Ugrás a fő tartalomra

Áprilisi olvasólista

P. C. Cast és Kristin Cast: Elárulva (Az Éjszaka Háza 2.) - Megjelent - Kelly Kft. - Miért? Ha már elkezdtem a sorozatot és erre volt a legnagyobb igény szavazáson, akkor be is fejezem.

Jeaniene Forst: Félúton a sírhoz (Cat és Bones 1.) - Megjelent - Ulpius ház kiadó - Miért? Mert ez is a tömeg-vámpíros kategória, és azért mégiscsak adok neki egy esélyt.

Karen Chance: Megérint a sötétség (Casssandra Palmer 1.) - Megjelent - Kelly Kft. - Miért? Mert már régóta szemezek a könyvvel és végre kiadják magyarul.

Levy L. Smith: A Leszármazott (Dark love 1.) - Megjelent - Egmont Hunary - Miért? Mert sokat hallok róla, meg kéne néznem magam is.

Richelle Mead: Dermesztő ölelés (Vámpírakadémia 2.) - Megjelent - Agave - Miért? Mert eddig tetszik a sorozat.

Rachel Caine: Üvegház (Morgenville-i vámpírok 1.) - Még nem jelent meg - Agave - Miért? Mert sok jót hallottam róla, és végre kiadják magyarul.

L. J. Smith: Shadow Souls - Árnylelkek (Vámpírnaplók 6. vagy Vámpírnaplók - A Visszatérés - 2.) - Csak angolul jelent meg - Miért? Mert egyszerűen imádom a tévésorozatot.

Carolyn MacCullogh - Once a Witch - Egyszer egy boszorkány - Csak angolul jelent meg - Miért? Mert szemeztem vele angolul, és végre rátettem a mancsom

Ellen Hopkins - Identical - Egypetéjűek vagy Azonosak - Csak angolul jelent meg - Miért? Mert beleszerettem Hopkins stílusába és ez volt az a könyv, ami az egész érdeklődésemet felkeltette.

Megjegyzések

 1. Szia,
  most látom, hogy a Mortal Instrumentses oldal megszűnt. Átköltözteted valahova? Nagyon hiányolnám, mert gyakran olvastam a bejegyzéseidet.
  Szia, M

  VálaszTörlés
 2. Szia Mara! Úgy tudom, hogy Gigi oldalát megszüntette az extra, mert fizetőssé vált.
  Gi, a listád felét olvastam, és izgi lesz, ha mind meglesz, meg elolvasod, meg ilyenek :D
  Kíváncsian várom, te mit írsz rájuk :D
  Van számodra egy játékom, nézd meg!
  http://ffgbook.blogspot.com/2010/04/korbepost.html

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok!

  Mara, sajnos el kellett költöznöm az extráról, de az oldal tovább él (kisebb hiányosságokkal): http://cassandraclare.atw.hu/

  Hugi: megnézem. :D

  VálaszTörlés
 4. Szia!
  Nem tudtam,hogy hova írjak neked, de végül ezt a helyet választottam.
  Segítséget szeretnék kérni tőled, könyvet szeretnék vásárolni, de egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy milyet, ezért rád számítok , hogy segíts.(ha tudsz : D)
  Most végeztem a Shiver-el...nagyon tetszett...: D
  Könyvek amik még tetszetek.(Halhatatlanok sorozat,A halál ereklyéi sorozat, Twilight saga,Eperszedő..., vámpíros könyvek.(:)
  Most valami olyat szeretnék olvasni, amiben van esemény, fordulat...és esetleg ölés,halál és ilyenek... IZGALMASat... egyszóval...
  Tudnál nekem valamit ajánlani?
  Nagyon megköszönném!
  UI.: Nagyon szeretem a blogodat, már sok könyvet elolvastam ami neked tetszett.(:

  Liza

  VálaszTörlés
 5. Szia!
  A segítségedet szeretném kérni, könyvet szeretnék venni, de nem tudom milyet.../:
  Ha tudsz , kérlek segíts.(:
  Amiket mostanában olvastam és nagyon tetszett:
  -Halhatatlanok sorozat
  -A halál ereklyéi sorozat
  -Twilight saga
  -Shiver
  -Eperszedő
  (vámpíros könyveket is nagyon szeretem.(: )
  Most valami olyat szeretnék olvasni amiben van halál/gyilkosság...
  Szóval valami izgalmasat.(: D)
  Remélem tudsz ajánlani valami, azt nagyon megköszönném!(:

  UI: Nagyon tetszik a blogod, jó itt olvasgatni...(:

  Liza

  VálaszTörlés
 6. Bocsánat, hogy kétszer elküldtem, de az elsőre azt írta ki, hogy nem ment el.../:

  BOCSÁNAT! : $

  VálaszTörlés
 7. Szia!

  Ugyan, nem gond, hogy kétszer küldted el, velem is megesik. :)

  Gondolom magyar könyvet ajánlhatok csak, szóval felsorolok párat:

  - Bármilyen Neil Gaiman, bár az inkább felnőtt olvasmány, szóval nem tini főhősei vannak, de én imádom (amit be lehet szerezni: Csillagpor, Sosehol, Coraline)

  - Rob Thurman: Éjvilág (szarkasztikus humor és erős horror, vagyis vannak benne véres részek és izgalmas, a baj annyi, hogy még csak az első része jelent meg magyarul a többit halogatják).

  - Libba Bray: Rettentő Gyönyörűség és Lázadó Angyalok (ez a Gemma Doyle trilógia első két része, bár 1800-as években játszódik, van benne mágia és egy kis nyomozás.)

  - Richelle Mead: Vámpírakadémia (még csak az első részét olvastam, de már megjelent a második része is Dermesztő Ölelés címmel, vámpíros, és magával ragad, kitűnik a szerintem sablonos vámpíros-tini izék közül.)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon,nagyon szépen köszönöm!(: (LL)
  Majd még bele olvasok ezekbe, és ha majd elolvastam írok, hogy hogy tetszett és melyiknél döntöttem.
  KÖSZÖNÖM!

  Liza

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Steven Rowley: Lily és a polip

Hogy akadtam rá:   Keresgéltem a friss megjelenések között. Úgy általában az egészről:   Ted Flask noha rendelkezik emberi barátokkal, mégis a legjobb barátjának Lilyt mondhatja, aki történetesen egy idős tacskó. Megvan a saját kis rituáléjuk: Minden csütörtökön kibeszélik a helyes pasikat, péntekenként társasoznak, vasárnaponként pizzát esznek. Tednek ez az élet tökéletesen megfelel, még ha éppenséggel a pszichológusa próbál rámutatni, hogy miért is ódzkodik a férfi a randizástól egy rosszul elsült kapcsolata után. Egészen addig minden nyugodt is, amíg meg nem jelenik a polip Lily fején és az életét nem követeli. Alapvetően nem szeretem az állatos történeteket, noha magukat az állatokat imádom, mégis úgy érzem, hogy sokszor az ilyen könyvek csak olcsó húzásként választják az állatos témát, hiszen attól nagyon könnyen elérzékenyülnek az állatbarát szívek. Valamiért viszont mégis úgy éreztem, hogy a Lily és a polip más lesz és amikor belelapoztam, már az első pár oldalon ére

Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Hogy akadtam rá:   Szeretem az írónőt. Úgy általában az egészről:   Harper Curtis az 1930-as években tengeti unalmas napjait egészen addig, amíg egy véletlen folytán rátalál a Házra, ami értelmet ad az életének. Furcsán hívja magához ez a rejtélyes Ház és odabent nem csak egy hullát talál, hanem egy szobát, ahol nevek várják, és egyből, zsigeri módon tudja, mit kell tennie ezekkel a lányokkal. Az 1970-es években cseperedő kislány, Kirby, pedig nem is sejti mekkora veszélynek van kitéve, amikor egy különös férfi megkörnyékezi, hogy egy játék pónit adjon neki. Sőt, később sem veszi észre a lány, hogy ugyanez a férfi követi élete folyamán, meglepően az öregedés minden jele nélkül. Szóval Lauren Beukes − akitől egy rendesen összerakott krimit olvastam csak − és sorozatgyilkosok meg az időutazás, ráadásul mindennek középpontjában egy rejtélyes ház áll! Úgy gondoltam, ennél izgalmasabb és hátborzongatóbb könyvet most nem is választhatok! És mekkorát tévedtem… Sajnálatos módon is

Kelley Armstrong: The Unquiet Past (A nyughatatlan múlt)

Hogy akadtam rá:   Kelley Armstrong fanatikus vagyok. Sorozat: A Secrets című kiadói sorozat része, ami egy univerzumban játszódó, önálló kötetekből áll. Úgy általában az egészről: Ez a könyv kicsit kitűnik Armstrong többi regénye közül, részben azért, mert olyan kis rövid és talán nem tudta rendesen kiélni magát az írónő. A The Unquiet Past egy 7 részes „sorozat” tagja, ahol felkértek kanadai ifjúsági írókat, hogy egy rejtély, az árvaház leégése köré írjanak könyveket. A szereplők ugyan ismerik egymást annyira, nagy összefüggés nincs a hét történet között, a szereplők nem beszélnek egymással, de ötletesnek találom így összefűzni a sztorikat, és egy univerzumot létrehozni. Viszont talán ettől is volt olyan furcsa ennek a könyvnek a fantasy szála. Az elején teljesen hozta a Sötét erő sorozat hangulatát, olyannyira egyforma volt a szellemek és a főhős látomásainak ábrázolása, hogy azt hittem, Armstrong ugyanabba az univerzumba helyezi a dolgot, és ugyanaz Tess képesség