Akasztják a hóhért

2010. december 9., csütörtök

Most eljön az alkalom, hogy visszafizethessetek nekem, mert lehúztam a kedvenc könyveiteket. :D Nem, konkrétan nem akaszthattok fel, hanem ehelyett feltettem a regényem (amit oly' féltve őrzök, mert már kiadókat zaklatok vele) első öt fejezetét, 58 oldalát, nem tudom hány szavát. Annyi kérésem lenne, hogy ha elolvassátok, (már ugyebár ha érdekel bárkit is), vagy kommentbe ide írjatok róla valamit, hogy tetszett, ha megjelenne (persze szerkesztett, szépen kijavított verzióban, mert még én is el-elgépelek), akkor megvennétek-e? Ha esetleg túl hosszú lenne a szidás és/vagy kritika az e-mail címem változatlan: gyiag@freemail.hu vagy voldemortsangel@hotmail.com. Most rajtatok a sor, hogy kíméletlenek legyetek! :D

A poszt már érvényét veszítette, így a linket leszedtem. :)

12 megjegyzés:

Insh írta...

Hmm. Sok kritikát kaptál? Nem akarnék olyasmit írni amibe már páran beleverték az orrodat :) Itt nem is akarok semmit írni, ha érdekel a véleményem (nekem ez fura, mégis miért _érdekelne_ a véleményem, de te tudod) akkor szívesen leírom valami privátabb médián keresztül :)

Gigi írta...

Eddig egy kritikát sem kaptam, mióta ezt kiböktem ide. :D Emailben szívesen várom a véleményedet, ami amúgy azért érdekel, mert ha végül is ezt prezentálni szeretném nagy közönség előtt, akkor sokféle ember olvassa, sokféle reakcióval és edzem magam. :D

Insh írta...

Még csak az elején tartok, de jegyzetelgetem az észrevételeimet :) Akkor majd írok :)

kai írta...

Jelentem én együltő helyemben végigolvastam, és nagyon tetszett. Várom a folytatást!
Van persze néhány fogalmazási hiba meg elgépelés, de a sztori és a karakterek sztem nagyon ott vannak!
Szóval tényleg legalább annyira várom a folytatást mint amikor már kiadott könyvek első fejezeteit olvasom el a kiadó honlapján :))
Csak így tovább, drukkolok neked!

Gigi írta...

Insh: Köszi, és várom a véleményt. :D Ráérsz vele.

Kai: A hibákról tudok, épp mostanság állok neki javítani. :) Örülök, hogy tetszett.

Timchee írta...

Szia!
Én már elég régóta a blogod követője vagyok. Tetszenek a kritikáid. Rengeteg jó könyvre felhívtad a figyelmemet, és sok rossz olvasmánytól sikerült megkímélned általuk :D
Úgy döntöttem hát, hogy elolvasom az írásod. Már letöltöttem, és néhány oldalon túljutottam. Eddig tetszik, de bővebben csak azután fogom értékelni, miután a végére értem :D

Insh írta...

Elröppent a levél :)

Ági írta...

Szia.
A karaktereket nagyon megkedveltem,én tutira megvenném ha kiadnák,úgyhogy nagyon remélem,hogy kiadják,mert most, hogy elkezdtem olvasni,tudni akarom,hogy mik jönnek még benne.
Apróbb hibák voltak benne,de nekem annyira tetszett,hogy kb észre se vettem :D
Szóóóval,ha van valami fejlemény,gondolom úgyis írod majd.Én nagyon szorítok neked.

Gigi írta...

Timchee: Várom a véleményed. :) Nyugodtan ráérsz vele.

Ági: Igen, a hibákról tudok, ez még a javítatlan verzió. :D Éppen azért kérek véleményt, hogy tudjam érdemes-e a javításra fordítanom az időmet. Köszönöm, hogy írtál. :) És igen, ha van valami fejlemény, az biztos megosztom.

Timchee írta...

Szia!
Nos, tartottam magam ahhoz, amit mondtál, vagyis, hogy "ráérek" a véleménnyel :D Csak most jutott időm, hogy írjak a regényedről. Meg hát kicsit össze kellett szednem a gondolataimat. Én nem vagyok olyan jó a kritika alkotásban :P Azért megpróbálkozom vele:)
Kezdjük a karakterrel: Jól érzem, hogy Emesét magadról mintáztad? Sok szerzőnél, pl. Meyernél is ezt "hibaként" róttad fel, ezért kicsit meglepődtem rajta. De végül is kedvelem a főszereplőt, mert legalább egyedire formáltad, nem az a tipikus papírmasé figura. A fiú barát karaktere is tetszik, akit némi iróniával Edvárdnak neveztél el :D
A helyszín választásnál, mikor rájöttem, hogy végre nem egy középiskolában vagyunk, hanem egyetemen, fellélegeztem :D A temetős jeleneteknél viszont úgy éreztem, mintha a Buffy, a vámpírok része egyik epizódját nézném. Hasonló volt a hangulat. A démonvadászok külsejének leírása pedig tipikus Cassandra Clare. Tudom, hogy ő a kedvenced, ezért nem róhatom fel, ha akaratlanul is "merítettél" tőle. Csak néhol mintha a sztori több történetből lenne összegyúrva. Ebben a pár fejezetben mind felfedeztem valamelyik író alkotásával való hasonlóságot. Persze tudom, ma már nem nagyon lehet kiemelkedőt írni, mert már az összes "poént" lelőtte valaki más előttünk. Pláne ugye, hogy sorra jelennek meg a fantasyk. Ez a műfaj kicsit megfáradt, én úgy érzem. De ez ne vegye el a kedved! Ahogy mondani szokták, azért írj, mert szeretsz! :) És remélem, hogy egy nap majd viszont láthatom valamelyik regényed a könyves boltok polcán! :)

Névtelen írta...

Elkezdtem olvasni, hűha, hát maga a történet érdekesnek ígérkezik, viszont a leírásokon csiszolhatnál. :) Nézd át újra és újra, jó lesz ez :D Sok sikert, és hát a végeredménytől függ, hogy megvenném-e :)

ChMax írta...

Szia!

Pár hónapja olvastam az első 5 fejezetet a másik blogodon, és hát a véleményem: nem venném meg (no offense, nem szoktam magamnak könyvet venni), de alapvetően érdekes, sajnáltam, hogy a legjobb résznél lett vége. Van 1-2 dolog ami nem tetszett (ezeket nem részletezném, mert nem tartom hibának, inkáb az "ízlés kérdése" kategória). Ha nagyon gonosz szeretnék lenni, azt mondanám, hogy olyan, mint egy blogregény, de egyértelműen a jobbak közül való. Viszont nem akarok gonoszkodni, várom a fejleményeket. :)

ChMax

U.i.: Nem akartalak megbántani. Sorry.
(Ahogy elnéztem, az, hogy nekem mi tetszik, meg mi nem, köszönőviszonyban sincs a legtöbb olvasó véleményével, a kiadókéval meg végképp nem.)

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.