Laurell K. Hamilton: Bűnös Vágyak

2009. április 19., vasárnap


Olyan világban élünk, ahol a legfelsőbb bíróság döntése alapján a vámpírizmus megengedett. Ahol halottkeltőnek lenni hétköznapi foglalkozás. Ahol a természetfeletti ügyeket a rendőrség különleges osztaga kezeli. Ahol mindennapos dolog, ha az ember zombikba vagy patkányemberekbe botlik. St. Louis-ban valaki vagy valami gyilkolni kezdi a város legerősebb, leghatalmasabb vámpírjait. A rejtély felderítéséhez a vérszívók kénytelenek külső segítséghez fordulni. Õ Anita Blake. A legdögösebb halottkeltő és vámpírvadász a városban. Azt hitte már mindent látott, de ez az ügy még neki is okoz meglepetéseket.

Hogy akadtam rá: Gimnáziumban az egyik barátnőm mutatta. Aztán elolvastam az első részt, és egyből mentem megvenni mind az ötöt, ami addig megjelent.

A kritikában/értékelésben/mondókámban (bárminek is nevezzük) valószínűsíthetően spoiler van. Aki még nem olvasta a könyvet, az csak a maga felelősségére olvasson bele.

Úgy általában az egészről: A világban a vámpírok és egyéb lények mind legálisan élnek, és ezt Laurell K. Hamilton nagyon szépen ki is dolgozta (törvények, ilyen-olyan tüntető csoportok, sőt még egyház is van, ami vámpírokból áll).

Ebben a részben megismerkedünk Anita Blake-kel, a nagydumás halottkeltő vámpírvadásszal, Jean-Claude-dal, aki az előbbit szeretné elbűvölni és nem mellesleg egy nagyon szexi francia vámpír. Főbb szereplőnk még Edward, a tökéletes bérgyilkos, mellesleg ő a top favorit karakterem.

A történetről: Anitát felkérik, hogy nyomozza ki, ki állhat a vámpírgyilkosságok mögött, természetesen nemet mond. Mert ő ugyebár nem dolgozik vámpíroknak. Majd jól rákényszerítik, hogy mégis egyezzen bele. Azután pedig kezdetét veszi a számomra nagyon is izgalmas és jól megírt nyomozás. Minden tekintetben az Anita Blake sorozat megedzett :D szóval már bírom a véresebb leírásokat. Ez a maga fordulataival, cseleményével szerintem az egyik legjobb Anita Blake kötet.


Kedvenc karakter: Edward, Phillip, Jean-Claude, Zachary, Theresa

Ami kifejezetten tetszett: A karakterek kidolgozottsága, az izgalmas történet, a jól felvázolt világ.

Ami nem tetszett: Két kedvencem is meghalt. :D

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból, az Agave ezzel nagyot alkotott. A magyar Anita Blake borítók szerintem a legszebbek.

1 megjegyzés:

chibizso írta...

Szia! Nem rég akadtam a blogodra, és örülök, hogy olyan könyvekről írsz, aminek tervezem az elolvasását. Így körülbelül tudom, hogy mire számítsak. :)
De Bűnös Vágyak. Napokban olvastam el, és nagyon tetszett. Írtad, hogy jó a nyomozós rész. Nos... Én sokszor azt éreztem, hogy Anitát annyi minden foglalta le, hogy mindig másfele ment. Nem annyira koncentrált a történet egyetlen főszálra arra, hogy ki is a gyilkos. De lehet csak én éreztem így.

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.