Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #6

Szóval ez a hét nagy dömping könyvmegjelenés terén. Te jó ég! Mellesleg már nagyban elkezdődött a CampNaNoWriMo, ami egy írós verseny, és egy hónap alatt kell megírni egy regényt, így csalok, és a posztot még előtte megírtam, mert sejtéseim szerint élni nem lesz időm. :D

Ez a lista NEM A TELJES KÖNYVHETI MEGJELENÉSI LISTA. Sőt, még csak nem is a teljes heti megjelenési lista, csak azok a könyvek, amik szerény személyemet érintik, amiket meg akarok venni és el akarok olvasni, és épp ezen a héten jelennek meg. FIGYELEM: VEGYESEN TARTALMAZ MAGYAR ÉS KÜLFÖLDI MEGJELENÉSEKET!


Pár borító még nem készült el a Könyvmolyképző kiadónál, ezek frissítésre kerülnek, amint elérhetőek lesznek.

Elana Johnson: Surrender (Possession 2.) – megjelenés: június 5.

Tiltott szerelem, részegítő hatalom, és az irányítástól való rettegés…

Raine mindig is jó lány volt. Szabadföldön él a szabályok szerint. Végül is az apja szabályai ezek: ő a Direktor. Csakis miatta hajlandó Raine olyan erőt használni, ami olyan veszélyes, hogy senki sem tudhat róla. Még a szobatársa, Vi sem.

Ez mind megváltozik, amikor Raine beleszeret Gunnerbe. Raine-nek minden oka megvan rá, hogy távol maradjon Gunntól, de nem tudja megtenni. Főleg, amikor rájön, hogy milyen kapcsolat is fűzi a fiút Vi szerelméhez, Zennhez. Raine sosem ismert senkit még, akit olyan erősen agymostak volna, mint Vit. Raine apja elvárja tőle, hogy kémkedjen Vi után és mindent jelentsen le neki. De Raine elgondolkozik, hogy vajon mit tudhat Vi, amit az apja annyira titokban akar tartani, és mi történhet, ha segít Vinek emlékezni rá. Még azt is gyanítani kezdi, hogy Vi titkának köze lehet a Szabadföld legújabb foglyához, a lázadó Jag Barque-hoz…

Gondolatok: JAJJ! EZ A KÖNYV! AKAROM MOST AZONNAL! A Possession meglepően negatív hangulattal végződött, és örömömben felsikoltottam, hogy végre egy könyv, ahol nem ül elénk a rózsaszín happy end, ami még inkább zavaró egy disztópiás könyvben. Most új szereplők szemszögén át látjuk az előző rész főhőseinek kalandjait, és nem tudom, mit várok. A megszokott humort, szerethető karaktereket és izgalmat, igen, de remélem, hogy nem lesz minden teljesen boldog a végén, mert én már csak ilyen vagyok.

Catherine Knutsson: Shadows Cast by Stars – megjelenés: június 5.

Kétszáz év múlva a jövőben a vér a legértékesebb áru a bolygón – főleg az ősi emberek vére, mert abban megtalálhatóak olyan antitestek, amik megvédik őket a Pestistől, ami a világ többi részét sújtja.

A tizenhat éves Cassandra Mercredi lehet, hogy immunis a Pestisre, de az nem azt jelenti, hogy biztonságban van – a kormány fegyveres erői keresik fel az ősi vérvonalból származó embereket, hogy leszívhassák a vérüket. Amikor egy ilyen keresőalakulat fenyegeti Cassandra és családja életét elmenekülnek a Szigetre: egy rejtélyes és idillikus helyre, amit a Csapat véd, egy gerillaharcosokból álló különítmény – és egy titokzatos energiamező, ami kint tartja a kívülállókat és a szellemvilágot pedig bent. És bár a falu gyógyítója a szárnyai alá vette, és a törzsfőnök fia pedig a szívébe zárta a lányt, a szellemvilág lényei dühösek, és Cassandrát választották ki, hogy a hangjuk és eszközük legyen…

Egyesítve az Első Emberek legendáit az ismertebb görög mitológiai történetekkel és az Arthur mondakörrel, a Shadows Cast by Stars kísérteties, gyönyörűen megírt történet, ami új életet lehet a régi hagyományokba.

Gondolatok: Annyira izgalmasan hangzik ez a könyv, bár a borítója nekem nagyon nem tetszik. Újabb disztópia-fantasy ötvözet, méghozzá görög mitológiával és Arthur mondakörrel, ami két nagy szerelmem. Nagyon magasra helyeztem a lécet ezzel a könyvvel kapcsolatban, picit kételkedem is benne, hogy felérhet-e tényleg egy ilyen fülszöveghez.

Emmy Laybourne: Monument 14 (Monument 14 1.) – megjelenés: június 5.

„Az édesanyád azt üvölti, hogy le fogod késni a buszt. Látod, ahogy a házad felé tart az utcán. Nem állsz meg, nem öleled meg, és nem mondod neki, hogy szereted. Nem köszönöd meg neki, hogy jó volt veled, kedves és türelmes anya. Persze, hogy nem – leszaladsz a lépcsőn és a sarokhoz futsz.

Csak ha éppen ez a legutolsó alkalom, hogy látod édesanyádat, akkor azt kívánod bárcsak megálltál volna és megtetted volna ezeket. Talán le is késhetted volna azt a buszt.

De a busz szinte száguldott az utcánkon, szóval futottam.”

Tizennégy gyerek. Egy szupermarket. Egy millió dolog, ami rosszul sülhet el.

Emmy Laybourne akciódús első regényében hat középiskolás (van, amelyik népszerű, van, amelyik nem), két nyolcadikos (egy technikai zseni), és hat kisgyerek együtt bent ragad egy szupermarketben, és menedéket építenek maguknak. Míg odakint egy halom egyre szörnyűbb katasztrófa, kezdve a soha nem látott jégesővel a vegyi anyag szennyezésig, úgy tűnik, hogy elpusztítják a világot mindörökre.

Gondolatok: Apokaliptikus, túlélős regény gyerekekkel. Nem egy újdonsült téma, de még mindig vonz, és még mindig hiszek benne, hogy találok egy jó apokaliptikus, ifjúsági regényt. Mivel ez nem vírusos, hanem természeti katasztrófás, így elég nagy reményekkel állok hozzá, hiába rövid és sorozat is.

Annabel Monaghan: A Girl Named Digit – megjelenés: június 5.

Farrah „Digit” Higgins lehet, hogy ősszel az MIT-ra megy, de ez a los angelesi zseni maga mögött hagyta a kocka énjét, hogy végre beilleszkedhessen a népszerűek közé a Santa Monicai Gimnáziumban és végre tényleg élvezhesse az utolsó évét a suliban. De amikor Farrah, a Kaliforniai Egyetem egyik matek professzorának lánya, mit sem sejtve megfejti egy terrorista csoport számsorozatát, az eddig eseménytelen utolsó gimis éve egyből érdekesebbé válik. Hamarosan már ő maga nyomoz az ügyben, menekül a terroristák elől, és a saját elrablását teteti – míg közben megpróbálja meggyőzni a fiatal, szexi FBI ügynököt, hogy vegye komolyan. Na, ennyit arról, hogy idén elvegyül a többiek között…

Gondolatok: Kémes, humoros, kellően bugyuta, egy nyári olvasmánynak tűnik, kémkedéssel. :D Mi kéne még?

C. J. Omololu: Transcendence – megjelenés: június 5.

Amikor egy látogatás során a londoni Towerban egy mindent elsöprően valós látomást idéz elő, egy olyan lefejezésről, ami évszázadokkal ezelőtt történt, Cole Ryan attól fél, hogy kezd megőrülni. Egy titokzatos fiú, Griffon Hall érkezik a segítségére, de az azonnal elkezdődő kapcsolatuk intimitása az emlékek gátját még szélesebbre tárja.

Ahogy az érzelmei egyre nőnek, Griffon felfedi, hogy mindketten az Akhet tagjai – egy elit csoporté, akik emlékeznek múltbéli emlékekre és az összegyűjtött bölcsességet a világ javára fordítják. De nem minden Akhet altruista, és egy rossz útra tért tag Cole-t akarja, hogy bosszút állhasson a közös múltjukon. Most, hogy ilyen nagy veszélybe került, Cole-nak össze kell rakni a kirakós darabkáit a számos életéből. Amire rájön, tönkreteheti a jövőjét Griffonnal, de az egyetlen megoldás, hogy mindkettejüket megmentse az, ha kockára teszi a szerelmüket. Teli veszéllyel, romantikával és intrikával, a Transcenence új életet lehel a régóta elgondolkoztató kérdésbe: Mihez kezdenél, ha többször élhetsz?

Gondolatok: Jajj, reinkarnációs szerelem. Akarom, hogy végre-valahára ebből a témából is találjak jót. Nem várok sokat ettől a könyvtől, talán egy kis délutáni kikapcsolódást, főleg a borító miatt sem várok nagy minőséget, de a téma miatt nem tudok elmenni a könyv mellett.


Elizabeth Scott: Miracle – megjelenés: június 5.

Megan egy csoda. Legalábbis mindenki ezt mondja. Mivel túlélt egy repülőgép balesetet, amiben mindenki más meghalt, Megan tudja, hogy hálásnak kéne lennie azért, hogy él. De az igazság az, hogy nem érzi magát csodának. Igazából nem érzi magát semminek. Aztán lassanként visszatérnek az emlékei a balesetről.

Fél és egyedül van, Megan nem tudja, hogy kihez forduljon. A környezete képtelen – vagy csak nem akarja – őt másnak látni, csakis Csoda Megannak. Mindenki ilyen, kivétel Joe, a gyönyörű szomszéd fú, akinek tragikus múltja és titkai vannak. Megan csak annyit akar az élettől, hogy menjen vissza a régi kerékvágásba, de minél jobban megpróbál megfelelni mindenkinek, annál rosszabbul érzi magát. És most talán túl gyorsan zuhan, hogy bárki megmentse…

Gondolatok: Nem olvastam még az írónőtől, de sok jót hallottam róla, szóval egy komoly, gyásszal és egyébbel foglalkozó könyvet várok, de azért remélem, hogy nem lesz a romantikán a hangsúly.


M. J. Scott: Blood Kin (The Half-Light City 2.) – megjelenés: június 5.

Képzelj egy várost, ami fel van osztva. Egy várost, ahol az emberek és a tündér mágia vonakodva, de a vámpír Vérek és az alakváltó Szörnyetegek mellett él. Egy várost, ahol a törékeny béke, amit egy egyezség tart fenn, ami a négy faj törvényeit meghatározza… egy egyezség, ami napról napra egyre gyengébb lábakon áll.

Nem terveztem azt, hogy tolvaj és kém leszek. De elég kevés választása van egy Tündér nagyúr félvér lányának. Az apám elhagyott engem, de legalább örököltem tőle egy kis mágiát, és a varázslatokkal és a bűbájokkal olyan jól bánok, hogy jobb vagyok, mint bárki titkok felderítésében, amit mások rejtegetni akarnak. És most a városnak sok titka van. És akiket érdekel, az jól fizet…

Sosem számítottam rá, hogy a város azon részében, ahol élek Keresztes Lovagokba botlok. Guy DuCaine eltökélt a munkája, a becsület és a hűség iránt – mindezek rám nem jellemzőek. Lehet, hogy nem csak a gyanút ébresztettem fel benne, de ő a Rendhez tartozik és az emberi világba. Szóval amikor árulás és erőszak fenyegeti mindkettők fajtáját, lehet, hogy csak az, hogy megtanuljunk egymásban bízni, fog minket megmenteni.

De még ha egy kém és egy szent lovag tudnak is együtt dolgozni, a békéhez való utat nehéz lesz megtalálni…

Gondolatok: A csodálatos pornó 2. része. Igazság szerint, ha a világkidolgozásra és a helyesírásra több figyelmet fordított volna az írónő, mint a mágikus orgazmusokra, akkor lehetne jó könyv is. Itt már a fülszöveggel is akadnak gondjaim, de a maga szent pasi, badass csaj felállás nem áll tőlem messze. Azért hátha fejlődött Scott egy év alatt.

Sarah Wylie: All These Lives – megjelenés: június 5.

A tizenhat éves Dani meg van arról győződve, hogy kilenc élete van. Gyerekként már kétszer élve kikerült olyan helyzetből, ahol meg kellett volna halnia. De Dani ikertestvére, Jena, nem ilyen szerencsés. Rákos és talán még ezt az egy életét sem képes megtartani. Dani apja tagadásban van. Az édesanyja megpróbálja összeszedni magát és bebizonyítani, hogy minden normális. És Jena pedig szépen lassan haldoklik. Hogy ezzel megküzdjön, Dani eldönti, hogy megszabadul a felesleges életeitől. Talán majd az univerzum visszaveszi őket, és másnak adja, valaki olyannak, aki jobban akar élni, mit ő maga. Valaki olya, mint Jena. De amikor Dani már nem bírja tovább, rá kell jönnie egy rettentő dologra. Talán nincs is kilenc élete. Talán mindig is csak egy volt neki.

Gondolatok: Gyönyörű borító, és milyen téma! Komoly is, talán fantasy is, vagy csak a főhős képzelődik? Na, pont ilyen könyvekre vágyok én! És nagyon szeretném, ha felérne az egekben lévő lécig, amit ennek állítottam.


Cyn Balog: Tündérszerelem – megjelenés: június 7.

Morgan Sparks és Cam Browne szerelme az égben köttetett. Születésüktől fogva a legjobb barátok, mindent elmondanak egymásnak, és ó, igen – teljesen odavannak egymásért. De egy héttel közös tizenhatodik születésnapi banzájuk előtt minden megváltozik. Cam esetlen unokatestvére, Pip beköltözik, és Cam távolságtartóvá válik. Morgan le van sújtva, mikor úgy tűnik, valaha tökéletes barátja eltávolodik tőle. Mikor Morgan válaszokat követel, döbbenten fedezi fel a távolság okát. Nem egy másik lányról van szó – egy másik világról. Pip azt állítja, hogy Cam egy tündér. Nem, komolyan. Egy tündér. És most a népe azt akarja, hogy Cam visszatérjen a világukba és elfoglalja az őt megillető helyet, mint Tündérország Királya. Morgan eltökéli, hogy maga mellett tartja Camet és azt tervezi, hogy átejti a tündéreket. De ahogy Cam változik, egyszer s mindenkorra el kell döntenie, hogy tényleg ő-e a végzete, és hogy „tökéletes” szerelmük kiállja-e a bizonytalan jövő próbáját.

Gondolatok: Igazság szerint ezzel azóta szemezek, hogy 2-3 éve bereklámozták a Vörös Pöttyös újságban, azóta pedig megtudtam, hogy Cyn Balog jó barátnője az egyik kedvenc írómnak, Amanda Grace-nek, és én úgy vagyok vele, hogy az íróbarátnők könyvét mindig elolvasom. Tündéres, romantikus, nem sokat várok, de hátha megint alkotnak a tündérekkel valami kellemeset.

Laurell K. Hamilton: Végzetes Flört (Anita Blake 18.) – megjelenés: június 7.

Amikor Anita Blake, a dögös vámpírvadász találkozik megbízójával, Tony Benningtonnal, még tele van együttérzéssel. Ugyanis a férfinak nemrég halt meg a felesége, és Anita feladata az lenne, hogy a nőt reanimálja. Vagyis felélessze halottaiból.

Anita tud néhány dolgot életről és halálról, és tisztában van azzal is, mit jelent szeretni valakit. De azt is tudja, hogy amit ő nekromantaként fel tud ajánlani Tony Benningtonnak, az nem egészen az, amire a férfi vágyik. Mert az a teremtmény, akit Anita képes előhívni a néhai Mrs. Bennington sírjából, az nem a csodálatos Mrs. Bennington lesz. Sőt. Nagyon nagyon messze lesz a csodálatostól.

Gondolatok: ANITA BLAKE HARDCORE FANATIKUS VAGYOK! Az sem zavar, ha majd hatvan éves néniként is ezt fogom olvasni.


Lauren Kate: Kín (Fallen – Kitaszítva 2.) – megjelenés: június 7.

Földi pokol. A világ ilyen Luce számára barátja, Daniel, a bukott angyal nélkül. Egy örökkévalóságig tart, hogy egymásra találjanak, ám a fiú bejelenti, most mennie kell. Csak annyi időre, míg kézre keríti a Kitaszítottakat... azokat a halhatatlanokat, akik Luce-t meg akarják ölni. Daniel Luce-t a kaliforniai sziklás tengerpart egyik iskolájában, a Shoreline-ban rejti el, ahová rendkívüli tehetségek csoportja jár: a Nefilim, bukott angyalok és emberek leszármazottai. A Shoreline-ban Luce megtanulja, mik azok az árnyékok, és hogyan használhatja fel őket arra, hogy előző életeibe belepillantson. Mégis, minél többet tanul Luce, annál inkább gyanítja, hogy Daniel nem avatja be mindenbe. Rejteget valamit..., valami végzeteset. Lehet, hogy a Daniel által elmesélt múlt voltaképpen nem igaz? Lehet, hogy Luce számára végül is mást szán a sors? A lebilincselő Fallen (Kitaszítva) sorozat második könyve..., melyben a szerelem mindent túlél.

Gondolatok: Angyalokat akarok, érzelmeket, meg értelmet és történetet. Nem tudom, hogy mit fogok kapni, de A BORÍTÓ!

Claire Merle: The Glimpse – megjelenés: június 7.

A közeljövőben a társadalom elkülönül aszerint, hogy hajlamosak-e az emberek genetikailag a mentális betegségekre. A tizenhét éves Ana eddig a Tiszták kiváltságos életét élte, mert elhibázták a DNS tesztjét. Amikor erre a hatóságok rájönnek, akkor szembe kell néznie azzal, hogy kitagadják a Gyülekezetből, ez olyan sors, amit csak az a tény enyhít, hogy már odaígérték a Tiszta fiúnak, Jasper Taurellnek.

Jasper gazdag és befolyásos családból származik és Ana állapota ellenére a lánnyal akar lenni. A hatóságok vonakodva bár, de haladékot adnak Anának. Ha a 18. születésnapja előtt hozzámegy Jasperhez, akkor maradhat a Gyülekezetben, amíg a betegsége meg nem jelenik. De ha Jasper meggondolja magát, akkor száműzik az Őrültek közé. Ahogy Ana esküvője és a születésnapja egyre közelebb kerül, reménykedik abban, hogy valami megmenti majd a Város rémségeitől és a „normális” élettől. De aztán Jasper eltűnik.

Mivel azt hiszik, hogy Jaspert egy különös szekta rabolta el, akikkel a hatóságok nem fognak foglalkozni, Ana kiszökik a jól őrzött Gyülekezetből, hogy ő maga keresse meg a fiút. A keresése közben eljut a társadalom aljához és az emberi lélek mélyére. Ahogy egyre mélyebbre ás Jasper eltűnésének ügyében, olyan pusztító horderejű igazságokat, ami semmisé tesz mindent, amiben eddig hitt, de megtanul úgy szeretni is, mint még soha.

Gondolatok: Igen vegyesek ezzel az érzelmeim, ahogy a kinti bloggereknek is. Disztópia + mentális betegség = EZ AZ! De… de nem tudom, hogy mennyit tud vajon ez az írónő a mentális betegségekről, noha persze mondhatjuk, hogy az állam ott abban a felépített világban kijelenti, hogy genetikából ezt meg lehet állapítani, hogy ki hajlamos rá. Ami nem teljesen igaz felvetés, mert nem csak genetikai dolgokon múlik ez. Mindenesetre én azért megpróbálkozom ezzel a könyvvel, mert hátha csak az amerikaiak értették félre. (:D Volt erre is példa.)

Karen Marie Moning: Rossz Hold kelt fel (Tündérkrónikák 4.) – megjelenés: június 7.

Elvesztette a nővérét, távol került a családjától, az otthonától, a régi, gondtalan életétől. Egy új, veszélyes helyen, két világ között üldözi testvére gyilkosát, ám őt még többen akarják kiiktatni. MacKayla Lane azt hitte, készen áll, hogy szembenézzen a pokollal is, de rá kell döbbennie, hogy sokkal rosszabb is van, mint a halál. A Rossz hold kelt fel ott folytatódik, ahol a Hajnalra várva vége szakadt. Amikor a világok közötti kapu kinyílt, a Dublinra szabaduló szörnyű hercegek Prí-yát csináltak Macből, aki így immár a szabad akaratától is megfosztatott. Meztelenül fekszik egy templom kőpadlóján, kiszolgáltatva a lelket is porrá zúzó szexuális éhségtől, s immár nem az a kérdés, hogy a sidhe-látó véghez tudja-e vinni tervét – hogy megszerezi a Sinsar Dubh-t és megöli testvére gyilkosát –, hanem, hogy van-e még egyáltalán esély arra, hogy valaha újra önmaga legyen. Van-e még remény ott, ahol minden elveszettnek látszik? Van-e kiút abból a borzalomból, amitől Mac egész végig tartott, s ami nővére életét is követelte? Vajon a titokzatos Barrons és a MacKeltarok, vagy V’lane, az érzéki Seelie herceg segíthet-e még ezek után, vagy ők is elbuktak azon az éjszakán, amikor az Árnyak elözönlötték a világunkat? Arra az éjszakára, melyre rossz hold kelt fel, virradhat-e még reményt és enyhülést hozó hajnal?

Gondolatok: Még nem olvastam el a harmadik részt sem, bár lehet, mikor ezt a posztot kiteszi az automatikus ütemező, már olvastam, ki tudja, milyenek a szeszélyeim, DE A LÉNYEG! Tündérkrónikák 4. rész, amit hála az égnek a Kelly kiadótól átvett a Cor Leonis kiadó. Örvendjünk Moning fanok!


Alyson Noel: Night Star – A szerencsecsillag (Halhatatlanok 5.) – megjelenés: június 7.

A legjobb barátból lesz a legkomiszabb ellenség. Mindent tud rólad: a titkaidat, a gyengéidet, és hogy mi fáj a legjobban.
Haven bosszút akar állni Roman haláláért, Evert hibáztatja, és kérlelhetetlen. Hogy legyőzhesse, Ever el kell gondolkodjon: megéri a győzelem, ha a barátját Árnyvidék sötétségébe kell taszítania? Miután évszázadokig küzdöttek azért, hogy együtt lehessenek, ismét csak egy hajszálon függ a szerelmük. Szörnyű titokra derül fény, és Ever felteszi magának a kérdést: lehet, hogy mégsem Damen a neki rendelt férfi?
„Tudom, hogy a kívánságok nem mindig úgy sülnek el, ahogy szeretnénk, de ha hiszünk, és az elménk nyitott, jó esély van rá, hogy valahogy más módon teljesülnek."

Gondolatok: Az agysejtek irtás folytatódik! Avagy hogyan lehet egy nagyszerű első részt elrontani öt rossz résszel! Juhú! Mazochisták előnyben, nyugalom, már csak ez, meg még egy rész van hátra ÉS VÉGE! Amúgy meg legkomiszabb ellenség? MEG AKAR ÖLNI ÉS AZ KOMISZ? Hujjujj, el se tudom képzelni, hogy mi kell ide, hogy „halálos ellenség” legyen valakiből.

Oláh Gábor: Holnap más leszek – megjelenés: június 7.

A tizenhét éves Nórát pszichológushoz küldik a szülei, mert több napra meglógott otthonról, és bár ennek komoly okát nem is sejtik, érzik, hogy valami nem stimmel vele. Nórának a pszichológusnál elhangzó szavai vezetik be az olvasót egy érzékeny, gondolkodó lány lelkivilágába.
Oláh Gábor - akinek már több regénye jelent meg a Noran és a Novella kiadóknál - első ifjúsági témájú könyve egy mai magyar tinédzser tipikus gondjairól számol be rendkívüli beleérzéssel és humorral.

Gondolatok: VÉGRE! ERRE VÁGYTAM! Tényleg, végre egy ilyesfajta magyar könyv, nagyon sokat várok ám ettől. Remélem, hogy nem annyira igaz a reklám, mint a Szent Johanna Gimire (mert az aztán nem egy valós gyerekekről szóló történet). Szeretnék végre egy komoly témás könyvet magyar helyszínnel, magyar statisztikákkal és magyar esélyekkel, helyzetekkel.

Aprilynne Pike: Illúziók (Laurel 3.) – megjelenés: június 7.

Laurel tavaly óta nem találkozott Tamanival; akkor arra kérte a fiút: engedje el. Bár még mindig sajgott a szíve, biztos volt benne, hogy jól döntött, amikor Davidet választotta. De amikor az élet végre visszatér a normális kerékvágásba, Laurel felfedezi, hogy ismét harcolnia kell egy ismeretlen ellenféllel. Újra Tamanihoz kell fordulnia védelemért és jótanácsért, mert az Avalont fenyegető veszély nagyobb annál, mint amit a tündérek valaha is képzeltek volna. Most először Laurel nem lehet biztos abban, hogy ők kerülnek ki győztesen.

Gondolatok:

Lissa Price: A testbérlők (A testbérlők 1.) – megjelenés: június 7.

A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. Ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma: végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni. Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.

Lissa Price idei szenzációja az év legígéretesebb ifjúsági sci-fije, amit a stílus minden rajongójának ajánlunk.

Gondolatok: Disztópia, szóval minden egyéb elővigyázatosság nélkül repült a „muszáj megszereznem” listára. Még akkor szemeztem vele, hogy megjelent volna angolul, erre Agave máris lecsapott rá, amit jó jelnek tekintek. NEM rémítenek el a külföldi rossz kritikák, jó lesz és kész! :D

Maggie Stiefvater: Lament (A tündérek könyve 1.) – megjelenés: június 7.

Hát nem tudod, mi történik a Látóval, aki nem tud uralkodni a tündérnépen?
A mindössze tizenhat éves Deirdre Monaghan bámulatosan tehetséges zenész. Hamarosan rá kell azonban döbbennie, hogy Látó is – különleges tehetsége képessé teszi, hogy saját szemével láthassa a mágikus erejű tündéreket.
Deirdre egy szép napon váratlanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődése egyszerű nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar. Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játszma kereszttüzében pedig ott áll Dee mellett komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, James is.
Bár Deirdre azt kívánta, bárcsak ne várna rá még egy végtelenül unalmas nyár, talán mégsem egy több száz esztendős tündérkirálynővel vívott csata volt az, amire igazán vágyott.

Gondolatok: Rengetegen szeretik, imádják Stiefvater, és ajánlották is nekem sokszor. Kivéve a barátnőim, mert nem akarták hallani, ahogy darabokra szedem a Shivert, íme, a kompromisszum: tündérekkel jól megvagyok és meglátom, hogyan ír Stiefvater.

A poszt a Magyar Könyves Blogger Rovatok miatt készült el. További friss megjelenésekért, látogassatok el FantYAstic Volumes oldalára. :)


Megjegyzések

  1. Hú, ez az Oláh Gábor könyv nagyon érdekel, magyar szerzőtől ilyen témájú könyv csoda számba megy. :D
    Plusz Elizabeth Scott!! :D
    Ha nem lennél, nem is tudnék ilyenekről. Szeretem, hogy mindig rátalálsz azokra a könyvekre, amik engem is érdekelnek:)

    VálaszTörlés
  2. Hmm... van itt pár ígéretesnek tűnő könyv, hát kíváncsi vagyok. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú