Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #25

Gennifer Albin: Crewel (Crewel World 1.) – megjelenés: október 16.

Tehetetlen. Ügyetlen. Tehetségtelen.

Ezt suttogják a lányok a háta mögött. De a tizenhat éves Adelice Lewys titkol valamit: meg akar bukni.

Mivel azzal a képességgel áldották meg, hogy az idő szövetét tudja manipulálni, így pontosan az, amit a Társaság keres, és Arras világában ha Fonónak választanak, az minden, amiről egy lány álmodhat. Külön jogokat jelent, örök szépséget, és más is lehet, nem csak titkárnő. És azt is jelenti, hogy magát az élet szövetét alkotja meg. De ha meg kell szabnia, hogy mások mit egyenek, hol éljenek, és hány gyerekük legyen, csak azért, hogy ő mindent megkaphasson, akkor Adelice-t nem érdekli a dolog.

Nem mintha az érzései számítanának, mert hibát vétett, és a próbán egy megszőtt egy pillanatot, és ezért érte jönnek – ma este.

Most egy órája van, hogy megegye az édesanyja odaégetett főztjét. Egy órája, hogy a testvére pletykáit hallgassa, és nevessen az apja hülye viccein. Egy órája, hogy úgy tegyen, minden rendben. És egy órája, hogy megszökjön.

Mert ha egyszer Fonó lettél, nincs visszaút.

Gondolatok: Fantasy is, disztópia is, időmanipulálós is, habár a fülszöveg nem valami csábító, de jó kritikákat kapott.

Carrie Arcos: Out of Reach – megjelenés: október 16.

Rachel mindig is istenítette a bátyját, Micah-t. A fiú függőséggel küszködik, de a lány azt mondogatja magának, hogy mindent a kezében tart. És majdnem el is hiszi. Amíg egy este Micah nem jön haza.

Rachel retteg – és nem tehet róla, de felelősnek érzi magát. Figyelnie kellett volna, amikor Micah megpróbált neki elmondani valamit. És most csak még jobban bűnösnek érzi magát, amikor egy névtelen üzenetet kap, miszerint Micah a közelben van és veszélyben.

Semmi mással csak a reménnyel és ezzel a kétes nyommal Rachel és Micah legjobb barátja, Tyler, nekiállnak a keresésnek. Az út során Rachelnek szembe kell nézni a saját sötét tikaival, a növekvő vonzalmával Tyler iránt… és a lehetőséggel, hogy Micah talán sosem tér haza.

Gondolatok: Kedvenc kiadóm adja ki, szóval egyből listás. Reménykedem, hogy inkább komoly témás regény, mint romantikus.


Rachel Cohn: Beta (Annex 1.) – megjelenés: október 16.

Elysiát laboratóriumban állították elő, tizenhat évesként született, egy üres porhüvely semmiféle élettapasztalattal. Ő egy Béta, egy tinédzser klónjának kísérleti modellje. Egy másik tinédzser lányról másolták, aki meghalt, csak azért, hogy Elysia létezhessen.

Elysia célja, hogy Demesne lakóit szolgálja, egy szigetét, ami a leggazdagabb emberek paradicsoma. Demesnén minden tökéletesre fejlesztett. Még a levegő is egyfajta fura, euforikus állapotot idéz elő, amire csak a sziget dolgozói – a lelketlen klónok, mint Elysia – immunisak.

Először Elysia élete idillikus és elkényeztetett. De hamar rájön, hogy Demesne emberi lakossága, akiknek semmire nem szabadna vágyniuk, áhítoznak valami után. De mi után pontosan? Arra is rájön, hogy a sziget tökéletes külseje mögött Demesne dolgozó klónjai elégedetlenek. Tudja, hogy nincs lelke és nem érezhet és nem kéne, hogy törődjön dolgokkal – de akkor miért ködösítik el Elysia elméjét a mindent elsöprő érzések? Ha valaki rájön, hogy Elysia nem az az érzéketlen klón, akinek tetteti magát, szörnyű sors vár rá. Amikor az egyetlen esélyét a boldogságra nagy kegyetlenséggel elveszik tőle, érzelmek, amik mindig birtokában voltak, de sosem értett, elárasztják, így Elysiának meg kell keresnie magában az erőt a túléléshez.

Gondolatok: Sok jó kritikát nem kapott a könyv, de azért a tini-klón téma még mindig érdekel annyira, hogy bele merjek vágni. :D
                                                                                               
Marie Rutkoski: The Shadow Society – megjelenés: október 16.

Darcy Jones nem emlékszik semmire azelőttről, hogy otthagyták egy chicagói tűzoltóságán kisgyerekként. Soha nem tartozott sehová – de azt sosem gondolta volna, hogy igazából egy alternatív világból származik, ahol a Nagy Chicagói Tűz nem történt meg és halálos lények, az Árnyak terrorizálják az emberiséget.

Emlékképek kezdik kísérteni Darcyt, amikor a gimnáziumába új fiú érkezik, és akivel olyan vonzalmat táplálnak egymás iránt, amiről sosem gondolta, hogy lehetséges. De Conn érdeklődése zavaros. Nem áll össze azzal, ahogy legelőször ránézett.

Mintha ellenségek lennének.

De amikor Conn elárulja Darcyt, a lány rájön, hogy nem bízhat semmiben – sem magában, sem a természet törvényeiben, és egészen biztosan nem a fiúban. Darcy úgy dönt, hogy beszivárog az Árnyék Társaságba, és feledi az Árnyak legutóbbi terrorista tervét. Amire rájön, az egész világát megváltoztatja mindörökre…

Gondolatok: Önálló kötet és bár hiába párhuzamos világgal foglalkozik, nem tűnik annyira nagy számnak. A kritikák szerint is egy könnyed, egy délutánra való regény, szóval ennél többet nem várok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú