Ugrás a fő tartalomra

Kelley Armstrong: The Reckoning - A leszámolás

Hogy akadtam rá: Találtam egy cikket, ami az élet a Twilight után címet viselte, valami ilyesmi. Ahol fel volt sorolva négy sorozat, amit elolvashatsz, most, hogy vége a Twilightnak. A négy sorozat: Mortal Instruments (akkor már rég kivégeztem), Wicked Lovely (szintén), Evernight (terveztem olvasni, most épp olvasom) és ez a sorozat. Gondoltam, megnézem hát ezt.

Úgy általában az egészről: A Darkest Powers sorozat utolsó része, amire oly sokat vártunk. Én mindenképpen.

A történet ott folytatódik, ahol a második rész abbahagyta. Főhőseink (Chloe, Derek, Simon és Tori) végre megtalálták a fiúk apjának barátját, akit vészhelyzetben kell keresniük, Andrewt. Ő pedig elvitte a mi kis csipetcsapatunkat az Edison Csoport ellen szervezkedők otthonába, bár csak ígérgeti, hogy találkoznak a többiekkel. De persze az Edison Csoport még nem tett le arról, hogy visszakapja a kísérletének alanyait, és emellett a hőseink nem pihenhetnek, hiszen Chloe képességének hála rájönnek, hogy akad itt még hulla, ráadásul gyerek, természetfeletti és kísérleteztek rajta. Vajon tényleg biztonságban vannak az állítólagos menedékházban? Rajtuk áll, hogy kiderítsék. És akkor ott van még Lauren néni és Rae kiszabadítása.

A történetről mit lehet mondani? Armstrong ismét bebizonyítja, hogy egy tehetséges, briliáns és zseniális író. A könyv első felében gyönyörűen játszik a Derek/Chloe és Simon/Chloe-s részekkel, és már az első pár fejezetben kapunk félmeztelen Dereket! (Őszintén, ki ne vágyna erre? :D) Aztán végig csak kapkodjuk a fejüket, hol a romantikával feszegeti a határokat Armstrong, aztán elvágja előlünk azt a szálat gyorsan egy kis vérrel, horrorral, gyomorfogató dolgokkal és akcióval meg rejtélyekkel. De nem baj, hiszen észre se lehet venni, akkor már az "akció jelenetek" izgalma sodor magával, amibe ismét bele-belepöttyent egy kis romantikát, majd megint kezdi mindezt elölről. Nem lehet letenni a könyvet (bár nekem muszáj volt), hozza a színvonalat, csak dicsérni lehet. A történet közben számtalanszor csak nézünk, és bár jó pár dolgot ki lehetett találni és nem ért engem váratlanul, mégis akad olyan, ami csak úgy jön, és hirtelen csak ül az ember és mered előre.

Essen szó a végéről is: sokan panaszkodtak rá, hogy úristen mennyi befejezetlen szál van benne. Az egyik ok, hogy ez egy trilógia egy sorozatban. Chloe története befejeződött, de jön a negyedik-ötödik-hatodik könyv, ami más tinédzserekről szól, más szereplőkkel, de az Edison Csoportról. Személy szerint nekem tetszett a vége, nincs minden a szánkba rágva, a lényeg, hogy mi lett a hőseinkkel, azt megtudjuk. És mint az egész könyvben a végén is érződik a realizmus, nincs boldogan élnek, amíg meg nem halnak, értem én, tinédzser könyv, de a történet kereteihez ragadva tartja ezt Armstrong, és nem követi el a hibát, hogy minden karakternek kell egy "nagy szerelem," avagy minden karakter vidáman él tovább. Egy szó, mint száz: kötelező darab ez a sorozat.

Kedvenc karakter: Derek, Diriel

Ami kifejezetten tetszett: a romantika, a humor, a realitás

Ami nem tetszett: -

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból, bár a lány még mindig nem hasonlít szegény Chloe-ra. :D

Megjegyzések

 1. Még mindig a második részére a The Awakening-et várom, hogy kiadják magyarul de, hogy ezt is megláttam máris kell!:D

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem nagyon jól fogalmazol és nagyon jó a sorozat. Négy nap alatt kiolvastam az első két részét :D Szeretném ha Derek és Cloé összejönnének de Simonnal mi lenne meg Torival?
  Amúgy nem tudod véletlenül, hogy az utolsó rész mikor jelenik meg magyarul?
  Előre is köszi :)
  még egyszer tök jó a blogod :D

  VálaszTörlés
 4. Amúgy az nagyon- nagyon jó lenne, ha megfilmesítenék :D

  VálaszTörlés
 5. Szia Molly!

  Igen, nekem is a kedvenc sorozatom, és szívesen látnék belőle filmet. :) Nem tudom, mikor jelenik meg magyarul, nem állok kapcsolatban a kiadóval, de a második rész nem rég jelent meg, ötletem sincs, hol tarthatnak a fordítással, az kb. olyan három hónap.

  És nem, nem fogom elspoilerezni, hogy ki kivel jön össze. :)

  VálaszTörlés
 6. A leges legjobb amit eddig is olvastam!!! Bár megfilmesítenék!!! :$

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú