Ugrás a fő tartalomra

50 szempont - 50 könyv - az első 25

Újabb remek eseményt találtam molyon, a lényege az, hogy ötven szempont alapján kell ötven könyvről írni. Az első huszonöt szempont majdani olvasáshoz lesz, és a második huszonöt szempont pedig már olvasott könyvekhez tartozik. Hát nyúzzuk le azt az huszonöt szempontot. És még egyszer köszönet az ötletért Macookának!

1. …ami szerinted alul van értékelve. Amanda Marrone: Uninvited – Mindenki azon pampog külföldön, hogy úristen, van benne szex meg drog meg alkohol. Senki nem veszi észre, hogy arról szól, hogy a saját hibáinkkal szembenézzünk. Sajnos mert vámpíros, egyből lágy romantikára vágytak odakint, nem ezt kapták. És Marronét nagyon kevesen olvassák, pedig nagyon jó ám!
2. …ami a kedvenced volt fiatalon/gyerekként. J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája – Az első fiktív szerelmem ebben a könyvben található. :D
3. …ami a kedvenced most. Mike Carey: Evensong –Ha csak egyet lehet mondani. Imádom, gyönyörű, szívszaggató.
4. …amit nagyon sokáig olvastál. Anne Rice: Lestat, a vámpír. Több mint egy évig olvastam, mert hosszú. Nem rossz, nem arról van szó, csak mindig közbe jött valami más.
5. …amit régen nagyon szerettél, de most nem biztos, hogy tetszene. – Stephenie Meyer: Hajnalhasadás – Anno nagyon magával ragadott és kikapcsolt az egész, de akkor is láttam benne az írói erőltetéseket és a logikai bakikat. Ha újraolvasnám, lehet, nem lenne ötcsillagos.
6. …ami a barátaidnak, ismerőseidnek tetszett, de neked nem. – Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva – Hááát, egyértelműen magáért beszél. Nálam még az elmegy kategória, a hangulata tetszett, meg a vége, de nagyon gyenge könyv számomra.
7. …ami neked nagyon tetszett, de a barátaidnak, ismerőseidnek nem. Neil Gaiman: Farkasok a Falban – Valahogy mindenkinek kevés volt, én meg oda és vissza vagyok tőle. :D Fanatikus vagyok na.
8. …amit szerinted folytatni kéne (hogyan?) Anne Sheehan: A Long, Long Sleep – Nem akarom elspoilerezni, de a végén a romantika szál hiába oldódott meg, egyszerűen nem tudom kifejezni, hogy mennyire frusztráló. Nem az a tipikus ifjúsági romantikus vég, és hiába van tényleg lezárva minden szál, és az olvasónak felvet pár megoldást, egyszerűen látni akarom mééég, hogy melyik kapcsolat hogyan alakul. Több millió variációt ki tudnék találni rá, hogy kivel mi lett. És könyörgöm, Seraphina és Stephano legyen méééééééééééég! ŐKET AKAROM! *lepörög*
9. …amiből filmet kellene csinálni (kik lennének a főszereplők?) Neil Gaiman: The Books of Magic (és a folytatásai nyilván) – Örülnék ebből egy hangulatos filmsorozatnak, mert rohadtul imádnám! Ez most a szép kifejezés volt. Egyszerűen életem legjobb sztorija és elvetette a kedves WB sok-sok év in-develompent után a filmet. Szomorú voltam/vagyok/leszek emiatt. Amúgy én bírnám pl. főszereplőnek Colin Morgant... :D De meg sem szólalok.
10. …ami annyira szörnyű volt, hogy biztosan nem olvasnád el még egyszer. Dora Craiban: Fénytörés – Soha többet. Ne. Előbb olvasom újra a Vámpírnaplók összest.
11. …aminek nem kellett volna, hogy folytatása legyen. Cassandra Clare: Üvegváros – Itt kellett volna abbahagyni, pont a mai nap olvastam bele az ötödik részbe. Az hogy gagyi a fogalmazás, az nem kifejezés… És… és… és a cselekményhiánya. A száraz párbeszédek! ÓH, CLARE, MI LETT VELED?!
12. …amelyből szó szerint tudsz idézni. Kelley Armstrong: A szellemidéző – Túl sokszor olvastam már. :DDD
13. …ami megváltoztatta a gondolkodásmódod. Ellen Hopkins: Impulse – Egyszerű kis gondolat: Mindig van miért élni.
14. …ami megríkatott. Ellen Hopkins: Tricks – De még mennyire, a felétől kezdve végig bőgtem. Ennyire bírom csak a nemi erőszakos könyveket.
15. …ami megnevettetett. Carrie Harris: Bad Taste in Boys – Nem teljesen paródia, de egy nagyon kis könnyed, humoros, zombi apokalipszises, abszurd könyv. Ezen nem lehet nem vihogni!
16. …amit szerinted mindenkinek el kellene olvasnia. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg – Mert bármennyire is sokan mondják rá, hogy jajj, de cukros, jajj, de mű, szerintem akkor is tanulságos és megérint mindig. Minden pillanatomhoz találok valami hozzáillő idézetet benne.
17. …amihez egy nagyon kedves emlék fűződik. Stephenie Meyer: Napfogyatkozás – Igazából azért, mert életem legjobb nyarán olvastam, ez volt nálam a gólyatáborban a tábortűz mellett, és mindig csodálkoztak, hogy mi az istent olvasok. :D És itt ismertem meg jó pár barátnőmet.
18. …amelyben szívesen lennél főszereplő. Matthew Sturges: Room and Boredom – Én is lennék valami jó kis badass karakter, feltehetőleg démon vagy angyal. Jól tudom, hogy konkrétan ezek nincsenek benne, de hát Vertigo univerzumról beszélünk, ahol leledzik John Constantine, Tim Hunter, Lucifer és az összes kedvencem. Ki ne akarna itt lenni? No meg a Rejtélyek Háza? MEGYEK AZONNAL! (Gigi nevű szereplő mellé konyhai kisegítőnek.)
19. …amit te máshogyan fejeztél volna be. Cat Patrick: Forgotten – Vagy kihoztam belőle volna azt, hogy aki a kérdéses karakter az meghal, vagy pedig azt, hogy a főhős csaj a saját testvérébe szeret bele. (Mert beteg vagyok.) A lényeg: az egész könyv szomorkás, és a vége meg csöpög a rózsaszín csillámtól!
20. …amelyet legszívesebben elajándékoznál. Libba Bray: Rettentő Gyönyörűség – Nem olvasnám soha újra ezt a sorozatot, sajnálom. Hiába tetszett bármennyire is, a fantasy szál rémes és unalmas volt a harmadik rész.
21. …ami szerinted túl van értékelve. Lisa Jane Smith: A Visszatérés – Éjfél – Sokan, nagyon sokan, rettentően sokan keverik az egészet Ian Somerhalderrel, és az két külön dolog. Az egész tele van logikai hibával, rettentően kezdő írás és gyerekes. Neeeem értem én ezt.
22. …amit a szüleid ajánlottak. Kántor Zsuzsa: Csalánba nem üt a mennykő – És mai napig imádom is.
23. …ami nagyon kellemes csalódást okozott. Rosemary Clement-Moore: Texas Gothic – Azt hittem, valami nagyon átlagos ifjúsági romantikus lesz, ehelyett kaptam egy kellemesen szórakoztató kis könyvet.
24. …ami a kedvenc kötelező olvasmányod volt. Madách Imre: Az Ember Tragédiája – IMÁDOM! Szórakozásból olvasom, ennyi.
25. …ami szerinted a legfurcsább volt, amelyet valaha olvastál. Dia Reeves: Slice of Cherry – Két sorozatgyilkos lány, akik egy mágikus városban élnek, ahol mindenféle zombik és emberevő lények nyüzsögnek más dimenziókból, és a lányok még szerelmesek is lesznek? Igen, furcsa, de nagy kedvenc!

Megjegyzések

  1. Pont mostanában kezdtem kuporgatni a kis pénzemet a City of Fallen Angels-re. Olvastam a kritikádat ennek ellenére szeretném megvenni, mert adok esélyt Clare-nek, de amit írtál az elég lehangoló :( Mert úgy voltam vele, hogy hátha csak a CoFA lett gyengébb és utána visszatér a régi Clare, de most, hogy beleolvastál a az 5. részbe.... hát elbizonytalanodtam :(
    A Clockwork Angel-t tuti megveszem, az jobban érdekel minta CoFA, remélem ebből tényleg csak trilógiát akar az írónő :/

    VálaszTörlés
  2. Bocs a késő reagálásért, átmeneti technikai malőrrel küszködtem.
    Nem mondom, hogy ne olvassa el senki a CoFÁt, viszont tényleg az hiányzik belőle, amit Clare-nél én szerettem, odakint ettől még sokan kedvelik. A City of Lost Soulstól én is sokat vártam, de a megjelent részletek... nagyon nem tetszettek. Attól még reménykedem. :D Nem adom fel.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lauren Kate: Torment - Kín (Loki edition)

Hogy akadtam rá: A borítója csábított el. Sorozat: A Fallen - Kitaszítva 2. része. Úgy általában az egészről:  Lucinda Price élete kínszenvedés, de nem azért, mert az egyetlen majdnem-barátnőjét megölték a szeme láttára, vagy mert nem láthatja a szüleit, esetleg mert fogalma sincs arról, mi történt vele az előző életében, nem, Lucinda problémája sokkal nagyobb: Daniel, a bukott angyal pasija otthagyja egy magániskolában, ahol három hetet kell kibírnia. Mert csak így tudják megvédeni a különböző teremtményektől, akik Luce-ra pályáznak. Mit csinál a kedves kis főhősünk a félangyaloknak fenntartott oktatási intézményben? HÁT BEFESTI A HAJÁT! Meg sír… sokat… Az első részre négy csillagot adtam, mert noha a kivitelezése nem volt az igazi, az alapötlet kiváló lett volna, megvan benne minden, ami egy igazán jó ifjúsági, romantikus, fantasyhoz kéne: reinkarnáció, angyalok, démonok, Világvége harc. Na igen ám, de sikerült a nagyszerű koncepciót elrontani… Hogy mivel is? Ez egy olyan j

Sally Nicholls: Shadow Girl (Árnylány)

Hogy akadtam rá:   Sally Nicholls rajongó vagyok. Úgy általában az egészről:   Clare élete nem a legvidámabb: Sehova sem tud beilleszkedni és állandóan zaklatják az iskolában. Nem foglalkozik a tanulmányaival vagy azzal hogy barátokat szerezzen, hiszen mindig gyorsan átpasszolják másik gyámszülőkhöz, és költözhet tovább. Aztán egy napon eltéved hazafelé menet és találkozik Maddyvel, aki szintén árva és talán ő lehet az első igaz barátja. Sally Nicholls diszlexiásoknak szánt mesekönyve ez, vagyis eleve könnyen olvasható a nyelvezete, kellemesen nagy térközökkel és alapvetően rövid, de még így is egy összetett és elbűvölő mesét tudott összehozni. Az alapötlete ugyanaz, mint a Close Your Pretty Eyes nak, mivel egy másik kiadónak is feldobta ugyanazt az ötletet az írónő, így egy ihletből született a két könyv: milyen az élete egy árvaházban nevelkedett gyereknek. Míg a Close Your Pretty Eyes egy szívet tépő történet, ami enyhén reménytelen, addig ez a történet csupa remény, d

2015-ös tévésorozatos toplisták

Ha azt hittem, hogy tavaly kezdtem el a legtöbb sorozatomat és hogy soha nem fogom ezt überelni, hát nagyot tévedtem! Idén rekordot döntöttem a nézett sorozataim számával, és bár akadt 1-2 nézhetetlen szenny vagy enyhén mazochista sorozat, azért leginkább kellemes csalódások és kikapcsolódás fogadott. Természetesen kommentben várom az erre járók tavalyi legjobbjait és/vagy legrosszabbjait. :) KEDVENC SOROZATOK: 5. Jessica Jones: A rövid életű, tragédiába torkollott szuperhősködése óta Jessica Jones az életét és a karrierjét próbálja újraépíteni, indulatos, szarkasztikus hell's kitcheni magánnyomozóként. Miközben önutálat és poszttraumás stressz zavar emészti fel, Jessica külső és belső démonaival küzd, különleges képességeit pedig arra használja, hogy a rászorulókon segítsen, még ha nem is az a hős típus... főleg, ha meg is fizetik érte. (akció, dráma, krimi, sci-fi) Őszintén azért kezdtem el nézni ezt a sorozatot, mert a Marvel univerzumba tartozik és elsőre nem sokat