Ugrás a fő tartalomra

Nalini Singh: Vonzódás


Hogy akadtam rá: Ivett beszélt rá az Angyali vadász sorozatra, ami tetszett, azok után Singh másik könyvére is kíváncsi voltam.

Úgy általában az egészről: Sascha Duncan mentál, ami azt jelenti, hogy ahhoz a fajhoz tartozik, ami uralja a világot, akik nem éreznek érzelmeket, csak a tökéletességre törekednek, és emellett különleges képességekkel rendelkeznek. Lucas Hunter alakváltó, azon belül is leopárd. A két faj ki nem állhatja egymást, de 2079-ben törékeny békében élnek egymás mellett, ám ritka, hogy üzleti kapcsolatba lépnének egymással.

Ám ez mégis megtörténik, mikor a Duncan család feje, főhősünk anyja úgy dönt, hogy ideje alakváltóknak építeni egy lakóparkot, ezzel akarva-akaratlan Lucas Hunter és Sascha Duncan együttműködésre kényszerül. Ami bonyolítja az egész helyzetet, hogy Lucas egy kegyetlen mentál sorozatgyilkost keres, és bármit megtenne, hogy megszerezze az ehhez szükséges információt. Sascha pedig nem egészen olyan, mint a többi mentál, születése óta érez, amit kénytelen elrejteni, hiszen amúgy a biztos halál várna rá.

Nalini Singh tud írni, ezt az előző sorozatánál is bizonyította, mesterien bánik a szavakkal, gyönyörűek a leírásai és teljesen élvezhető. Emellett pedig gazdagon felépítette világai vannak, és ez itt sincs másképpen. Én jómagam utálom az alakváltós könyveteket (ha csak róluk van szó), de itt a mentálok-alakváltók-és-emberek világa teljesen lekötött, és imádtam minden egyes apró részletét. Először kicsit furcsának éreztem, hogy a történet a jövőben játszódik, de hála az égnek Singh nem megy annyira bele a technikai részletekbe, így hamar megszoktam.

Ugyanolyan jól kidolgozott karakterei vannak, mint az Angyali vadászban, ugyanúgy megvan mindenkinek a maga háttere, erősségei, gyengeségei. Viszont az egész könyv emlékezteti az olvasót az Angyali Vadász kötetekre. A két főhős közötti kapcsolat, a világ felépítés, egy-két elem a történetben, a gyilkosság, minden hajaz az írónő angyalos történetére, de mégis figyelmen kívül lehet ezt hagyni, annyira jól van megírva és annyira élvezhető az egész.

Jobban felépítette ezt a történetét, mint az Angyalcsókot vagy az Angyalvért, és nem értem, hogy lehet, hogy ez Singh régebbi könyve, mégis kifejezhetetlenül minőségibb, mint a másik sorozata. Bár a gyilkost egyből ki lehet találni, hogy kicsoda, ahogy színre lép, a főhős érzelmekkel való küzdelme, a világ bemutatása, és a jól megírt romantikus-erotikus történetszál kárpótol a fordulatok hiánya miatt.

Egy biztos: ez a sorozat is már a muszáj-megvenni kategóriába tartozik. Nagyon várom a következő részt!

Kedvenc karakter: Lucas, Sascha, Dorian, Tamsyn

Ami kifejezetten tetszett: A világ felépítés, a karakterek.

Ami nem tetszett: ---

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból

Kiadó: Egmont

Kiadás dátuma: 2011. március 3.

Oldalszám: 352 oldal

Megjegyzések

  1. De örülök! :) Engem is nagyon érdekel, de nem tudom, mikor veszem majd meg (nagyon drágák ezek a könyvek :( )

    VálaszTörlés
  2. Én 3000ért vettem. Ennyi még nem vészes. Könyvet hétfőn kapom, már nagyon várom.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt. Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat. AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK Szer

Top 10: Kedvenc romantikus regény

Mostanában megrögzötten néztem, hogy mely posztokra van kereslet, és valamilyen úton-módon a régi Top 10 romantikus könyves listám időről-időre előkerül a legolvasottabb bejegyzések közé. Ezért felötlött bennem az a gondolat, hogy írok egy újabb posztot, de most mindenféle kategória szerint (a többi kategória később várható), és ezt ám frissíteni is fogom, ahogy változik. (Mert most ahogy ránéztem a régi listámra, elszörnyedtem, hiszen a sorozatok folytatásai eléggé lerontották a színvonalat.) Előre leszögezem, hogy klasszikus és szépirodalmat nem teszek fel listákra, mert nem egy kategória a szórakoztató irodalommal, így tehát a legjobb romantikusok között persze, hogy ott van számomra az Üvöltő szelek, de a végén a klasszikusok kilöknének minden modern regényt. :) A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2014. február 17.) 10. Victoria Schwab: Az Archívum (ifjúsági, 3 részes sorozat) Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olva

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril