Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #2

Most kicsit előbb rukkoltam elő a heti megjelenésekkel, szóval ezek a jövő héten jönnek ki, és nagyon vágyom rájuk. Íme egy kis májusi nyálcsorgatás:


Tracy Bilen: What She Left Behind – megjelenés: május 1.

Sarának és az édesanyjának végre van egy terve, hogy megszökjenek Sara abuzív apjától. De amikor az anyja nem bukkan fel időben, Sara megrémül. Az apja azt mondja, hogy az anyja üzleti útra ment, de Sara tudja, hogy ez hazugság. Az anyja eltűnt – és az apja tehet róla. Ahogy telnek a napok Sara egyre idegesebb. A barátai tudják, hogy valami nincs rendben, de a lány nem fog senki mást veszélybe sodorni a titkával. És mivel az apja egyre erőszakosabbá válik, Sarának rá kell jönnie, hogy mi történt az anyjával, mielőtt túl késő… mindkettőjük számára.

Gondolatok: Nyomozós is, komoly témás is, kedvenc kiadóm is. Nagyon nagy reményekkel indulok neki, és bár a 300 oldalt se éri el, remélem, hogy nagyon érzelmes kis könyv lesz.


Zoraida Córdova: The Vicious Deep (The Vicious Deep 1.) – megjelenés: május 1.


Tristan Hart számára minden megváltozik egyetlen lecsapó hullámmal.

Három napra eltűnt. A tengerbe vetődve egy hullámmal, majd partra sodorva Coney Islanden mindenféle emlék nélkül, hogy mi is történt vele. Most pedig az álmait egy rémisztő ezüst sellő kísérti borotvaéles fogakkal.

A legjobb barátja, Layla meg van arról győződve, hogy valami nincs rendben. De hogyan magyarázhatná meg a fiú, hogy most már képes mások érzelmeit érezni? Hogy magyarázhatná meg, hogy egy olyan királyság örököse, amiről azt se tudta, hogy létezik? Hogy hirtelen csak egy bábu lett egy olyan háborúban, ami olyan régi, akár az istenek maguk.

Valami történt vele abban a három napban. A tenger megjelölte… és most vissza akarja kapni.

Gondolatok: Sellők. Sellők. Sellők. :D Habár ez fiúszemszöges könyv lesz, no meg sorozat, ezért extra kíváncsi leszek rá. Remélem, inkább a Curse Workers sorozatra hasonlít és cselekményközpontú lesz, nem pedig nyálas.

Galaxy Craze: The Last Princess – megjelenés: május 1.

Egy halom természeti katasztrófa elpusztította a földet. Elvágva a világ többi részétől Anglia sötét hely lett. A nap alig süt, az élelem ritka, és bűnözők portyáznak az erdőben, áldozat után kutatva. Az emberek egyre nyugtalanabbak.

Amikor a kegyetlen forradalom kitűzi célul, hogy elfoglalják a trónt, az első célpont a királyi család lesz. A Buckingham palotában vérfürdőt rendeznek, és egyedül a tizenhat éves Eliza hercegnő tud megszökni.

Eltökélve, hogy megöli azt az embert, aki tönkretette a családját, Eliza csatlakozik az ellenség hadseregéhez álruhában. Semmi nem élteti, csak a bosszú, amíg nem találkozik valakivel, aki segít neki emlékezni arra, hogy milyen is reménykedni – és szeretni. Mindent kockára kell tennie, hogy biztosítsa, hogy nem ő lesz… Az Utolsó Hercegnő.

Gondolatok: Rövid, disztópiás, Angliás könyv. Kell ennél több? Amúgy pedig a főhős leírása szimpatikusan hangzik, remélem, lesz olyan belevaló főhősnő, mint Katniss.

Anna Davies: Wrecked – megjelenés: május 1.

A szülei halála óta Miranda a Whym-szigeten élt, a helyi néphiedelmekbe temetkezve, amik szerint egy rejtélyes tengeri boszorkány uralja az egész sziget és az azt körülvevő víz sorsát. Néha könnyebb, ha abban hiszel, hogy nem te irányítod a dolgokat.

De aztán egy szörnyű hajóbaleset a lány számos barátjának életét követeli, és Mirandát egy rejtélyes fiú menti meg, aki az álmaiban kísérti. Teljesen felemészti a bűntudat a baleset miatt, ezért a késő éjszakai úszásba menekül – és találkozik Christiannal, a fiúval, aki kísértetiesen ismerősnek tűnik neki, de semmit nem tud róla: Nem mondja el, honnan származik, vagy hogy miért csak a tengerparton találkozhatnak. De Miranda így is beleszeret… és rájön, hogy Christian titkolózása, bár épp a védelmére szolgál, csak árthat neki.

Csábító és magával ragadó, a Wrecked mostani, természetfeletti csavart ad a klasszikus, elbűvölő meséhez.

Gondolatok: Sellők. Sellők. Sellők. :D Végre lehetne egy jó sellős könyvem is, bár nem vagyok oda a víz alatti világokért, főleg azért, mert nem tudják rendesen felépíteni, de nagy reményeket fűzök ehhez is, hogy végre valami jól kidolgozott könyv kerül a kezembe. Habár tudom, hogy a borító eszeveszett romantikát sugall.Wendy Higgins: Sweet Evil – megjelenés: május 1.

Mi lenne, ha léteznének olyan tinédzserek, akiknek az élete azon múlna, hogy rossz befolyással legyenek másokra? Ez az élete a bukott angyalok gyermekeinek a Sweet Evilben.

A jószívű, déli lány, Anna Whitt hatodik érzékkel született, így látja és érzi mások érzelmeit. Tudja, hogy küszködik saját magával, megmagyarázhatatlanul vonzódik a veszélyhez, de egészen a tizenhatodik születésnapjáig, amikor találkozik a csábító Kaidan Rowe-val, nem is tud a rémisztő örökségéről, és az akaratát teszik majd próbára. Kaidan az a srác, akitől az apád óva int. Bárcsak valaki óva intette volna Annát.

Az utazás, hogy találkozzon apjával, rákényszeríti Annát, hogy elfogadja a tényt, hogy a remény és a szerelem nem lehetséges a fajtája számára. Amikor szembenéz a végzetével, Anna vajon a glóriáját vagy a szarvát választja?

Gondolatok: Egy kellemes, angyalos-démonos, ifjúsági regényt várok, de remélem, mitológia kidolgozás is lesz benne, és nem csak ilyen egyszerű valami, mint például az Angyalsorsban.


Cat Patrick: Revived – megjelenés: május 1.

Daisy Appleby kiskorában meghalt egy buszbalesetben. Percekkel utána, visszahozták az élők közé.

Egy titkos kormányügynökség kifejlesztett egy Újraélesztés nevű szert, ami visszahozhatja az embereket halottaikból, és Daisy Appleby-t, egy tesztalanyt, már ötször Újraélesztettek tizenöt év alatt. Daisy rendkívüli kockázatot vállal, tudván, hogy legyőzheti a halált, de minden újabb haláleset újabb nevet, újabb várost és új életet is jelent. Amikor találkozik Matt McKeannel, Daisy elgondolkozik, hogy mennyire erkölcsös is használni az Újraélesztést, és amikor felfedezi az ügynökség igazi célját, rájön, hogy valami sokkal nagyobb – és sokkal baljósabb – résztvevője, mint valaha is képzelte.

Gondolatok: Cat Patrick felkerült az instant olvasós listámra a Forgottennel, szóval nagyon örülök, hogy elméletileg disztópiás könyvbe kezdett, noha a leírásból annyira nem nevezném annak. Remélem, itt nagyobb hangsúlyt fektet majd a világkidolgozásra. Jajj, de várom már!

Veronica Roth: Insurgent (A Beavatott 2.) – megjelenés: május 1.

Egy döntés megváltoztathat – vagy el is pusztíthat. De minden döntésnek következménye van, és ahogy körülötte minden csoportnál zavargások törnek ki, Tris Priornak muszáj megmentenie azokat, akiket szeret – és önmagát –, miközben a gyász és megbocsátás, identitás, hűség, politika és szerelem kísértő kérdéseivel küszködik.

Tris beavatási napját ünneplésnek kellett volna követnie és a kiválasztott csoportjának győzelme, ehelyett a nap elmondhatatlan szörnyűségekbe torkollott. Háború fenyegeti őket, ahogy a csoportok és az eszméik közötti konfliktus kiéleződik. És háború idején muszáj eldönteni, melyik oldalon is állnak, titkokra derül fény és a döntések még visszafordíthatatlanabbak – és hatalmasabbak lesznek. A saját döntései megváltoztatták, de nem csak azok, hanem az őt kísértő gyász, bűntudat, radikálisan új felfedezések, és változó kapcsolatok, Tris így kénytelen lesz Beavatottságát teljesen elfogadni, még ha nem is tudja, hogy mit veszíthet így.

New York Times bestseller Veronica Roth várva várt Beavatott sorozatának második része ismét lélegzetelállító izgalmakat ígér, teli színvonalas fordulatokkal, összetört szívekkel, romantikával, és erőteljes bepillantást enged az emberi természetbe.

Gondolatok: Én vagyok az egyetlen, aki utálta az első részt, és még az előtt olvastam, hogy kitört körülötte az „év legjobb könyve” dolog. Nekem túl klisés volt, túl bakis, túl nyálas, és egyszerűen csak téptem rajta a hajam. De… Megengedem, hogy elkápráztasson Roth azokkal a „színvonalas fordulatokkal.”

Michelle Sagara West: Silence (The Queen of the Dead 1.) – megjelenés: május 1.

A temetőben kezdődött. Mióta a szerelme, Nathan meghalt egy tragikus balesetben, Emma éjjelente a temetőhöz ját. Nappal az iskolai teendőket végezte, a barátaival volt, de csak ennyi az egész. De ma este más volt. Ma este Emma és a kutyája nem voltak egyedül a temetőben. Volt még két másik is – Eric, aki épp most kezdett a lány sulijában, és egy ős öreg nő, aki úgy tűnt, hogy rongyokból áll csak. És amikor meglátta Emmát ott, az öreg nő kinyújtotta a kezét, ami olyan hideg volt, mint a halál…

Gondolatok: Szellemes fantasy könyv. Már jó régen került a kezembe a szellem téma, valamiért a vámpírok uralják a könyves polcom és a szívem, pedig ha már halottak, ott vannak a jó öreg szellemek is. Noha a fülszöveg aztán semmit nem árul el, de nem tűnik annyira romantikusnak, szóval remélem, nem nyúlok ezzel mellé.

Carol Lynch Williams: Waiting  – megjelenés: május 1.

A testvére halála után egy tinédzser küszködik, hogy újra felfedezze a szerelmet, és megváltást találjon ebben a megragadó regényben.

Afrikában és Latin-Amerikában nőttek fel misszionáriusok gyerekeiként, így London és Zach annyira közel állnak egymáshoz, amennyire csak lehet. Aztán Zach meghal, és a család összeomlik. London apja távolságtartó. Az anyja nem hajlandó beszélni. A napokat „mi lett volna ha” kezdetű mondatok és suttogott szavak töltik be: Zach önkezűleg vetett véget az életének? London hibája volt?

A magányos és céltalan Londonnak két fiú közül kell választania: a testvére legjobb barátja és a jóképű, új srác közül, ahogy azzal küzd, hogy megtalálja önmagát – és végül a megváltást – ebben a hiteles és megható regényben, amit a díjnyertes Carol Lynch Williams írt.

Gondolatok: Egy komoly témásnak látszó könyv, ami remélem, tényleg az érzelmekre fókuszál, és nem csap át egyszerű chick litbe.

Teri Terry: Slated (Slated 1.) – megjelenés: május 3.

Kyla emlékeit kitörölték, a személyisége egy üres lap, az emlékei örökre elvesztek.

Letörölték.

Az állam azt mondja, a lány terrorista volt, és hogy ezzel adnak neki második esélyt – ameddig a szabályok szerint játszik. De a múltja visszhangjai suttognak Kyla elméjébe. Valaki hazudik neki, és semmi nem az, aminek látszik. Kiben bízhat az igazság utáni kutatása közben?

Gondolatok: Disztópiás ifjúsági regény, és én annyira, de annyira disztópiafüggő vagyok, úgyhogy ezt is muszáj lesz olvasnom.
Megjegyzések

 1. Wrecked, igen igen, jó lenne egy sellős könyv, ami nem apályos:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj, remélem én is. Rám férne már, főleg a Siren's storm után. :D

   Törlés
 2. Höh, négy disztópia egy hét alatt. Igencsak futószalagon gyártják ezeket a könyveket, no nem baj. Sellősből se fájna már egy igazán jó, talán a fiúszemszögesben látok némi reményt. XD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most nagyon bejött a disztópia. Én bevallom, ifjúsági kategóriában nem is láttam Éhezők Viadala előtt. Valahogy az is olyan, mint az Alkonyat. (Jajj, mielőtt valaki ezt félreérti, dehogy tartalomra gondolok.) Az volt egy olyan könyv, amit sokan megvettek és a kiadók látták, hogy van ebben fantázia, és nagyon el lehet adni. Én attól félek, hogy a disztópia is olyan tömegtéma lesz, hogy nem lehet majd rajta izgulni, mert bennem lesz az az érzés, hogy "jajj, úgy is ifjúsági, úgy is jó lesz a vége, és mindenki fontos túléli." Most a Possession folytatásában reménykedem, hogy nem lesz jó vége, kicsit csalódnék, ha igen, meg a Tiszták végében bízok, noha az meg vitatott, hogy most felnőtt könyv-e.
   Sellős meg: Úgy érzem, hogy ez is most csak azért került elő, mert bármilyen lényt el lehet adni. (Hiányolom a többlényes ifjúságikat.) És igazából az a kemény 3 sellős könyvben, amit olvastam, teljesen hiányzott a mitológia, ami nekem nagyon rossz pont. :(

   Törlés
 3. Én kettőt is olvastam zsenge ifjúságomban, Az emlékek őrét (The Giver), meg az Exodus 2100-at, és mindegyiket jó emléket hagyott. De hát igen, nyilván Az Éhezők Viadala miatt lett most ez ekkora sláger. Én is attól félek, ha így felkapnak valamit, akkor jönnek a tömeggyártott szarok, és egy eredetileg jó műfajban is alig lehet majd értelmeset találni.

  Sellősben én eddig még csak PR-könyveket láttam, azokra meg nem vágyom, mert nekem édesmindegy, hogy halfarka van a főszereplőnek, vagy szemfoga, amíg az a lényeg, hogy hogyan kavar össze élete szerelmével... És nyilván ez olyan fontos, hogy még a mitológia értelmes kidolgozását is háttérbe szorítja... mert az minek.

  VálaszTörlés
 4. Az elsőnél a borító tetszik, a másodiknál a szerző neve, az utolsóban viszont reménykedem, kivárom, mit írsz róla ;)
  Én is szeretem a disztópiákat (az éhezők viadalát pont nem, de szerintem az nem is disztópia), csak némelyiknek már a fülszövegéből süt, hogy teljesen életszerűtlen lesz az egész.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt. Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat. AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK Szer

Lauren Kate: Torment - Kín (Loki edition)

Hogy akadtam rá: A borítója csábított el. Sorozat: A Fallen - Kitaszítva 2. része. Úgy általában az egészről:  Lucinda Price élete kínszenvedés, de nem azért, mert az egyetlen majdnem-barátnőjét megölték a szeme láttára, vagy mert nem láthatja a szüleit, esetleg mert fogalma sincs arról, mi történt vele az előző életében, nem, Lucinda problémája sokkal nagyobb: Daniel, a bukott angyal pasija otthagyja egy magániskolában, ahol három hetet kell kibírnia. Mert csak így tudják megvédeni a különböző teremtményektől, akik Luce-ra pályáznak. Mit csinál a kedves kis főhősünk a félangyaloknak fenntartott oktatási intézményben? HÁT BEFESTI A HAJÁT! Meg sír… sokat… Az első részre négy csillagot adtam, mert noha a kivitelezése nem volt az igazi, az alapötlet kiváló lett volna, megvan benne minden, ami egy igazán jó ifjúsági, romantikus, fantasyhoz kéne: reinkarnáció, angyalok, démonok, Világvége harc. Na igen ám, de sikerült a nagyszerű koncepciót elrontani… Hogy mivel is? Ez egy olyan j

Sally Nicholls: Shadow Girl (Árnylány)

Hogy akadtam rá:   Sally Nicholls rajongó vagyok. Úgy általában az egészről:   Clare élete nem a legvidámabb: Sehova sem tud beilleszkedni és állandóan zaklatják az iskolában. Nem foglalkozik a tanulmányaival vagy azzal hogy barátokat szerezzen, hiszen mindig gyorsan átpasszolják másik gyámszülőkhöz, és költözhet tovább. Aztán egy napon eltéved hazafelé menet és találkozik Maddyvel, aki szintén árva és talán ő lehet az első igaz barátja. Sally Nicholls diszlexiásoknak szánt mesekönyve ez, vagyis eleve könnyen olvasható a nyelvezete, kellemesen nagy térközökkel és alapvetően rövid, de még így is egy összetett és elbűvölő mesét tudott összehozni. Az alapötlete ugyanaz, mint a Close Your Pretty Eyes nak, mivel egy másik kiadónak is feldobta ugyanazt az ötletet az írónő, így egy ihletből született a két könyv: milyen az élete egy árvaházban nevelkedett gyereknek. Míg a Close Your Pretty Eyes egy szívet tépő történet, ami enyhén reménytelen, addig ez a történet csupa remény, d