Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #21


Erin Jade Lange: Butter – megjelenés: szeptember 18.

Egy magányos, túlsúlyos fiú, akit mindenki csak „Vajnak” hív éppen arra készül, hogy történelmet írjon. Halálba fogja magát enni – élőben, az interneten – és mindenkit meghívott, hogy nézze. Amikor először ezt bejelenti online az osztálytársainak, Vaj szánakozásra, sértésekre és közönyösségre számít. Amit kap: morbid hajrázást a halálos tervéhez. Mégis ahogy a komor bíztatásuk egyre csak nő, az egész inkább népszerűséghez kezd hasonlítani. És ez jó érzés. De vajon mi történik Vajjal, ha eléri az öngyilkossága határidejét? Túléli, ami az után következik, ha nem viszi véghez a tervét?

Gondolatok: Iskolai bántalmazásról és kiközösítésről szóló ifjúsági, realisztikus regény, aminek mindig nagyon örülök. Azt rebesgették a madarak, hogy a kiadás jogai a Cicerónál vannak.

Malinda Lo: Adaptation (Adaptation 1.) – megjelenés: szeptember 18.

Észak-Amerika szerte a madarak tömegesen vetik magukat repülőgépeknek, ezzel legalább egy tucat balesetet okozva. Több ezer ember meghal. Mivel terroristatámadástól tartanak, az Egyesült Államok kormány minden járatot befagyaszt és milliónyi utazó ragad ott.

Reese és a vitacsoport társa, David, akibe már régóta szerelmes a lány, éppen Arizonában vannak, amikor ez megtörténik. Mindenki tudja, hogy a világ már sosem lesz ugyanaz. San Fransiscóba vezető útjuk során, egy üres országúton, Nevadában az éjszaka közepén egy madár repül neki a fényszórónak. Az autó felborul. Amikor egy katonai kórházban ébrednek fel, az orvos nem mondja el nekik, hogy mi történt, vagy hogy vannak – vagy hogyan gyógyultak meg csodával határos módon.

A dolgok még furcsábbak lesznek, mikor Reese hazatér. San Francisco teljes más helynek tűnik most, hogy a rendőrség esténként kijárási tilalmat vezet be, a halott madarakat kutatók gyűjtik össze és mintha a lányt követné valaki. Amikor Reese véletlen összetalálkozik a gyönyörű Amber Grayjel, az igazság után való kutatása teljesen más irányba kényszerül – és azzal fenyeget, hogy lebuktat egy világméretű összeesküvést, amit a kormány már évtizedek óta titkol.

Gondolatok: Malinda Lótól még nem olvastam, viszont ő is egyike a GLBT íróknak, így valamiért homoszexuális könyvet várok, egy jó kis tini sci-fivel, ahol tényleg lehet tippelgetni azt az összeesküvést.

Gretchen McNeil: Ten – megjelenés: szeptember 18.

Az életük egyik legjobb hétvégéjének kellett volna lennie – egy exkluzív házi buli a Henry-szigeten. A két legjobb barátnőnek, Megnek és Minnie-nek megvan az okuk, hogy ott akarnak lenni (amihez köze van T. J.-nek, a suli legkapósabb pasijának), és várják azt a három csodálatos napot, mi tele lesz pasikkal, piával és luxussal.

De nem azt kapják, amire számítanak, és ami bulinak indul komorrá és betegessé válik, mikor találnak egy DVD-t, rajta egy fenyegető üzenettel: Bosszút állok.

Hirtelen halálesetek történnek és egy nagy vihar zárja el őket a külvilágtól. Se áram, se telefon, se internet és a hajó sem jön még két napig. Ahogy egyre erőszakosabban halnak meg, a tinédzserek egymás ellen fordulnak. Vajon meg tudja találni a gyilkost, mielőtt még többen meghalnak? Vagy a gyilkos közelebb áll hozzá, mint képzelné?

Gondolatok: Gretchen McNeiltől még nem olvastam, csak az egyik fantasy könyvével szemeztem, amire sok jó kritika érkezett, bár ez a könyv nem szerepelt olyan fényesen. Mégis várólistás, mert egy kicsit a Tíz kicsi négert juttatja az eszembe.

Kat Zhang: What’s Left of Me (The Hybrid Chronicles 1.) – megjelenés: szeptember 18.

Eva és Addie ugyanúgy kezdték, mint a többiek – két lélek egy testben, felváltva irányítva azt, ahogy megtanultak járni, énekelni, táncolni. De ahogy felnőttek, úgy fokozódtak az aggodalmas suttogások. Miért nem állnak be? Miért nem tűnik el az egyikük? Az orvosok egy halom tesztet csináltak, a szomszédok már kerülik őket, a szüleik pedig még egy kis időért könyörögnek. Végül Addie nevezik ki egészségesnek, és Evát eltűntnek nyilvánították. Csak, hogy nem tűnt el…

Az elmúlt három évben Eva ragaszkodott ahhoz, ami maradt az életéből. Csak Addie tudja, hogy a lány még mindig ott van, a testükbe ragadva. Aztán egy napon rájönnek, hogy talán Eva is újra előjöhet. A kockázat elképzelhetetlen – a hibrideket veszélynek tekintik a társadalomra, és ha elkapják őket, Addie-t és Evát bezárják. És mégis… csakhogy mosolyoghasson, hogy megpördülhessen vagy beszélhessen Eva megtenne bármit.

Gondolatok: Sokan mondanák, hogy jajj, olyan, mint a Burok, és azoknak üzenem, hogy Burok előtt is létezett ez a téma. Viszont ami itt újítás, hogy egy fiú és egy lány vannak egy testben, és már a fülszövegből is olyan keserédes hangulat sugárzik, nem mellesleg remek kritikákat kapott, ezért nagyon várom, és reménykedem, hogy nem a tömeg tini ifjúsági romantikus regén

Megjegyzések

  1. A Ten esetében gyanús, hogy nagyon-nagyon Tíz kicsi négeres lesz. :D Nehéz elképzelnem, hogyan tudja azt a témát úgy újraírni valaki, hogy tetsszen annyira, mint az eredeti. A Butter meg a What's Left of Me viszont érdekelnének. Utóbbinak ANNYIRA KIRÁLY a borítója. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @WildWorld: Na igen, a Tentől nem várok sokat, mert a tinikrimik már csak ilyenek. :D Bár a Slide-ot kifejezetten szerettem. De majd elválik, milyen lesz.
      A Butternek meg tök örülök, hogy jön magyarul. :) Cicerónál ezt szeretem, hogy vannak komoly könyveik is. A What's Left of Me-ről meg annyit áradoztak a kritikák, hogy valami nagyon egyedit várok, csak nehogy koppanjak. :D

      Törlés
  2. Az ég áldja meg a Cicerót! :) Bár megjegyezném, utálom a vajat, nem tudom, végig tudok-e olvasni valamit, aminek így hívják a főhősét, és még a borítóján is ott van. :D
    Viszont a What's Left of Me-t nagyon várom. Gyönyörű a borítója, és rajongok az egy test, két lélek alapfelállásért. De ez meg ha nem jön magyarul, bajban leszek, angol könyvekkel nagyokat szoktam hasalni, de hátha ez azon kevesek közé kerül, amelyeket sikerül elsőre végigolvasnom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú