Ugrás a fő tartalomra

Keri Arthur: Darkness Hunts (Vadászik rád a sötétség)


Hogy akadtam rá: Keresgéltem a friss megjelenések között.
Sorozat: A Dark Angels 4. része.

Úgy általában az egészről: Risa Jones félangyal, félvérfarkas, és kiskora óta látja a kaszásokat, akik a holtak lelkét begyűjtik. De nem ez az egyetlen problémája, ugyanis az apja megkereste őt azzal, hogy feladata van számára: történetesen a Pokol és a Menny kapuinak kulcsainak megkeresése. A kulcsokra mindenki vágyik, mindenki másra akarja használni és mindenkinek Risa kell hozzá, mert ő az egyetlen, aki meg tudja őket szerezni, hála az apja mágiájának. Ezek mellett persze Risát megtalálta a többi angyal, és a szívébe egy nyomkövetőt ültettek, ezért nem tud beszélni az apjával, mert azonnal riasztaná a többieket, erre kell megoldást keresnie, ami lehet, hogy csak fekete mágia lehet, amiről tudja, hogy vannak káros mellékhatásai, és nem jó játszani vele.

Mindeközben mivel az egyetlen nyomukat a titokzatos társasághoz, aki a ley-vonalakat akarja magának, megölték, Risa kénytelen a szellemével beszélni, és ez alatt szemben találja magát egy sorozatgyilkossal, aki a Direktorátust, a legfőbb törvénybetartó szervet is kicselezte, most pedig Risa felkeltette az érdeklődést, és csak neki engedi meg, hogy a nyomait, amit direkt hagy maga után, a nő kövesse.

Risának nincs nyugta, el kell kapnia a sorozatgyilkost, ki kell cseleznie az angyalokat, rá kell jönnie, hogy ki az a sötét varázsló, aki ellopta az első kulcsot, és túl kell élnie a szívének összetörését, és rá kell jönnie, hogy ki az, akiben bízhat, és ki csak áruló.

Ez már a történet negyedik része, és eleve a sorozatgyilkosos nyomozás megemlítése a fülszövegben, az egekbe emelte az elvárásaimat a könyvvel szemben, mert imádom az ilyesmit. De Keri Arthur most sem okozott csalódást, és amondó vagyok, hogy az olvasott sorozataim közül, ez a legjobb urban fantasy eddig, mert még egyik rész sem volt lapos, vagy okozott csalódást.

Arthurt nem hiába hívják az ausztrál Hamiltonnak, mert ugyanazt hozza, mint az Anita Blake szerzője, de egy kicsit több izgalommal, jobban összekapcsolódó kötetekkel, és kevesebb erotikával. Noha a fülszövegből arra gondolhatnánk, hogy Risa csak a sorozatgyilkossal fog harcolni, ez hála az égnek nem igaz, és a kulcsok keresése is folytatódik, közben persze mindenkit ki kell cseleznie Risának és Azrielnek. Szegény főhősünknek annyi mindent kell véghezvinnie, hogy szó szerint aludni nincs ideje, és ezért igazándiból az erotikus jelenetek is le vannak rövidítve a könyvben, ami egyáltalán nem zavart, sőt! Az egész könyv adrenalin lökettel kezdődik és végig ilyen lendületes, egyetlen nyugodt, kedves pillanat sincsen, talán ennek is belátható, hogy az első kötetekben annyira megszokott humor itt már teljesen lekopott, és egy-két mosolygós és szarkasztikus jeleneten kívül ez már nincs meg.

De a történet maga is egyre sötétebb hangulatú lesz, hiszen Risának muszáj felnőnie, és rájönnie, hogy régen nagyon könnyen megbízott mindenkiben, és hiába egy eszes, talpraesett főhős, aki ráadásul harcművészetekben is képzett, attól az még a szívén nem segít. Lucien már a kezdetek kezdetén gyanús volt mind Risa, mind az olvasó számára, most pedig végre meg tudjuk, hogy a szexi angyal, mit is akar. És bár Risának voltak apró olyan mozdulatai, amit én nem bírtam, hiszen Lucien már túltett mindenen, Keri Arthur szépen és logikusan magyarázza meg, így nem volt ezzel sem bajom.

Ha már a szívzűröknél tartunk, bár nincsen hárem, és sok romantikus jelenet sincs, Risa kénytelen továbbra is elviselni a régi „élete szerelmének” közelségét, mivel ő az egyetlen, aki információkat tud szerezni az utcáról, és Arthur reálisan ábrázolja, hogy milyen az, amikor nem tettük túl magunkat valakin, de ettől sem lesz az egész szenvedős. Ugyanígy Azriel szálával, ahol még mindig nagyon jó kémia-vonzódás van Risával, de hiába a harmadik részbeli jelenetük és vallomásaik, még sincsenek együtt, mert az érzelem nem állhat a munka útjába, no meg teljesen más fajokhoz tartoznak, és ha össze is jönnének, az komoly következményekkel járna.

Ezek mellett Risa barátai és Stane is erős szereplők a háttérben, Ilianna még mindig küzd a szüleivel és a homoszexualitásával, és Tao pedig az elnyelt tűzelementálhoz próbál alkalmazkodni, több-kevesebb sikerrel.

Keri Arthur hozta azt, amit vártam tőle, izgalmas, fordulatos, néhol sötét hangulatú, nyomozós regény, mindig újabb mitológiaadaggal – jelen esetben horváttal. Az urban fantasy kedvelői biztos nem fognak csalódni.

Kedvenc karakter: Risa, Azriel, Stane

Ami kifejezetten tetszett: a világkidolgozás, a csavarok, a romantika

Ami nem tetszett: -

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 6/5 pontból

Kiadó: Signet Select

Kiadás dátuma: 2012. november 6.

Oldalszám: 400 oldal

Megjegyzések

  1. Gigi te ezeket angolul olvastad el?:) Csak mert én is elolvasnám,csak magyarul ha lehet..:D nekem sok időmbe tellene az angol lefordítása..^^" bár lehet,hogy többre mennék vele..:)

    VálaszTörlés
  2. @Kinuta: Ahol zárójelben van a magyar cím és kiadási adatoknál külföldi kiadó, azokat angolul olvastam. Ha megvették a jogokat igyekszem odaírni a posztba, sajnos erről eddig semmi hír, hogy megjelenne.

    Szerintem érdemes gyakorolni angolul olvasni, még ha elsőre lassan is megy. Én is először elég lassan olvastam. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú