Plagizálás?

2010. április 21., szerda

Eljött az a szomorú idő, hogy nekem is KELL erről a témáról írnom. Nem értem, hogy az emberek, miért lopnak a másiktól. Főleg, hogy tényleg szabadidőmben önnön és mások szórakoztatására csinálom a weboldalt. Senki nem nyer vele semmit, ha lemásolja és az én hülye szövegeimet a sajátjának nyilvánítja ki. Azt hittem, hogy ez könyvkritikás blognál lehetetlen, hogy itt ettől nem kell tartanom. (Mert más oldalaimat már sikeresen csenték így el.) És most megint azt a szomorú tényt tapasztaltam, hogy valaki fogta, és felrakta a saját blogjára a bejegyzéseim. Ráadásul, amit szerkesztett benne (átírta az írónő nevét), azt hibásra írta. Sőt! Rossz adatokat is közöl, miszerint az Üvegváros lenne a Végzet Ereklyéi trilógia második része. Legalább ne téves információkat tenne nyilvánossá, ezzel sok embert összezavar. Szóval szomorúan várom, hogy történjen valami, mert biztos, hogy az oldal nem fog magától lekerülni.

11 megjegyzés:

Sillya írta...

Az ilyennek csak gratulálni tudok. :S Idáig jutott el, hogy mások bejegyzéseit lopkodja és hibásra írja át.Az ilyen embereket ki nem állhatom. Remélem minél hamarabb megoldódik az ügy.

FFG írta...

Téves információ az is, hogy Percy az ő ikertestvére lenne XD Ha már itt tartunk :) Láttam az oldalt, de még arra sem vette szerintem a fáradtságot, hogy elolvassa a kritikáidat, csak kimásolta, átnyomta oda, és jóccakát... Néztem, hogy miket nyúlt le... Rettentő gyönyörűség, Üvegváros, Vámpírakadémia 1 stb... :) Hugi, írtál neki?

Gigi írta...

Írtam, nem válaszolt.

Orsi írta...

Sajnos ilyen a mai világ :( Nagyon szomorú dolog. Velem is történt már ilyen, csak én háttereket és fejléceket készítettem. A fejléceket természetesen az oldalam számára és bizony egy illető fogta lementette, és feltette a saját oldalára, úgy mintha ő készítette volna, kicsit se volt feltűnő, hogy a képen ott volt az aláírásom. Na mindegy.
Gigi ilyeneken ne idegesítsd fel magad. Az ilyen ember nem sokra viszi majd az életben. Nem lesz önálló, mindent mástól kell megszereznie. Szánalmas!

Szuper az oldalad. Sok könyvet a Te ajánlatod alapján vásároltam meg, és nem csalódtam :) Mindennap járok ide :) Csak így tovább!

FFG írta...

Orsinak igaza van hugi :) Az oldalad remek :D Ha te nem lennél, akkor jópár könyvet én sem olvastam volna el (éljen a Neil Gaiman => BoM=>J.K.Rowling=>HP sori=>Draco veritas=>Cassandra Clare=>CoB=> blogod=> a mi találkozásunk)
Szóval sok könyvet én is a te indíttatásodra olvastam el (és látod, már megtaláltam a helyes szálat is, hogy kinek köszönhetjük a nagy találkozást XD)
Szóval ne idegeskedj! És nem, nem haragszom rád a múltkori miatt, mert tudom, én is így tettem volna, te meg tudod, hogy úgysem veszek magamra semmi sz**-t, amiről úgy érzed, hogy nekem bántó lenne :) Nah, most nyugodtan megint mondhatod a rám használt kedvenc szavadat XD, de így van.
Szóval hallgass Orsira... Egyébként meg Január óta nem is írt semmit :)...

Rabo Karabekian írta...

Megkeressük hol lakik és lezúzzuk ? :)

Gigi írta...

Köszönöm, kedvesek vagytok. :) Egészen addig úgy is gondoltam, hogy lenyugszom, míg el nem követtem azt a hibát, hogy felvettem a leányzót msn-re. Ott megkaptam a magamét. :D Még le is anyázott... Szóval most megint csak ideges vagyok. Tudom, magamnak csináltam a bajt. Nem baj. Próbálok nem figyelni rá.

Borostyán írta...

Szia borostyán vagyok a Könyvmoly blogról.

Nekem is volt már egy bejegyzésem amit egy "nagyon kedves és kultúrált ember" szépen szó szerint lemásolt és berakta az oldalára sajáthaként.

Megírtam neki hogy nem zavar a dolog ha feltűnteti forrásként a blogunk linkjét.

A füle botját sem mozgatta. Úgy döntöttem hogy hagyom a fenébe, aztán pár hét múlva visszanéztem oda. Több bejegyzése is eltűnt a süllyesztőben. Azt hiszem másokét is lenyúlta és ők intézkedtek. A tőlem lopottat is levette. Akkor sem most sem értem mi ennek az értelme. Én speciel mindig is utáltam idegen tollakkal ékeskedni, de úgy látszik van egy ember akinek semmi önbecsülése.

Azt viszont már végkép nem értem hogy milyen jogon anyázik ő, aki nem más mint egy kis enyveskezű tolvaj.

De igazad van az ilyen bukók ellen nem érdemes csatát felvenni mert még a te gyomrod és idegrendszered megy rá.

Annyit még: ha magyar blogról van szó, akkor az üzemeltetőnek feltétlen írj, linkeld be azt hogy honnan lopott tőled és mutass rá a dátumra hogy te írtad korábban a posztot. Általában levetetik vagy lezárják a blogot.

Ha blogspot vagy wordpress akkor is próbáld meg, bár róluk még nem hallottam ilyen infót.

Várom a további sok szép bejegyzésedet!

Üdv,

Szilvi (borostyán)

Névtelen írta...

Szia!
Nem kedvesek vagyunk, hanem csak az igazat mondjuk... Hidd el Hugi, előbb vagy utóbb leszedik a blogját és akkor majd elhúzza a csíkot :)
Szóval kitartás lelkiekben, és ha anyázott is ne foglalkozz vele...

Nancy írta...

Most olvasom csak a fejleményeket. :( Komolyan nem értem az ilyen embereket. Nem elég, hogy lopkodja itt mások bejegyzését, de még ő van felháborodva? Mégis milyen jogon? Egyébként meg igazat adok az előttem szólóknak, nem éri meg felidegesíteni magadat miatta. Fel a fejjel.:)

Gigi írta...

Sziasztok!

Borostyán: Sajnos blogspotról van szó, és a "Visszaélés jelentésén" kívül nem találtam mást, pl. email címet, amire írni lehetne. (Aztán lehet csak én vagyok vak.)

Nancy: Igen, először nagyon ideges voltam, de azt hiszem, hagyom. Elvileg csak januárban írogatott és remélem, hogy nem folytatja tovább. Csak az a szomorú, már hallottam mástól, hogy azt az oldalt találta meg, és hogy az milyen jó. És aztán közöltem, hogy azok az én bejegyzéseim.

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.