Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #38

Az e heti könyvekből, amik felkeltették az érdeklődésemet:
5 angol nyelvű

1 magyar nyelvű
4 ifjúsági-tinédzser könyv

2 felnőtt könyv
2 fantasy
3 sci-fi
1 komoly, realisztikus.


Julianna Baggott: Fuse (Tiszták 2.) – megjelenés: február 19.

Amikor a világ véget ért, akik a Kupolán belül tartózkodtak, biztonságban voltak. Az üvegvilágban a Tiszták sebhely mentesen élnek, míg akik kint vannak – a Nyomorultak – a füst és a hamu között küzdenek a túlélésért.

Mivel azt hiszi, hogy édesanyja a Nyomorultak között van, Partridge megszökött a Kupolából, hogy megkeresse. Eltökélve, hogy visszanyeri az uralmat a fia felett, Willux, a Tiszták vezére, iszonyatos támadást intéz a Nyomorultakra. Pressia Belze-en, egy fiatal lányon (akinek megvan a maga titokzatos múltja) áll, hogy megfejtse a rejtélyes nyomokat a múltból, ami majd felszabadíthatja a Nyomorultakat.

Nyelv: angol
Korosztály: felnőtt
Műfaj, téma: disztópia
Mennyire várom: 5/6
Vonzó tényezők: brutális, véres, gyönyörű, a tavalyi év egyik legjobb könyvének folytatása
Taszító tényezők: -

Michael Hassan: Crash and Burn – megjelenés: február 19.

2008. április 21-én Steven „Crash” Crashinsky több mint ezer embert megmentett, amikor megállította az osztálytársát David Burnettet abban, hogy fogságba ejtse a gimnáziumukat fegyverekkel és robbanószerrel. Valószínűleg már sejted, hogy mi következett Crash számára: országos hírnév, sikeres egyetemi felvételik és egy könyvszerződés. Amit nem sejtesz, hogy mi történt előtte: a két tinédzser élete elválaszthatatlanul össze volt fonódva általános iskola óta, és néhányan azt mondják, hogy a sors akarta, hogy találkozzanak a tanári szobában. És amit biztosan nem sejtesz az az, amit Burn suttogott Crashnek, amikor a támadásnak vége lett, egy titok, amit Crash sosem árult el.

Egészen mostanáig.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: romantikus, érzelmi problémák, erőszak, középiskola
Mennyire várom: 5/6
Vonzó tényezők: komoly témás, iskolai erőszakról is
Taszító tényezők: -

Kiersten White: Mind Games (Mind Games 1.) – megjelenés: február 19.

Fia hibátlan ösztönökkel született. Az első benyomása, a megérzései mindig igaznak bizonyulnak. A testvére, Annie, vak a körülötte lévő világra – kivéve, amikor a jövő furcsa látomásai ragadják magukkal.

Egy olyan iskolában ragadva, ahol a különleges képességekkel rendelkező lányokat vállalati kémkedésre használják, Annie és Fia kénytelen újra és újra választani, hogy a képességeiket rossz, elképzelhetetlen dolgokra használják… vagy kockára tegyék az életüket, ha ellenállnak.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: természetfeletti erők, testvérek
Mennyire várom: 5/4
Vonzó tényezők: különleges képességek rosszra használása
Taszító tényezők: az írónő másik trilógiája sem kapott annyira magas értékelést

Gordon Dahlquist: The Different Girl – megjelenés: február 21.

Veronika. Caroline. Isobel. Eleanor. Egy szőke, egy barna, egy vörös, és egy koromfekete. Négy amúgy teljesen egyforma lány, akik az életüket teljes szinkronban töltik tanulással. De amikor May, egy nagyon is másfajta lány – egy hajótörés áldozata – hirtelen és rejtélyesen megérkezik a szigetre, egy felkavaró tükröt fognak feltartani a lányok élete elé, amit eddig még soha nem kérdőjeleztek meg.

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: disztópia, mesterséges intelligencia, túlélés, énkép, felfedezések
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: talán robotos, klónos, önmagunkat felfedezős
Taszító tényezők: -

Kirsten Miller: How to Lead a Life of Crime – megjelenés: február 21.

Egy metamfetamin díler. Egy prostituált. Egy sorozatgyilkos.

Bárhol máshol csak söpredékek lennének. A Mandel Akadémián azonban csodagyerekek. A legexkluzívabb iskola New Yorkban fiatal bűnözőket képez ki már több mint egy évszázada. Csak a legkegyetlenebb diákok érettségizhetnek. A többiek eltűnnek.

Flick, a tini zsebtolvaj, az osztálya legjobbja. De aztán Mandel felvesz egy új, erős vetélytársat, aki éppenséggel Flick régi nagy szerelme. Azt mondták, csak egyikük jut ki élve a Mandel Akadémáról. Találnak egy módot, hogy megmentsék egymást – vagy az iskola mindkettejüket elpusztítja?

Nyelv: angol
Korosztály: tinédzser
Műfaj, téma: bűnözők, középiskola, túlélés, szellemek
Mennyire várom: 5/4
Vonzó tényezők: humor könyv, bűnözők
Taszító tényezők: minden humor könyvet el lehet rontani

Lauren Beukes: Moxyland  – megjelenés: február 22.

Vágod, mi folyik a világban? Azt hiszed, tudod, kié a valódi hatalom? Rohadtul fogalmad sincs róla. A Moxyland félelmetesen hiteles thriller a technológiai fejlődésről és az általa felemésztett szabadságról. Beukes Fokvárosának sokszínű világában underground mozgalmárok csapnak össze génmódosított harci kutyákkal, és feltörekvő celebek adják el reklámfelületnek a testüket nanotechnológiai designerdrogokért cserébe. Kendra, egy művészeti iskoláról kibukott fotós kísérleti marketingprogramra jelentkezik; Lerato, az ambiciózus programozó titkon át akar igazolni a multicégtől, amelynek dolgozik; Tendeka, a forrófejű aktivista egyre veszedelmesebb akciókat szervez, és Toby, a sármos blogger rájön, hogy a videojátékok, amikkel pénzért játszik, sokkal több mindent rejtenek, mint amit a látszat mutat… Négy fiatal története fonódik össze egy olyan világban, ahol a virtuális identitás legalább olyan fontos, mint a valódi. A lekapcsolás a rendszerről rosszabb a börtönnél is, valakinek mégis szembe kell szállnia a Kormányzat Rt-vel – kerül, amibe kerül.

Nyelv: magyar
Korosztály: felnőtt
Műfaj, téma: disztópia
Mennyire várom: 5/5
Vonzó tényezők: Beukestól már olvastam
Taszító tényezők: -

Megjegyzések

  1. Ez a Crash&Burn elég GLBT szagú, vagy csak szerintem?

    VálaszTörlés
  2. @Névtelen: Én is ezen gondolkoztam. :D De nem láttam rá utalást.

    VálaszTörlés
  3. Milyen jó a felhozatal, számomra mindegyik érdekesnek tűnik. Aztán persze pár majdnem biztos, hogy nem olyan jó, de optimista próbálok lenni. XD

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú