Nalini Singh: Vonzódás

2011. március 4., péntek


Hogy akadtam rá: Ivett beszélt rá az Angyali vadász sorozatra, ami tetszett, azok után Singh másik könyvére is kíváncsi voltam.

Úgy általában az egészről: Sascha Duncan mentál, ami azt jelenti, hogy ahhoz a fajhoz tartozik, ami uralja a világot, akik nem éreznek érzelmeket, csak a tökéletességre törekednek, és emellett különleges képességekkel rendelkeznek. Lucas Hunter alakváltó, azon belül is leopárd. A két faj ki nem állhatja egymást, de 2079-ben törékeny békében élnek egymás mellett, ám ritka, hogy üzleti kapcsolatba lépnének egymással.

Ám ez mégis megtörténik, mikor a Duncan család feje, főhősünk anyja úgy dönt, hogy ideje alakváltóknak építeni egy lakóparkot, ezzel akarva-akaratlan Lucas Hunter és Sascha Duncan együttműködésre kényszerül. Ami bonyolítja az egész helyzetet, hogy Lucas egy kegyetlen mentál sorozatgyilkost keres, és bármit megtenne, hogy megszerezze az ehhez szükséges információt. Sascha pedig nem egészen olyan, mint a többi mentál, születése óta érez, amit kénytelen elrejteni, hiszen amúgy a biztos halál várna rá.

Nalini Singh tud írni, ezt az előző sorozatánál is bizonyította, mesterien bánik a szavakkal, gyönyörűek a leírásai és teljesen élvezhető. Emellett pedig gazdagon felépítette világai vannak, és ez itt sincs másképpen. Én jómagam utálom az alakváltós könyveteket (ha csak róluk van szó), de itt a mentálok-alakváltók-és-emberek világa teljesen lekötött, és imádtam minden egyes apró részletét. Először kicsit furcsának éreztem, hogy a történet a jövőben játszódik, de hála az égnek Singh nem megy annyira bele a technikai részletekbe, így hamar megszoktam.

Ugyanolyan jól kidolgozott karakterei vannak, mint az Angyali vadászban, ugyanúgy megvan mindenkinek a maga háttere, erősségei, gyengeségei. Viszont az egész könyv emlékezteti az olvasót az Angyali Vadász kötetekre. A két főhős közötti kapcsolat, a világ felépítés, egy-két elem a történetben, a gyilkosság, minden hajaz az írónő angyalos történetére, de mégis figyelmen kívül lehet ezt hagyni, annyira jól van megírva és annyira élvezhető az egész.

Jobban felépítette ezt a történetét, mint az Angyalcsókot vagy az Angyalvért, és nem értem, hogy lehet, hogy ez Singh régebbi könyve, mégis kifejezhetetlenül minőségibb, mint a másik sorozata. Bár a gyilkost egyből ki lehet találni, hogy kicsoda, ahogy színre lép, a főhős érzelmekkel való küzdelme, a világ bemutatása, és a jól megírt romantikus-erotikus történetszál kárpótol a fordulatok hiánya miatt.

Egy biztos: ez a sorozat is már a muszáj-megvenni kategóriába tartozik. Nagyon várom a következő részt!

Kedvenc karakter: Lucas, Sascha, Dorian, Tamsyn

Ami kifejezetten tetszett: A világ felépítés, a karakterek.

Ami nem tetszett: ---

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból

Kiadó: Egmont

Kiadás dátuma: 2011. március 3.

Oldalszám: 352 oldal

3 megjegyzés:

Üstökös írta...

De örülök! :) Engem is nagyon érdekel, de nem tudom, mikor veszem majd meg (nagyon drágák ezek a könyvek :( )

elhaym írta...

Én 3000ért vettem. Ennyi még nem vészes. Könyvet hétfőn kapom, már nagyon várom.

Viki írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.