Ugrás a fő tartalomra

TOP 10: Kedvenc borító


A blog új vizekre evezik, illetve annyira nem, mert néha szoktam nem csak kritikás posztokat írni, de most ha a Sors és Májköl, a blog kabalakaktusza is úgy akarja, akkor heti/kétheti rendszerességgel top 5, illetve top 10 listákkal leplek meg benneteket. Még nem tudom, hogy milyen új rovat fog indulni, valószínűleg később megszavaztatom, ahogy lesz rá ihletem, hogy miket vállalnék be.

A mostani témának a TOP 10 KEDVENC BORÍTÓT választottam, mert valljuk be, néhány könyvborító annyira csodás, hogy el se olvassa szegény könyvmoly a fülszöveget, hanem máris rohan a kasszához a könyvvel, aztán ez vagy jól sül el, vagy nem. Mivel annyira sok gyönyörűség van, és nem vezetek neki külön rovatot, a hónap borítóján kívül, ezért most bátorkodom KETTŐ DARAB listával előállni. A top 10 kedvenc borító, amelyekhez tartozó könyvet már olvastam, és top 10 olyan, ami a 2012-es nasi listámon van (tehát nem biztos, hogy eljutok odáig, hogy el is olvassam, fene a nagy és egyre növekvő várólistámba.)

TOP 10 BORÍTÓ, A MÁR OLVASOTT KÖNYVEK LISTÁJÁBÓL:

10. Tonya Hurley: Szellemlány: Igazából önmagában a kép nem meggyőző, a lényeg a kivitelezésben rejlik. Dombornyomás, ezüst festék, műanyag koporsó. Mi kell még?


9. Ellen Hopkins: Perfect: Amúgy nem vagyok oda a feliratos borítókért, nem tudom miért, én a megrögzött női alakos vagy virágos borító párti vagyok, de ez egyszerűen csodálatos.


8. Ellen Hopkins: Triangles: Na, itt szintén a betűtípus az, ami teljesen magával ragadott. Mellékesen megjegyzem, hogy annyira sajnálom, hogy Ellen Hopkins következő regényének borítója megint nem éppen sikerült jól.


7. Nina Malkin: Swear: Még a Swoon, az első rész borítója egyedül nekem nem tetszett, erre csorgattam a nyálamat. Rózsaszirmok, vaskerítés, szenvedően elterülő női alak, hangzatos reklámszöveggel. És igen, mindez még teljesen hűen is tükrözi a tartalmat! Ezért még egy bónuszpont jár neki.


6. Carrie Harris: Bad Taste in Boys: Habár a könyvhöz abszolút nem illik, hiszen ez egy humoros, zombis könyv, mégis úgy gondolom, hogy a címmel és a fülszöveggel elég abszurd hatást ér el, pont, mint a regény. És van valami egy ilyen egyszerű képben, amin csak ajkak vannak, amit nem tudok megmagyarázni.


5. Aimée Carter: The Goddess Test: Ez tipikus példája a túl szép a borító és túl jó a fülszöveg, hogy igaz legyen felállásnak. De attól még ez a borító szintén az egyik szívem csücske, egyszerűen csodálatos. (És nem is fekete ruhás a lány. Amiből következik:)


4. Carolyn McCullough: Always a Witch: Fekete ruhás lányok! Már anno, amikor még kis!Gigi voltam, akkor is ilyen képeket gyűjtögettem internetről, és valahogy megmaradt, hogy szeretem az ilyen komor hangulatot árasztó, gótikus ruhás borítókat.

3. Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva: És ez is az előző „csoportba” tartozik.


2. Kendare Blake: Anna Dressed in Blood: VÉR! VÉR! VÉR! Egy hátborzongató, fehér ruhás lány vérrel! Hát ahogy ránéz az ember, nem fogja el egy bizonyos hangulat?


1. Dia Reeves: Bleeding Violet: Ennek is a borítójába szerettem bele, az bónusz meggyőző erő volt, hogy a kedvenc kiadóm adta ki. Lila, lila és sok-sok-sok lila, na meg a megszokott elterülő női alak.


TOP 10 BORÍTÓ, 2012-BEN MEGJELENŐ KÖNYVEKBŐL, AMIKET SZERETNÉK OLVASNI. NAGYON:

10. Sarah Cross: Kill Me Softly: Mondtam ám, néha szeretem a virágos borítókat, és persze nem az Alkonyat-style sötét háttéren virágra gondoltam, hanem pl. az ilyenekre. Amúgy a könyv elvileg tündérmesék újramesélése, egy városban, ahol mindenki azzal van megátkozva, hogy újra és újra előadják ezeket a meséket, amiknek itt nem éppen jó vége van.



9. Diana Peterfreund: For Darkness Shows the Stars: Megint fekete ruhás lány, de most az égen! Ez ifjúsági disztópia újramesélése a Meggyőző érveknek. Legalábbis az a könyv inspirálta.


8. Wendy Higgins: Sweet Evil: Ez megint egy nagyon Gigi-barát borító, ahol a jó és a rossz oldalt fényekkel, ruhákkal, színekkel jelzik. Ha minden igaz, angyalos-démonos ifjúsági könyv.

7. Rachel Carter: So Close to You: Igazából itt a vörös hajzuhatag fogott meg, és a lyukacska a felhőkben. :D Alternatív univerzumos vagy időutazós ifjúsági, nem teljesen tiszta ez fülszövegből.


6. Kiera Cass: The Selection: Szép lányos, bár kék ruhás, és én speciel nem szeretem ezt a színt, de ez a ruha úgy megragadta a tekintetemet. Disztópiás, ifjúsági regény, amiből a CW csinálhat sorozatot. (Bár az író eléggé nem kulturált ember, és lehet mégse olvasom el emiatt.)


5. Lara Zielin: The Waiting Sky: És igen, szeretem azokat a borítókat is, ahol nem látszik a modell arca, nem tudom, mi vonz bennük, de nem tudok nekik ellenállni, és olyan figyelemfelkeltő színű kék a lány ruhája is, na és az üvegben tornádó! Persze, ez realisztikus regény, kíváncsi vagyok, hányan hiszik emiatt majd azt, hogy ez fantasy. Alkoholista anyáról szól, és énkeresésről.

4. Brodi Ashton: Everneath: Imádom a pirosat! Imádom a nem teljesen látható modelleket! ÉS AHOGYAN ELOSZLIK A RUHA! Amúgy pedig ez szintén görög mitológiás ifjúsági fantasy könyv… :D Remélem, ezzel nagyobb sikerem lesz.


3. Janet Lee Carey: Dragonswood: Lebegő, fehér ruhás. Gyönyörű. És bónuszban sárkányos is.


2. Jeannine Garsee: The Unquiet: Vizes, tükröződős, egy újabb szerelmem. A könyvhöz is illik, mert nem lehet eldönteni, hogy hallucinál a főhős, vagy tényleg szellemek vannak.


1. J. A. London: Darkness Before Dawn: Igen, igen, meglepetés, megint egy fekete ruhás! És ez vámpíros, poszt-apokaliptikus? Vajon milyen lehet?


A posztot ihlette többek között: a magyar könyves blogger rovat esemény molyon, a listákat innen merítem majd. Ha szeretnétek több szép külföldi borítót látni, látogassátok meg Kellyt és a borító extra rovatát.

Megjegyzések

  1. Rég olvasom már a blogod és észrevettem, hogy elég sok angol nyelvű könyvet olvasol. Ezeket e-book formában, vagy meg is veszed, és ha igen, akkor hogyan szerzed be őket? Csak mert én is készülök venni pár könyvet eredeti nyelven, de nem tudom, hogy hol kéne megvásárolnom őket.

    VálaszTörlés
  2. Bevallom, van olyan, ami e-book, ha nem vagyok hajlandó érte fizetni, mert valami rossz sorozat folytatása, de mazochizmusom miatt olvasom. (Nem, letöltési linket nem fogok ide írni, mert a házszabályokban is benne van, hogy nem írok ki ilyet.) Meg szoktam kölcsönkapni, előnye, ha az ember barátai angolul is olvasnak. :D

    Megvenni bookline-on lehet pár idegennyelvű könyvet, noha a ritkábbakat nem. Arra két megoldás van: www.bookdepository.co.uk/ - itt előre kell fizetni, de kihozzák, nem saját tapasztalat, mert innen én nem tudok rendelni. De barátnőim vásárolnak innen. Viszonylag gyors a kiszállítás, nincs postaköltség és sok-sok akció szokott lenni, tehát olcsók a könyvek. A másik:
    http://prospero.hu/katalogus - Lehet, hogy hónapokat kell várni, vannak ingyenes átvevő helyek, úgy éri meg, a postaköltség sok, és készülj fel, hogy mindig a napi árfolyam szerint kell fizetni, tehát nem biztos, hogy annyi lesz, mint amikor megrendelted. Én innen vásárolok.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem könyvvétel előtt mindig nézzétek meg az árakat a bookfinder.com-on, az afféle árösszehasonlító oldal, mint a konyvar.hu nálunk, csak jobb :)
    A Bookdepository elég sűrűn bizonyul a legolcsóbbnak, és tényleg megbízhatóak, én sokszor vásároltam náluk. Biblio.com és betterworlkdbooks szintén ajánlott. A bookline és a bookstation.hu szerintem elég drága, főleg az utóbbi, legfeljebb antikvár könyvet éri meg náluk venni.
    Gigi, hogyhogy nem tudsz vásárolni a Bookdepón? lehet ám náluk paypallel is fizetni, én is úgy szoktam.

    VálaszTörlés
  4. @kergezerge: nincs olyan kártyám, ami jó hozzá. :D De meg tudom oldani baráti közvetítéssel.

    VálaszTörlés
  5. az nekem sincsen, de nem is kell kártyát megadni, amíg nem akarsz évi százhúszezernél többet tapsolni el :)

    VálaszTörlés
  6. Hello!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy tudsz-e Budapesten, vagy bárhol belföldön ahol nagy a választék angol nyelvű könyvek terén?
    Csak mert jobb szeretek személyesen elmenni értük. Köszi!

    Üdv,
    Raven

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Legközelebb ilyen kérdést emailben vagy formspringen. (Tudom, hogy itt elkezdődött erről a beszéd, de nem szeretem az offokat.)
    Nem vagyok pesti, úgyhogy fogalmam sincs, hogy van-e olyan üzlet, ahol nem kell megrendelni, hanem készleten van. De bárki kisegíthet, aki erre jár.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú