Ugrás a fő tartalomra

50 szempont - 50 könyv - az első 25

Újabb remek eseményt találtam molyon, a lényege az, hogy ötven szempont alapján kell ötven könyvről írni. Az első huszonöt szempont majdani olvasáshoz lesz, és a második huszonöt szempont pedig már olvasott könyvekhez tartozik. Hát nyúzzuk le azt az huszonöt szempontot. És még egyszer köszönet az ötletért Macookának!

1. …ami szerinted alul van értékelve. Amanda Marrone: Uninvited – Mindenki azon pampog külföldön, hogy úristen, van benne szex meg drog meg alkohol. Senki nem veszi észre, hogy arról szól, hogy a saját hibáinkkal szembenézzünk. Sajnos mert vámpíros, egyből lágy romantikára vágytak odakint, nem ezt kapták. És Marronét nagyon kevesen olvassák, pedig nagyon jó ám!
2. …ami a kedvenced volt fiatalon/gyerekként. J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája – Az első fiktív szerelmem ebben a könyvben található. :D
3. …ami a kedvenced most. Mike Carey: Evensong –Ha csak egyet lehet mondani. Imádom, gyönyörű, szívszaggató.
4. …amit nagyon sokáig olvastál. Anne Rice: Lestat, a vámpír. Több mint egy évig olvastam, mert hosszú. Nem rossz, nem arról van szó, csak mindig közbe jött valami más.
5. …amit régen nagyon szerettél, de most nem biztos, hogy tetszene. – Stephenie Meyer: Hajnalhasadás – Anno nagyon magával ragadott és kikapcsolt az egész, de akkor is láttam benne az írói erőltetéseket és a logikai bakikat. Ha újraolvasnám, lehet, nem lenne ötcsillagos.
6. …ami a barátaidnak, ismerőseidnek tetszett, de neked nem. – Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva – Hááát, egyértelműen magáért beszél. Nálam még az elmegy kategória, a hangulata tetszett, meg a vége, de nagyon gyenge könyv számomra.
7. …ami neked nagyon tetszett, de a barátaidnak, ismerőseidnek nem. Neil Gaiman: Farkasok a Falban – Valahogy mindenkinek kevés volt, én meg oda és vissza vagyok tőle. :D Fanatikus vagyok na.
8. …amit szerinted folytatni kéne (hogyan?) Anne Sheehan: A Long, Long Sleep – Nem akarom elspoilerezni, de a végén a romantika szál hiába oldódott meg, egyszerűen nem tudom kifejezni, hogy mennyire frusztráló. Nem az a tipikus ifjúsági romantikus vég, és hiába van tényleg lezárva minden szál, és az olvasónak felvet pár megoldást, egyszerűen látni akarom mééég, hogy melyik kapcsolat hogyan alakul. Több millió variációt ki tudnék találni rá, hogy kivel mi lett. És könyörgöm, Seraphina és Stephano legyen méééééééééééég! ŐKET AKAROM! *lepörög*
9. …amiből filmet kellene csinálni (kik lennének a főszereplők?) Neil Gaiman: The Books of Magic (és a folytatásai nyilván) – Örülnék ebből egy hangulatos filmsorozatnak, mert rohadtul imádnám! Ez most a szép kifejezés volt. Egyszerűen életem legjobb sztorija és elvetette a kedves WB sok-sok év in-develompent után a filmet. Szomorú voltam/vagyok/leszek emiatt. Amúgy én bírnám pl. főszereplőnek Colin Morgant... :D De meg sem szólalok.
10. …ami annyira szörnyű volt, hogy biztosan nem olvasnád el még egyszer. Dora Craiban: Fénytörés – Soha többet. Ne. Előbb olvasom újra a Vámpírnaplók összest.
11. …aminek nem kellett volna, hogy folytatása legyen. Cassandra Clare: Üvegváros – Itt kellett volna abbahagyni, pont a mai nap olvastam bele az ötödik részbe. Az hogy gagyi a fogalmazás, az nem kifejezés… És… és… és a cselekményhiánya. A száraz párbeszédek! ÓH, CLARE, MI LETT VELED?!
12. …amelyből szó szerint tudsz idézni. Kelley Armstrong: A szellemidéző – Túl sokszor olvastam már. :DDD
13. …ami megváltoztatta a gondolkodásmódod. Ellen Hopkins: Impulse – Egyszerű kis gondolat: Mindig van miért élni.
14. …ami megríkatott. Ellen Hopkins: Tricks – De még mennyire, a felétől kezdve végig bőgtem. Ennyire bírom csak a nemi erőszakos könyveket.
15. …ami megnevettetett. Carrie Harris: Bad Taste in Boys – Nem teljesen paródia, de egy nagyon kis könnyed, humoros, zombi apokalipszises, abszurd könyv. Ezen nem lehet nem vihogni!
16. …amit szerinted mindenkinek el kellene olvasnia. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg – Mert bármennyire is sokan mondják rá, hogy jajj, de cukros, jajj, de mű, szerintem akkor is tanulságos és megérint mindig. Minden pillanatomhoz találok valami hozzáillő idézetet benne.
17. …amihez egy nagyon kedves emlék fűződik. Stephenie Meyer: Napfogyatkozás – Igazából azért, mert életem legjobb nyarán olvastam, ez volt nálam a gólyatáborban a tábortűz mellett, és mindig csodálkoztak, hogy mi az istent olvasok. :D És itt ismertem meg jó pár barátnőmet.
18. …amelyben szívesen lennél főszereplő. Matthew Sturges: Room and Boredom – Én is lennék valami jó kis badass karakter, feltehetőleg démon vagy angyal. Jól tudom, hogy konkrétan ezek nincsenek benne, de hát Vertigo univerzumról beszélünk, ahol leledzik John Constantine, Tim Hunter, Lucifer és az összes kedvencem. Ki ne akarna itt lenni? No meg a Rejtélyek Háza? MEGYEK AZONNAL! (Gigi nevű szereplő mellé konyhai kisegítőnek.)
19. …amit te máshogyan fejeztél volna be. Cat Patrick: Forgotten – Vagy kihoztam belőle volna azt, hogy aki a kérdéses karakter az meghal, vagy pedig azt, hogy a főhős csaj a saját testvérébe szeret bele. (Mert beteg vagyok.) A lényeg: az egész könyv szomorkás, és a vége meg csöpög a rózsaszín csillámtól!
20. …amelyet legszívesebben elajándékoznál. Libba Bray: Rettentő Gyönyörűség – Nem olvasnám soha újra ezt a sorozatot, sajnálom. Hiába tetszett bármennyire is, a fantasy szál rémes és unalmas volt a harmadik rész.
21. …ami szerinted túl van értékelve. Lisa Jane Smith: A Visszatérés – Éjfél – Sokan, nagyon sokan, rettentően sokan keverik az egészet Ian Somerhalderrel, és az két külön dolog. Az egész tele van logikai hibával, rettentően kezdő írás és gyerekes. Neeeem értem én ezt.
22. …amit a szüleid ajánlottak. Kántor Zsuzsa: Csalánba nem üt a mennykő – És mai napig imádom is.
23. …ami nagyon kellemes csalódást okozott. Rosemary Clement-Moore: Texas Gothic – Azt hittem, valami nagyon átlagos ifjúsági romantikus lesz, ehelyett kaptam egy kellemesen szórakoztató kis könyvet.
24. …ami a kedvenc kötelező olvasmányod volt. Madách Imre: Az Ember Tragédiája – IMÁDOM! Szórakozásból olvasom, ennyi.
25. …ami szerinted a legfurcsább volt, amelyet valaha olvastál. Dia Reeves: Slice of Cherry – Két sorozatgyilkos lány, akik egy mágikus városban élnek, ahol mindenféle zombik és emberevő lények nyüzsögnek más dimenziókból, és a lányok még szerelmesek is lesznek? Igen, furcsa, de nagy kedvenc!

Megjegyzések

  1. Pont mostanában kezdtem kuporgatni a kis pénzemet a City of Fallen Angels-re. Olvastam a kritikádat ennek ellenére szeretném megvenni, mert adok esélyt Clare-nek, de amit írtál az elég lehangoló :( Mert úgy voltam vele, hogy hátha csak a CoFA lett gyengébb és utána visszatér a régi Clare, de most, hogy beleolvastál a az 5. részbe.... hát elbizonytalanodtam :(
    A Clockwork Angel-t tuti megveszem, az jobban érdekel minta CoFA, remélem ebből tényleg csak trilógiát akar az írónő :/

    VálaszTörlés
  2. Bocs a késő reagálásért, átmeneti technikai malőrrel küszködtem.
    Nem mondom, hogy ne olvassa el senki a CoFÁt, viszont tényleg az hiányzik belőle, amit Clare-nél én szerettem, odakint ettől még sokan kedvelik. A City of Lost Soulstól én is sokat vártam, de a megjelent részletek... nagyon nem tetszettek. Attól még reménykedem. :D Nem adom fel.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú