Ugrás a fő tartalomra

Harcoljunk a túlélésért, avagy gyilkolásszunk olvasás közben - Az Éhezők Viadala visszaszámlálás


Nos, újabb eseményt találtam molyon, ezúttal pedig szeretném megköszönni klaudya0517-nek a szervezést és az ötletes témákat. A cél, hogy különböző témákról írjunk az Éhezők Viadala trilógiával kapcsolatban, amíg megjelenik a várva várt film. Sokan kérdezitek tőlem, hogy mennyire várom, és hát, annyira, mint bármelyik feldolgozást. Nem sikoltozok érte, mert a könyvek (nagyjából) mindig jobbak, de érdeklődéssel várom őket, hogy mit fognak kihozni belőle. No, de nem megyek bele a film témába, mert az külön lesz majd későbbi témakörökben.

Annyit hadd tegyek hozzá, hogy az első részért odavoltam meg vissza, és imádtam. A második viszont szerintem olyan volt, mint Cassandra Clare City of Fallen Angelse, vagyis egy nem éppen szükséges folytatás, tehát most a könyvsorozat nálam, a jól megírt ifjúsági disztópiás regények közé tartozik, de nem lett Suzanne Collins az az igazán top kedvenc íróm. De ugyanakkor mégiscsak szeretem annyira a világát, hogy csatlakozzak ehhez az eseményhez. (Maximum nem lesznek olyan nagyon bő lére eresztettek a témakifejtéseim.)

1. feladat: Fejtsd ki bővebben, hogy mit tennél, ha Te magad lennél az egyik Kiválasztott Az Éhezők Viadalán. Feláldoznád-e magadat egy szeretted helyett, úgy ahogy Katniss is tette?

Természetesen képzeljük el, hogy most én abban a világban nőttem fel, mint Katnissék, csak más körzetben (a körzetes kérdés is más téma, tehát addig, kedves olvasóim, csak tippelhettek honnan akarok származni), és adjuk magamnak annyi előnyt, hogy alkothassak magamnak egy Éhezők Viadalás alteregót, mert nem biztos, hogy túlélném a versenyt, ha most egyből odadobnának.

Minden bizonnyal megpróbálnék nyerni, nem adnám fel a küzdelmet, a részleteket a második pontban olvashatjátok. Ha valaki tényleg olyan kerülne be, akit szeretek, lásd családtag, barát, vagy esetleg szerelmem, akkor kérdés nélkül feláldoznám magam.


2. feladat: Véleményed szerint képes lennél helytállni a Viadalon? Ha igen, miért? Ha nem, miért?

Tételezzük fel, hogy abból a világból származom, bár biztos, hogy nem olyan körzetből lennék, akik profi harcosokat képeznek ki, mégis azért egy kicsit edzenék, csak arra az esetre, ha bekerülnék a Viadalra. (Természetesen tudom, hogy ez tiltott, de na.) Nem szeretnék nagyon nagy hátránnyal indulni, pedig ugye lány is vagyok, gyenge is, ezért biztosan megtanulnék íjat használni (azt még lehet csinálni is), meg tőrt és ilyesmiket, csapdát felállítani, álcázni magam, bármi, ami hasznos lehet a Viadalon, az alap túlélési dolgokat.

Szeretném azt remélni, hogy képes lennék túlélni. :D Noha egy internetes teszt szerint, nem élném túl a Viadalt, mert a vége felé simán lelőnének.

3. feladat: Milyen stratégiát követnél, hogy életben tudj maradni, és Te győzhess? Milyen eszközökkel harcolnál? ( Pl: kard, tőr, nyíl stb.)

Teljesen szerelmes vagyok az íjba, bár eddig csak egyszer volt kezemben, de meg akarok egyszer tanulni, és mivel az előnyös egy ilyen gyenge lánynak, biztosan azt választanám, noha tőrt, kardot, bármilyen szúrófegyvert is szívesen választanék.

Stratégiám a következő lenne: az elején biztosan nem maradnék ott a vérfürdőre, csak felkapnék egy-két cuccot, és remélném a legjobbakat. Irány vizet keresni, meg élelmet raktározni. Biztosan cselesen bujkálnék és csapdákat állítanék, esetleg kifigyelnék egy-két csoportot és valahogyan megmérgezném a kajájukat (már ha van valami mérgező növény a közelben).

Persze kötnék szövetséget, de ugye ezek végig úgy sem tartanak, úgyhogy paranoidan figyelném az átmeneti társaimat, hogy mikor kell elvágni a torkukat álmukban. :D (Emberszerető vagyok, tényleg. :D)

4. feladat: Írd le, hogy szerinted milyen esemény vezetett az egykori 13 körzet és a Kapitólium kialakulásához! (Tulajdonképpen előzménytörténet.)

Jajj, ez nehéz kérdés. Mindig úgy vagyok a disztópiás regényekkel, hogy bár sejtem, hogy sosem kapok teljes választ arra, hogyan is alakult ki az akkori helyzet, hiszen az ottani kormány ugye agymossa a népet, de azért szeretek mindent magamban visszavezetni A) valami harmadik világháborúra, B) a globális felmelegedésre. Valamiért én azt veszem ki az Éhezők Viadalából, hogy már csak Amerika területe él és virul, szóval simán el tudom képzelni, hogy Európát és a többi kontinenst úgy eltüntette egy derűs kis vízhullám a föld színéről és valamennyi megmaradt Amerikából.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú