Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #39

Az e heti könyvekből, amik felkeltették az érdeklődésemet:
4 angol nyelvű
4 ifjúsági-tinédzser könyv
2 sci-fi
1 komoly, realisztikus

1 humor.


Robin Benway: Also Known As – megjelenés: február 26.

Az, hogy valaki 16 éves széftörőnek és még küldetéseket is kap, és a szülei nemzetközi kémek, annak vannak jó és rossz pillanatai. Előnyök: bűntény megoldó kalandokkal körbejárhatod a világot. A szüleidnek szupermenő állása van. Hátrány: Sosem maradsz egy helyen sokáig, hogy barátokat szerezhess vagy esetleg szerelmes legyél. De Maggie Silvernek, a legnagyobb előny mind közül, hogy elkerülheti a gimit és a vele járó klikkeket, rossz menza kaját és a frusztrálóan egyszerű szekrény zárkombinációkat.

Aztán Maggie-t és a szüleit New Yorkba küldik az első önálló munkájára, és minden megváltozik. Egy magániskolába kell járnia, ahol ellent kell állnia a kísértésnek, hogy feltörje az iskola védelmi rendszerét és össze kell barátkoznia a helyes Jesse Oliverrel, hogy fontos információhoz jusson az üggyel kapcsolatban… miközben próbál nem lebukni.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: kémes, középiskola, kaland
Mennyire várom: 5/3
Vonzó tényezők: kémes, vicces
Taszító tényezők: -

Patrick Carman: Pulse (Pulse trilógia 1.) – megjelenés: február 26.

2051-et írunk, és a világot még fel lehet ismerni. A rejtélyes osztálytársa, Dylan Gilmore segítségével Faith Daniels rájön, hogy képes az elméjével tárgyakat mozgatni. Ezt a telekinetikus képességet „pulzusnak” hívják és Dylannek is van képessége.

Magával ragadó akciójelenetekben Faith bemutatja a képességét egy telekinézist mesterien űző csoporton, akik olyan erősek, hogy az ellenségeiket a helyükről kiszaggatott villanyoszlopokkal, mozgó szikladarabokkal terítik le és akár egy eldobott kalapácsot is képesek eltéríteni a pályájáról, hogy halálos fegyvernek használják. De még a legnagyobb képesség is, az elme – és a szív – is nehezen irányítható. Ha Faith Dylanhez akar csatlakozni és megmenteni a világot, akkor mindkettőre szüksége lesz.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: sci-fi, természetfeletti erők, technológia, középiskola
Mennyire várom: 5/3
Vonzó tényezők: különleges képességek, talán génmanipuláció
Taszító tényezők: romantika, a szeretet ereje mindent legyőz érzet

Caela Carter: Me, Him, Them, and It – megjelenés: február 26.

Az ÉN Evely Jones, 16 éves, kitűnő tanuló, aki azért adta elő a rossz lányt, hogy feldühítse ŐKET, a rideg, távolságtartó szüleit. Ő Todd, Evelyn titkos nem-szerelme, akiről azt hitte, hogy csak a szexért használja – amíg véletlen tényleg bele nem szeretett. De mielőtt Evelyn esélyt kapna rá, hogy bevallja az érzéseit Toddnak, valami fontosabb közbejön. AZ. AZ egy embrió. Evelyn ugyanis terhes – és amikor Todd magára hagyja, Evelynnek ötlete sincs kihez forduljon. Egy házasságtörő apa, egy közömbös, rideg anya, egy mérges legjobb barátnő és egy (hálisten!) szerető nagynéni, akinek örökbefogadott lányai vannak, segíthetnek-e Evelynnek meghozni a szívszorító döntést?

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: terhesség, családi problémák, érzelmi problémák
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: komoly könyv
Taszító tényezők: -

Elsie Chapman: Dualed (Dualed 1.) – megjelenés: február 26.

Kersh városa biztonságos menedékhely, de a biztonság ára magas. Mindenkinek van egy genetikus Alternatívja – egy ikertestvére, amit egy másik család nevel fel – és a városlakóknak bizonyítaniuk kell magukat úgy, hogy megölik az Alternatívjukat még a huszadik születésnapjuk előtt. A túlélés jó képzést, jó munkát, házasságot – egy szóval életet jelent.

A tizenöt éves West Grayert harcosnak képezték ki, felkészítve a napra, amikor a küldetése megérkezik, és egy hónapot kap arra, hogy levadássza és megölje az Altját. De egy tragikus baleset alapjaiban rázza meg West önbizalmát. Gyásszal és bűntudattal lesújtva már nem biztos benne, hogy ő a legjobb, hogy ő érdemes a jövőre. Ha bármi esélye van is a győzelemre, fel kell hagynia az Altja és a szerelem elől való meneküléssel… noha mindkettőnek megvan az esélye, hogy elpusztítja őt.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: disztópia
Mennyire várom: 5/3
Vonzó tényezők: klónok
Taszító tényezők: kritikák szerint túl romantikus

Megjegyzések

  1. Dualed romantikus?:D Mit olvastak ezek...
    Mondjuk tény, hogy azt sem értem miért kellett bele az a szál, annyira ritkán van benne és kb semmin sem változtat. Na mindegy, kíváncsi vagyok mi lesz a véleményed róla :)

    VálaszTörlés
  2. Hahó,Gigi :) Úgy látom,megvan már a listád,de azért ajánlanék néhány könyvet,amiket most olvastam és szerintem neked is tetszene.
    Szabó Magda:Az őz(lélektani dráma,de nagyot üt)
    Choderlos de Laclos:Veszedelmes viszonyok(klasszikus,és elég merész,a maga idejében botránykönyv volt,de én imádtam. Kicsit olyan,mint a Dorian Gray,főleg Cecile tiszta Dorian.)
    Fáy András:Attila(történelmi romantikus könyv)
    Ha gondolod,nézz utána,én mindháromért oda meg vissza vagyok.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú