Ugrás a fő tartalomra

Kelley Armstrong: The Reckoning - A leszámolás

Hogy akadtam rá: Találtam egy cikket, ami az élet a Twilight után címet viselte, valami ilyesmi. Ahol fel volt sorolva négy sorozat, amit elolvashatsz, most, hogy vége a Twilightnak. A négy sorozat: Mortal Instruments (akkor már rég kivégeztem), Wicked Lovely (szintén), Evernight (terveztem olvasni, most épp olvasom) és ez a sorozat. Gondoltam, megnézem hát ezt.

Úgy általában az egészről: A Darkest Powers sorozat utolsó része, amire oly sokat vártunk. Én mindenképpen.

A történet ott folytatódik, ahol a második rész abbahagyta. Főhőseink (Chloe, Derek, Simon és Tori) végre megtalálták a fiúk apjának barátját, akit vészhelyzetben kell keresniük, Andrewt. Ő pedig elvitte a mi kis csipetcsapatunkat az Edison Csoport ellen szervezkedők otthonába, bár csak ígérgeti, hogy találkoznak a többiekkel. De persze az Edison Csoport még nem tett le arról, hogy visszakapja a kísérletének alanyait, és emellett a hőseink nem pihenhetnek, hiszen Chloe képességének hála rájönnek, hogy akad itt még hulla, ráadásul gyerek, természetfeletti és kísérleteztek rajta. Vajon tényleg biztonságban vannak az állítólagos menedékházban? Rajtuk áll, hogy kiderítsék. És akkor ott van még Lauren néni és Rae kiszabadítása.

A történetről mit lehet mondani? Armstrong ismét bebizonyítja, hogy egy tehetséges, briliáns és zseniális író. A könyv első felében gyönyörűen játszik a Derek/Chloe és Simon/Chloe-s részekkel, és már az első pár fejezetben kapunk félmeztelen Dereket! (Őszintén, ki ne vágyna erre? :D) Aztán végig csak kapkodjuk a fejüket, hol a romantikával feszegeti a határokat Armstrong, aztán elvágja előlünk azt a szálat gyorsan egy kis vérrel, horrorral, gyomorfogató dolgokkal és akcióval meg rejtélyekkel. De nem baj, hiszen észre se lehet venni, akkor már az "akció jelenetek" izgalma sodor magával, amibe ismét bele-belepöttyent egy kis romantikát, majd megint kezdi mindezt elölről. Nem lehet letenni a könyvet (bár nekem muszáj volt), hozza a színvonalat, csak dicsérni lehet. A történet közben számtalanszor csak nézünk, és bár jó pár dolgot ki lehetett találni és nem ért engem váratlanul, mégis akad olyan, ami csak úgy jön, és hirtelen csak ül az ember és mered előre.

Essen szó a végéről is: sokan panaszkodtak rá, hogy úristen mennyi befejezetlen szál van benne. Az egyik ok, hogy ez egy trilógia egy sorozatban. Chloe története befejeződött, de jön a negyedik-ötödik-hatodik könyv, ami más tinédzserekről szól, más szereplőkkel, de az Edison Csoportról. Személy szerint nekem tetszett a vége, nincs minden a szánkba rágva, a lényeg, hogy mi lett a hőseinkkel, azt megtudjuk. És mint az egész könyvben a végén is érződik a realizmus, nincs boldogan élnek, amíg meg nem halnak, értem én, tinédzser könyv, de a történet kereteihez ragadva tartja ezt Armstrong, és nem követi el a hibát, hogy minden karakternek kell egy "nagy szerelem," avagy minden karakter vidáman él tovább. Egy szó, mint száz: kötelező darab ez a sorozat.

Kedvenc karakter: Derek, Diriel

Ami kifejezetten tetszett: a romantika, a humor, a realitás

Ami nem tetszett: -

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból, bár a lány még mindig nem hasonlít szegény Chloe-ra. :D

Megjegyzések

 1. Még mindig a második részére a The Awakening-et várom, hogy kiadják magyarul de, hogy ezt is megláttam máris kell!:D

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem nagyon jól fogalmazol és nagyon jó a sorozat. Négy nap alatt kiolvastam az első két részét :D Szeretném ha Derek és Cloé összejönnének de Simonnal mi lenne meg Torival?
  Amúgy nem tudod véletlenül, hogy az utolsó rész mikor jelenik meg magyarul?
  Előre is köszi :)
  még egyszer tök jó a blogod :D

  VálaszTörlés
 4. Amúgy az nagyon- nagyon jó lenne, ha megfilmesítenék :D

  VálaszTörlés
 5. Szia Molly!

  Igen, nekem is a kedvenc sorozatom, és szívesen látnék belőle filmet. :) Nem tudom, mikor jelenik meg magyarul, nem állok kapcsolatban a kiadóval, de a második rész nem rég jelent meg, ötletem sincs, hol tarthatnak a fordítással, az kb. olyan három hónap.

  És nem, nem fogom elspoilerezni, hogy ki kivel jön össze. :)

  VálaszTörlés
 6. A leges legjobb amit eddig is olvastam!!! Bár megfilmesítenék!!! :$

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Hogy akadtam rá:   Szeretem az írónőt. Úgy általában az egészről:   Harper Curtis az 1930-as években tengeti unalmas napjait egészen addig, amíg egy véletlen folytán rátalál a Házra, ami értelmet ad az életének. Furcsán hívja magához ez a rejtélyes Ház és odabent nem csak egy hullát talál, hanem egy szobát, ahol nevek várják, és egyből, zsigeri módon tudja, mit kell tennie ezekkel a lányokkal. Az 1970-es években cseperedő kislány, Kirby, pedig nem is sejti mekkora veszélynek van kitéve, amikor egy különös férfi megkörnyékezi, hogy egy játék pónit adjon neki. Sőt, később sem veszi észre a lány, hogy ugyanez a férfi követi élete folyamán, meglepően az öregedés minden jele nélkül. Szóval Lauren Beukes − akitől egy rendesen összerakott krimit olvastam csak − és sorozatgyilkosok meg az időutazás, ráadásul mindennek középpontjában egy rejtélyes ház áll! Úgy gondoltam, ennél izgalmasabb és hátborzongatóbb könyvet most nem is választhatok! És mekkorát tévedtem… Sajnálatos módon is

Steven Rowley: Lily és a polip

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   Ted Flask noha rendelkezik emberi barátokkal, mégis a legjobb barátjának Lilyt mondhatja, aki történetesen egy idős tacskó. Megvan a saját kis rituáléjuk: Minden csütörtökön kibeszélik a helyes pasikat, péntekenként társasoznak, vasárnaponként pizzát esznek. Tednek ez az élet tökéletesen megfelel, még ha éppenséggel a pszichológusa próbál rámutatni, hogy miért is ódzkodik a férfi a randizástól egy rosszul elsült kapcsolata után. Egészen addig minden nyugodt is, amíg meg nem jelenik a polip Lily fején és az életét nem követeli. Alapvetően nem szeretem az állatos történeteket, noha magukat az állatokat imádom, mégis úgy érzem, hogy sokszor az ilyen könyvek csak olcsó húzásként választják az állatos témát, hiszen attól nagyon könnyen elérzékenyülnek az állatbarát szívek. Valamiért viszont mégis úgy éreztem, hogy a Lily és a polip más lesz és amikor belelapoztam, már az első pár oldalon ére

Paul Tremblay: Szellemek a fejben

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   A Barrett család élete összeomlik, amikor az egyik lányuk, Marjorie skizofrénia jeleit kezdi mutatni. Mivel az orvosi kezelés úgy tűnik, nem használ, a családapa a hitébe menekülve a helyi paphoz fordul, aki pedig ördögűzést javasol. A család anyagi gondjai megoldása végett pedig beleegyeznek, hogy valóságshow-ként közvetítsék az egészet. Viszont az egész tragédiába torkollik, amiről tizenöt év után, Meredith, Marjorie kishúga nyilatkozik egy bestseller írónak. Noha a szimpla horrorok nem az én asztalom, az ördögűzés témája mindig is érdekelt, ezért kétség sem férhetett hozzá, hogy ez a könyv azonnal a várólistámra kerül. Nem teljesen azt kaptam, amire számítottam − borzongató horror −, viszont annyira a bőröm alá kúszott a könyv, hogy abszolút nem csalódtam. A Szellemek a fejben ereje abban rejlik, hogy igazából egy kommentár a horror műfaj egészére, és ezáltal egy nagyon intellige