Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #11

Rachel Carter: So Close to You (So Close to You 1.) – megjelenés: július 10.

Lydia Bentley egész életében a Montauk Projektről hallott történeteket: történeteket furcsa dolgokról, amik egy elhagyatott katonai bázison történtek, közel az otthonához, és az emberekről, akik eltűntek ott az évek során. Történteket olyan emberekről, mint a saját dédapja.

Amikor Lydia beleesik egy portálba, ami egy veszélyes és furcsa új valóságba teleportálja, rájön, hogy minden történet, amit a Montauk Projektről hallott, igaz, és hogy épp a történelem eddigi legveszélyesebb kísérletének kellős közepén van.

Egy rejtélyes fiúval, akiben nem teljesen bízik, Lydia nekiáll megfejteni a titkokat, amik a Projektet övezik. De az igazság, ami a titkok mögött rejtőzik, arra késztetik, hogy minden eddigi döntését megkérdőjelezze – és ha Lydia rosszul dönt, akkor lehet, hogy nem megmenti a családját, hanem épp megöli őket… és saját magát is.

Gondolatok: Bár a fülszövegben is annyi szóismétlés van, mint a nyű, mégis az idő- és az esetleges dimenzióutazás miatt nekem nagyon várós ez a könyv. Reményeim szerint nem a romantikára helyezi a hangsúlyt, hanem ténylegesen a nyomozásra.

Denise Jaden: Never Enough – megjelenés: július 10.

A Losing Faith írójától egy újabb regény két nővérről és az étkezési zavarról, ami azzal fenyeget, hogy szétszakítja a családot.

Loann mindig is népszerű akart lenni és szép, mint a testvére, Claire. Szóval amikor Claire expasija flörtölni kezd vele, Loann bármit képes megtenni, hogy különlegesnek érezze magát… még ha az azt jelenti, hogy elárulja a saját testvérét.

De ahogy Loann belemerül Claire világába, rájön, hogy semmi sem az, aminek látszik. Claire törekvése, hogy tökéletes legyen, mindent felemészt, és veszélyes ára van. Ahogy Claire egyre jobban visszahúzódik a barátaitól és a családjától, Loann azzal küzd, hogy megértse és helyrehozza a dolgokat. Rendbe tudja hozni a kapcsolatukat – és a testvérét –, mielőtt túl késő lenne?

Gondolatok: Denise Jaden első könyvét sem tudtam még elolvasni, pedig nagyon szeretném. Ez pedig ismét tőle, ismét komoly témás, jelen esetben anorexiás könyv, ami még mindig a „nagyon-érdekel-engem” témák közé tartozik.

S. J. Kincaid: Insignia (Insignia 1.) – megjelenés: július 10.

Tom Raines semmire sem vágyik jobban, minthogy fontos legyen, habár a kétes életstílusára bármit lehet mondani, csak ezt nem. Tom éveken át vándorolt kaszinóról kaszinóra a szerencsétlen, szerencsejátékot űző apjával, és a túlélésért játszik. A tetőt a fejük felett a tehetség, szerencse, a csalás és a láthatatlanság keverékével tartja meg.

Aztán egy napon Tom már nem láthatatlan. Valaki figyeli a virtuális valóságbeli tevékenységét, és hihetetlen dolgot ajánlanak fel neki – egy helyet a Petagonal Toronyban [tetszés szerint lehet ötszögű torony is], hogy segítsen az országnak nyerni a Harmadik Világháborúban. Végre fontos ember lehet: egy emberfeletti háborús gép olyan technikai képességekkel, ami minden virtuális valóságbeli katona álma. A Toronybeli élet minden, amire Tom vágyott – vannak barátai, lehet, még szerelme is akad, és egy élet, ahol minden tette számít –, de vajon mibe kerül ez neki?

Megragadó és provokatív, S. J. Kincaid futurisztikus, élvezetes debütáló regénye tele van emlékezetes karakterekkel, sok humorral, és egy olyan világnézettel a jövőről, ami ijesztő és időszerű kérdéseket vet fel az emberiség és a technológia ötvözéséről.

Gondolatok: Már a fülszövegből nem tudják eldönteni, hogy ez ifjúsági vagy felnőtt könyv, de a kiadó szerint hivatalosan ifjúsági kategóriába sorolható. Igaz, hogy háborús, és ezt a témát nem igazán szeretem, de az etikai kérdések miatt érdekel ez a sorozat.

Lisa Papademetriou: Fury’s Fire (Siren’s Storm 2.) – megjelenés: július 10.

A Siren’s Storm végén a Sziréneket legyőzték, és Walfgang városkája ismét ugyanaz a békés tengerparti közösség, mint eddig volt.

Vagy mégsem? Gretchent és Willt még mindig kísértik annak az éjszakának az emlékei, amikor megölték a Sziréneket – Gretchent azért, mert nem emlékszik rá, mi történt, és Willt azért, mert nem tudja, hogyan mondja el Gretchennek, amit látott. Még csak nem is érti, hogy mit látott, de azt tudja, hogy Gretchen nem az, aminek látszik, nem egy egyszerű ember. De most még jobban szerelmes belé, mint valaha.

Gretchen is érzi, hogy valami nincs rendben. Idegennek érzi a saját testét, de nem tudja, miért. És valaki követi mindenhová. A Szirének visszatértek Walfgangba? Vagy más erő érkezett, hogy magáénak tudja a lányt?

Gondolatok: Lisa Papademetriou mesekönyv írónak lehet, hogy jó, de ifjúsági regényben nem az igazi. Mindenesetre nem adom fel ezt a sorozatot sem, bár az amnézia bevezetése nem sok jót ígér.

Lisa M. Stasse: The Forsaken (The Forsaken 1.) – megjelenés: július 10.

Mint minden engedelmes árva az UNA-ban (egy szuperországban, ami egykor Mexikó, Amerika és Kanada volt) Alenna korán megtanulta, hogy vegyüljön el a többiek között és ne hívja fel magára a figyelmet – ha a rendőrök elhurcolják a szüleidet, akkor ez nem meglepő. De Alenna nem tud mit tenni, kitűnik a tömegből, amikor elbukik egy teszten, amin minden tizenhat évesnek át kell esnie: A teszt szerint nagy hajlamosságot mutat brutális erőszakra, ezért a Kerékbe küldik, egy szigetre, ahova az összes leendő bűnöző kerül.

Egy Kerékbeli fogoly átlag élettartama két év, de a koszos, erőszakos, és kaotikus körülmények között ez az idő sokkal többnek tűnik, ahogy Alenna kénytelen megbirkózni a földekért vívott polgárháborúkkal és gépekkel, amik gyerekeket rabolnak el az összeeszkábált otthonaikból. Kétségbeesetten ő és a többi fogoly kiötlenek egy nagy valószínűséggel életveszélyes tervet, hogy megszökjenek a szigetről. A túlélés lehet, hogy lehetetlennek tűnik, de Alenna eltökélte, hogy csak azért is sikerülni fog.

Gondolatok: Újabb disztópiás, ifjúsági trilógia. Nem tehetek róla, egyszerűen a téma minden képviselője érdekel, hiába szigetről szökős-túléléses, reménykedem benne, hogy a világ is jól ki lesz dolgozva.

McCormick Templeman: The Little Woods – megjelenés: július 10.

A Szent Béda Akadémia mögötti erdő vajon tényleg kísértet járta, vagy a rossz dolgok csak úgy megtörténnek ott? Amikor Calista Wood, egy új diák, a 11. évében megérkezik, úgy érzi, hogy a Szent Béda egy normális iskola… amíg rá nem jön, hogy egy lány pár hónappal ezelőtt eltűnt. Néhányan azt hiszik, hogy csak elszökött, mások úgy vélik, hogy megölték, de csak akkor, mikor Cally elkezd nyomozni, jön rá a rémisztő igazságra.

Kövesd Callyt, ahogy belép a kiváltságosok világába, a hétvégéken át tartó bulik, gimnáziumi romantikák és… jól őrzött titkok forgatagába. Ez a magával ragadó regény a thrillerre vágyó tiniknek való olvasmány. Megragadó és egyedi hangvétellel megírt debütáló regényével McCormick Templeman az olvasókat egy fordulatos és meglepő utazásra hívja, amit csakis egy „új lány” élhet át.

Gondolatok: Tinikrimi. Remélem, hogy nyomoznak, nem csak partiznak majd. :D

Lex Thomas: The Loners (Quarantine 1.) – megjelenés: július 10.

Egy teljesen átlagos nap volt a McKinley Gimnáziumban – addig, míg egy bomba le nem rombolta az iskolát. Amikor a magányos farkas, David Thorpe megpróbálta az angol tanárát biztonságba vinni, a tanár rángatózni kezdett, majd meghalt a szeme láttára. És ez még csak a kezdet volt.

Egy évvel később McKinley-ben káosz uralkodik. Minden diákot megfertőzött egy vírus, amitől halálosan mérgezőek a felnőttekre. Az iskola katonai karantén alatt van. Tanárok már nincsenek. Erőszakos bandák alakultak ki a gimis klikkekből. Banda nélkül akár halott is lehetsz. És David sehova sem tartozik. Csak ő meg a kis öccse, Will, vannak az egész iskola ellen.

Ebben az ijesztően sötét hangulatú és megragadó regényben, Lex Thomas bezárja az olvasókat egy olyan iskolába, ahol a gyerekek nem a népszerűségért, hanem a túlélésért küzdenek.

Gondolatok: Megint egy poszt-apokaliptikus, rejtélyes vírusos könyv. Nagyon remélem, hogy itt tényleg az emberek elborzasztó viselkedésére helyezi a hangsúlyt, ami a nehéz és embertelen helyzetekben előtörhet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt. Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat. AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK Szer

Lauren Kate: Torment - Kín (Loki edition)

Hogy akadtam rá: A borítója csábított el. Sorozat: A Fallen - Kitaszítva 2. része. Úgy általában az egészről:  Lucinda Price élete kínszenvedés, de nem azért, mert az egyetlen majdnem-barátnőjét megölték a szeme láttára, vagy mert nem láthatja a szüleit, esetleg mert fogalma sincs arról, mi történt vele az előző életében, nem, Lucinda problémája sokkal nagyobb: Daniel, a bukott angyal pasija otthagyja egy magániskolában, ahol három hetet kell kibírnia. Mert csak így tudják megvédeni a különböző teremtményektől, akik Luce-ra pályáznak. Mit csinál a kedves kis főhősünk a félangyaloknak fenntartott oktatási intézményben? HÁT BEFESTI A HAJÁT! Meg sír… sokat… Az első részre négy csillagot adtam, mert noha a kivitelezése nem volt az igazi, az alapötlet kiváló lett volna, megvan benne minden, ami egy igazán jó ifjúsági, romantikus, fantasyhoz kéne: reinkarnáció, angyalok, démonok, Világvége harc. Na igen ám, de sikerült a nagyszerű koncepciót elrontani… Hogy mivel is? Ez egy olyan j

Sally Nicholls: Shadow Girl (Árnylány)

Hogy akadtam rá:   Sally Nicholls rajongó vagyok. Úgy általában az egészről:   Clare élete nem a legvidámabb: Sehova sem tud beilleszkedni és állandóan zaklatják az iskolában. Nem foglalkozik a tanulmányaival vagy azzal hogy barátokat szerezzen, hiszen mindig gyorsan átpasszolják másik gyámszülőkhöz, és költözhet tovább. Aztán egy napon eltéved hazafelé menet és találkozik Maddyvel, aki szintén árva és talán ő lehet az első igaz barátja. Sally Nicholls diszlexiásoknak szánt mesekönyve ez, vagyis eleve könnyen olvasható a nyelvezete, kellemesen nagy térközökkel és alapvetően rövid, de még így is egy összetett és elbűvölő mesét tudott összehozni. Az alapötlete ugyanaz, mint a Close Your Pretty Eyes nak, mivel egy másik kiadónak is feldobta ugyanazt az ötletet az írónő, így egy ihletből született a két könyv: milyen az élete egy árvaházban nevelkedett gyereknek. Míg a Close Your Pretty Eyes egy szívet tépő történet, ami enyhén reménytelen, addig ez a történet csupa remény, d