Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #11

Rachel Carter: So Close to You (So Close to You 1.) – megjelenés: július 10.

Lydia Bentley egész életében a Montauk Projektről hallott történeteket: történeteket furcsa dolgokról, amik egy elhagyatott katonai bázison történtek, közel az otthonához, és az emberekről, akik eltűntek ott az évek során. Történteket olyan emberekről, mint a saját dédapja.

Amikor Lydia beleesik egy portálba, ami egy veszélyes és furcsa új valóságba teleportálja, rájön, hogy minden történet, amit a Montauk Projektről hallott, igaz, és hogy épp a történelem eddigi legveszélyesebb kísérletének kellős közepén van.

Egy rejtélyes fiúval, akiben nem teljesen bízik, Lydia nekiáll megfejteni a titkokat, amik a Projektet övezik. De az igazság, ami a titkok mögött rejtőzik, arra késztetik, hogy minden eddigi döntését megkérdőjelezze – és ha Lydia rosszul dönt, akkor lehet, hogy nem megmenti a családját, hanem épp megöli őket… és saját magát is.

Gondolatok: Bár a fülszövegben is annyi szóismétlés van, mint a nyű, mégis az idő- és az esetleges dimenzióutazás miatt nekem nagyon várós ez a könyv. Reményeim szerint nem a romantikára helyezi a hangsúlyt, hanem ténylegesen a nyomozásra.

Denise Jaden: Never Enough – megjelenés: július 10.

A Losing Faith írójától egy újabb regény két nővérről és az étkezési zavarról, ami azzal fenyeget, hogy szétszakítja a családot.

Loann mindig is népszerű akart lenni és szép, mint a testvére, Claire. Szóval amikor Claire expasija flörtölni kezd vele, Loann bármit képes megtenni, hogy különlegesnek érezze magát… még ha az azt jelenti, hogy elárulja a saját testvérét.

De ahogy Loann belemerül Claire világába, rájön, hogy semmi sem az, aminek látszik. Claire törekvése, hogy tökéletes legyen, mindent felemészt, és veszélyes ára van. Ahogy Claire egyre jobban visszahúzódik a barátaitól és a családjától, Loann azzal küzd, hogy megértse és helyrehozza a dolgokat. Rendbe tudja hozni a kapcsolatukat – és a testvérét –, mielőtt túl késő lenne?

Gondolatok: Denise Jaden első könyvét sem tudtam még elolvasni, pedig nagyon szeretném. Ez pedig ismét tőle, ismét komoly témás, jelen esetben anorexiás könyv, ami még mindig a „nagyon-érdekel-engem” témák közé tartozik.

S. J. Kincaid: Insignia (Insignia 1.) – megjelenés: július 10.

Tom Raines semmire sem vágyik jobban, minthogy fontos legyen, habár a kétes életstílusára bármit lehet mondani, csak ezt nem. Tom éveken át vándorolt kaszinóról kaszinóra a szerencsétlen, szerencsejátékot űző apjával, és a túlélésért játszik. A tetőt a fejük felett a tehetség, szerencse, a csalás és a láthatatlanság keverékével tartja meg.

Aztán egy napon Tom már nem láthatatlan. Valaki figyeli a virtuális valóságbeli tevékenységét, és hihetetlen dolgot ajánlanak fel neki – egy helyet a Petagonal Toronyban [tetszés szerint lehet ötszögű torony is], hogy segítsen az országnak nyerni a Harmadik Világháborúban. Végre fontos ember lehet: egy emberfeletti háborús gép olyan technikai képességekkel, ami minden virtuális valóságbeli katona álma. A Toronybeli élet minden, amire Tom vágyott – vannak barátai, lehet, még szerelme is akad, és egy élet, ahol minden tette számít –, de vajon mibe kerül ez neki?

Megragadó és provokatív, S. J. Kincaid futurisztikus, élvezetes debütáló regénye tele van emlékezetes karakterekkel, sok humorral, és egy olyan világnézettel a jövőről, ami ijesztő és időszerű kérdéseket vet fel az emberiség és a technológia ötvözéséről.

Gondolatok: Már a fülszövegből nem tudják eldönteni, hogy ez ifjúsági vagy felnőtt könyv, de a kiadó szerint hivatalosan ifjúsági kategóriába sorolható. Igaz, hogy háborús, és ezt a témát nem igazán szeretem, de az etikai kérdések miatt érdekel ez a sorozat.

Lisa Papademetriou: Fury’s Fire (Siren’s Storm 2.) – megjelenés: július 10.

A Siren’s Storm végén a Sziréneket legyőzték, és Walfgang városkája ismét ugyanaz a békés tengerparti közösség, mint eddig volt.

Vagy mégsem? Gretchent és Willt még mindig kísértik annak az éjszakának az emlékei, amikor megölték a Sziréneket – Gretchent azért, mert nem emlékszik rá, mi történt, és Willt azért, mert nem tudja, hogyan mondja el Gretchennek, amit látott. Még csak nem is érti, hogy mit látott, de azt tudja, hogy Gretchen nem az, aminek látszik, nem egy egyszerű ember. De most még jobban szerelmes belé, mint valaha.

Gretchen is érzi, hogy valami nincs rendben. Idegennek érzi a saját testét, de nem tudja, miért. És valaki követi mindenhová. A Szirének visszatértek Walfgangba? Vagy más erő érkezett, hogy magáénak tudja a lányt?

Gondolatok: Lisa Papademetriou mesekönyv írónak lehet, hogy jó, de ifjúsági regényben nem az igazi. Mindenesetre nem adom fel ezt a sorozatot sem, bár az amnézia bevezetése nem sok jót ígér.

Lisa M. Stasse: The Forsaken (The Forsaken 1.) – megjelenés: július 10.

Mint minden engedelmes árva az UNA-ban (egy szuperországban, ami egykor Mexikó, Amerika és Kanada volt) Alenna korán megtanulta, hogy vegyüljön el a többiek között és ne hívja fel magára a figyelmet – ha a rendőrök elhurcolják a szüleidet, akkor ez nem meglepő. De Alenna nem tud mit tenni, kitűnik a tömegből, amikor elbukik egy teszten, amin minden tizenhat évesnek át kell esnie: A teszt szerint nagy hajlamosságot mutat brutális erőszakra, ezért a Kerékbe küldik, egy szigetre, ahova az összes leendő bűnöző kerül.

Egy Kerékbeli fogoly átlag élettartama két év, de a koszos, erőszakos, és kaotikus körülmények között ez az idő sokkal többnek tűnik, ahogy Alenna kénytelen megbirkózni a földekért vívott polgárháborúkkal és gépekkel, amik gyerekeket rabolnak el az összeeszkábált otthonaikból. Kétségbeesetten ő és a többi fogoly kiötlenek egy nagy valószínűséggel életveszélyes tervet, hogy megszökjenek a szigetről. A túlélés lehet, hogy lehetetlennek tűnik, de Alenna eltökélte, hogy csak azért is sikerülni fog.

Gondolatok: Újabb disztópiás, ifjúsági trilógia. Nem tehetek róla, egyszerűen a téma minden képviselője érdekel, hiába szigetről szökős-túléléses, reménykedem benne, hogy a világ is jól ki lesz dolgozva.

McCormick Templeman: The Little Woods – megjelenés: július 10.

A Szent Béda Akadémia mögötti erdő vajon tényleg kísértet járta, vagy a rossz dolgok csak úgy megtörténnek ott? Amikor Calista Wood, egy új diák, a 11. évében megérkezik, úgy érzi, hogy a Szent Béda egy normális iskola… amíg rá nem jön, hogy egy lány pár hónappal ezelőtt eltűnt. Néhányan azt hiszik, hogy csak elszökött, mások úgy vélik, hogy megölték, de csak akkor, mikor Cally elkezd nyomozni, jön rá a rémisztő igazságra.

Kövesd Callyt, ahogy belép a kiváltságosok világába, a hétvégéken át tartó bulik, gimnáziumi romantikák és… jól őrzött titkok forgatagába. Ez a magával ragadó regény a thrillerre vágyó tiniknek való olvasmány. Megragadó és egyedi hangvétellel megírt debütáló regényével McCormick Templeman az olvasókat egy fordulatos és meglepő utazásra hívja, amit csakis egy „új lány” élhet át.

Gondolatok: Tinikrimi. Remélem, hogy nyomoznak, nem csak partiznak majd. :D

Lex Thomas: The Loners (Quarantine 1.) – megjelenés: július 10.

Egy teljesen átlagos nap volt a McKinley Gimnáziumban – addig, míg egy bomba le nem rombolta az iskolát. Amikor a magányos farkas, David Thorpe megpróbálta az angol tanárát biztonságba vinni, a tanár rángatózni kezdett, majd meghalt a szeme láttára. És ez még csak a kezdet volt.

Egy évvel később McKinley-ben káosz uralkodik. Minden diákot megfertőzött egy vírus, amitől halálosan mérgezőek a felnőttekre. Az iskola katonai karantén alatt van. Tanárok már nincsenek. Erőszakos bandák alakultak ki a gimis klikkekből. Banda nélkül akár halott is lehetsz. És David sehova sem tartozik. Csak ő meg a kis öccse, Will, vannak az egész iskola ellen.

Ebben az ijesztően sötét hangulatú és megragadó regényben, Lex Thomas bezárja az olvasókat egy olyan iskolába, ahol a gyerekek nem a népszerűségért, hanem a túlélésért küzdenek.

Gondolatok: Megint egy poszt-apokaliptikus, rejtélyes vírusos könyv. Nagyon remélem, hogy itt tényleg az emberek elborzasztó viselkedésére helyezi a hangsúlyt, ami a nehéz és embertelen helyzetekben előtörhet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú