Amit a Kaktusz is olvasni akar #24

2012. október 7., vasárnap


Anna Jarzab: The Opposite of Hallelujah – megjelenés: október 9.

Caro Mitchell egyedüli gyereknek tartja magát – és ezt szereti is. Mert hát a sokkal idősebb nővére, Hannah nyolc évvel ezelőtt elszökött és Caro alig emlékszik rá. Szóval amikor Caro szülei bejelentik, hogy Hannah visszatér, hogy velük éljen, Caro úgy érzi, hogy egy betolakodó tör be a családjához. Neki Hannah teljesen ismeretlen, valaki, aki az otthonát csak szelíd, visszahúzódó jelenlétével kísérti, és aki nem hajlandó beszélni az életéről, vagy hogy miért ment el. Caro nem érti, hogy a szülei miért ilyen engedékenyek a nővérével és hogy miért nem követlenek válaszokat.

Mivel nem érti meg Hannah-t, Caro ezért hazugságokat mond a nővére rejtélyes megjelenéséről. De amikor azok a hazugságok elidegenítik az új szerelmétől, és elszakítják a barátaitól és a szüleitől, egy nem várt helyen keres megnyugvást. És amikor felfedez egy nyomot Hannah múltjához – egy olyat, ami segíthet megmenteni Hannah-t a sötét titoktól, ami fogva tartja –, Caro új fényben kezdi látni a nővérét.

Gondolatok: Reményeim szerint valami komoly téma Hannah titka, és egy szép sztorit kapok két testvér kapcsolatáról.

Ingrid Paulson: Valkyrie Rising – megjelenés: október 9.

Soha semmi nem történik Norvégiában. De legalább tudja, mit várjon, mikor meglátogatja a nagyanyját: egy békés halászfalut és hosszú, lassan csordogáló nyári napokat. É talán végre kikerül a túlságosan tökéletes bátyja, Graham árnyékából is, amíg ott van.

Amire Ellie nem számít, az Graham idegesítő legjobb barátja, Tuck, aki vele tart az útra. Sőt arra se, hogy fiúk fognak eltűnni, amiről az a hír járja, hogy emberrablások. De legkevésbé arra számít, hogy valami hatalmas és ősi ébred fel benne, és hogy furcsa suttogó hangok arra bíztatják, hogy foglalja el a helyét a mitikus harcosok között. Nyugalom és csend helyett, egyszerre egy halom lány jelenik meg L. A-ből, hogy Norvégiában nyaraljanak! És amikor Graham eltűnik, Ellie-n múlik – és a szarkasztikus, de tagadhatatlanul vonzó Tuckon –, hogy felfedjék az igazságot az eltűnésekkel kapcsolatban, és hogy megakadályozzák a gonosz tervet, ami mögöttük húzódik.

Halálos legendák, titkos személyazonosságok és bátortalan románc keveredik össze egy lány váratlanul-epikus felnőtté válási történetében.

Gondolatok: Jajj, hát elsőre annyira tipikus tömeggyártott regénynek hangzik, de nem kapott rossz kritikákat. És kiemelném, hogy germán mitológia. :D

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.