Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #19

Elizabeth Fama: Monstrous Beauty (Monstrous Beauty 1.) – megjelenés: szeptember 4.

A vad és csábító sellő, Syrenka, beleszeret Ezrába, a fiatal természettudósba. Amikor a lány otthagyja a víz alatti életet azért, hogy boldogságra lelhessen a szárazföldön, nem tudja, hogy ennek a döntésének rettenetes és halálos következményei lesznek.

Majdnem száznegyven évvel később Hester találkozik egy rejtélyes idegennel, akit Ezrának hívnak, és mindent elsöprően és megmagyarázhatatlanul vonzódik hozzá. Generációkon át a szerelem mindig halált jelentett a családjában élő nők számára. Vajon ez egy még ki nem mutatott genetikai hiba… vagy egy átok? Ezra segítségével Hester elkezd nyomozni a családja furcsa és szomorú történelmében. A válaszok, amiket keres a temetőben, a kriptában és az óceán fenekén várják – de egy hatalmas erő bármit megtesz, hogy távol tartsa attól, hogy rájöjjön, milyen kapcsolat is fűzi Syrenkához és a régi tragédiához.

Gondolatok: Nagyon vágyok egy jó sellős regényre és eddig még nem sikerült találnom ilyet, viszont ennek a könyvnek felettébb pozitív a visszhangja, és nem is tűnik hihetetlenül romantikusnak, ami nagy pluszpont.

Mandy Hubbard: Dangerous Boy – megjelenés: szeptember 4.

A Dr. Jekyll és Mr. Hyde különleges esetének modern újramesélése egy hátborzongató csavarral.

Harper sosem aggódott amiatt, hogy szerelmes lesz, mert szkeptikusan áll a dologhoz. De minden megváltozik, amikor Logan a városba költözik, és Harper meglepetésére, egymásba szeretnek. És ez minden, amire nem is gondolta, hogy vágyik.

Aztán találkozik Logan ikertestvérével, Calebbel, akit kirúgtak a legutóbbi iskolájából. Igaz, hogy rossz fiú, de Harper nem tudja legyőzni az azt érzést, hogy valami sokkal félelmetesebb is rejlik benne – valami veszélyes. Amikor Logan elhúzódik a lánytól, Harper meg van róla győződve, hogy Caleb sötét múltja állt kettejük közé. De mire rájön az igazságra, talán már túl késő lesz.

Gondolatok: Habár Mandy Hubbard eddigi egyetlen fantasy könyve, amit olvastam tőle, nem volt épp tökéletes, a komoly témás regényével megvett kilóra, szóval egyszerűen tudom, hogy képes a veszélyes kapcsolatokról és a káros szerelemről írni. Már csak abban reménykedem, hogy nem lesz túl rózsaszín, ha már a Mandy Hubbard név alatt adja ki. (A másik álnevével ad ki realisztikus, sötét hangulatú könyveket.)

Jessica Khoury: Origin – megjelenés: szeptember 4.

Pia egy titkos laboratóriumban nőtt fel, az amazonasi esőerdőkben. A tudósok egy csoportja nevelte fel, akik azért alkották őt, hogy ő legyen az első tagja egy új, halhatatlan fajnak. De a tizenhetedik születésnapjának éjszakáján Pia egy lyukat talál az elektromos kerítésen, ami a steril otthonát övezi – és kiszökik a telephelyről életében először.

Szabadon a dzsungelban találkozik Eióval, egy fiúval a közeli faluból. Együtt küzdenek az idővel, hogy felfedezzék Pia eredetének igazi történetét – az igazság pedig olyan veszélyes következményekkel jár, ami megváltoztatja az életüket örökre.

Gondolatok: Elvileg a Losthoz és a Matchedhez hasonlítják, jobb lett volna, ha nem teszik, de a klónos, önmagunk eredetét keresős regények mindig is a gyengepontjaim lesznek, mert még nem túl sci-fisek nekem.

Melissa Marr: Carnival of Souls – megjelenés: szeptember 4.

A daimonok városában, merev társadalmi osztályok választják el az erőseket és a hatalomra vágyókat. A Város közepén van a Lelkek Karneválja, ahol mind a gyilkosság, mind az élvezet megvásárolható. Generációnként egyszer a karnevál halálos versenyt rendez, ami esélyt ad arra, hogy bármelyik daimon csatlakozzon az uralkodók elitjéhez. A verseny nélkül Aya és Kaleb is üres jövő elé néznek – de más okokból. Mindkettejüknek a halálra menő küzdelem az egyetlen módja arra, hogy megpróbáljanak élni.

Mallory annyit tud A Városról, hogy az édesapja – ahogy minden más boszorkány is – elmenekült onnan száműzetésbe, az emberek világába. A tipikus barátokkal és egy kis romantikával teli tinédzser élet helyett Mallory a csendes utcákon is a veszélyforrásokat keresi, elrejtőzik és edzi magát. Tudja, hogy csak idő kérdése, amíg egy daimon megtalálja őt és az apját, szóval felkészíti magát az elkerülhetetlenre. Míg Mallory keveset tud A Városról, A Város minden lakója ismeri őt. El van tervezve Mallory jövője, és hamarosan ő is belekeveredik a romlásba és a veszélybe, ami a Lelkek Karneválja.

Gondolatok: Bár Melissa Marr Tündérvilág sorozatával sem végeztem, és a magyar kiadó miatt egyhamar nem is fogok, attól még imádom a horroros stílusát, és hogy mennyire jól bánik a mitológiával és a világfelépítéssel, még ha nem éppen szerethetőek is a karakterei, és a már jól megismert Sors vs. Szabad akarat témát dolgozza fel mindig, főleg a szerelmi sokszögeivel. De akadtak már merész húzásai Marrnak, amit más ifjúsági kategóriában nem mert volna megtenni, szóval alapból olvasós író nálam.

Carmen Rodrigues: 34 Pieces of You – megjelenés: szeptember 4.

Volt valami Ellie-ben… Valami veszélyes. Karizmatikus. Megtört. Jake vigyázott rá. Sarah követte őt. És Jess pedig nagy ívben kikerülte és onnan figyelte.

Most Ellie meghalt, és Jake-nek, Sarah-nak és Jessnek kell összerakni a daraboka. Csak 34 nyomuk van, amit a lány hagyott hátra. 34 papír elrejtve egy dobozban az ágya alatt. 34 titok egy rövid és fájdalmas életből.

Jake, Sarah és Jess mind felelősnek érzik magukat azért, ami Ellie-vel történt, és mindhármuknak megvan a maguk titka. Ahogy szembenéznek a legsötétebb igazságokkal saját magukról, rájönnek arra, amit Ellie rejtegetett mindeddig…

Gondolatok: A 13 okom volthoz hasonlítják. MIÉRT kell mindent mással reklámozni, ezt fel nem foghatom, viszont mindegy is, mert kedvenc kiadóm és öngyilkosságról szól, tehát azonnal a listámra repült.

Talia Vance: Silver (Bandia 1.) – megjelenés: szeptember 8.

Brianna mindig is láthatatlannak érezte magát. Az emberek keresztülnéznek rajta, még az a fiú is, akinek nem tud ellenállni, Blake Williams. De minden megváltozik, amikor egy házi bulin Brianna karkötője leesik, és az idő megáll. Abban a megdermedt, ezüstös percben Blake nem csak hogy látja őt, de fel is ismer benne valamit, amit a lány eddig maga elől is elrejtett.

Mivel rájön, hogy Danu, a kelta mitológia egyik vezéralakjának, leszármazottja, Brianna megkérdőjelezi, hogy ki is ő valójában. És amikor véletlen a lelkét Blake-hez köti, a kölcsönös vonzalmuk tagadhatatlan lesz.

De Blake-nek is megvan a maga titka, ami mindkettejükre nézve halálos lehet.

Tiltott mágiával egymáshoz kötve Briannának és Blake-nek meg kell találniuk magukat egy ősi ellenségeskedés közepette, ami azzal fenyeget, hogy elpusztítja az életüket és a szerelmüket.

Gondolatok: Kelta mitológia, csakis ezért került a várólistámra, amúgy egy olyan Baljós csillagok-féle, gagyi átköltést néznék ki előre belőle. Túl szép a borító és az ellenségesek szerelmétől már előre félek…

Megjegyzések

  1. Hmmhmm, nagyon jól hangzanak ám :) Csak mire én ezeket megszerzem valahonnan, hogy olvassam.. Lehetetlenség :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Hogy akadtam rá:   Szeretem az írónőt. Úgy általában az egészről:   Harper Curtis az 1930-as években tengeti unalmas napjait egészen addig, amíg egy véletlen folytán rátalál a Házra, ami értelmet ad az életének. Furcsán hívja magához ez a rejtélyes Ház és odabent nem csak egy hullát talál, hanem egy szobát, ahol nevek várják, és egyből, zsigeri módon tudja, mit kell tennie ezekkel a lányokkal. Az 1970-es években cseperedő kislány, Kirby, pedig nem is sejti mekkora veszélynek van kitéve, amikor egy különös férfi megkörnyékezi, hogy egy játék pónit adjon neki. Sőt, később sem veszi észre a lány, hogy ugyanez a férfi követi élete folyamán, meglepően az öregedés minden jele nélkül. Szóval Lauren Beukes − akitől egy rendesen összerakott krimit olvastam csak − és sorozatgyilkosok meg az időutazás, ráadásul mindennek középpontjában egy rejtélyes ház áll! Úgy gondoltam, ennél izgalmasabb és hátborzongatóbb könyvet most nem is választhatok! És mekkorát tévedtem… Sajnálatos módon is

Steven Rowley: Lily és a polip

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   Ted Flask noha rendelkezik emberi barátokkal, mégis a legjobb barátjának Lilyt mondhatja, aki történetesen egy idős tacskó. Megvan a saját kis rituáléjuk: Minden csütörtökön kibeszélik a helyes pasikat, péntekenként társasoznak, vasárnaponként pizzát esznek. Tednek ez az élet tökéletesen megfelel, még ha éppenséggel a pszichológusa próbál rámutatni, hogy miért is ódzkodik a férfi a randizástól egy rosszul elsült kapcsolata után. Egészen addig minden nyugodt is, amíg meg nem jelenik a polip Lily fején és az életét nem követeli. Alapvetően nem szeretem az állatos történeteket, noha magukat az állatokat imádom, mégis úgy érzem, hogy sokszor az ilyen könyvek csak olcsó húzásként választják az állatos témát, hiszen attól nagyon könnyen elérzékenyülnek az állatbarát szívek. Valamiért viszont mégis úgy éreztem, hogy a Lily és a polip más lesz és amikor belelapoztam, már az első pár oldalon ére

Paul Tremblay: Szellemek a fejben

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   A Barrett család élete összeomlik, amikor az egyik lányuk, Marjorie skizofrénia jeleit kezdi mutatni. Mivel az orvosi kezelés úgy tűnik, nem használ, a családapa a hitébe menekülve a helyi paphoz fordul, aki pedig ördögűzést javasol. A család anyagi gondjai megoldása végett pedig beleegyeznek, hogy valóságshow-ként közvetítsék az egészet. Viszont az egész tragédiába torkollik, amiről tizenöt év után, Meredith, Marjorie kishúga nyilatkozik egy bestseller írónak. Noha a szimpla horrorok nem az én asztalom, az ördögűzés témája mindig is érdekelt, ezért kétség sem férhetett hozzá, hogy ez a könyv azonnal a várólistámra kerül. Nem teljesen azt kaptam, amire számítottam − borzongató horror −, viszont annyira a bőröm alá kúszott a könyv, hogy abszolút nem csalódtam. A Szellemek a fejben ereje abban rejlik, hogy igazából egy kommentár a horror műfaj egészére, és ezáltal egy nagyon intellige