Ugrás a fő tartalomra

Laurell K. Hamilton: Bűnös Vágyak


Olyan világban élünk, ahol a legfelsőbb bíróság döntése alapján a vámpírizmus megengedett. Ahol halottkeltőnek lenni hétköznapi foglalkozás. Ahol a természetfeletti ügyeket a rendőrség különleges osztaga kezeli. Ahol mindennapos dolog, ha az ember zombikba vagy patkányemberekbe botlik. St. Louis-ban valaki vagy valami gyilkolni kezdi a város legerősebb, leghatalmasabb vámpírjait. A rejtély felderítéséhez a vérszívók kénytelenek külső segítséghez fordulni. Õ Anita Blake. A legdögösebb halottkeltő és vámpírvadász a városban. Azt hitte már mindent látott, de ez az ügy még neki is okoz meglepetéseket.

Hogy akadtam rá: Gimnáziumban az egyik barátnőm mutatta. Aztán elolvastam az első részt, és egyből mentem megvenni mind az ötöt, ami addig megjelent.

A kritikában/értékelésben/mondókámban (bárminek is nevezzük) valószínűsíthetően spoiler van. Aki még nem olvasta a könyvet, az csak a maga felelősségére olvasson bele.

Úgy általában az egészről: A világban a vámpírok és egyéb lények mind legálisan élnek, és ezt Laurell K. Hamilton nagyon szépen ki is dolgozta (törvények, ilyen-olyan tüntető csoportok, sőt még egyház is van, ami vámpírokból áll).

Ebben a részben megismerkedünk Anita Blake-kel, a nagydumás halottkeltő vámpírvadásszal, Jean-Claude-dal, aki az előbbit szeretné elbűvölni és nem mellesleg egy nagyon szexi francia vámpír. Főbb szereplőnk még Edward, a tökéletes bérgyilkos, mellesleg ő a top favorit karakterem.

A történetről: Anitát felkérik, hogy nyomozza ki, ki állhat a vámpírgyilkosságok mögött, természetesen nemet mond. Mert ő ugyebár nem dolgozik vámpíroknak. Majd jól rákényszerítik, hogy mégis egyezzen bele. Azután pedig kezdetét veszi a számomra nagyon is izgalmas és jól megírt nyomozás. Minden tekintetben az Anita Blake sorozat megedzett :D szóval már bírom a véresebb leírásokat. Ez a maga fordulataival, cseleményével szerintem az egyik legjobb Anita Blake kötet.


Kedvenc karakter: Edward, Phillip, Jean-Claude, Zachary, Theresa

Ami kifejezetten tetszett: A karakterek kidolgozottsága, az izgalmas történet, a jól felvázolt világ.

Ami nem tetszett: Két kedvencem is meghalt. :D

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból, az Agave ezzel nagyot alkotott. A magyar Anita Blake borítók szerintem a legszebbek.

Megjegyzések

  1. Szia! Nem rég akadtam a blogodra, és örülök, hogy olyan könyvekről írsz, aminek tervezem az elolvasását. Így körülbelül tudom, hogy mire számítsak. :)
    De Bűnös Vágyak. Napokban olvastam el, és nagyon tetszett. Írtad, hogy jó a nyomozós rész. Nos... Én sokszor azt éreztem, hogy Anitát annyi minden foglalta le, hogy mindig másfele ment. Nem annyira koncentrált a történet egyetlen főszálra arra, hogy ki is a gyilkos. De lehet csak én éreztem így.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt. Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat. AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK Szer

Top 10: Kedvenc romantikus regény

Mostanában megrögzötten néztem, hogy mely posztokra van kereslet, és valamilyen úton-módon a régi Top 10 romantikus könyves listám időről-időre előkerül a legolvasottabb bejegyzések közé. Ezért felötlött bennem az a gondolat, hogy írok egy újabb posztot, de most mindenféle kategória szerint (a többi kategória később várható), és ezt ám frissíteni is fogom, ahogy változik. (Mert most ahogy ránéztem a régi listámra, elszörnyedtem, hiszen a sorozatok folytatásai eléggé lerontották a színvonalat.) Előre leszögezem, hogy klasszikus és szépirodalmat nem teszek fel listákra, mert nem egy kategória a szórakoztató irodalommal, így tehát a legjobb romantikusok között persze, hogy ott van számomra az Üvöltő szelek, de a végén a klasszikusok kilöknének minden modern regényt. :) A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2014. február 17.) 10. Victoria Schwab: Az Archívum (ifjúsági, 3 részes sorozat) Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olva

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril