatok! És mekkorát tévedtem… Sajnálatos módon is

Steven Rowley: Lily és a polip

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   Ted Flask noha rendelkezik emberi barátokkal, mégis a legjobb barátjának Lilyt mondhatja, aki történetesen egy idős tacskó. Megvan a saját kis rituáléjuk: Minden csütörtökön kibeszélik a helyes pasikat, péntekenként társasoznak, vasárnaponként pizzát esznek. Tednek ez az élet tökéletesen megfelel, még ha éppenséggel a pszichológusa próbál rámutatni, hogy miért is ódzkodik a férfi a randizástól egy rosszul elsült kapcsolata után. Egészen addig minden nyugodt is, amíg meg nem jelenik a polip Lily fején és az életét nem követeli. Alapvetően nem szeretem az állatos történeteket, noha magukat az állatokat imádom, mégis úgy érzem, hogy sokszor az ilyen könyvek csak olcsó húzásként választják az állatos témát, hiszen attól nagyon könnyen elérzékenyülnek az állatbarát szívek. Valamiért viszont mégis úgy éreztem, hogy a Lily és a polip más lesz és amikor belelapoztam, már az első pár oldalon ére

Kelley Armstrong: The Unquiet Past (A nyughatatlan múlt)

Hogy akadtam rá:   Kelley Armstrong fanatikus vagyok. Sorozat: A Secrets című kiadói sorozat része, ami egy univerzumban játszódó, önálló kötetekből áll. Úgy általában az egészről: Ez a könyv kicsit kitűnik Armstrong többi regénye közül, részben azért, mert olyan kis rövid és talán nem tudta rendesen kiélni magát az írónő. A The Unquiet Past egy 7 részes „sorozat” tagja, ahol felkértek kanadai ifjúsági írókat, hogy egy rejtély, az árvaház leégése köré írjanak könyveket. A szereplők ugyan ismerik egymást annyira, nagy összefüggés nincs a hét történet között, a szereplők nem beszélnek egymással, de ötletesnek találom így összefűzni a sztorikat, és egy univerzumot létrehozni. Viszont talán ettől is volt olyan furcsa ennek a könyvnek a fantasy szála. Az elején teljesen hozta a Sötét erő sorozat hangulatát, olyannyira egyforma volt a szellemek és a főhős látomásainak ábrázolása, hogy azt hittem, Armstrong ugyanabba az univerzumba helyezi a dolgot, és ugyanaz Tess képesség