Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #26


A. S. King: Ask The Passengers – megjelenés: október 23.

Astrid Jones kétségbeesetten beszélni akar valakivel, de édesanyja fontoskodása és apja érdektelensége azt súgja, hogy ők a legutolsó emberek, akikben bízhat. Ehelyett Astrid órákat tölt az udvaron lévő piknikasztalon fekve és nézi, ahogy a repülők elmennek felette. Nem ismeri az utasokat, de ők az egyetlenek, akik nem ítélik el, amikor felteszi a legszemélyesebb kérdéseit… például, hogy mit jelent, ha egy lányba szerelmes.

Ahogy a titkos kapcsolata egyre intenzívebb lesz, és a barátai válaszokat követelnek, Astrid nem tud senkihez sem fordulni. Nem oszthatja meg az igazságot senkivel, csak a kilencezer méterrel felette lévő emberekkel, akik azt sem tudják, hogy ő ott van. De mit sem sejt Astrid arról, hogy ez az apró kapcsolat is mennyire hat az ismeretlenek – és az ő saját – életére.

Gondolatok: GLBT könyv, azt hiszem, ezzel mindent elmondtam. És főleg kíváncsi vagyok, hogyan ábrázolja azt, hogy hatnak egymás életére, akár ilyen távolságból, ismeretlenül is.

Gina Linko: Flutter – megjelenés: október 23.

Emery Land csak arra vágyik, hogy olyan legyen, mint a többi tizenhét éves – iskolába járhasson, a barátaival lehessen, és normális legyen. De amióta csak eszét tudja, rohamai vannak. És mostanában egyre inkább felemésztik az életét. Emerynek ezek nemcsak rohamok, ő hurkoknak hívja őket – pillanatok, amikor féreglyukakon át oda-vissza utazik az időben egy rejtélyes városba. A hurkok viszont legyengítik fizikailag. Így gyakorlatilag egy kórházban él, ahol a tudós apja és az egyre nagyobb csoportnyi orvos figyeli minden mozdulatát. Felettébb érdekli őket az az adat, amit Emery rohamairól nyernek. Úgy tűnik, hogy az agya olyan részét használja, amit az átlagos emberek nem.

Megszökik a kórházból és Emery Esperanzába utazik, a városba, ahova a hurkok által jutott, Michiganbe, ahol találkozik Asher Clarke-kal. Ash életét egy eltökélt célja vezérli, hogy jó szamaritánust játsszon, egy szerette halála miatt. Az ő utazásai szorosan összefonódnak Emery hurkaival.

Kettőjüknek muszáj rájönnie a bonyolult kapcsolatra, mielőtt túl késő lenne.

Gondolatok: Az időutazás még mindig a gyengém. :D

Paul Griffin: Burning Blue – megjelenés: október 25.

Amikor Nicole Castrót, a leggyönyörűbb lányt a New Jersey-i gimnáziumban, sósavval öntik le a tökéletes arca bal oldalán, az egész iskola felfigyel erre. De a csendes, magányos farkas, Jay Nazzaro még ennél is többet tesz – eltökéli, hogy kideríti, ki a tettes. Jay tudja, hogy milyen, ha kiközösítenek valakit, és van egy titka is: zseniális hacker. De minél mélyebbre ás, annál nagyobb veszélybe kerül – és annál jobban beleszeret Nicole-ba. A gond az, hogy mindenki gyanús, még maga Nicole is.

Gondolatok: Elég erős a késztetés, hogy levegyem várólistáról szimplán azért, mert romantikus és realisztikus regény, de a nyomozás és a sósavas incidens valahogy mégis vonz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú