Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #5 és ½

Mivel feledékeny voltam (és valljuk be, meg kéne tanulnom használni a naptárat), ezért lemaradtam még jó pár e heti megjelenéssel, tehát pótolom. Éreztem ám, hogy túl kevés az az egy könyv, amit kiszemeltem. :D Tehát:
  

Martha Brockenbrough: Devine Intervention – megjelenés: június 1.

Van egy ősi legenda, mi szerint egy őrangyal időn és téren át utazott egy ember lányért, akit szeretett, és megölt mindenkit a mennyei fényből készült, csillogó kardjával, aki fenyegetni merte a lányt.

Ez nem az a történet.

Jerome Hancock Heidi Devine őrangyala. Vagy olyasmi. Inkább angyaltanonc, a Menny lélekrehabilitáló programjában elveszett tiniknek. És épp most akarják kirúgni, mert mindig ellóg a feladatai elől és túl sokszor sértette meg a Halottak Tíz Parancsolatát.

Eközben Heidi a gimnázium 11. osztályát kezdi, és arról ábrándozik, hogy művész lesz, de bekerült a kosárlabda csapatba, mert sokkal magasabb, mint akár egy felnőtt férfi. Amióta az eszét tudja egy hangot hall a fejében – aki Lynyrid Skynyrd énekel, rossz tanácsokat ad neki, de mégis az egyetlen társasága, amikor a leginkább magányosnak érzi magát.

Amikor az elképzelhetetlen megtörténik, ennek a két léleknek ki kell deríteni, hogy mit rontottak el, és hogy helyre tudják-e hozni, mielőtt Heidi ideje lejár és a lelke örökre elveszett.

Martha Brockenbrough első regénye vicces, szívszorító és reményteli, pokoli humorral és isteni írással.

Gondolatok: Úgy vagyok vele, hogy jó ifjúsági angyalos történettel még nem találkoztam, úgyhogy már nagyon vágyok rá. Bár kétlem, hogy ez a szó szoros értelmében az lenne, ugyanis egy könnyed, humoros történetre számítok. Néha ilyen is kell. :D

Byrony Pearce: Angel’s Fury – megjelenés: június 1.

"Éberen kezdtem álmodni. Emlékszem olyan zenére, amit sosem hallottam… Egy csomó új dolog van a fejemben, de elfelejtek dolgokat a saját életemből. Úgy érzem, mintha megszállnának."

Egy bukott angyal járja a földet, hogy elpusztítsa az emberiséget, a szeretetet gyűlöletté változtatja, a megbocsátást rágalmazássá és a reményt kétségbeeséssé. A pokol tüzén át jön el, hogy egy lányt kínozzon álmain keresztül. Mindig, ha Cassie Farrier megpróbál aludni, halál kísérti őt: Egy kis lány Zillah. A holokauszt áldozata. Kétségbeesésükben Cassie-t egy régi kúriába küldik kezelésre. Ott találkozik pont olyan gyerekekkel, mint ő. Beleértve Sethet is, aki valamiért annyira ismerősnek tűnik neki. A lány álma rémálommá válik – aztán valósággá.

Ebben a lenyűgöző, debütáló regényben a tehetséges, ifjú író vitákat kiváltó és elgondolkodtató témákat érint, amiket a tinédzserek átérezhetnek, beleértve az iskolai bántalmazást, és a kihasználást modern és történelmi környezetben. Mitológia, fantasy és való világi terror keverékével ez a könyv más, mint a többi.

Gondolatok: Bevallom, engem a borítója nem fogott meg, és nem tetszett. Aztán elolvastam a fülszöveget, és no lám, angyalok és démonok komoly témákkal. Ettől a könyvtől csodákat várok, hiszen, ha a holokausztot is érinteni akarja, ráadásul nem futólag, akkor nagyon jól ki kéne ezt dolgoznia. Mindenesetre nagyon várós!

Anna Waggener: Grim – megjelenés: június 1.

Amikor Erika egy rémisztő autóbaleset után felébred, valahol a föld és a Menny, élet és halál között találja magát. Nem akarja elfogadni Jeremiah segítségét, akiben nem biztos, hogy bízhat, még ha különösen tetszik is neki a fiú, és követi őt a lelkek komor városába. Nem biztos benne, hogy ki akar segíteni neki és ki akarja bántani. De mindenáron vissza akar jutni a gyerekéhez.

Shawn sosem gondolta volna, hogy majd neki kell Meganról, a húgáról és a felelőtlen nővéréről gondoskodni. És sosem képzelte, hogy majd egy kísértetekkel teli erdőben találják magukat, néha üldözik őket, néha meg akarják ölni őket, de egy biztos, sosem tudják, hogy merre is mennek.

A Grimmel a tehetséges Anna Waggener olyan helyekre kalauzol minket, ahol a mítosz valóság lesz, és ahol a család olyan könnyedén pusztíthat el, ahogy gondoskodik rólad, ahol a halál és az örökkévalóság találkozik.

Gondolatok: Elég komolynak tűnik a könyv, és ifjúsági regény, mégis van benne felnőtt narrátor. Ezzel nem tudom, mit lehet kezdeni, de mindenesetre egy komoly, elgondolkodtató hangvételű, mitológiával teli könyvet várok. El tudnám képzelni, hogy különféle lények vadásszák őket az erdőben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú