Ugrás a fő tartalomra

Plagizálás?

Eljött az a szomorú idő, hogy nekem is KELL erről a témáról írnom. Nem értem, hogy az emberek, miért lopnak a másiktól. Főleg, hogy tényleg szabadidőmben önnön és mások szórakoztatására csinálom a weboldalt. Senki nem nyer vele semmit, ha lemásolja és az én hülye szövegeimet a sajátjának nyilvánítja ki. Azt hittem, hogy ez könyvkritikás blognál lehetetlen, hogy itt ettől nem kell tartanom. (Mert más oldalaimat már sikeresen csenték így el.) És most megint azt a szomorú tényt tapasztaltam, hogy valaki fogta, és felrakta a saját blogjára a bejegyzéseim. Ráadásul, amit szerkesztett benne (átírta az írónő nevét), azt hibásra írta. Sőt! Rossz adatokat is közöl, miszerint az Üvegváros lenne a Végzet Ereklyéi trilógia második része. Legalább ne téves információkat tenne nyilvánossá, ezzel sok embert összezavar. Szóval szomorúan várom, hogy történjen valami, mert biztos, hogy az oldal nem fog magától lekerülni.

Megjegyzések

 1. Az ilyennek csak gratulálni tudok. :S Idáig jutott el, hogy mások bejegyzéseit lopkodja és hibásra írja át.Az ilyen embereket ki nem állhatom. Remélem minél hamarabb megoldódik az ügy.

  VálaszTörlés
 2. Téves információ az is, hogy Percy az ő ikertestvére lenne XD Ha már itt tartunk :) Láttam az oldalt, de még arra sem vette szerintem a fáradtságot, hogy elolvassa a kritikáidat, csak kimásolta, átnyomta oda, és jóccakát... Néztem, hogy miket nyúlt le... Rettentő gyönyörűség, Üvegváros, Vámpírakadémia 1 stb... :) Hugi, írtál neki?

  VálaszTörlés
 3. Sajnos ilyen a mai világ :( Nagyon szomorú dolog. Velem is történt már ilyen, csak én háttereket és fejléceket készítettem. A fejléceket természetesen az oldalam számára és bizony egy illető fogta lementette, és feltette a saját oldalára, úgy mintha ő készítette volna, kicsit se volt feltűnő, hogy a képen ott volt az aláírásom. Na mindegy.
  Gigi ilyeneken ne idegesítsd fel magad. Az ilyen ember nem sokra viszi majd az életben. Nem lesz önálló, mindent mástól kell megszereznie. Szánalmas!

  Szuper az oldalad. Sok könyvet a Te ajánlatod alapján vásároltam meg, és nem csalódtam :) Mindennap járok ide :) Csak így tovább!

  VálaszTörlés
 4. Orsinak igaza van hugi :) Az oldalad remek :D Ha te nem lennél, akkor jópár könyvet én sem olvastam volna el (éljen a Neil Gaiman => BoM=>J.K.Rowling=>HP sori=>Draco veritas=>Cassandra Clare=>CoB=> blogod=> a mi találkozásunk)
  Szóval sok könyvet én is a te indíttatásodra olvastam el (és látod, már megtaláltam a helyes szálat is, hogy kinek köszönhetjük a nagy találkozást XD)
  Szóval ne idegeskedj! És nem, nem haragszom rád a múltkori miatt, mert tudom, én is így tettem volna, te meg tudod, hogy úgysem veszek magamra semmi sz**-t, amiről úgy érzed, hogy nekem bántó lenne :) Nah, most nyugodtan megint mondhatod a rám használt kedvenc szavadat XD, de így van.
  Szóval hallgass Orsira... Egyébként meg Január óta nem is írt semmit :)...

  VálaszTörlés
 5. Megkeressük hol lakik és lezúzzuk ? :)

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm, kedvesek vagytok. :) Egészen addig úgy is gondoltam, hogy lenyugszom, míg el nem követtem azt a hibát, hogy felvettem a leányzót msn-re. Ott megkaptam a magamét. :D Még le is anyázott... Szóval most megint csak ideges vagyok. Tudom, magamnak csináltam a bajt. Nem baj. Próbálok nem figyelni rá.

  VálaszTörlés
 7. Szia borostyán vagyok a Könyvmoly blogról.

  Nekem is volt már egy bejegyzésem amit egy "nagyon kedves és kultúrált ember" szépen szó szerint lemásolt és berakta az oldalára sajáthaként.

  Megírtam neki hogy nem zavar a dolog ha feltűnteti forrásként a blogunk linkjét.

  A füle botját sem mozgatta. Úgy döntöttem hogy hagyom a fenébe, aztán pár hét múlva visszanéztem oda. Több bejegyzése is eltűnt a süllyesztőben. Azt hiszem másokét is lenyúlta és ők intézkedtek. A tőlem lopottat is levette. Akkor sem most sem értem mi ennek az értelme. Én speciel mindig is utáltam idegen tollakkal ékeskedni, de úgy látszik van egy ember akinek semmi önbecsülése.

  Azt viszont már végkép nem értem hogy milyen jogon anyázik ő, aki nem más mint egy kis enyveskezű tolvaj.

  De igazad van az ilyen bukók ellen nem érdemes csatát felvenni mert még a te gyomrod és idegrendszered megy rá.

  Annyit még: ha magyar blogról van szó, akkor az üzemeltetőnek feltétlen írj, linkeld be azt hogy honnan lopott tőled és mutass rá a dátumra hogy te írtad korábban a posztot. Általában levetetik vagy lezárják a blogot.

  Ha blogspot vagy wordpress akkor is próbáld meg, bár róluk még nem hallottam ilyen infót.

  Várom a további sok szép bejegyzésedet!

  Üdv,

  Szilvi (borostyán)

  VálaszTörlés
 8. Szia!
  Nem kedvesek vagyunk, hanem csak az igazat mondjuk... Hidd el Hugi, előbb vagy utóbb leszedik a blogját és akkor majd elhúzza a csíkot :)
  Szóval kitartás lelkiekben, és ha anyázott is ne foglalkozz vele...

  VálaszTörlés
 9. Most olvasom csak a fejleményeket. :( Komolyan nem értem az ilyen embereket. Nem elég, hogy lopkodja itt mások bejegyzését, de még ő van felháborodva? Mégis milyen jogon? Egyébként meg igazat adok az előttem szólóknak, nem éri meg felidegesíteni magadat miatta. Fel a fejjel.:)

  VálaszTörlés
 10. Sziasztok!

  Borostyán: Sajnos blogspotról van szó, és a "Visszaélés jelentésén" kívül nem találtam mást, pl. email címet, amire írni lehetne. (Aztán lehet csak én vagyok vak.)

  Nancy: Igen, először nagyon ideges voltam, de azt hiszem, hagyom. Elvileg csak januárban írogatott és remélem, hogy nem folytatja tovább. Csak az a szomorú, már hallottam mástól, hogy azt az oldalt találta meg, és hogy az milyen jó. És aztán közöltem, hogy azok az én bejegyzéseim.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Hogy akadtam rá:   Szeretem az írónőt. Úgy általában az egészről:   Harper Curtis az 1930-as években tengeti unalmas napjait egészen addig, amíg egy véletlen folytán rátalál a Házra, ami értelmet ad az életének. Furcsán hívja magához ez a rejtélyes Ház és odabent nem csak egy hullát talál, hanem egy szobát, ahol nevek várják, és egyből, zsigeri módon tudja, mit kell tennie ezekkel a lányokkal. Az 1970-es években cseperedő kislány, Kirby, pedig nem is sejti mekkora veszélynek van kitéve, amikor egy különös férfi megkörnyékezi, hogy egy játék pónit adjon neki. Sőt, később sem veszi észre a lány, hogy ugyanez a férfi követi élete folyamán, meglepően az öregedés minden jele nélkül. Szóval Lauren Beukes − akitől egy rendesen összerakott krimit olvastam csak − és sorozatgyilkosok meg az időutazás, ráadásul mindennek középpontjában egy rejtélyes ház áll! Úgy gondoltam, ennél izgalmasabb és hátborzongatóbb könyvet most nem is választhatok! És mekkorát tévedtem… Sajnálatos módon is

Steven Rowley: Lily és a polip

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   Ted Flask noha rendelkezik emberi barátokkal, mégis a legjobb barátjának Lilyt mondhatja, aki történetesen egy idős tacskó. Megvan a saját kis rituáléjuk: Minden csütörtökön kibeszélik a helyes pasikat, péntekenként társasoznak, vasárnaponként pizzát esznek. Tednek ez az élet tökéletesen megfelel, még ha éppenséggel a pszichológusa próbál rámutatni, hogy miért is ódzkodik a férfi a randizástól egy rosszul elsült kapcsolata után. Egészen addig minden nyugodt is, amíg meg nem jelenik a polip Lily fején és az életét nem követeli. Alapvetően nem szeretem az állatos történeteket, noha magukat az állatokat imádom, mégis úgy érzem, hogy sokszor az ilyen könyvek csak olcsó húzásként választják az állatos témát, hiszen attól nagyon könnyen elérzékenyülnek az állatbarát szívek. Valamiért viszont mégis úgy éreztem, hogy a Lily és a polip más lesz és amikor belelapoztam, már az első pár oldalon ére

Paul Tremblay: Szellemek a fejben

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   A Barrett család élete összeomlik, amikor az egyik lányuk, Marjorie skizofrénia jeleit kezdi mutatni. Mivel az orvosi kezelés úgy tűnik, nem használ, a családapa a hitébe menekülve a helyi paphoz fordul, aki pedig ördögűzést javasol. A család anyagi gondjai megoldása végett pedig beleegyeznek, hogy valóságshow-ként közvetítsék az egészet. Viszont az egész tragédiába torkollik, amiről tizenöt év után, Meredith, Marjorie kishúga nyilatkozik egy bestseller írónak. Noha a szimpla horrorok nem az én asztalom, az ördögűzés témája mindig is érdekelt, ezért kétség sem férhetett hozzá, hogy ez a könyv azonnal a várólistámra kerül. Nem teljesen azt kaptam, amire számítottam − borzongató horror −, viszont annyira a bőröm alá kúszott a könyv, hogy abszolút nem csalódtam. A Szellemek a fejben ereje abban rejlik, hogy igazából egy kommentár a horror műfaj egészére, és ezáltal egy nagyon intellige