Ugrás a fő tartalomra

Fifty Shades of Cactus - Avagy (majdnem) 50 dolog, amit a Kaktuszról nem akartál tudni


Én is megkaptam ezt a körbekérdezgetős posztot, aminek nagyon örülök! :D Izgalmas kérdéseknek nézünk elébe, már ha valakit érdekel.

Kezdjük a szabályokkal:
Mindenkinek 11 dolgot kell mondania magáról
A jelölő mindegyik kérdésére válaszolni kell
11 kérdést kell feltenni a jelölteknek
11 embert meg kell jelölni és linkelni
Nincs visszaadás/visszajelölés


Először is, 11 random dolog rólam:

1. Imádom a képregényeket, és néha jobbnak tartom őket a regényeknél. A kedvenc kiadóm/alkiadóm a Vertigo, ami általában 18+-os horror-fantasyval foglalkozik. Bár a blogon nagyon sokszor emlegetem, de a kedvenceim jelenleg: The Books of Magic, Lucifer, Sandman, House of Mystery, iZombie, The Unwritten és a Justice League Dark.

2. Imádom a tévésorozatokat, és jobbnak tartom őket, mint a mostani nagyfilmek javarészét. Sokkal jobban bele tudnak mélyedni a világba, a cselekménybe és a karakterizálásba. Nagyon-nagyon hardcore fanatikus vagyok például Odaátból, amihez tetoválást is szeretnék. Ezen felül élek-halok a Rejtélyért és az Aliasért meg a Különleges Ügyosztályért. Amit még szeretek: Vámpírnaplók, Egyszer volt, hol nem volt, Merlin, Sherlock.

3. Kocka vagyok tényleg. Sokak szerint nincs életem, de én ezt tagadom, egyszerűen csak Sebastian (a laptopom) jobban megért, mint a többiek. :D (Amúgy vicceltem, vannak barátaim.) Ha lenne jó gépem, állandóan WoWoznék… (Mellesleg megjegyzem, hogy pl. a programozás 11 éves korom óta érdekel, és szórakoztatásként magamtól akkor kezdtem tanulni.)

4. Imádok fanficet olvasni! Már többen kérdezték tőlem, hogy szoktam-e olvasni, és hogy mennyire vagyok azokkal kritikus. A válasz: annyira, mint egy normális történettel, mert jól is meg lehet írni. Attól, hogy valami fanfic, az nem azt jelenti, hogy egy odahányt szóhalom! Nagyon sok fic megríkatott már, és jobban kifejezik az érzelmeket, mint egy középszerű kiadott könyv. A minőség a titka. Amiket olvasok jelenleg: Bosszúállókban bárminemű ÁLTALÁNOS Loki ficet (tehát nem kérek romantikus párosítást), Vámpírnaplókból Klaus/Elena, Elijah/Elena, Kol/Elena.

5. Kedvenc színem a piros. MINDEN ruhadarabom piros lenne, ha tehetném. (De valaki úgy gondolta, rózsaszín pulcsiknak is örülnék…)

6. Imádom a sárkányokat, habár nem találtam még urban fantasyt, ami róluk szólna, a high fantasyt meg nem szeretem, ezért maradnak a mesekönyvek. (Amúgy lehet, azért szeretem őket, mert hasonlítanak a kígyókhoz? Azokat meg szintén imádom.)

7. Kávé minden mennyiségben, a nap bármely szakában.

8. Bár minden állatot szeretek (bár a kis pókokkal ki lehet üldözni a világból, a nagyokkal nem, és a szúnyogok és legyek is őrületbe kergetnek), de nem vagyok macskás, és nem bírom őket. Ők viszont engem annál inkább…

9. Anglia a mindenem. Imádom az akcentust, a mitológiájukat, mindent. Oda akarok örökre költözni.

10. Mindig elolvasom a könyvek utolsó mondatát… Pedig nem szeretek spoilerezni. :D

11. Nem vagyok keresztény, de imádom a vallásokkal foglalkozó könyveket, pl. amikor a főhősök megkérdőjelezik és/vagy megtalálják a hitüket. Minden vallásról szívesen olvasok, és érdekel a vallástörténet is, amúgy eklektikus wicca vagyok. (Lehet égetni ezek után máglyán… Vagy erre fogni, hogy nem értek egy-egy könyvet.)


Meggie-től a kérdések:

1. Mikor fordult meg először a fejedben, hogy elhivatottabban kéne írnod, mint az órákon való kötelezettség? (Bónuszkérdés: ez mennyire volt érthető?:D)

Elhivatottan? :D Nem tudom, úgy maga az írás nálam már 11 éves koromban elkezdődött, az olvasással együtt, de blogot elhivatottabban talán 2010 óta írok.

2. Mit csinálsz szívesen szabadidődben az evidens bloggerkedésen kívül?

Olvasok (ha-ha :D), írok, fordítok, sorozatot nézek…

3. Mi az a dolog, amit szíved szerint nem csinálnál soha, de kell, mert az elvetemült élet rákényszerít?

Hülye (elnézést a kifejezésért) emberekkel való beszéd. Szeretek segíteni az embereknek, főleg könyves témákban, de vannak olyanok, akikhez oda kell ragasztanom a permanens-mosolyomat az arcomra. Nincs mindig hozzá türelmem.

4. Ha megválaszthatnád, kinek a bőrébe bújnál bele egy napra? (Fiktív, élő és holt is lehet, ez utóbbi még élettel teli formájában… kivéve, ha nem úgy szeretnéd.:D)

Jajj, ez de nehéz! :D Nem tudom, mostanában azon gondolkozom, hogy pl. 1800-as években akármelyik ősöm milyen lehetett. Úgyhogy valamelyik régi családtagom lennék akkori időkből.

5. Könyvek: kinek adsz a leginkább a véleményére, ha arról van szó, mit olvass?

Van egy blogger, Vinaya, ő vele 99%-ban egyezik a véleményünk, de nem úgy szoktam kiválasztani, hogy amiről jót ír, azt egyből felteszem várólistára. Magamnak nézem ki a könyveket, ritka már, hogy ajánlásra olvasok.

6. Kivel szoktad levágni a legélvezetesebb vitákat a közös olvasmányaitok kapcsán?

Absztrakttal, Nancyvel, Kikisszel és Timivel. Mert hiába látjuk néha másként a dolgokat, nem sértődnek meg, ha én utálok valamit, és sokáig tudjuk vesézni a dolgokat.

7. Ki az a három fiktív karakter (akár filmes is lehet), akivel ki lehet kergetni a világból?

Harry Potter – vajon miért?
John Winchester – Odaát sorozatból, nagyon-nagyon rühellem szegényt, nem lehet nekem bemagyarázni, hogy miért volt jó apa.
Mr. Grey – Csodálkozom, ha valaki ilyen pasit akar…

8. Milyen olvasmányélmény indított el a könyvfaló-lét rögös útján?

Harry Potter. :D

9. Szoktál olvasás közben enni/inni? Ha igen, mit, és landolt már könyvön egy darabkája? :D

Szoktam, mindig, mindent. Nem tudom letenni a könyveket olvasás közben. Saját könyvet szoktam persze csak így használni, hát pörkölttől kezdve habcsókig minden volt.

10. Bloggerkedés: mi motivál leginkább?

Igazából, hogy magamnak rendben tartsam, mit olvastam, és mi volt a benyomásom róla, hogy ha később kérdeznek, eszembe jusson.

11. Melyik olvasói visszajelzés volt a legemlékezetesebb (pozitív vagy negatív is lehet)?

Aki szerint nincs pasim és szánalmas vagyok. :D


1. Mi a véleményed a mai napig tomboló vámpírmániáról?

Imádom a vámpírokat, ez a morbid kis 10 éves énem rajongása, és mai napig még megvan. Én ennek csak örülök, mert jó sok vámpíros könyvből mazsolázhatok, noha a minőség… Bár szerintem ennek nem a vámpírok, se nem a rajongás az okai, ugyanúgy van mindenből minősíthetetlenül megírt könyv. Amúgy igen kevés vámpíros könyv van a kedvenceim között, ami nagy kár, pedig a blogon lévő címkék szerint is, ezekből olvastam a legtöbbet.

2. Az első kérdéshez csatlakozik: Szerinted lendítettek a vérszívók a könyvpiacon?

Nem kifejezetten a vámpírok, legalábbis nem fognám rájuk. Oké, hogy ők képviselnek valami olyan fajta sötét, szenvedős, titokzatos pasi képet, amit aztán átültettek mindenféle lényekre, de szerintem ennek nem sok köze van az élőhalottakhoz. Egyszerűen végre van a nőknek/lányoknak is álmodozást elősegítő olvasmány. :D

3. Kedvenc műfajod? Miért?

Fantasy, mert imádom a mitológiát.

4. Határoztad-e el magad valaha is, hogy könyvet szeretnél írni?

Igen, jelenleg is ügyködöm egyen. Mint mindig 11 éves korom óta. :D

5. Melyik könyv világában élnél legszívesebben?

Muszáj könyveeeet? *hisztizik* Ha nem, akkor DC/Vertigo vagy Marvel univerzum, ezt a korszakomat élem. Amúgy ha könyvet, akkor Végzet Ereklyéi, van elég lény, lehet lényvadászni, és sekélyesek okokból pedig ott van Sebastian.

6. Nemrég zajlott le az Álompasi 2012. Mi a véleményed a végeredményről?

Ki nyert? De komolyan, ki? Cortez, asszem. Igazából azok, akiket én tartok nyálazásra érdemes pasinak be se kerültek, és nem is neveztem őket, mert a magyarok nem ismerik. Úgyhogy bárki nyert volna, nekem mindegy.

7. Nyertél valaha könyvet?

Igeeen! Pedig eddig nem nyertem semmit, egyszer a Pongráctól, A fiú, aki utálta a decembert, egyszer a Könyvmolyképzőtől valami kreatív versenyen a Pokoli báléjszakákat, és Ann Redisch Stampler Where It Beganját.

8. Sikerült kismolyt csinálni valamelyik barátodból/ismerősödből?

Rengetegből! :D Nem is számolom már.

9. Ha lehetne választani, melyikre voksolnál: a világ legnagyobb könyvtára a jelenkorban vagy visszautaznál az időben, és közvetlen közelről láthatnád, hogyan íródik meg 10 könyv?

A világ legnagyobb könyvtára, mert bármennyire is szeretnék régi írókkal találkozni, nem hiszem, hogy lehetne őket zavarni írás közben. :D Úgy meg nem buli. Én is elég unalmas tudok lenni, ha írok.

10. Visszatérő kérdés: e-book vagy nyomtatott könyv?

Is-is. Papírkönyvet szoktam magammal vinni utazáskor, de ha ne adj Isten, nyaralni megyek, vagy táborozni, akkor e-book. Meg külföldi könyveknél e-book hamarabb ideér, és ha nem tudok várni, akkor marad az. Semelyikkel nincs bajom. E-bookban könnyebb keresni, hamarabb megtalálom magát a könyvet is, de szeretem kézzel fogni, mutogatni, simogatni és szagolgatni a könyveimet. De este álmosan az apró betűket nem tudom kibogarászni, míg e-nél ez nem akadály.

11. Szerinted milyen lesz a könyvpiac a jövőben?

Fogalmam sincs. Remélem, magyarul is megjelennek az e-bookok, de ki tudja, most eleve mennyi pénz lesz itthon könyvekre… Kétlem, hogy egyhamar belendülne annyira az e-piac, hogy alapból mindenből legyen. Szeretném hinni, hogy lesz több GLBT könyv és egyéb ilyen dolgok, amivel egyenlőséget mutatunk.


1. Mi volt a legelső könyv, amit olvastál?

Mesekönyvek, ilyen válogatás. Ha regény, akkor A Pál utcai fiúk.

2. E-book, hangoskönyv vagy "hagyományos" könyv? Esetleg mindhárom?

Fentebb már hasonlóra válaszoltam, de a hangoskönyvvel sincs bajom, élvezem, ha értem, ha nem, akkor gyönyörű a brit akcentusuk és csak azt hallgatom. :D

3. Mi a véleményed a Vörös Pöttyös könyvekről? "Megérdemlik", hogy ennyire felkapottak legyenek?

Meg fogtok ölni, de szerintem nem. Semmivel sem jobb ez a „sorozat,” mint bármelyik másik kiadó, mégis vannak olyan fanatikusok, akiknek annyira mindegy mi az, amíg Vörös Pötty van rajta. Az ilyeneket nem bírom. Van olyan, aki megkérdezte, hogy nem adnak ki XY könyvet, ami megjelent a Cicerónál, vp-sben, mert neki úgy kell. Anyám borogass!

Szóval ilyen szinten nem tartom többre, viszont, ami szeretek, hogy válogatnak ifjúsági fantasykból, és talán ők voltak az elsők, az Alkonyattal, akik ezt be merték hozni kis hazánkba. A nagyon ifjúsági, amikor elkezdtem olvasni, már akkor is távol állt tőlem, a felnőtt és a klasszikus irodalom is, YA kellett, azt meg is kaptam. Bár mostanában a legtöbb VP-s könyv számomra csalódás, vagy tucatregény, ezt sem írnám fel a sorozat jellemzőjének, mert más kiadó is van ezzel így, hogy vagy nagyon jót választ, vagy nagyon rosszat.

4. Szoktál képregényt vagy mangát olvasni? Ha igen mit és melyek a kedvenceid? Mi a véleményed róluk? (Külön kérem hogy fejtsd ki a mangát és a képregényt.)

Szoktam! Képregényt inkább, fent a 11 dologban írtam a kedvenceimet. Amerikai képregény mániás vagyok, szívbeli DC/Vertigo fanatikus. Sokak szerint ami képes, az nem lehet értelmes, de szerintem a Sandman óta sikerült csavaros, tényleg elgondolkodtató, szívbe tépő sztorikat írniuk, az ilyeneket szeretem.

Mangából nem olvastam sokat, egyszerűen, amit elkezdek, félbemarad (főleg, mert rossz angolfordításban találtam meg, ha neten olvasok), ami így járt: Vampire Knight, Rosario + Vampire. Ami csak manga stílusban van, de kedvenc könyvíróimhoz van köze: Melissa Marr kiegészítő sztorija a Tündérvilághoz és a Warcraft kötetek. Tervezek egyszer mangát olvasni jobban is, de még nem találtam olyat, ami annyira lekötne, hogy egyben végigolvassam. (Ajánlani lehet.)

5. Ha blogot írsz neked mennyire fontos a külalak? Szoktál teljesen jelentéktelen dolgokat javítgatni? Pl.: Pont helye, szóköz idézőjel után, bekezdések stb. stb. (Oké ezt muszáj volt megkérdeznem, tudni akarom, hogy egyedül vagyok-e)

Mindent szoktam javítgatni. Van, amikor több éves posztban látok vesszőhibát, akkor azt is. :D De akárhányszor olvasok újra valamit, mindig becsúszik egy-két hiba, hiába írom helyesírás ellenőrzővel.

6. Szoktál idegen nyelvű könyvet olvasni? Ha igen, mi volt az első idegen nyelvű? Nehéz volt megszoknod?

Szoktaaam! Mert muszáj, mert nem bírom kivárni a magyar megjelenésig, már ha lesz. Talán nem is tudom, a Books of Magic? Nem emlékszem, hogy azt, vagy az Alkonyatot olvastam előbb. A Books of Magic akkoriban piszok nehéz volt, az Alkonyat nem, és miután lefordítottam pár könyvet, már folyamatosan olvasok angolul, nem volt nehéz megszokni.

7. Kihívás függő és plecsni mániákus vagy?

Voltam. De már annyi van, hogy ellenőrizhetetlen, és nem tudom számon tartani, már csak pár kihívásra figyelek. A kiadósokra és az 1001 listásra, a többit, ahogy találom könyvekhez.

8. Kötelezőkkel hogy állsz/álltál? Szereted/szeretted vagy utálod/utáltad őket, esetleg is-is? Melyik (volt) a kedvenc köteleződ, feltéve ha van.

Régen utáltam olvasni, főleg klasszikusokat, gimnáziumban kezdtem csak el olvasni őket, addig anyu segített az olvasónaplókkal. :DDD

Sokat nem tudtam befejezni (Candide, Vörös és fekete, pl.), de van, amibe beleszerettem. Most pedig elkezdtem feltúrni a klasszikusokat, noha pont azokat, amik nem kötelezők. Amúgy a kedvenc kötelezőim: A vadkacsa, Az arany virágcserép, Romeo és Júlia, Az ember tragédiája, Édes Anna.

9. El fogod olvasni az 1001 könyvet, amit el kell olvasnod mielőtt meghalsz? Illetve meghallgatod/megnézed a másik két listát?

A filmes listát átfutottam, és biztosan kihagyom az egészet, a másik lista nem is érdekelt. A könyves listáról pedig igen, válogatok, de vannak rajta olyanok, amikre biztos nem tudom magam rávenni, pl. azt hiszem, pont a Candide is rajta van. Úgyhogy 1000%, hogy nem fogom az összest elolvasni, de azért tervezem javarészét. No meg van, ami nem jelent meg se angolul, se magyarul, azok kiesnek.

10. Szoktál-e a kádban olvasni? Esetleg a strandon?

Kádban nem, strandon igen.

11. Film adaptáció hatására elolvasod-e a könyvet?

MINDIG! Ha nem tetszett a film, szerintem akkor is. Előbb meglátom trailer alatt, hogy based on a book, biztos elolvasom. Ilyenek voltak: Alkonyat (előbb olvastam, aztán láttam a filmet, de a trailer miatt olvastam el), Így neveld a sárkányodat, Vámpírnaplók, Island, Hívj be, etc.


1. Kisgyerekként mi volt a legnagyobb álmod?

Jézus, ez nagyon kínos. Balerina akartam lenni. VALAKI MONDJA MEG, HOGY MIÉRT? Ja, meg szuperhős is, ezt valahogy rózsaszín tüllben képzeltem el. Azóta kinőttem, és főgonosz akarok lenni. :D (Nem rózsaszín tüllben.)

2. Mit szeretsz a legjobban az olvasásban?

Hogy kikapcsol, hogy képes kizökkenteni a problémáimból, még ha csak rövid időre is. Hogy megkérdőjelezem a világot, a gondolkodásmódomat, hogy kérdéseket vet fel, amit el kell dönteni. Hogy egy-egy mondat jobban megfogalmazza az érzéseimet, mint én azt valaha is el tudnám magyarázni magamtól, így ha valakinek le kell ülnöm elmesélni, odaadhatok egy könyvet.

3. Ha bárhol máshol élhetnél kerek e világon, akkor hol élnél?

Anglia vagy Monaco.

4. Babonás vagy? És ha igen, akkor milyen babonáid vannak?

Szeretem péntek 13-át, ellenben csütörtök 12-én majd meghalok. Néha lekopogok dolgokat.

5. Mi volt a legviccesebb dolog, amit valaha láttál?

:D Legutóbb a kutyámon röhögtem. Nagyon vicces pózokba tudja magát vágni, mert hosszabb egy átlagos kutyánál, és rövidebbek a lábai (keverék.)

6. Szerinted ki a legsármosabb fiktív férfikarakter? (lehet könyves és filmes is)

HÁHÁ! VÉGRE LEÍRHATOM! LOKI! (Bosszúállókból, filmes kizárólag, képregényesben még csak a galambosnál tartok, azt nem kérem.)

7. Melyik a kedvenc évszakod és miért?

Mindegyiket szeretem és utálom valamiért, de ha választani kell, akkor a tavasz, amíg nincs nagyon meleg és lehet pólóban járkálni. Mert egyrészt akkor van a szülinapom, meg utálom a napfényt és a dög meleget, viszont nem bírom a túl hideget se.

8. Fekete vagy fehér?

Fekete.

9. Mi a kedvenc zenei albumod?

Jelenleg Red: Until We Have Faces

10. Van olyan könyv, amit a környezetedben mindenki imád, de téged a hideg ráz tőle? Melyik ez a könyv?

A szürke ötven árnyalata, Füst és csont leánya…

11. Ki a kedvenc sportolód most itt az olimpián?

Nincs.

ÉS MOST! Kérdések Gigitől:

1. Mi az a könyvbeli cselekményelem/fordulat/sablon, amivel ki lehet üldözni a világból?
2. Mi az a könyvbeli cselekményelem/fordulat/sablon, amit imádsz mindegy, hányszor olvasol?
3. Szoktál-e olvasás közben zenét hallgatni, és ha igen, kötsz-e egy-egy számot egy-egy könyvhöz? Ha tudsz példát mondani, annak nagyon örülnék! :)
4. Melyik az a könyv, amihez olvasol vagy olvasnál rajongói írásokat/fanficeket? Milyet?
5. Mennyire zavarnak a spoilerek? Megcsapkodnád egy kaktusszal/széklábbal azt, aki elárul valamit, bármilyen kicsi dolog is legyen? Futottál-e bele véletlen spoilerbe? Ha igen, melyik könyvnél?
6. Ha könyvírásra adnád a fejed, miről írnál? Milyen műfaj? Milyen főhőst írnál? Magyar vs. angol nevek? Helyszín?
7. Ha a kedvenc könyvedről látsz negatív véleményt, mit teszel? Átugrod? Elolvasod? Leállsz vitatkozni? ;)
8. Mi a kedvenc meséd? Disney, Grimm, bármi.
9. Mi a kedvenc könyvcímed? (Nem a kedvenc könyved címe, hanem a cím, ami a legjobban tetszik hangzásra, vagy valamiért.)
10. Melyik az a könyv, amit bármennyire is szeretnél, nem tudod beszerezni? (Nem lehetek csak én ilyen szerencsétlen.)
11. Utolsó kérdés igen sablonos, de már kifogytam a szuszból. Top 5 kedvenc könyved, csak öt, tetszési sorrendben. (Kegyetlen vagyok. :D)

