Ugrás a fő tartalomra

Laurell K. Hamilton: Bűnös Vágyak


Olyan világban élünk, ahol a legfelsőbb bíróság döntése alapján a vámpírizmus megengedett. Ahol halottkeltőnek lenni hétköznapi foglalkozás. Ahol a természetfeletti ügyeket a rendőrség különleges osztaga kezeli. Ahol mindennapos dolog, ha az ember zombikba vagy patkányemberekbe botlik. St. Louis-ban valaki vagy valami gyilkolni kezdi a város legerősebb, leghatalmasabb vámpírjait. A rejtély felderítéséhez a vérszívók kénytelenek külső segítséghez fordulni. Õ Anita Blake. A legdögösebb halottkeltő és vámpírvadász a városban. Azt hitte már mindent látott, de ez az ügy még neki is okoz meglepetéseket.

Hogy akadtam rá: Gimnáziumban az egyik barátnőm mutatta. Aztán elolvastam az első részt, és egyből mentem megvenni mind az ötöt, ami addig megjelent.

A kritikában/értékelésben/mondókámban (bárminek is nevezzük) valószínűsíthetően spoiler van. Aki még nem olvasta a könyvet, az csak a maga felelősségére olvasson bele.

Úgy általában az egészről: A világban a vámpírok és egyéb lények mind legálisan élnek, és ezt Laurell K. Hamilton nagyon szépen ki is dolgozta (törvények, ilyen-olyan tüntető csoportok, sőt még egyház is van, ami vámpírokból áll).

Ebben a részben megismerkedünk Anita Blake-kel, a nagydumás halottkeltő vámpírvadásszal, Jean-Claude-dal, aki az előbbit szeretné elbűvölni és nem mellesleg egy nagyon szexi francia vámpír. Főbb szereplőnk még Edward, a tökéletes bérgyilkos, mellesleg ő a top favorit karakterem.

A történetről: Anitát felkérik, hogy nyomozza ki, ki állhat a vámpírgyilkosságok mögött, természetesen nemet mond. Mert ő ugyebár nem dolgozik vámpíroknak. Majd jól rákényszerítik, hogy mégis egyezzen bele. Azután pedig kezdetét veszi a számomra nagyon is izgalmas és jól megírt nyomozás. Minden tekintetben az Anita Blake sorozat megedzett :D szóval már bírom a véresebb leírásokat. Ez a maga fordulataival, cseleményével szerintem az egyik legjobb Anita Blake kötet.


Kedvenc karakter: Edward, Phillip, Jean-Claude, Zachary, Theresa

Ami kifejezetten tetszett: A karakterek kidolgozottsága, az izgalmas történet, a jól felvázolt világ.

Ami nem tetszett: Két kedvencem is meghalt. :D

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból, az Agave ezzel nagyot alkotott. A magyar Anita Blake borítók szerintem a legszebbek.

Megjegyzések

  1. Szia! Nem rég akadtam a blogodra, és örülök, hogy olyan könyvekről írsz, aminek tervezem az elolvasását. Így körülbelül tudom, hogy mire számítsak. :)
    De Bűnös Vágyak. Napokban olvastam el, és nagyon tetszett. Írtad, hogy jó a nyomozós rész. Nos... Én sokszor azt éreztem, hogy Anitát annyi minden foglalta le, hogy mindig másfele ment. Nem annyira koncentrált a történet egyetlen főszálra arra, hogy ki is a gyilkos. De lehet csak én éreztem így.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt. Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat. AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK Szer

Lauren Kate: Torment - Kín (Loki edition)

Hogy akadtam rá: A borítója csábított el. Sorozat: A Fallen - Kitaszítva 2. része. Úgy általában az egészről:  Lucinda Price élete kínszenvedés, de nem azért, mert az egyetlen majdnem-barátnőjét megölték a szeme láttára, vagy mert nem láthatja a szüleit, esetleg mert fogalma sincs arról, mi történt vele az előző életében, nem, Lucinda problémája sokkal nagyobb: Daniel, a bukott angyal pasija otthagyja egy magániskolában, ahol három hetet kell kibírnia. Mert csak így tudják megvédeni a különböző teremtményektől, akik Luce-ra pályáznak. Mit csinál a kedves kis főhősünk a félangyaloknak fenntartott oktatási intézményben? HÁT BEFESTI A HAJÁT! Meg sír… sokat… Az első részre négy csillagot adtam, mert noha a kivitelezése nem volt az igazi, az alapötlet kiváló lett volna, megvan benne minden, ami egy igazán jó ifjúsági, romantikus, fantasyhoz kéne: reinkarnáció, angyalok, démonok, Világvége harc. Na igen ám, de sikerült a nagyszerű koncepciót elrontani… Hogy mivel is? Ez egy olyan j

Sally Nicholls: Shadow Girl (Árnylány)

Hogy akadtam rá:   Sally Nicholls rajongó vagyok. Úgy általában az egészről:   Clare élete nem a legvidámabb: Sehova sem tud beilleszkedni és állandóan zaklatják az iskolában. Nem foglalkozik a tanulmányaival vagy azzal hogy barátokat szerezzen, hiszen mindig gyorsan átpasszolják másik gyámszülőkhöz, és költözhet tovább. Aztán egy napon eltéved hazafelé menet és találkozik Maddyvel, aki szintén árva és talán ő lehet az első igaz barátja. Sally Nicholls diszlexiásoknak szánt mesekönyve ez, vagyis eleve könnyen olvasható a nyelvezete, kellemesen nagy térközökkel és alapvetően rövid, de még így is egy összetett és elbűvölő mesét tudott összehozni. Az alapötlete ugyanaz, mint a Close Your Pretty Eyes nak, mivel egy másik kiadónak is feldobta ugyanazt az ötletet az írónő, így egy ihletből született a két könyv: milyen az élete egy árvaházban nevelkedett gyereknek. Míg a Close Your Pretty Eyes egy szívet tépő történet, ami enyhén reménytelen, addig ez a történet csupa remény, d