Ugrás a fő tartalomra

Könyves játék

Nancy vidításként küldte ezt a kis fejtörőt nekem. :D Köszönet érte. :)

Feladat:Írj fel 10 könyvet, amiket te már olvastál, de ajánlanád a többieknek. Nevezz meg 5 bloggert, akiknek kíváncsi vagy a véleményére, linkeld be őket, és hagyj nekik üzenetet a blogjukban. Jó olvasást!

Ebben csak az a nehéz, hogy nem tudom kinek adjam tovább. És mivel ma nem vagyok jó passzban, lehet utólagosan megnevezek valakit, de most akkor lássuk azt a 10 könyvet, amire azt mondanám bárkinek, hogy "nesze olvasd, muszáj!"

1. Neil Gaiman & John Ney Rieber & Peter Gross - Books of Magic - Ez egy szinte kötelező darab azoknak, akik szeretik a Harry Potter, hiszen ugyanaz az alapfelállás. Szemüveges, sötét hajú fiú, aki rossz körülmények között él és van egy baglya, majd egy pár idegen közli vele, hogy ő lehet a világ leghatalmasabb varázslója. Ez a történet képregény és kezdődik a Books of Magic 4 részes minisorozattal, amit Gaiman mester írt, majd utána utóbbi két úriember vette át tőle a történet szálat. Ehhez tartozik még a Children's Crusade, a Name of Magic és az Age of Magic történet is. Minden megvan benne, ami kell: keserédes dolgok, elgondolkoztató dolgok, nagy sztoricsavarok, szerethető karakterek. Többet nyújt, mint a legtöbb regény.

2. Neil Gaiman & Mike Carey - Lucifer - Szintén képregény, a Sandman külön spin-off sorozata, de nem kell feltétlenül azt olvasni hozzá, hogy érthető legyen. Minden igaz rá, ami az előzőre, csak itt ugye főszereplők Lucifer, aki lenyűgöző egy karakter. Mindenkit manipulál, mindig van terve, és a melléktörténetek szintén meghatóak.

3. Neil Gaiman - Tükör és Füst (Nem, nem fogom az összes Gaimant felsorolni, bár mindegyiket imádom, de ez az a novelláskötet, amit ha végigolvasok, teljesen rendben érzem magam, mindig segít rajtam.)

4. Cassandra Clare - Csontváros - Mert imádom, és a világ magával ragad. Bár Clare YA fantasyt ír és romantikus, mégis leköti az embert a rejtély, a világ felépítése, a karakterek, és nem minden olyan sablonos.

5. Kelley Armstrong - The Summoning - A Darkest Powers első kötete. Letehetetlen, izgalmas regény, ami szintén magával sodor. Minden tökéletes benne, mintaregény nálam. :)

6. Laurell K. Hamilton - Bűnös Vágyak - Mert Anita Blake rajongó vagyok, és bárki bármit mond, ez egy JÓ vámpíros regény.

7. Holly Black - White Cat - Holly Black tündéres sorozatát imádtam, nem egy átlag regény, a rejtélyen van inkább a hangsúly és imádom az emberi karaktereit. Míg a tündéres sorozatban akadtak kifogásolnivalók, a Curse Workersnél már nincs.

8. Ellen Hopkins - Impulse - Személyesen a kedvenc témámat, az öngyilkosságot dolgozza fel. Teljesen komoly könyv, éretleneknek még a kezébe sem való. A legszebb szerelmi háromszög, amit valaha olvastam, bár nem, nem ezen van a hangsúly, én mégis értékeltem.

9. Neil Gaiman - A Temető Könyve - Megígértem, hogy nem Gaiman lesz a többi, de egyszerűen annyira nagy hatással volt ez rám, mint minden Gaiman mű és pont tegnap olvastam el. Gyönyörű, mást nem lehet rá mondani.

10. Oscar Wilde - Dorian Gray Arcképe - Az a könyv, ami megszerettette velem ezt a kort. Nem mellesleg pedig tele van gyönyörű gondolatokkal, összetett szereplőkkel, és ki ne imádná Doriant? :)

Megjegyzések

 1. Tetszik a szavazás a fejléc alatt:) Jó volt a fantasy könyvek mellett néhol olyanokat is találni, mint Light szobája:D Szeretem a Death Note-t. Már meg is osztottam a szavazást a twitteremen:)

  VálaszTörlés
 2. Szia! Kaptál tőlem egy díjat:)Tudom már párszor kaptál,de megérdemled.:)
  http://omghollyvogue.blogspot.com/2010/07/kreativ-blogger-dij.html

  VálaszTörlés
 3. Olvier: Köszi! Amúgy én is szeretem a Death Note-ot, de az nem az én érdemem. :) Lehetett jelölni, kik vegyenek részt a szavazáson.

  Abby: Köszi! :) Annyira pirulok mindig, amikor díjat kapok. :)

  VálaszTörlés
 4. Nah, most én is jöttem somfordálni :) Nancy megelőzött a játékátadásban, de azért kiírtalak XD
  Jó pár könyvet kitaláltam a listádon XD Tudtam, hogy ott lesznek :D Képzeld, majdnem szereztem egy Temető K- t, de aztán mégsem akart velem jönni :( :)

  VálaszTörlés
 5. Szia!

  Kaptál egy díjat tőlem, szeretem olvasni az írásaidat. :)

  http://mina-olvasmanyai.blog.hu/2010/07/28/dijat_kaptam_11

  VálaszTörlés
 6. Szia! Látom páran már adtak neked díjat, szívesen olvasgatom a blogodat, ezért tőlem is kapsz egyet :) Itt : http://ittvalahol.blogspot.com/2010/07/dijat-kaptam.html találod :)

  VálaszTörlés
 7. Hy! Nem is rossz ez a játék. Amúgy, hogy lehet díjat adni. Amúgy légyszi akinek van ideje szavazon itt: http://moly.hu/polcok/szavazas.

  VálaszTörlés
 8. Tisztelt Blogíró!

  Elnézést kérünk a zavarásért,főleg azért hogy spamelünk a blogodban csak ezzel a kis levéllel szeretnénk felhívni a figyelmünket magunkra. Igyekszünk úgy körlevelezni, hogy mindenhova egyszer írjunk, ha másodszor is előfordult szíves elnézésedet kérjük és nyugodtan szólj ránk!

  A blogunk szeretné kultbloggá kinőni magát, ami tudjuk kemény munka, de 6 igencsak aktív szerkesztő van rajta az ügyön, a blog napi szinten frissül!

  Különböző stílusban, különböző témákról írnak, így mindenki megtalálja a helyét és önmagát, színessé válik a cikk kavalkád, hiszen nem mind vagyunk egy véleményen (ezért sok vita cikk is születik).

  Ha megnyertük a tetszésedet gyere bátran, légy folyamatos olvasó és terjessz minket!

  Témék dióhéjban: Zene, film, könyv , ajánlók, művészek, költők írók, orvosi cikkek, mutációk, betegségek, életmód-tanácsadás, kutatások, horror és még ezoterika,okkultizmus, filozófia, érdekességek és Istenkeresés is megállja a helyét (normális keretek közt). Ezek mellett a készítők vicces képregényekkel is szolgálnak.

  Szeretnénk alternatív fiatalok körében elterjedni és jóra és hasznosra tanítani őket. Nem támogatjuk az öngyilkosságot és semmilyen önpusztító cselekményt. Nem buzdítunk senkit sátánizmusra (bár volt róla szó, de csak ismeretterjesztő cikként) ,a témák az írók saját kedvenceiből és érdeklődési köréből áll csupán amit próbálnak minél kevésbé negatívabb kontextusban előadni.

  Gyere és less meg miket, ha zavartunk pedig még egyszer elnézést, nem fordul elő többet! Üdvözlettel a:

  M.A csapata

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt. Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat. AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK Szer

Top 10: Kedvenc romantikus regény

Mostanában megrögzötten néztem, hogy mely posztokra van kereslet, és valamilyen úton-módon a régi Top 10 romantikus könyves listám időről-időre előkerül a legolvasottabb bejegyzések közé. Ezért felötlött bennem az a gondolat, hogy írok egy újabb posztot, de most mindenféle kategória szerint (a többi kategória később várható), és ezt ám frissíteni is fogom, ahogy változik. (Mert most ahogy ránéztem a régi listámra, elszörnyedtem, hiszen a sorozatok folytatásai eléggé lerontották a színvonalat.) Előre leszögezem, hogy klasszikus és szépirodalmat nem teszek fel listákra, mert nem egy kategória a szórakoztató irodalommal, így tehát a legjobb romantikusok között persze, hogy ott van számomra az Üvöltő szelek, de a végén a klasszikusok kilöknének minden modern regényt. :) A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2014. február 17.) 10. Victoria Schwab: Az Archívum (ifjúsági, 3 részes sorozat) Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olva

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril