Ugrás a fő tartalomra

Augusztusi Olvasólista

Nos, az igazság az, hogy már nem tudok egyszerűen rövid olvasólistát csinálni. Ezért újfajta hozzáállással próbálkozom. Kategória szerint szétbontom az olvasandó könyveket. És azt lehet várni, hogy egy kategóriából egyet olvasok el. :D Akár lehet kommentelni is, hogy melyikre van nagyobb igény.

Istenek/Istennők írásai: (Bocsánat a kifejezésért, de nekem példaképeim.)
Cassandra Clare: Clockwork Angel (Infernal Devices 1.)
Kelley Armstrong: Stolen (Women of the Otherworld 2.)
Ellen Hopkins: Crank (Crank 1.)
Ellen Hopkins: Tricks
Kristin Cast – Alyson Noel – Kelley Armstrong – Richelle Mead – Francesca Lia Block: Kisses from Hell


Kedvenc írók írásai:

Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner
Melissa Marr: Radiant Shadows (Wicked Lovely 4.)
Lisa Mantchev: Eyes Like Stars (Theatre Illuminata 1.)
Beth Fantaskey: Jekel Loves Hyde
V. C. Andrews: Virágszirmok a Szélben (Dollanganger 2.)


Tetszős sorozatok:

Jeff Mariotte: Witch's Canyon (Odaát 2.)

Angolul szemeztem vele:
Meredith Ann Pierce: The Darkangel (Darkangel 1.)
Lauren Myracle: Bliss
Aprilynne Pike: Wings - szárnyak (Laurel 1.)
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
Kami Garcia / Margaret Stohl: Beautiful Creatures - Szépségesek
Kristin Cashore: Graceling - Áldottak

Rá akarnak beszélni/ajánlották:
Levy L. Smith: A Leszármazott (Dark Love 1.)
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz (Cat és Bones 1.)
Karen Chance: Megérint a sötétség (Cassandra Palmer 1.)
Margit Sandemo: Varázslat (A Jéghegyek népe 1.)
Sebastian Fitzek: A terápia
Maggie Stiefvater: Shiver - Borzongás (Mercy Falls farkasai 1. - Őszintén bolond dolog nekem ilyet ajánlani, de azért elolvasom majd. :D)

Kötelezők:

P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva (Éjszaka Háza 2.)
Lisa Jane Smith: The Vampire Diaries: The Return: Shadow Souls (VD 6.)
Melissa de La Cruz: Masquerade (Kékvérűek 2.)
Alyson Noel: Dark Flame (Halhatatlanok 4.)

Képregények:
John Ney Rieber: Reckonings (The Books of Magic 3)
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme – A babaház (Sandman 2.)
Jamie Delano: Hellblazer – The Devil You Know (Hellblazer 2.)
Neil Gaiman: Death – The Time of Your Life

Megjegyzések

 1. (Természetesen) borzasztóan kíváncsi lennék a Clockwork Angel-re (kapunk-e még egy olyan jó pasit mint Jace? ;) :D) és ha már angyalok, akkor nagyon érdekelne a "Wings-kritikád" :)

  VálaszTörlés
 2. Óh, a Clockwork Angelt, ahogy megkapom, egyből olvasom. :) A Wings, az tündéres, nem angyalos.

  VálaszTörlés
 3. Kisses from Hell,Wings,Shiver,TVD :)

  VálaszTörlés
 4. Azt hiszem eddig bírtam ki a név nélküli blogolvasgatást...muszáj hozzászólnom.:)

  1. A Clockwork Angel kritika engem is nagyon érdekel, főleg, hogy azt tervezem első angol nyelvű olvasásnak, de szerintem várható, hogy fenomenális lesz. Márcsak Magnus miatt is...:)

  2. Jeaniene Frost könyvei szerintem fantasztikusak, de mivel én az Anita Blake cuccot nem szeretem, nem tudom megmondani, hogy koppintás-e vagy sem. Mindenesetre már csak a poénokért is érdemes elolvasni.

  3. Csak nekem okoz földöntúli örömöt, hogy a szavazásban elég sok helyen tarol Jace?:D

  VálaszTörlés
 5. Ezt a listát nem tudom szó nélkül nézni. :D
  Clare Clockwork Angle-je alap. :D De helyette lehet egy kis Crank is.
  Ami még érdekelne az az Eyes like stars.
  A VD 6 kritikádra nagyon kíváncsi vagyok, de nem akarom, hogy kínozd magad :D
  A Shivert meg meg sem említem. Félő, hogy Csitt, csitt vége lenne. :)

  VálaszTörlés
 6. Furcsa, hogy a Wingst, most mindenki akarja, persze, amikor kiraktam nagyon régen, akkor lebeszélt róla mindenki.

  Annie: A Clockwork alap, ahogy lesz, falom is. Frostra kíváncsi vagyok, mindenki magasztalja. :D És a 3-ra, nem csak neked. :D Én is örülök.

  Nancy: Mondjuk a Cranket biztos, hogy csak a Tricks után olvasom. Mert a Crank ugye trilógia, bár nem tudom, lesz-e több része.

  A VD ajánlásokat meg köszönöm. xD Tudtam, hogy imádtok kínozni. A Shivert meg azért rossz, mert mindenki tudja, hogy nem nekem való és én azt lehúzom, ami nem tetszik. Kár a fanoknak ezt kérni. :D

  VálaszTörlés
 7. Huh én a dark lovet nem ajánlom. Borzalom.

  VálaszTörlés
 8. ja, tényleg tündéres :) összekeveredtem, de attól még érdekel :D

  VálaszTörlés
 9. Viszont clockwork angelről, the second life of Bree Tannerről, beautiful creaturesről, kékvérűekről, halhatatlanok sorozatrólés wingsről szívesen elolvasnám a kommented. A megérint a sötétség nekem közepes volt, a hívj be-t abbahagytam mivel tényleg nem egy 10 éves gyereknek való (igaz mostmár 11 vagyok, de szt 10 évesen kezdtem meg)az elárulva tetszett bár a harmadikat nagyon elrontoták (igaz mégis megvettem a negyediket), a shiver meg már megvan véve csak nem olvastam még el.

  VálaszTörlés
 10. A Clockwork Angelt biztosan imádni fogom (az írónőben nagyon bízom, és már olvastam egy halom részletet belőle.) A Wings nem tudom mennyire tinédzser könyv nekem, a fülszövegben van egy kis bökkenőm, de attól még lehet jó könyv. A Kékvérűeket már elkezdtem, 70 %-nál tartok. Elárulom, nagyon nem tetszik. 1 pontot fog kapni.

  VálaszTörlés
 11. A megérint a sötétség nagyon jó :D és az sem 11 éveseknek való :D, de nem uncsi a története, csak átlagos... meg a szereplők is, de szerintem jól van megírva és ez számít...
  A Frost kötet szintén ugyanez, csak pepitában...
  Shiver neked tutti nem fog tetszeni, mert ennyire már ismerlek... Clockwork angelt nem kéne olvasnod, mert azt meg én szívom meg (mert ennyire is ismerlek), Dark Love csak saját felelősségedre, és nem mondhatod, hogy nem szóltam... (immáron sokadszor)
  És ami még a végére marad: a kötelezők közül a HoN ... Na ne már... Akkor olvass már inkább valami olyant, aminek még értelme is van... Nem elég neked, hogy a húgodat kicsinálja, te is IQ szint csökkenésen akarsz átesni?

  VálaszTörlés
 12. A kötelező azt jelenti, sz*r, de muszáj elolvasni. xD

  VálaszTörlés
 13. Miért lenne muszály? XD Mondjuk én is elolvastam a kis herceget meg a Romeó és Júliát.
  És ha már itt vagyok én is 'ajánlgatok": Böszörményi: Rémálom sorozat .

  VálaszTörlés
 14. Azért muszáj, mert ha valamit elkezdtem, be is fejezem, FFG, drága húgom is ilyen elven működik. :D Nem hiába vagyunk ikrek. A kis herceget, meg a R és J-t szerettem. :D De ezek a mostani egynémely tini könyv tudja az agyamat nagyon húzni. :) De nem hagyom abba a felénél, nehogy azt mondják anélkül írok kritikát, hogy ismerném.

  Böszörményit meglátom. :D A környezetem nem jó véleménnyel van róla és átragadt rám.

  VálaszTörlés
 15. Clare új könyvére már én is nagyon-nagyon kíváncsi vagyok. Igaz még a Hamuváros végét se olvastam el, mert akkor nem bírnám ki az Üvegváros megjelenéséig. :D x)
  A Shivert meg nem kell előre megítélni, csöpögős hangulatodban kifejezetten jól fog esni. (: Nálam legalábbis van olyan jó, mint a Twilight.
  A Rémálom sorozatot én is csak ajánlani tudnám. Kétféle képpen lehet elolvasni, mint társadalom kritika, és mint olvasmányos regény. De mindkét szempontból megállja a helyét. (: Meg ajánlanám Böszörményi többi írását is (Rontásűzők, Álomfogó-sorozat) bár azok inkább gyerek regények.
  És kíváncsi lennék arra is, hogy mi a véleményed Jay Asher írásáról, a Thirteen Reasons Why-ról. (13 ok, hogy miért) Még nem olvastam, de leírás alapján nekem nagyon szimpatikus. :)

  VálaszTörlés
 16. Ó bocsi, látom már el is kezdtem az Asher könyvet. Hogy tetszik eddig? (:

  VálaszTörlés
 17. A Shiverrel az a gond, hogy nekem nem lesz kb. 3 évig csöpögős hangulatom. De nem ítélem el, csak akik ismernek, tudják, hogy nekem az nem való. :D
  Az Asher könyv eddig tetszik. Az első két oknál járok, bár még nem olyan durva, mint amire számítottam, de hát a vége a lényeg. :D

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt. Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat. AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK Szer

Top 10: Kedvenc romantikus regény

Mostanában megrögzötten néztem, hogy mely posztokra van kereslet, és valamilyen úton-módon a régi Top 10 romantikus könyves listám időről-időre előkerül a legolvasottabb bejegyzések közé. Ezért felötlött bennem az a gondolat, hogy írok egy újabb posztot, de most mindenféle kategória szerint (a többi kategória később várható), és ezt ám frissíteni is fogom, ahogy változik. (Mert most ahogy ránéztem a régi listámra, elszörnyedtem, hiszen a sorozatok folytatásai eléggé lerontották a színvonalat.) Előre leszögezem, hogy klasszikus és szépirodalmat nem teszek fel listákra, mert nem egy kategória a szórakoztató irodalommal, így tehát a legjobb romantikusok között persze, hogy ott van számomra az Üvöltő szelek, de a végén a klasszikusok kilöknének minden modern regényt. :) A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2014. február 17.) 10. Victoria Schwab: Az Archívum (ifjúsági, 3 részes sorozat) Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olva

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril