Amit a Kaktusz is olvasni akar #19

2012. szeptember 1., szombat

Elizabeth Fama: Monstrous Beauty (Monstrous Beauty 1.) – megjelenés: szeptember 4.

A vad és csábító sellő, Syrenka, beleszeret Ezrába, a fiatal természettudósba. Amikor a lány otthagyja a víz alatti életet azért, hogy boldogságra lelhessen a szárazföldön, nem tudja, hogy ennek a döntésének rettenetes és halálos következményei lesznek.

Majdnem száznegyven évvel később Hester találkozik egy rejtélyes idegennel, akit Ezrának hívnak, és mindent elsöprően és megmagyarázhatatlanul vonzódik hozzá. Generációkon át a szerelem mindig halált jelentett a családjában élő nők számára. Vajon ez egy még ki nem mutatott genetikai hiba… vagy egy átok? Ezra segítségével Hester elkezd nyomozni a családja furcsa és szomorú történelmében. A válaszok, amiket keres a temetőben, a kriptában és az óceán fenekén várják – de egy hatalmas erő bármit megtesz, hogy távol tartsa attól, hogy rájöjjön, milyen kapcsolat is fűzi Syrenkához és a régi tragédiához.

Gondolatok: Nagyon vágyok egy jó sellős regényre és eddig még nem sikerült találnom ilyet, viszont ennek a könyvnek felettébb pozitív a visszhangja, és nem is tűnik hihetetlenül romantikusnak, ami nagy pluszpont.

Mandy Hubbard: Dangerous Boy – megjelenés: szeptember 4.

A Dr. Jekyll és Mr. Hyde különleges esetének modern újramesélése egy hátborzongató csavarral.

Harper sosem aggódott amiatt, hogy szerelmes lesz, mert szkeptikusan áll a dologhoz. De minden megváltozik, amikor Logan a városba költözik, és Harper meglepetésére, egymásba szeretnek. És ez minden, amire nem is gondolta, hogy vágyik.

Aztán találkozik Logan ikertestvérével, Calebbel, akit kirúgtak a legutóbbi iskolájából. Igaz, hogy rossz fiú, de Harper nem tudja legyőzni az azt érzést, hogy valami sokkal félelmetesebb is rejlik benne – valami veszélyes. Amikor Logan elhúzódik a lánytól, Harper meg van róla győződve, hogy Caleb sötét múltja állt kettejük közé. De mire rájön az igazságra, talán már túl késő lesz.

Gondolatok: Habár Mandy Hubbard eddigi egyetlen fantasy könyve, amit olvastam tőle, nem volt épp tökéletes, a komoly témás regényével megvett kilóra, szóval egyszerűen tudom, hogy képes a veszélyes kapcsolatokról és a káros szerelemről írni. Már csak abban reménykedem, hogy nem lesz túl rózsaszín, ha már a Mandy Hubbard név alatt adja ki. (A másik álnevével ad ki realisztikus, sötét hangulatú könyveket.)

Jessica Khoury: Origin – megjelenés: szeptember 4.

Pia egy titkos laboratóriumban nőtt fel, az amazonasi esőerdőkben. A tudósok egy csoportja nevelte fel, akik azért alkották őt, hogy ő legyen az első tagja egy új, halhatatlan fajnak. De a tizenhetedik születésnapjának éjszakáján Pia egy lyukat talál az elektromos kerítésen, ami a steril otthonát övezi – és kiszökik a telephelyről életében először.

Szabadon a dzsungelban találkozik Eióval, egy fiúval a közeli faluból. Együtt küzdenek az idővel, hogy felfedezzék Pia eredetének igazi történetét – az igazság pedig olyan veszélyes következményekkel jár, ami megváltoztatja az életüket örökre.

Gondolatok: Elvileg a Losthoz és a Matchedhez hasonlítják, jobb lett volna, ha nem teszik, de a klónos, önmagunk eredetét keresős regények mindig is a gyengepontjaim lesznek, mert még nem túl sci-fisek nekem.

Melissa Marr: Carnival of Souls – megjelenés: szeptember 4.

A daimonok városában, merev társadalmi osztályok választják el az erőseket és a hatalomra vágyókat. A Város közepén van a Lelkek Karneválja, ahol mind a gyilkosság, mind az élvezet megvásárolható. Generációnként egyszer a karnevál halálos versenyt rendez, ami esélyt ad arra, hogy bármelyik daimon csatlakozzon az uralkodók elitjéhez. A verseny nélkül Aya és Kaleb is üres jövő elé néznek – de más okokból. Mindkettejüknek a halálra menő küzdelem az egyetlen módja arra, hogy megpróbáljanak élni.

Mallory annyit tud A Városról, hogy az édesapja – ahogy minden más boszorkány is – elmenekült onnan száműzetésbe, az emberek világába. A tipikus barátokkal és egy kis romantikával teli tinédzser élet helyett Mallory a csendes utcákon is a veszélyforrásokat keresi, elrejtőzik és edzi magát. Tudja, hogy csak idő kérdése, amíg egy daimon megtalálja őt és az apját, szóval felkészíti magát az elkerülhetetlenre. Míg Mallory keveset tud A Városról, A Város minden lakója ismeri őt. El van tervezve Mallory jövője, és hamarosan ő is belekeveredik a romlásba és a veszélybe, ami a Lelkek Karneválja.

Gondolatok: Bár Melissa Marr Tündérvilág sorozatával sem végeztem, és a magyar kiadó miatt egyhamar nem is fogok, attól még imádom a horroros stílusát, és hogy mennyire jól bánik a mitológiával és a világfelépítéssel, még ha nem éppen szerethetőek is a karakterei, és a már jól megismert Sors vs. Szabad akarat témát dolgozza fel mindig, főleg a szerelmi sokszögeivel. De akadtak már merész húzásai Marrnak, amit más ifjúsági kategóriában nem mert volna megtenni, szóval alapból olvasós író nálam.

Carmen Rodrigues: 34 Pieces of You – megjelenés: szeptember 4.

Volt valami Ellie-ben… Valami veszélyes. Karizmatikus. Megtört. Jake vigyázott rá. Sarah követte őt. És Jess pedig nagy ívben kikerülte és onnan figyelte.

Most Ellie meghalt, és Jake-nek, Sarah-nak és Jessnek kell összerakni a daraboka. Csak 34 nyomuk van, amit a lány hagyott hátra. 34 papír elrejtve egy dobozban az ágya alatt. 34 titok egy rövid és fájdalmas életből.

Jake, Sarah és Jess mind felelősnek érzik magukat azért, ami Ellie-vel történt, és mindhármuknak megvan a maguk titka. Ahogy szembenéznek a legsötétebb igazságokkal saját magukról, rájönnek arra, amit Ellie rejtegetett mindeddig…

Gondolatok: A 13 okom volthoz hasonlítják. MIÉRT kell mindent mással reklámozni, ezt fel nem foghatom, viszont mindegy is, mert kedvenc kiadóm és öngyilkosságról szól, tehát azonnal a listámra repült.

Talia Vance: Silver (Bandia 1.) – megjelenés: szeptember 8.

Brianna mindig is láthatatlannak érezte magát. Az emberek keresztülnéznek rajta, még az a fiú is, akinek nem tud ellenállni, Blake Williams. De minden megváltozik, amikor egy házi bulin Brianna karkötője leesik, és az idő megáll. Abban a megdermedt, ezüstös percben Blake nem csak hogy látja őt, de fel is ismer benne valamit, amit a lány eddig maga elől is elrejtett.

Mivel rájön, hogy Danu, a kelta mitológia egyik vezéralakjának, leszármazottja, Brianna megkérdőjelezi, hogy ki is ő valójában. És amikor véletlen a lelkét Blake-hez köti, a kölcsönös vonzalmuk tagadhatatlan lesz.

De Blake-nek is megvan a maga titka, ami mindkettejükre nézve halálos lehet.

Tiltott mágiával egymáshoz kötve Briannának és Blake-nek meg kell találniuk magukat egy ősi ellenségeskedés közepette, ami azzal fenyeget, hogy elpusztítja az életüket és a szerelmüket.

Gondolatok: Kelta mitológia, csakis ezért került a várólistámra, amúgy egy olyan Baljós csillagok-féle, gagyi átköltést néznék ki előre belőle. Túl szép a borító és az ellenségesek szerelmétől már előre félek…

1 megjegyzés:

Macooka írta...

Hmmhmm, nagyon jól hangzanak ám :) Csak mire én ezeket megszerzem valahonnan, hogy olvassam.. Lehetetlenség :D

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.