Akiknek továbbadom:

2. Ailey
3. FFG
6. MsReea

Megjegyzések

  1. hát én ezt nagyon élveztem.:))

    VálaszTörlés
  2. nahát, én is imádok mindenféle vallással foglalkozó könyvet :D a vallás és a mitológia a két legnagyobb mániám a történelem mellett. Csak azt nem tudom, hogy milyen a vallásom, mert szinte mindegyikből összeszedtem valamit, amiben hiszek (eszméletlen jó tanulmány lennék egy pszichológusnak).
    A szürke ötven árnyalatától engem is kiráz a hideg, és egyéb negatív érzéseim is támadnak.
    Én is szívesen élnék a TMI világában, bár nehezen viselném, hogy Clary van együtt Jace-szel :D De Andrea Cremer Nightshade-trilógiájába is szívesen belecsöppennék, Vigyázóként és lenne egy falka vérfarkasom :D Vagy a Szent Vlagyimir Akadémián tanulnék. Attól függ.
    Szófosás kikapcs, megyek dolgomra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @Luca: Vallással meg mitológiával olyan jól el tudok lenni. :) Bármilyen száraz is, szeretem olvasgatni, nagyon érdekes. (Történelem már kevésbé érdekel. :D Max. az, hogyan éltek, de a háborúktól kifekszem.) Amúgy vallással én is így vagyok, azért eklektikus, mert picit innen-onnan szedtem én is, nem konkrétan pl. csak a germán vagy a kelta szokásokból.
      :D Majd ha a TMI világába jutunk, Sebastiannal együtt segítünk és szétszedjük Claryt és Jace-t. :D *gonosz kacaj*

      Törlés
  3. Hűha, nagyon sok kérdésre hasonló választ adtál mint én adtam volna. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @Berni: Ez a jó az ilyen kérdezgetős dolgokban. :D Kiderül, hogy nem vagyunk egyedül valamivel.

      Törlés
  4. Köszi a posztot, még most is vigyorgok! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @Rubintpikkely: :) Én köszönöm a kérdéseket.

      Törlés
  5. Mangák közül a Death Note-ot tudom ajánlani, ez egy már befejezett urban-fantasy/krimi keverék, nagyon izgalmas. :D Nekem ez volt a kedvencem az eddig olvasottak közül.

    A Candide nekem anno kifejezetten tetszett, ilyen beteg humora van, ami nekem nagyon bejött. :D

    VálaszTörlés
  6. Ez igaz. :D
    A készülő regényed milyen témájú? YA, vagy felnőtt? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @Berni: Is-is. :) Van erre is, arra is ötletem, de kb. 20 éves környékén van a legtöbb főhősöm, általában egyetemistákról írok, ha minden igaz ezt hívják vagy akarják hívni New Adultnak.

      Törlés
  7. Nahát, te is balerina akartál lenni? :)

    VálaszTörlés
  8. majd ha a a TMI világában leszünk, alapítunk egy-egy új vallást, csak hogy teljes legyen a kép :D

    VálaszTörlés
  9. Imádsz programozni? Cseréljünk már! A szüleim programtervezők, résztulajdonosai az Ulyssys Kft-nak és az a mániájuk, hogy én is az legyek, de engem nem köt le. Én inkább olvasok meg rajzolgatok :/

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Írtad, hogy kiráz a hideg A szürke ötven árnyalata c. könyvtől. Ezek szerint nem is akarsz róla véleményt írni? Vagy írtál és kiszúrja a szemem, de nem veszem észre...? Mert hajlamos vagyok rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @Debra: Szia!
      Nem akarok róla írni, mert nem olvastam végig, csak 7 fejezetet, és mivel ez egy szerkesztőt nem látott jogsértés (ami csoda, hogy nem került tényleges perek alá), ezért nincs is kedvem ezzel a könyvvel szenvedni. Belenéztem, írásilag nulla, viszont jóval hosszabb, hogy én azt kibírjam. Moly.hu-n van pici értékelések (http://moly.hu/ertekelesek/986603), de ennél több nem lesz.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú