Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #18


Kat Beyer: The Demon Catchers of Milan – megjelenés: augusztus 28.

Mia átlagos élete felfordul a lehető legrémesebb módon, amikor megszállja egy éhes és erős démon – és az olaszországi rokonai mentik meg, ahonnan a nagyapja évtizedekkel ezelőtt elmenekült. Most Emilio és Giulano, az unokatestvérei azt mondják, hogy az egyetlen módja, hogy biztonságban legyen az, ha visszatér velük Milánóba, hogy ott éljen, tanuljon olaszul, legyen szerelmes és tanulja ki a családi szakmát: harcoljon a démonokkal és űzze el őket. Milánó egyáltalán nem az, amire Mia számított, de megváltoztatja őt mindörökre, ebben az elbűvölően jól megírt regényben egy amerikai lányról, aki ősi gonoszok elől menekül, hogy megtalálja a menedékét az ősei otthonában.

Gondolatok: Odaátos fantasyt várok, egyáltalán nem romantikust, tekintve, hogy csak az unokatestvéreit említi név szerint a fülszöveg.

Michelle Gagnon: Don’t Turn Around (PERSEFoNE trilógia 1.) – megjelenés: augusztus 28.

A tizenhat éves Noa a rendszer áldozata, mióta a szülei meghaltak. Teljesen eltűnt a föld színéről, senkiben sem bízik, és a saját számítógépes-hackelő képességeit használja, hogy biztonságban, névtelenül és egyedül maradjon. De amikor egy asztalon ébred egy üres raktárban infúzióval a karjában, és semmi emlékkel, hogyan is került oda, Noa kezdi úgy kívánni, bárcsak állna valaki az ő oldalán is.

És itt lép a képbe Peter Gregory. Egy gazdag gyerek és a hackerek szövetségének vezetője, Peternek olyan tehetséges emberek kellenek, mint Noa. Főleg, hogy egy kétes cég fenyegeti a fiú életét. De amit se Noa, se Peter nem vesz észre, hogy Noánál van a kulcs egy szörnyű titokhoz, és vannak olyanok, akiket semmi nem állíthat meg, hogy elhallgattassák a lányt örökre.

Gondolatok: Thriller, hackelős, tinis is, mégis egész komoly akciósnak tűnik, nem humornak, szóval nagyon várós.

C. J. Hill: Erasing Time – megjelenés: augusztus 28.

Amikor Sheridan és Taylor, akik ikrek, 400 évvel későbbi jövőben ébrednek, rájönnek, hogy a világ megváltozott: burokba zárt városok, kihalt állatok, és annyira furcsa a nyelv, hogy nem is hangzik angolnak. És a legrosszabb dolog: Nem tudnak hazamenni.

A huszonötödik századi kormány a lányokat a városukba viszi, abban bízva, hogy az egyik híres tudós majd segít nekik tökéletesíteni egy pusztító fegyvert. A maffiaszerű Dakine küzd a kormány ellen, és valahogy Taylor és Sheridan ebben a harcban találják magukat. Hogy kikerüljék ezt, az egyetlen dolog, amit tehetnek, hogy megbíznak Echoban, a fiúban, akinek szintén titkai vannak. A triónak muszáj az ismeretlenben bíznia, ha meg akarnak szökni a város mögött vadonba.

Adrenalinnal teli üldözésekkel és szívet tépő vallomásokkal teli, az Erasing Time bemutatja az ikrek közötti kapcsolatot, a bizalom kockázatait és jutalmát, és hogy nehéz megtalálni a bátorságot, hogy azért küzdj, amiben hiszel.

Gondolatok: Egy átlag tinisci-finek tűnik, de az időutazás téma túl csábító, hogy ne akarjam elolvasni. Aztán lehet, ez is olyan elmés lesz, mint a So Close to You.

David Levithan: Every Day – megjelenés: augusztus 28.

Minden reggel A más ember testében ébred, egy más ember életében. Sosincs semmi előrejelzés, hogy hol lesz, vagy ki lesz. A már megbékélt ezzel, még szabályokat is kidolgozott, amik szerint él: Sose kötődj semmihez túlságosan. Ne vegyenek észre. Ne avatkozz bele. Minden rendben, amíg egy reggel A Justin testében ne ébred és találkozik Justin szerelmével, Rhiannonnal. Attól a perctől kezdve a szabályok, amik szerint A élt, már nem érvényesek. Mert A végre talált valakit, akivel együtt akar lenni – minden nap.

Gondolatok: David Levithan alapból olvasós nálam, és ez a fantasys-sci-fis koncepció is nagyon tetszik, ilyet még nem olvastam tőle, szóval kíváncsi vagyok, ilyen közegben mit alkot. De a szokásos ütős érzelmeket várom.

Lesley Livingston: Starling (Starling 1.) – megjelenés: augusztus 28.

Mason Starling díjnyertes vívó a Gosforth Akadémián, de még sosem kellett az életéért küzdenie. Egészen eddig. Amikor egy vad vihar keresztülsöpör Manhattanen és rémisztő lényeket enged szabadjára a Gosforth kampuszon, Mason épphogy túléli. A vihar közepén megjelent rejtélyes idegen segítsége nélkül talán túl sem élte volna. De most Mason élete drámai fordulatot vesz, misztikusan kicsúszik a keze körül az irányítás, és csak egy valaki képes neki segíteni, az idegen, aki semmire nem emlékszik, csak a nevére: Fennrys Wolf.

Ahogy Mason és Fenn egyre több mindenre felfedeznek Fenn múltjából és a furcsa eseményekről, ami körülveszi őket, rájönnek, hogy Mason családja – és annak sötét szövetsége az ősi északi istenekhez – a központja mindennek. Egy előre elrendelt sors közeleg Mason felé, de vajon meg lehet-e változtatni a végzetet?

Az olvasókat, akik beleszerettek Lesley Livingston másik trilógiájába, és azok, akik imádják Cassandra Clare Végzet Ereklyéi sorozatát, magukkal ragadja ez a mindent elsöprő romantika és az izgalmas akció, ami a Starling.

Gondolatok: Hadd kacagjak az utolsó bekezdésen. Persze, egyből minden Végzet Ereklyéi. :D No meg, vajon ki lehet Fenris farkas? :D Főleg, ha az elején elkönyvelték, hogy léteznek szörnyek, ennyire nehéz lehet rájönni, hogy ő Fenris… LOKI FIA? A könyv pusztán a germán mitológia miatt került fel az olvasólistámra, abszolút a fülszövegből a tipikus amerikai lebutított átírást várom, de nem tudom kihagyni.

Sangu: Mandanna: The Lost Girl – megjelenés: augusztus 28.

Eva élete nem az övé. Mesterségesen hozták létre, istentelen teremtmény ő – egy visszhang csupán. A Szövőmunkások készítették, mint valakinek a másolatát, és egy Amarra nevű lányt kell majd helyettesítenie, az ő „másik felét,” ha valaha is meghalna. Eva azt tanulja, Amarra mit csinál, mit eszik, milyen lehet megcsókolni a szerelmét, Rayt. Szóval amikor Amarra autóbalesetben meghal, Evának készen kéne állnia.

De tizenöt évnyi tanulás sem készítette fel erre.

Most muszáj mindent maga mögött hagynia, amit ismert – az őröket, akik felnevelték, a fiút, akibe nem lehet szerelmes –, hogy Indiába költözzön, és meggyőzze a világot, hogy Amarra életben van.

Eva egy gyászoló családdal találja magát szemben, szülőkkel, akik nem tudják, hogyan kezeljék ezt a visszhangot, akiről azt hitték, hogy kell nekik, és Rayt, aki minden ízében ismerte Amarrát. És amikor Evát váratlanul végzetes csapás éri, ami meg fogja változtatni az egész életét, választania kell: Maradjon és éljen másolatként, vagy menjen el, kockáztasson mindent a szabadságért, hogy eredeti lehessen. Hogy Eva lehessen.

A debütáló író, Sangu Mandannától egy elbűvölő történetet kapunk egy lányról, akinek mindig megmondták, kinek kell lennie – amíg meg nem találta az erőt magában, hogy saját maga döntsön e felől.

Gondolatok: A borító is csodálatos, és a történet is inkább énkeresésről szóló sci-finek tűnik, mint a megszokott nyálas, romantikus disztópiának. Majd meglátjuk. :D

C. J. Redwine: Defiance (Defiance 1.) – megjelenés: augusztus 28.

Baalboden falai között, a város brutális vezetőjének árnyékában Rachel Adams egy titkot rejteget. Míg a többi lány ruhákat varr, vacsorákat tart, és a férfi Védelmezőiknek engedelmeskednek, addig Rachel tudja, hogyan élje túl a vadonban és hogyan bánjon a karddal. Amikor az apja, Jared, nem tér vissza egy futári munkából, és halottnak nyilvánítják, a Parancsnok új Védelmezőt nevez ki Rachel mellé, a lány apjának tanoncát, Logant – azt a fiút, akinek Rachel két éve szerelmet vallott, és az pedig visszautasította. Mivel nem maradt más neki, csak a hit, hogy az apja még életben van, Rachel úgy dönt, megszökik és megkeresi őt saját maga. De a Parancsnok elleni hazaárulásnak nagy ára van, és ami a Pusztákon várja, meg is ölheti őt.

Tizenkilenc évesen Logan McEntire sok minden. Árva. Számkivetett. Feltaláló. Mint a város legjobb futárának tanonca, Logan arra összpontosít, hogy kitanulhassa a szakmát, és megszökhessen Baalboden zsarnokságától. De a tervébe nem kalkulálta bele, hogy felelősséggel fog tartozni a mentora impulzív lánya iránt. Logan eltökélte, hogy megvédi a lányt, de amikor a szökési terve rosszul sül el, és Rachel issza meg a levét, rájön, hogy több forog kockán, mint az, hogy Jared csalódik benne.

Ahogy Rachel és Logan átvágnak a Pusztákon, miközben megölhetetlen szörnyek üldözik őket és egy seregnyi bérgyilkos, akik rájuk vadásznak, romantikát, szívet tépő fájdalmat élnek át, és egy olyan igazságot fedeznek fel, ami az évtizedek óta közelgő háborút robbantja ki.

Gondolatok: Sok jót nem olvastam róla, de a borító… :D A borító!

Sara Walsh: The Dark Light – megjelenés: augusztus 28.

Rejtélyes fények villogtak Crownsville felett, amióta csak Mia az eszét tudja. És ennyi érdekes történik az ő kisvárosában.

Amíg Sol meg nem érkezik. Mia nem olyan, hogy csak úgy bárkibe beleszeressen, de nem tudja Solt – sem a zseniális tetoválást a fiú hátán – kiverni a fejéből.

Aztán Mia testvére eltűnik, és Mia meg van arról győződve, hogy Sol többet tud, mint amit elmond. De ha közel kerül Solhoz az azzal jár, hogy Miának mindent, amiben hitt, újra át kell értékelnie. Mert Sol nem az, akinek Mia hitte – sőt önmaga sem az.

Gondolatok: Semmitmondó, tömegregényes fülszöveg. Inkább felnőtt ponyvás borító, mint ifjúsági fantasys, de mivel a kedvenc kiadóm adja ki, ezért adok neki esélyt. Túlságosan bízom bennük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt.

Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat.


AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK

Szerintem ez…

Top 10: Kedvenc romantikus regény

Mostanában megrögzötten néztem, hogy mely posztokra van kereslet, és valamilyen úton-módon a régi Top 10 romantikus könyves listám időről-időre előkerül a legolvasottabb bejegyzések közé. Ezért felötlött bennem az a gondolat, hogy írok egy újabb posztot, de most mindenféle kategória szerint (a többi kategória később várható), és ezt ám frissíteni is fogom, ahogy változik. (Mert most ahogy ránéztem a régi listámra, elszörnyedtem, hiszen a sorozatok folytatásai eléggé lerontották a színvonalat.) Előre leszögezem, hogy klasszikus és szépirodalmat nem teszek fel listákra, mert nem egy kategória a szórakoztató irodalommal, így tehát a legjobb romantikusok között persze, hogy ott van számomra az Üvöltő szelek, de a végén a klasszikusok kilöknének minden modern regényt. :)

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2014. február 17.)

10. Victoria Schwab: Az Archívum (ifjúsági, 3 részes sorozat)
Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A …

Top 10: Kedvenc Romantikus Regény

MIVEL VALAMIÉRT EZ A POSZT VAN ÁLLANDÓAN A NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK KÖZÖTT, SZERETNÉM FELHÍVNI A FIGYELMET, HOGY VAN FRISSEBB ÉS FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ LISTÁM EBBEN A TÉMÁBAN [ITT].

Sokan szeretik a romantikát, és ezért olvasnak romantikus könyveket. Na már most én nagyon válogatós vagyok. Ritka az, ahol tényleg átérzem a dolgokat. A felnőtt irodalomban az a baj, hogy pornósítják és ott is inkább csak a testi vágy van előtérben (természetesen ez csak azokra vonatkozik, amiket én olvastam), az ifjúsági fantasyknál meg az írónénik ritkán emlékeznek rá, milyen volt 16-18 évesen tényleg szerelmesnek lenni, ezért csak nagy szavakkal vagdalkoznak. Felsorakoztatom a 10 legjobb romantikus regényt, amit én olvastam, és SZERINTEM a legjobban mutatják be az érzelmeket. Ezeknek a könyveknek általában nincs nagyobb témája, minthogy egy pár összejön (vagy nem), szóval nem nyomozós-akciós fantasyk. És javarészt ifjúsági regények, mert én is nagy részben azt olvasok. Nem, nem fogok külön csak magyar listá…