Laurell K. Hamilton: Misztrál Csókja

2010. december 4., szombat


Hogy akadtam rá: LKH fanatikus vagyok.

Úgy általában az egészről: A Merry Gentry sorozat ötödik része, amely ott folytatódik, ahol a negyedik rész abbahagyta, azaz Meredith a tündérdombokban csendesen alszik, és ahogy megszokhattuk látomás szerű álma van. Nos, az Istennő mindenáron azt szeretné, ha a mi Merrynk visszahozná az életet és a mágiát az Unseelie Udvartartásba, ezért Meredithnek... sok emberrel kell lefeküdnie.

Az a bajom ezzel a kötettel, hogy a második-harmadik-negyedik részt imádtam, pezsgett ott a történés, és hiába a kilométeres erotikus leírások (hiszen erotikus könyvről van szó, nagyon jól tudom), történt más is. Itt nem igazán. A kötet eleve kisebb, mint a többi, és ez a furcsa, főleg a vaskos első rész után, a sorozat egyre kisebb és kisebb lesz, ami nem gond, hiszen nem ez szabja meg a könyv minőségét. De amikor már a 200. oldalon jártam a 260-ből, és még mindig nem történt semmi, kezdtem elszomorodni.

Ez egy egyszeri átvezető kötet, azaz kicsit csendes, és nagyobb konkrét cselekményszálunk nincs is. Félreértés ne essék, Hamiton iszonyat jól használja a szavakat, mindent gyönyörűen leír, mindent át lehet élni, és élvezet is volt olvasni a kötetet, de egy kis üresség érzetet hagyott maga után. A Sholto rajongók örülhetnek, hiszen most ő is főszerepet kapott Merry mellett, de ezen kívül nem tudnám megmondani, mire is volt jó ez a kötet, eltekintve, hogy az utolsó két-három fejezetben pörögtek fel az események és ott ténylegesen is történt valami érdekes. Picit csalódtam, de ugyanúgy várom a következő kötetet, hogy megtudhassuk végre, mi lesz Merryvel. Sajnos ezért a kicsit hiány érzetet maga után hagyó történetért, csak az átlagos könyveknek járó 3 pontot tudom megadni neki.

Apró megjegyzés: Iszonyatosan értékelem, hogy a fordító kis lábjegyzeteket csinál, hiszen ki hallott ezekről a mitológiákról, és bármi baki folytán is, de megnevezésre került a Books of Magic főszereplője, aki bár DC képregény szereplő (Hamilton Marveles), és gyakorlatilag semmi köze az egészhez, azért a rajongói szívemet melengette.

A kötetet köszönöm az Agave kiadónak.

Kedvenc karakter: Doyle, Galen

Ami kifejezetten tetszett:

Ami nem tetszett:

A történet: 3/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.