Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #24


Anna Jarzab: The Opposite of Hallelujah – megjelenés: október 9.

Caro Mitchell egyedüli gyereknek tartja magát – és ezt szereti is. Mert hát a sokkal idősebb nővére, Hannah nyolc évvel ezelőtt elszökött és Caro alig emlékszik rá. Szóval amikor Caro szülei bejelentik, hogy Hannah visszatér, hogy velük éljen, Caro úgy érzi, hogy egy betolakodó tör be a családjához. Neki Hannah teljesen ismeretlen, valaki, aki az otthonát csak szelíd, visszahúzódó jelenlétével kísérti, és aki nem hajlandó beszélni az életéről, vagy hogy miért ment el. Caro nem érti, hogy a szülei miért ilyen engedékenyek a nővérével és hogy miért nem követlenek válaszokat.

Mivel nem érti meg Hannah-t, Caro ezért hazugságokat mond a nővére rejtélyes megjelenéséről. De amikor azok a hazugságok elidegenítik az új szerelmétől, és elszakítják a barátaitól és a szüleitől, egy nem várt helyen keres megnyugvást. És amikor felfedez egy nyomot Hannah múltjához – egy olyat, ami segíthet megmenteni Hannah-t a sötét titoktól, ami fogva tartja –, Caro új fényben kezdi látni a nővérét.

Gondolatok: Reményeim szerint valami komoly téma Hannah titka, és egy szép sztorit kapok két testvér kapcsolatáról.

Ingrid Paulson: Valkyrie Rising – megjelenés: október 9.

Soha semmi nem történik Norvégiában. De legalább tudja, mit várjon, mikor meglátogatja a nagyanyját: egy békés halászfalut és hosszú, lassan csordogáló nyári napokat. É talán végre kikerül a túlságosan tökéletes bátyja, Graham árnyékából is, amíg ott van.

Amire Ellie nem számít, az Graham idegesítő legjobb barátja, Tuck, aki vele tart az útra. Sőt arra se, hogy fiúk fognak eltűnni, amiről az a hír járja, hogy emberrablások. De legkevésbé arra számít, hogy valami hatalmas és ősi ébred fel benne, és hogy furcsa suttogó hangok arra bíztatják, hogy foglalja el a helyét a mitikus harcosok között. Nyugalom és csend helyett, egyszerre egy halom lány jelenik meg L. A-ből, hogy Norvégiában nyaraljanak! És amikor Graham eltűnik, Ellie-n múlik – és a szarkasztikus, de tagadhatatlanul vonzó Tuckon –, hogy felfedjék az igazságot az eltűnésekkel kapcsolatban, és hogy megakadályozzák a gonosz tervet, ami mögöttük húzódik.

Halálos legendák, titkos személyazonosságok és bátortalan románc keveredik össze egy lány váratlanul-epikus felnőtté válási történetében.

Gondolatok: Jajj, hát elsőre annyira tipikus tömeggyártott regénynek hangzik, de nem kapott rossz kritikákat. És kiemelném, hogy germán mitológia. :D

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt.

Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat.


AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK

Szerintem ez…

Top 10: Kedvenc romantikus regény

Mostanában megrögzötten néztem, hogy mely posztokra van kereslet, és valamilyen úton-módon a régi Top 10 romantikus könyves listám időről-időre előkerül a legolvasottabb bejegyzések közé. Ezért felötlött bennem az a gondolat, hogy írok egy újabb posztot, de most mindenféle kategória szerint (a többi kategória később várható), és ezt ám frissíteni is fogom, ahogy változik. (Mert most ahogy ránéztem a régi listámra, elszörnyedtem, hiszen a sorozatok folytatásai eléggé lerontották a színvonalat.) Előre leszögezem, hogy klasszikus és szépirodalmat nem teszek fel listákra, mert nem egy kategória a szórakoztató irodalommal, így tehát a legjobb romantikusok között persze, hogy ott van számomra az Üvöltő szelek, de a végén a klasszikusok kilöknének minden modern regényt. :)

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2014. február 17.)

10. Victoria Schwab: Az Archívum (ifjúsági, 3 részes sorozat)
Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A …

Top 10: Kedvenc Romantikus Regény

MIVEL VALAMIÉRT EZ A POSZT VAN ÁLLANDÓAN A NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK KÖZÖTT, SZERETNÉM FELHÍVNI A FIGYELMET, HOGY VAN FRISSEBB ÉS FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ LISTÁM EBBEN A TÉMÁBAN [ITT].

Sokan szeretik a romantikát, és ezért olvasnak romantikus könyveket. Na már most én nagyon válogatós vagyok. Ritka az, ahol tényleg átérzem a dolgokat. A felnőtt irodalomban az a baj, hogy pornósítják és ott is inkább csak a testi vágy van előtérben (természetesen ez csak azokra vonatkozik, amiket én olvastam), az ifjúsági fantasyknál meg az írónénik ritkán emlékeznek rá, milyen volt 16-18 évesen tényleg szerelmesnek lenni, ezért csak nagy szavakkal vagdalkoznak. Felsorakoztatom a 10 legjobb romantikus regényt, amit én olvastam, és SZERINTEM a legjobban mutatják be az érzelmeket. Ezeknek a könyveknek általában nincs nagyobb témája, minthogy egy pár összejön (vagy nem), szóval nem nyomozós-akciós fantasyk. És javarészt ifjúsági regények, mert én is nagy részben azt olvasok. Nem, nem fogok külön csak magyar listá…