Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #18


Kat Beyer: The Demon Catchers of Milan – megjelenés: augusztus 28.

Mia átlagos élete felfordul a lehető legrémesebb módon, amikor megszállja egy éhes és erős démon – és az olaszországi rokonai mentik meg, ahonnan a nagyapja évtizedekkel ezelőtt elmenekült. Most Emilio és Giulano, az unokatestvérei azt mondják, hogy az egyetlen módja, hogy biztonságban legyen az, ha visszatér velük Milánóba, hogy ott éljen, tanuljon olaszul, legyen szerelmes és tanulja ki a családi szakmát: harcoljon a démonokkal és űzze el őket. Milánó egyáltalán nem az, amire Mia számított, de megváltoztatja őt mindörökre, ebben az elbűvölően jól megírt regényben egy amerikai lányról, aki ősi gonoszok elől menekül, hogy megtalálja a menedékét az ősei otthonában.

Gondolatok: Odaátos fantasyt várok, egyáltalán nem romantikust, tekintve, hogy csak az unokatestvéreit említi név szerint a fülszöveg.

Michelle Gagnon: Don’t Turn Around (PERSEFoNE trilógia 1.) – megjelenés: augusztus 28.

A tizenhat éves Noa a rendszer áldozata, mióta a szülei meghaltak. Teljesen eltűnt a föld színéről, senkiben sem bízik, és a saját számítógépes-hackelő képességeit használja, hogy biztonságban, névtelenül és egyedül maradjon. De amikor egy asztalon ébred egy üres raktárban infúzióval a karjában, és semmi emlékkel, hogyan is került oda, Noa kezdi úgy kívánni, bárcsak állna valaki az ő oldalán is.

És itt lép a képbe Peter Gregory. Egy gazdag gyerek és a hackerek szövetségének vezetője, Peternek olyan tehetséges emberek kellenek, mint Noa. Főleg, hogy egy kétes cég fenyegeti a fiú életét. De amit se Noa, se Peter nem vesz észre, hogy Noánál van a kulcs egy szörnyű titokhoz, és vannak olyanok, akiket semmi nem állíthat meg, hogy elhallgattassák a lányt örökre.

Gondolatok: Thriller, hackelős, tinis is, mégis egész komoly akciósnak tűnik, nem humornak, szóval nagyon várós.

C. J. Hill: Erasing Time – megjelenés: augusztus 28.

Amikor Sheridan és Taylor, akik ikrek, 400 évvel későbbi jövőben ébrednek, rájönnek, hogy a világ megváltozott: burokba zárt városok, kihalt állatok, és annyira furcsa a nyelv, hogy nem is hangzik angolnak. És a legrosszabb dolog: Nem tudnak hazamenni.

A huszonötödik századi kormány a lányokat a városukba viszi, abban bízva, hogy az egyik híres tudós majd segít nekik tökéletesíteni egy pusztító fegyvert. A maffiaszerű Dakine küzd a kormány ellen, és valahogy Taylor és Sheridan ebben a harcban találják magukat. Hogy kikerüljék ezt, az egyetlen dolog, amit tehetnek, hogy megbíznak Echoban, a fiúban, akinek szintén titkai vannak. A triónak muszáj az ismeretlenben bíznia, ha meg akarnak szökni a város mögött vadonba.

Adrenalinnal teli üldözésekkel és szívet tépő vallomásokkal teli, az Erasing Time bemutatja az ikrek közötti kapcsolatot, a bizalom kockázatait és jutalmát, és hogy nehéz megtalálni a bátorságot, hogy azért küzdj, amiben hiszel.

Gondolatok: Egy átlag tinisci-finek tűnik, de az időutazás téma túl csábító, hogy ne akarjam elolvasni. Aztán lehet, ez is olyan elmés lesz, mint a So Close to You.

David Levithan: Every Day – megjelenés: augusztus 28.

Minden reggel A más ember testében ébred, egy más ember életében. Sosincs semmi előrejelzés, hogy hol lesz, vagy ki lesz. A már megbékélt ezzel, még szabályokat is kidolgozott, amik szerint él: Sose kötődj semmihez túlságosan. Ne vegyenek észre. Ne avatkozz bele. Minden rendben, amíg egy reggel A Justin testében ne ébred és találkozik Justin szerelmével, Rhiannonnal. Attól a perctől kezdve a szabályok, amik szerint A élt, már nem érvényesek. Mert A végre talált valakit, akivel együtt akar lenni – minden nap.

Gondolatok: David Levithan alapból olvasós nálam, és ez a fantasys-sci-fis koncepció is nagyon tetszik, ilyet még nem olvastam tőle, szóval kíváncsi vagyok, ilyen közegben mit alkot. De a szokásos ütős érzelmeket várom.

Lesley Livingston: Starling (Starling 1.) – megjelenés: augusztus 28.

Mason Starling díjnyertes vívó a Gosforth Akadémián, de még sosem kellett az életéért küzdenie. Egészen eddig. Amikor egy vad vihar keresztülsöpör Manhattanen és rémisztő lényeket enged szabadjára a Gosforth kampuszon, Mason épphogy túléli. A vihar közepén megjelent rejtélyes idegen segítsége nélkül talán túl sem élte volna. De most Mason élete drámai fordulatot vesz, misztikusan kicsúszik a keze körül az irányítás, és csak egy valaki képes neki segíteni, az idegen, aki semmire nem emlékszik, csak a nevére: Fennrys Wolf.

Ahogy Mason és Fenn egyre több mindenre felfedeznek Fenn múltjából és a furcsa eseményekről, ami körülveszi őket, rájönnek, hogy Mason családja – és annak sötét szövetsége az ősi északi istenekhez – a központja mindennek. Egy előre elrendelt sors közeleg Mason felé, de vajon meg lehet-e változtatni a végzetet?

Az olvasókat, akik beleszerettek Lesley Livingston másik trilógiájába, és azok, akik imádják Cassandra Clare Végzet Ereklyéi sorozatát, magukkal ragadja ez a mindent elsöprő romantika és az izgalmas akció, ami a Starling.

Gondolatok: Hadd kacagjak az utolsó bekezdésen. Persze, egyből minden Végzet Ereklyéi. :D No meg, vajon ki lehet Fenris farkas? :D Főleg, ha az elején elkönyvelték, hogy léteznek szörnyek, ennyire nehéz lehet rájönni, hogy ő Fenris… LOKI FIA? A könyv pusztán a germán mitológia miatt került fel az olvasólistámra, abszolút a fülszövegből a tipikus amerikai lebutított átírást várom, de nem tudom kihagyni.

Sangu: Mandanna: The Lost Girl – megjelenés: augusztus 28.

Eva élete nem az övé. Mesterségesen hozták létre, istentelen teremtmény ő – egy visszhang csupán. A Szövőmunkások készítették, mint valakinek a másolatát, és egy Amarra nevű lányt kell majd helyettesítenie, az ő „másik felét,” ha valaha is meghalna. Eva azt tanulja, Amarra mit csinál, mit eszik, milyen lehet megcsókolni a szerelmét, Rayt. Szóval amikor Amarra autóbalesetben meghal, Evának készen kéne állnia.

De tizenöt évnyi tanulás sem készítette fel erre.

Most muszáj mindent maga mögött hagynia, amit ismert – az őröket, akik felnevelték, a fiút, akibe nem lehet szerelmes –, hogy Indiába költözzön, és meggyőzze a világot, hogy Amarra életben van.

Eva egy gyászoló családdal találja magát szemben, szülőkkel, akik nem tudják, hogyan kezeljék ezt a visszhangot, akiről azt hitték, hogy kell nekik, és Rayt, aki minden ízében ismerte Amarrát. És amikor Evát váratlanul végzetes csapás éri, ami meg fogja változtatni az egész életét, választania kell: Maradjon és éljen másolatként, vagy menjen el, kockáztasson mindent a szabadságért, hogy eredeti lehessen. Hogy Eva lehessen.

A debütáló író, Sangu Mandannától egy elbűvölő történetet kapunk egy lányról, akinek mindig megmondták, kinek kell lennie – amíg meg nem találta az erőt magában, hogy saját maga döntsön e felől.

Gondolatok: A borító is csodálatos, és a történet is inkább énkeresésről szóló sci-finek tűnik, mint a megszokott nyálas, romantikus disztópiának. Majd meglátjuk. :D

C. J. Redwine: Defiance (Defiance 1.) – megjelenés: augusztus 28.

Baalboden falai között, a város brutális vezetőjének árnyékában Rachel Adams egy titkot rejteget. Míg a többi lány ruhákat varr, vacsorákat tart, és a férfi Védelmezőiknek engedelmeskednek, addig Rachel tudja, hogyan élje túl a vadonban és hogyan bánjon a karddal. Amikor az apja, Jared, nem tér vissza egy futári munkából, és halottnak nyilvánítják, a Parancsnok új Védelmezőt nevez ki Rachel mellé, a lány apjának tanoncát, Logant – azt a fiút, akinek Rachel két éve szerelmet vallott, és az pedig visszautasította. Mivel nem maradt más neki, csak a hit, hogy az apja még életben van, Rachel úgy dönt, megszökik és megkeresi őt saját maga. De a Parancsnok elleni hazaárulásnak nagy ára van, és ami a Pusztákon várja, meg is ölheti őt.

Tizenkilenc évesen Logan McEntire sok minden. Árva. Számkivetett. Feltaláló. Mint a város legjobb futárának tanonca, Logan arra összpontosít, hogy kitanulhassa a szakmát, és megszökhessen Baalboden zsarnokságától. De a tervébe nem kalkulálta bele, hogy felelősséggel fog tartozni a mentora impulzív lánya iránt. Logan eltökélte, hogy megvédi a lányt, de amikor a szökési terve rosszul sül el, és Rachel issza meg a levét, rájön, hogy több forog kockán, mint az, hogy Jared csalódik benne.

Ahogy Rachel és Logan átvágnak a Pusztákon, miközben megölhetetlen szörnyek üldözik őket és egy seregnyi bérgyilkos, akik rájuk vadásznak, romantikát, szívet tépő fájdalmat élnek át, és egy olyan igazságot fedeznek fel, ami az évtizedek óta közelgő háborút robbantja ki.

Gondolatok: Sok jót nem olvastam róla, de a borító… :D A borító!

Sara Walsh: The Dark Light – megjelenés: augusztus 28.

Rejtélyes fények villogtak Crownsville felett, amióta csak Mia az eszét tudja. És ennyi érdekes történik az ő kisvárosában.

Amíg Sol meg nem érkezik. Mia nem olyan, hogy csak úgy bárkibe beleszeressen, de nem tudja Solt – sem a zseniális tetoválást a fiú hátán – kiverni a fejéből.

Aztán Mia testvére eltűnik, és Mia meg van arról győződve, hogy Sol többet tud, mint amit elmond. De ha közel kerül Solhoz az azzal jár, hogy Miának mindent, amiben hitt, újra át kell értékelnie. Mert Sol nem az, akinek Mia hitte – sőt önmaga sem az.

Gondolatok: Semmitmondó, tömegregényes fülszöveg. Inkább felnőtt ponyvás borító, mint ifjúsági fantasys, de mivel a kedvenc kiadóm adja ki, ezért adok neki esélyt. Túlságosan bízom bennük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú